< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Vandaag begint jullie grote avontuur naar Zuid-Afrika! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. Na aankomst staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten om je naar het hotel met zwembad te brengen. Gelukkig lukt slapen meteen, want last van een jetlag hebben jullie niet. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar de Drakensbergen

  image

  We vertrekken zuidwaarts en rijden via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. De naam Drakensbergen betekent ‘barrière van speren’ in de taal van de Zulu. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Midden in het schilderachtige Royal National Park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is. Je kunt het Amfitheater herkennen aan de platte bovenkant. Wie spot de berg als eerst? We verblijven twee nachten nabij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Drakensbergen / vrije dag

  image

  Ook vandaag hebben jullie alle tijd om de Drakensbergen te ontdekken. Als echte avonturiers kunnen jullie opzoek naar rotsschilderingen van Bosjesmannen, die soms wel meer dan 2.000 jaar oud zijn! De hoogste piek van de Drakensbergen, is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Eshowe / boswandeling

  image

  Op een heuvel, in het hart van Zululand, ligt het stadje Eshowe. Het stadje wordt omgeven door inheems woud. Overdag zijn er een aantal historische plaatsen die bezocht kunnen worden, zoals het prachtige Fort Nonggayi Museum Village en verschillende kerken. In de avond neemt een gids jullie mee naar het bos waar jullie met fakkels een wandeling maken op zoek naar uilen, struisvogels en andere nachtelijke wezens. Een leuke ervaring voor jong en oud! De accommodatie waar we de komende twee nachten verblijven ligt dichtbij het bos.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Eshowe / Zulu cultural village tour

  image

  Vandaag wordt een cultureel dagje! We gaan op bezoek bij een Zulu gemeenschap om het traditionele leven van deze bevolking te aanschouwen. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om hier te doen, dus helaas moet je een keuze maken. Bezoek een schooltje, kinderopvang of weeshuis, ga langs bij een medicijnman of slenter rustig rond en maak kennis met de bevolking. Ook is er een citrus- en suikerboerderij in de buurt die we vandaag kunnen bezoeken.

  image

  Aan het einde van de middag is het voor de kids mogelijk om de chefkoks te helpen met de bereidingen voor het diner tijdens een leuke Zulu-kookles. Leer alles over de Afrikaanse keuken, help mee met de gerechten en geniet er van met z'n allen. Smullen gegarandeerd! De dag wordt afgesloten met spannende Zulu verhalen bij het kampvuur terwijl je geniet van het dessert: geroosterde marshmallows.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 6

  naar St.Lucia / optionele walvisexcursie

  image

  Vanuit Eshowe rijden we naar het kustplaatsje St. Lucia. Onderweg krijgen jullie de mogelijkheid om deel te nemen aan de optionele walvisexcursie. St. Lucia is de perfecte uitvalsbasis uitstapjes in de omgeving. Het is gelegen aan de Indische Oceaan en midden in een groot moerasgebied. Dit is een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. We slapen drie nachten in dit levendige dorpje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Walvissafari (kinderen t/m 11 jaar)

  Optioneel Walvissafari (volwassenen)

  walvis safari

  Tijdens deze 2 uur durende boottocht ga je op zoek naar walvissen en wie weet andere dieren. Van juni tot november zwemmen er talloze walvissen langs de kust van Zuid-Afrika. Er is daarnaast kans op het zien van haaien, schildpadden, vliegende vissen en dolfijnen. Je bevindt je midden op de oceaan en krijgt de kans op deze imposante dieren van dichtbij te bewonderen.

  NB. Deze excursie is weersafhankelijk. Mocht de excursie onverhoopt niet doorgaan wordt er ter plaatse een alternatief programma aangeboden.

 • 7

  St.Lucia / optionele game drive Hluhluwe

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. De activiteiten in en vanuit St. Lucia zijn optioneel. Samen met de reisbegeleider kunnen jullie besluiten welke activiteit op welke dag wordt gehouden. Vandaag kun je bijvoorbeeld een game drive doen in Hluhluwe. Het Hluhluwe Nationaal Park vormt samen met het aangrenzende Umfolozi National Park één geheel. Als jullie geluk hebben zie je vandaag heel veel dieren waardoor je lijstje met verschillende dieren steeds langer wordt!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  St. Lucia / sunset boottocht

  image

  Ook in de omgeving van St.Lucia is genoeg te zien en te beleven. Wat dacht je van een fietstocht langs strand en door bos? Of een dagje mee naar de punt van het schiereiland: Cape Vidal. Onderweg zijn er dieren te zien. Vergeet je flippers niet, want bij Cape Vidal kun je prachtig snorkelen! Aan het eind van de middag stappen we aan boord van een bootje om een tocht over Lake St Lucia te maken. We gaan op zoek naar krokodillen en nijlpaarden. Houd je voeten binnenboord! Hopelijk zien we tegelijkertijd een mooie zonsondergang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (volwassenen)

  Fietstocht St. Lucia

  In St. Lucia kunnen jullie een fietstocht maken onder begeleiding van een gids. Op de mountainbike rijd je door verschillende landschappen. Het varieert van valk tot licht heuvelachtig, gaat langs strand én door het bos. Als jullie geluk hebben zien jullie onderweg veel dieren, zoals een koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala, wrattenzwijn en verschillende soorten vogels. Misschien zelfs krokodillen en nijlpaarden.

