< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Twee volle dagen wild spotten in het beroemde Krugerpark
 • Overnachtingen in mooie en comfortabele hotels
 • Op safari in het beroemde Krugerpark, Hluhluwe en het prachtige Mlilwane- of Hlanereservaat
 • Verschillende wandelmogelijkheden in de Blyderivier Canyon en de Drakensbergen
 • Bezoek aan het St.Lucia Wetland Park met veel nijlpaarden, krokodillen en vogels
 • Complete rondreis met veel hoogtepunten en van de gebaande paden af
 • Er wordt tijdens deze reis niet gekampeerd
 • Bijzondere rangercursus voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar
 • Vaak meerdere nachten op één plaats

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Vandaag begint jullie grote avontuur naar Zuid-Afrika! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. Na aankomst staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten om je naar het hotel met zwembad te brengen. Gelukkig lukt slapen meteen, want last van een jetlag hebben jullie niet. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar de Drakensbergen

  image

  We vertrekken zuidwaarts en rijden via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. De naam Drakensbergen betekent ‘barrière van speren’ in de taal van de Zulu. Dit gedeelte van het gebergte, langs de grens van Lesotho, heeft de World Heritage status en vormt het Ukhahlamba Drakensberg Park. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Midden in het schilderachtige Royal National Park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is. Je kunt het Amfitheater herkennen aan de platte bovenkant. Wie spot de berg als eerst? We blijven twee nachten nabij het park.

  NB. Tijdens de reis met vertrek op 15 april overnacht je in een accommodatie op ongeveer een uur rijden van Royal Natal.

 • 3

  Drakensbergen / vrije dag

  image

  Ook vandaag hebben jullie alle tijd om de Drakensbergen te ontdekken. Als echte avonturiers kunnen jullie opzoek naar rotsschilderingen van Bosjesmannen, die soms wel meer dan 2.000 jaar oud zijn! De hoogste piek van de Drakensbergen, is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan.

 • 4

  naar Ulundi

  image

  Vandaag rijden we naar het stadje Ulundi. Ulundi heeft een rijke geschiedenis. Hier vond namelijk de Anglo-Zulu oorlog plaats. Een oorlog tussen de Britten en de Zulu. De stenen tempel in Uluni staat symbool voor deze oorlog. We slapen in een klein wildreservaat nabij Hluhluwe-Umfolozi Nationaal park, waar we hopelijk de eerste antilopes, giraffen en everzwijnen zullen zien. Afhankelijk van de tijd, kun je hier al een spannende game walk maken opzoek naar dieren. We eindigen de dag met een heerlijke braai (Zuid-Afrikaanse barbecue) onder een prachtige sterrenhemel.

 • 5

  via Hluhluwe Nationaal Park naar St.Lucia

  image

  Eindelijk, vandaag gaan jullie hopelijk de eerste wilde dieren zien. Het Hluhluwe Nationaal Park vormt samen met het aangrenzende Umfolozi National Park één geheel. In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Weet jij hoe je het verschil kunt zien? 

  image

  We verlaten Hluhluwe en rijden richting de kust, naar St. Lucia. Dit dorp is een perfecte uitvalsbasis uitstapjes in de omgeving. In St. Lucia zie je weer hele andere dieren dan die we vanochtend hebben gezien tijdens. Jullie kunnen ze de volgende dagen gaan ontdekken waardoor het lijstje met verschillende dieren steeds langer wordt! We slapen drie nachten in dit levendige dorpje.

 • 6

  St.Lucia / vrije dag

  image

  St.Lucia ligt aan de Indische Oceaan en midden in een groot moerasgebied. Dit is een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St. Lucia. Houd je voeten binnenboord! De activiteiten in en vanuit St. Lucia zijn optioneel. Samen met de reisbegeleider kunnen jullie besluiten welke activiteit op welke dag wordt gehouden.

  image

  Maar er zijn nog meer grote dieren te zien. Van juni tot oktober zwemmen er talloze walvissen langs de kust van Zuid-Afrika en vanuit St.Lucia kunnen jullie een boottocht maken om ook deze imposante dieren van dichterbij te zien. Wat zijn ze groot! Lekker uitwaaien aan het strand is natuurlijk ook een mogelijkheid.

 • 7

  St. Lucia / vrije dag

  image

  Ook in de omgeving van St.Lucia is genoeg te zien en te beleven. Naar het noorden strekt zich een smal schiereiland uit. Je kunt een halve of zelfs hele dag mee naar de punt van het schiereiland: Cape Vidal. Onderweg zijn er dieren te zien. Vergeet je flippers niet, want bij Cape Vidal kun je prachtig snorkelen! 's Avonds kun je op dit zelfde strand een nachtelijke schildpadden safari maken, waarbij je opzoek gaat naar de schildpadden die hun eieren leggen. Wel stil zijn hoor!

