< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Actieve rondreis met fiets- en wandelmogelijkheden
 • Vele ontmoetingen met de bijzonder open en vriendelijke bevolking van Uganda
 • Boottocht in Queen Elizabeth park langs krokodillen en nijlpaarden
 • Douchen onder één van de watervallen van Sipi Falls!
 • Afsluiting op het mooie Ssese Island in het Victoriameer
 • Uniek bezoek aan de chimpansees in Kibale Forest
 • Op visite bij een lokale boerenfamilie
 • Overwegend overnachtingen in simpele lodges en hotels

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Entebbe

  Het is zover! Met je familie op avontuur naar Uganda. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Aangezien er slechts een gering tijdverschil is met Nederland zal je geen last van een jetlag hebben. Komt dat even mooi uit! Na aankomst rijden we naar een comfortabele guesthouse in Entebbe.

  Optioneel Solar lamp

  image

  Puur Sawadee - Solar lamp

  Wil je graag de lokale bevolking steunen door iets bij te dragen? Doneer dan een duurzaam solar lampje. Met zo’n lampje kunnen kinderen ‘s avonds hun huiswerk maken zonder gevaarlijke kerosinelampen te gebruiken en volwassenen kunnen hun winkels 's avonds langer open houden. Wanneer je op reis gaat door Uganda en zo'n lamp aan iemand wilt schenken, kun je dit op het boekingsformulier aangeven. Je ontvangt de lamp bij aanvang van de reis van onze lokale vertegenwoordiger. Je reisbegeleider kan je adviseren waar je het lampje het beste kunt doneren.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 2

  naar Jinja

  image

  We rijden vandaag naar Jinja. Dit is een belangrijke historische plaats waar vele ontdekkingsreizigers op zoek zijn geweest naar de bronnen van de Nijl. We stoppen bij het Victoriameer, waar het water de Nijl instroomt. Wist je al dat dit de oorsprong van de Nijl is? Vanaf hier legt het water een lange weg af tot in Egypte. Na een korte stop rijden we door naar onze accommodatie met een ruime tuin. Er is ook een zwembad. Lekker plonsen!

 • 3

  Jinja / vrije dag

  image

  Vandaag is een vrije dag die jullie zelf helemaal kunnen invullen. Maak een boottocht over de Nijl of verken de omgeving ter paard. Wil je nog meer over het platteland te weten komen dan kan je een villagetour maken. De stad Jinja is ook leuk om te ontdekken. Neem de reisbegeleider mee naar de markt om een voetbal te kopen en daarna kan je een lokale voetbalwedstrijd organiseren. Wie maakt de meeste doelpunten?

 • 4

  naar Namwenda / bezoek boerenfamilie

  image

  Na het ontbijt rijden we naar een plek op het platteland waar vrijwel geen toeristen komen. Een lokale gids laat ons uitgebreid kennis maken met het dagelijks leven. Misschien kom je hier wel leeftijdgenootjes tegen. 's Nachts kampeer je op het terrein bij een school, een unieke ervaring!

  Puur Sawadee - Kamperen bij de boer in Namwendwa

  image

  In Namwendwa, een plek op het platteland waar vrijwel geen toeristen komen, bezoeken we een toerismeproject. We maken kennis met het dagelijkse leven. Onder leiding van een lokale gids maak je een wandeling door het gebied en leer je hoe ze landbouwproducten als maïs verbouwen en over de verscheidenheid aan bananen, cassave en zoete aardappelen. We huren de boda-boda (fiets) om een ritje te maken door de omgeving. We gaan naar de smid en bezoeken de timmerman en andere dorpsbewoners. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale gemeenschap.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 5

  naar Sipi Falls

  image

  's Ochtends vroeg vergezellen we de boer en helpen we hem bij het melken van de koeien. Wie heeft dit wel eens eerder gedaan? Na een lokale lunch nemen we afscheid en vertrekken we naar Sipi. Sipi Falls is een weinig bezocht gebied in het oosten. Het gebied wordt gekenmerkt door de vele watervallen, kleurrijke fruitbomen en pittoreske Afrikaanse dorpjes. Na aankomst kun je al een korte wandeling naar één van de drie watervallen maken. We verblijven er twee nachten in een sfeervolle en eenvoudige lodge (soms wordt de groep verdeeld over twee lodges).