  De fietstocht duurt ongeveer 2 à 3 uur en is voor alle leeftijden goed te doen. Een helm en een flesje water zijn inbegrepen in de prijs.

 • 9

  naar Swaziland

  image

  Met de groep verlaat je Zuid-Afrika en reis je dwars door Swaziland. De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Het koninkrijk Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het land heeft een eigen taal ‘en geld. En het leukste van alles: de bevolking is ontzettend vriendelijk.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Swaziland / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Jullie kunnen een uitstapje maken naar het Mlilwane of Hlane National Park. Mlilwane is het grotere park in Swaziland en biedt volop gelegenheid tot wandelen tussen klein wild. Er leven onder meer buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en tal van antilopen. In Hlane leven weer hele andere dieren, zoals leeuwen, olifanten, witte neushoorns en giraffes. Welke dieren heb jij inmiddels al gezien? In dit park kun je een fietstocht maken, natuurlijk wel onder leiding van een gids! Of bezoek jij liever de
  Swazi kaarsenfabriek?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar het Krugerpark

  image

  Na ons bezoekje aan de Ngwenya glas fabriek rijden we in noordelijke richting naar het bekende Krugerpark, ook wel het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Ben jij er klaar voor? Heb je je verrekijker bij de hand en je safarihoed op? De komende dagen staan in het teken van het spotten van de beruchte ‘Big Five’. Kijk goed om je heen en houd je ogen wijd open! We verblijven de komende drie nachten in een hotel nabij Kruger Nationaal Park. Na aankomst kun je de middag naar eigen wens invullen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Krugerpark / game drive in een open safari voertuig

  image

  Vandaag gaan we het Krugerpark verkennen met een gaaf vervoersmiddel, namelijk de open terreinwagen. Houd je benen goed binnen boord! De terreinwagens zijn ideaal om het wild goed te zien en om te fotograferen doordat je rondom zicht hebt. Weet je inmiddels al welke dieren er bij de ‘Big Five’ horen? We rijden langzaam. Olifanten kruisen ons pad, giraffen kijken ons na en kuddes impala’s rennen voor ons uit. Je camera zal overuren draaien vandaag, wat een kick zal dit geven!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 13

  Krugerpark / sunset game drive

  image

  Is jouw 'Big Five' lijstje nog niet compleet? Niet getreurd, want vandaag kun je nog een dag op zoek naar wild. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn. Ook kun je vandaag een bezoek brengen aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, waar geredde circusleeuwen opgevangen en verzorgd worden om vervolgens weer in het wild te worden uitgezet. Toch best spannend, om zo nog dichter bij leeuwen te zijn. Rond zonsondergang maken we nog een mooie game drive waarna de dag wordt afgesloten met een heerlijke braai!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  langs de Panoramaroute

  image

  Vandaag rijden we door naar Ohrigstad en maken we een prachtige rit over de Panoramaroute. We zullen verrast worden door verschillende natuurwonderen , spectaculaire uitzichtpunten en watervallen. Vanaf God’s Window kijk je van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes, waar de Treur- en Blyderivier samenkomen, zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen te zien. Dat ziet er raar uit! De reisbegeleider zal jullie uitleggen hoe deze zijn ontstaan. We slapen twee nachten in een mooie lodge met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 15

  Panoramaroute / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag zodat je er met je gezin op uit kunt trekken. Bekijk nog meer van de panoramaroute of ga mee met een game drive die vanuit de lodge georganiseerd wordt. Ook kun je er voor kiezen om vandaag even helemaal niks te doen na al die drukke dagen en heerlijk te relaxen bij het zwembad. Wat je vandaag ook doet, de dag wordt gezellig afgesloten met een fanatieke drumsessie bij het kampvuur voordat we gaan genieten van onze laatste Afrikaanse braai maaltijd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 16

  naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  image

  We verlaten de Panoramaroute en rijden terug naar Gauteng, de provincie rond Johannesburg en Pretoria. Onderweg maken we nog een koffie- en lunchstop. In de middag komen we aan bij onze lodge die dichtbij het vliegveld ligt. Hier zijn dagkamers beschikbaar om nog even op te frissen. Het is mogelijk om een tour te maken door Soweto, de bekendste township van Zuid-Afrika.´s Avonds na het afscheidsdiner stappen we jammer genoeg alweer op het vliegtuig richting Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  aankomst Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Aan het eind van de ochtend kom je weer aan op Schiphol en kan je terugkijken op een schitterende reis.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Complete rondreis met veel hoogtepunten en van de gebaande paden af
 • Een volle dag wild spotten in het beroemde Krugerpark per open safarivoertuig
 • Verschillende wandelmogelijkheden in de Blyderivier Canyon en de Drakensbergen
 • Overnachtingen in mooie en comfortabele hotels
 • Inclusief unieke sunset gamedrive per 4x4 jeep in Kruger NP
 • Bezoek aan het St.Lucia Wetland Park met veel nijlpaarden en krokodillen
 • Mogelijkheid tot een safari in Hluhluwe en het prachtige Mlilwane- of Hlanereservaat
 • Afsluiting van de reis met een gave drumsessie
 • Mooie boottocht bij St Lucia met zonsondergang
 • Er wordt tijdens deze reis niet gekampeerd
 • Vaak meerdere nachten op één plaats

Familiereis Zuid-Afrika en Swaziland Comfort-Plus

Niet boekbaar

Comfort-Plus
Naar boven