 • 8

  naar Swaziland

  image

  Met de groep verlaat je Zuid-Afrika en reis je dwars door Swaziland. De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Het koninkrijk Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het land heeft een eigen taal ‘en geld. En het leukste van alles: de bevolking is ontzettend vriendelijk.

 • 9

  Swaziland / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Jullie kunnen een uitstapje maken naar het Mlilwane of Hlane National Park. Mlilwane is het grotere park in Swaziland en biedt volop gelegenheid tot wandelen tussen klein wild. Er leven ondermeer buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en tal van antilopen zoals koedoes, blesbokken en nyala's. In Hlane leven weer hele andere dieren, zoals leeuwen, olifanten, witte neushoorns en giraffes. Welke dieren heb jij inmiddels al gezien? In dit park kun je een fietstocht maken, natuurlijk wel onder leiding van een gids! Of bezoek jij liever de Swazi kaarsenfabriek?

 • 10

  naar het Kurgerpark

  image

  We rijden door naar het bekende Krugerpark. Onderweg kunnen we nog een stop maken in Swaziland bij de Ngwenya glas fabriek. Vandaag is de eerste dag dat je het Krugerpark in rijdt. We gaan het Krugerpark binnen door het Malelane hek, aan de zuidkant van het park. Het Krugerpark is het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Houd de komende dagen bij hoeveel dieren je hier ziet. Hopelijk spot je de 'Big five'! We overnachten de komende drie nachten in een prachtige lodge in of nabij het Kruger Nationaal park.

 • 11

  Krugerpark / game drive in een open safari voertuig

  image

  Vanuit de lodge gaan we weer het Krugerpark in; dit keer per open terreinwagen. De terreinwagens zijn ideaal om het wild goed te zien en om te fotograferen, want je hebt rondom zicht. Het Kruger Park is vooral bekend om de ‘Big Five’. Weet je al welke dieren er bij de ‘Big Five’ horen? Er is een redelijk grote kans dat we ze alle 5 zullen ‘spotten’, hoewel het zien van de luipaard vaak wat moeilijker is. Julie moeten dus goed je best doen met zoeken en je ogen wijd open houden.

 • 12

  Krugerpark / vrije dag

  image

  Vandaag kun je weer opzoek naar de 'Big five' om je lijstje compleet te maken. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn. Ook kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, waar o.a. geredde circusleeuwen 'klaargestoomd' worden om weer in het wild te worden uitgezet. Hier krijg je een uitgebreide rondleiding. Toch best spannend, om zo dicht bij leeuwen te zijn.

 • 13

  de Panoramaroute

  image

  Vandaag rijden we door naar Ohrigstad en maken we een prachtige rit over de Panoramaroute. We stoppen bij spectaculaire uitzichtpunten en bij watervallen. Vanaf God’s Window kijk je van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes, waar de Treur- en Blyderivier samenkomen, zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen te zien. Dat ziet er raar uit! De reisbegeleider zal jullie uitleggen hoe deze zijn ontstaan. We slapen twee nachten in een mooie lodge in een privé wildreservaat. 

  Let op; de reis met vertrek op 22 april en 15 juli verblijven in een andere accommodatie; Verlorenkloof Estate. Deze accommodatie ligt op een ander deel van de panoramaroute en is geen game lodge.

 • 14

  Panoramaroute / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag. Vanuit de lodge waar we verblijven is genoeg te doen. Je kunt nog meer van de panoramaroute bekijken of jezelf vermaken in het wildreservaat van de lodge. Je kunt een tour maken over het reservaat, paardrijden, wandelen of vliegvissen. Kortom: er is genoeg te beleven. Ook kun je een schooltje bezoeken die de lodge ondersteunt. De dag kan worden afgesloten met een grote braai rondom het kampvuur.

 • 15

  naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  image

  We verlaten de Panoramaroute en rijden terug naar Gauteng, de provincie rond Johannesburg en Pretoria. Onderweg maken we nog een koffie- en lunchstop. In de middag komen we aan bij onze lodge die dichtbij het vliegveld ligt. Hier zijn dagkamers beschikbaar om nog even op te frissen. Het is mogelijk om een tour te maken door Soweto, de bekendste township van Zuid-Afrika.´s Avonds na het afscheidsdiner stappen we jammer genoeg alweer op het vliegtuig richting Amsterdam.

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Aan het eind van de ochtend kom je weer aan op Schiphol en kan je terugkijken op een schitterende reis.

Familiereis Zuid-Afrika en Swaziland Comfort Plus

Luxe reizen door de regenboognatie

image
16 dagen vanaf € 2.298
Comfort plus
Naar boven