 • 6

  Sipi Falls / wandelen

  image

  We wandelen langs twee watervallen en komen onderweg prachtige bloemen, fruitplantages en vergezichten tegen. Neem zwemkleding en een handdoek mee want onder een waterval kun je een douche nemen en boven een andere waterval kun je zwemmen in ijskoud, maar heerlijk fris water! Pluk samen met een boer je koffie om deze vervolgens te pellen, drogen, roosteren, malen om uiteindelijk koffie te zetten en op te drinken op zijn koffieplantage. Hoe dan ook, je geniet hier van één van Afrika’s mooiste landschappen!

 • 7

  naar Murchison Falls Nationaal Park / gamedrives

  image

  In de ochtend breken we onze tenten af en rijden we naar onze campsite bij Murchison Falls. Murchison Falls is een nationaal park in het noordwesten van Uganda. De Witte Nijl stroomt van oost naar west door het park en heeft wilde watervallen en stroomversnellingen. De Murchison waterval is zó krachtig, dat je de grond kunt voelen trillen. Vandaag zal je de eerste wilde dieren tegenkomen! In dit park komen vele giraffes, leeuwen, olifanten, nijlpaarden, gazelles, en enorme krokodillen voor. Ook luipaarden worden hier regelmatig gespot.

 • 8

  Murchison Falls Nationaal Park / gamedrives

  image

  We maken verschillende safari's door dit park en je zult versteld staan van de prachtige vergezichten. Tijdens een boottocht kom je vlakbij de Murchison waterval en zie je vele krokodillen, nijlpaarden en buffels. Handen en voeten binnenboord! Met een beetje geluk zie je zelfs badende olifanten. Als de boot aanlegt bij de waterval stappen wij uit om verder te lopen en dichter bij de waterval te komen. We lopen helemaal naar de top van de waterval, best een pittige klim. Bovenaan de waterval wordt je soms kletsnat van het opspattende water…. Best lekker na een wandeling van een uur!

 • 9

  naar Hoima

  image

  Na het opbreken van onze tenten vertrekken we naar het gezellige plaatsje Hoima. Het is een rit van ongeveer 4 uur, maar vervelen zal je je zeker niet. We rijden door prachtige landschappen over een onverharde, rode zandweg. We rijden door kleine dorpjes en onderweg maken we af en toe een stop om optimaal te kunnen genieten van de omgeving. Lekker avontuurlijk! We overnachten in een comfortabel hotel in Hoima. In de namiddag heb je tijd om de markt te bezoeken of te relaxen bij het zwembad van ons hotel.

 • 10

  naar Kibale Forest

  image

  Van Hoima rijden we via een hobbelige weg dwars door akkers en dorpjes in ongeveer 7 uur naar Kibale. Een laatste stukje asfalt voert ons door hectaren theeplantages waar we even kunnen stoppen. Na dit bezoek rijden we langs prachtige dorpjes, theeplantages en kratermeren naar het leefgebied van de chimpansees, Kibale Forest. Soms kun je de chimpansees al horen roepen en met enige regelmaat zie je unieke vogelsoorten en apen op de overnachtingsplek. We kamperen twee nachten middenin het bos, spannend!

 • 11

  Kibale Forest / vrije dag

  image

  Naast de avontuurlijke chimpanseetrekking kun je ook een mooie wandeling maken langs enkele van de kratermeren die de omgeving rijk is, of lekker relaxen op de overnachtingplaats. Ook is het een absolute aanrader om de moeraswandeling bij Bigodi te maken. Deze wandeling valt onder een ecotoerismeproject dat wordt beheerd door de lokale gemeenschap. In dit gebied leven 138 vogelsoorten, de prachtige Great Blue Taraco is een veelgeziene gast! Je kunt er ook vele apensoorten tegenkomen, waaronder de Black-and-white Colobus en de vele bavianen. Wat gaan jullie doen vandaag?

  Puur Sawadee - Bigodi moeraswandeling

  image

  Het Bigodi Moeras is een prachtig moerasgebied dat het leefgebied is van maar liefst 11 apensoorten en vele bijzondere vogelsoorten, waaronder de Great Blue Turaco. Dit gebied werd ernstig bedreigd doordat de apen de oogst van de arme boeren vernielden. Gelukkig is er tijdig een goed project gekomen. De inkomsten van deze prachtige optionele moeraswandeling gaan naar de conservatie van het gebied.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 12

  naar Queen Elizabeth Nationaal Park

  image

  ’s Ochtends kun je een moeraswandeling maken bij Bigodi, op chimpanseetrekking gaan, of relaxen bij de overnachtingsplek. Na de lunch vertrekken we. Tussen Lake Edward en Lake George ligt het prachtige Queen Elizabeth. Het Kazinga kanaal, dat beide meren met elkaar verbindt, heeft waarschijnlijk de grootste nijlpaarddichtheid van Afrika en een overvloed aan (water)vogels, waar onder visarenden, pelikanen, kraanvogels en diverse ooievaar-soorten. Wat een gaaf gezicht hè, al die nijlpaarden bij elkaar! We overnachten twee nachten in een eenvoudig hotel.

 • 13

  Queen Elizabeth Nationaal Park / gamedrives en boottocht

  image

  Je maakt twee gamedrives. In de vroege ochtend of namiddag heb je de meeste kans om dieren te zien. Je vindt er onder andere olifanten, waterbokken, hartebeesten, wrattenzwijnen en duizenden Uganda kobs (antilopen). Zelfs leeuwen en luipaarden worden hier regelmatig ‘gespot’. Allemaal goed opletten dus! Tijdens een boottocht kun je volop genieten van de dieren om je heen. Soms zie je zelfs kuddes olifanten en buffels een bad nemen in het kanaal. 's Avonds verbreken de dierengeluiden om je heen de Afrikaanse stilte.

 • 14

  via Ishasha naar Lake Bunyonyi

  image

  Het is ongeveer een uur rijden naar Ishasha waar we op zoek gaan naar een bijzonder fenomeen: boomklimmende leeuwen. In dit gedeelte van het park hebben de leeuwen zichzelf aangeleerd om bomen in te klimmen om op de warmste delen van de dag te schuilen tegen de zon. Een uniek gezicht!

  image

  Na het spotten van de leeuwen rijden we door naar Lake Bunyonyi. Lake Bunyoni is een sprookjesachtig meer, dat wordt omgeven door hellingen met bananenbomen en diverse dorpjes. We kamperen hier een nacht. ‘s Avonds zie je de zon ondergaan achter de hellingen rond het meer. Kom maar op met die mooie foto’s.

 • 15

  naar Bwindi NP

  image

  In de ochtend heb je de mogelijkheid de omgeving van het meer verder te ontdekken of een mooie kanotocht te maken. 's Middags rijden we de heuvels in op weg naar Bwindi. Langzaam verandert het landschap in hoge beboste heuvels en graslandschap met kuddes koeien en geiten. Na ongeveer vier uur rijden arriveren we bij onze lodge voor vanavond, midden in de jungle. Misschien spot je vandaag wel je eerste berggorilla.

 • 16

  naar Kisoro / Bwindi NP

  image

  Het is een heel kort ritje naar Kisoro, het stadje waar we de komende twee nachten slapen. Afhankelijk van de verkregen permits breng je vandaag of morgen een bezoek aan de gorilla´s in Bwindi nationaal park. In het park wonen verschillende gorilla families. Per gorillafamilie mogen er acht mensen mee, soms is het even zoeken naar een familie dus trek wel je wandelschoenen aan.

 • 17

  Kisoro / Bwindi NP

  image

  Ben je nog geen 15 jaar of wil je liever niet naar de gorilla's? Geen nood, gelukkig is hier in de omgeving nog veel meer te doen: maak een mooie wandeling op zoek naar vlinders en vogels, beklim een vulkaan, ga winkelen in Kisoro of maak een trekking naar de Golden Monkeys. Er is voor ieder wat wils!

  Optioneel Gorillapermit

  image

  Alleen met een gorillapermit kun je in Bwindi nationaal park op zoek naar gorilla’s. Dit doe je te voet onder begeleiding van een parkwachter. De kans op het zien van een gorillafamilie is 95%, waar je bij het vinden van de familie maximaal een uur mag blijven.

  LET OP Mocht je je paspoort moeten vernieuwen in de tussentijd, geef dan bij boeking je oude paspoortgegevens door en zodra je je nieuwe paspoort hebt, geef dan óók deze gegevens nog aan ons door. Neem in dat geval je oude én je nieuwe paspoort mee op reis! De minimumleeftijd is 15 jaar.

  Wij gaan de komende dagen onder begeleiding van deskundige gidsen te voet op zoek naar berggorilla’s. Een onvergetelijke en soms zware tocht waarbij je naargelang de locatie van de gorilla’s circa twee tot acht uur onderweg bent. Via een redelijk steile en soms gladde heuvel ga je op zoek naar de plek waar de gorilla's de laatste nacht geslapen hebben. Gebroken takken, platgedrukt gras en uitwerpselen vertellen welke kant ze op zijn gegaan op zoek naar voedsel. Dit spoor volg je via soms dikke begroeiing en paadjes van bosolifanten. Alle inspanningen zijn echter snel vergeten als je oog in oog staat met deze goedmoedige dieren. Er zijn verschillende gorillafamilies die bezoek mogen ontvangen. Per familie mogen acht mensen mee. 

  Om de beschikbaarheid van de vergunningen te verruimen hebben we verschillende plaatsen, van waar we de gorilla's kunnen bezoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden in het Bwindi NP en afhankelijk van beschikbaarheid van permits en data wordt bepaald waar we overnachten in de omgeving.

  * In sommige gevallen kan een tocht ter plaatse worden geannuleerd. Vaak kun je dan ter plaatse het geld van de permit terugkrijgen van de Ugandan Wildlife Association. De administratiekosten zijn echter niet meer terug te vorderen. Een reden om de gorillatrek af te gelasten is bijvoorbeeld wanneer je een voor de gorilla’s besmettelijke ziekte hebt, zoals zware verkoudheid of griep. De parkwachters zullen je dan de toegang tot het park weigeren. Indien je tijdens de gorillatrek voortijdig terugkeert, krijg je geen geld terug. In het uitzonderlijke geval dat de gorilla’s onvindbaar zijn, krijg je 50% van de permitkosten terug van de Uganda Wildlife Authorithy (Sawadee kan helaas niet verantwoordelijk worden gehouden voor teruggave of bemiddeling).
  * Regels tijdens een bezoek
  Er is een aantal regels waaraan iedereen zich moet houden om ervoor te zorgen dat een bezoek aan de gorilla’s zo min mogelijk hinder voor de dieren oplevert:
  - Praat niet te hard.
  - Alles wat je het park mee in neemt, neem je er ook weer mee uit. Laat niets achter.
  - Bewaar altijd een afstand van minimaal vijf meter tot de gorilla’s. Op deze manier voorkom je dat ze besmet raken met menselijke ziektes.
  - Niet eten, drinken of roken als je bij de gorilla’s bent.
  - Gebruik geen flits.
  - Beweeg je langzaam en maak geen plotselinge bewegingen.
  - Het bezoek bij de gorilla’s duurt maximaal een uur. Indien de gorilla’s nerveus of onrustig zijn, zullen de gidsen besluiten het bezoek eerder te beëindigen.
  - Luister altijd naar de gidsen.

 • 18

  naar Lake Mburo Nationaal Park / gamedrives

  image

  We staan weer vroeg op en rijden in ongeveer zes uur naar Lake Mburo. Hier zetten we voor de laatste keer onze tenten op. Maak je klaar voor onze laatste gamedrive! In dit park komen bijna geen katachtigen voor, maar er is een grote kans op het zien van zebra’s, impala’s en misschien zelfs elandantilopen. Deze dieren kunnen we tijdens deze reis enkel in Lake Mburo zien. We kamperen hier op een campsite die mooi aan het meer gelegen is. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig.

 • 19

  naar Ssese Islands

  image

  In ongeveer drie uur rijden we naar oever van het Victoriameer waar we de boot nemen naar een van de Ssese Islands. We sluiten de reis af in een comfortabele lodge met zwembad. Vanuit de lodge zijn er verschillende excursies te ondernemen.

 • 20

  Ssese Islands / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een hele dag om te genieten van de relaxte sfeer van de Ssese Islands met je familie. Helaas kan je niet zwemmen in het Victioria meer, maar in het zwembad kan dat natuurlijk wel! Maak een mooie boottocht over het meer, speel een potje volleybal op het strand of geniet gewoon van het prachtige uitzicht om je heen. Even lekker bijkomen!

 • 21

  naar Entebbe

  image

  We reizen terug naar Entebbe waar we inchecken in ons vertrouwde hotel. Je hebt vandaag nog de tijd om het Afrikaanse leven in je op te nemen. Midden in de nacht staan we op en gaan we naar het vliegveld voor onze terugvlucht. Wat is de tijd snel gegaan hè!

 • 22

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij je graag naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Ssese Island

  Ssese island

  Tijdens deze verlenging verblijf je twee nachten langer op Ssese Island. Dit is op basis van volpension. Op Ssese Island kan je prachtige wandelingen maken of excursies ondernemen op het Victioria meer. Je transfer naar de luchthaven is inbegrepen bij de verlenging.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 21

  Ssese Island / vrije dag

  Je neemt afscheid van de groep en blijft de komende twee nachten in dezelfde accommodatie. 

 • 22

  Ssese Island / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 23

  naar Entebbe

  In de loop van de ochtend keer je terug naar Entebbe en check je in in het vertrouwde hotel. De rest van de dag heb je nog tijd om souvenirs te kopen voor het thuisfront. Midden in de nacht worden we naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

 • 24

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Uganda

Niet boekbaar

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!