< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Complete rondreis met veel hoogtepunten en van de gebaande paden af
 • Een volle dag wild spotten in het beroemde Krugerpark per open safarivoertuig
 • Verschillende wandelmogelijkheden in de Blyderivier Canyon en de Drakensbergen
 • Overnachtingen in mooie en comfortabele hotels
 • Inclusief unieke sunset gamedrive per 4x4 jeep in Kruger NP
 • Bezoek aan het St.Lucia Wetland Park met veel nijlpaarden en krokodillen
 • Mogelijkheid tot een safari in Hluhluwe en het prachtige Mlilwane- of Hlanereservaat
 • Afsluiting van de reis met een gave drumsessie
 • Mooie boottocht bij St Lucia met zonsondergang
 • Er wordt tijdens deze reis niet gekampeerd
 • Vaak meerdere nachten op één plaats

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Vandaag begint jullie grote avontuur naar Zuid-Afrika ! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. Na aankomst in Johannesburg staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten. We zullen we de huurauto's ophalen en naar ons hotel rijden voor de eerste overnachting. Gelukkig lukt slapen meteen, want last van een jetlag hebben jullie niet. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Rustenburg

  Even wennen zeker een andere auto dan thuis? En al helemaal omdat men hier links rijdt. Na een paar bochten zullen jullie er al snel aan gewend raken. We rijden in noordwestelijke naar Rustenburg, onze eerste bestemming. Het is een klein, rustig stadje omringd door verschillende plantages waar katoen, tabak en citrusvruchten worden geteeld. Het is gelegen aan de rand van de Magaliesbergen en in de buurt van het Pilanesberg Game Reserve.

 • 3

  Rustenburg / bezoek Pilanesberg

  Vandaag rijden we de Afrikaanse bush in richting Pilanesberg NP.

 • 4

  naar Parys

 • 5

  naar Clarens

 • 6

  Clarens / vrije dag

 • 7

  naar de Drakensbergen

  image

  We vertrekken zuidwaarts en rijden via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. De naam Drakensbergen betekent ‘barrière van speren’ in de taal van de Zulu. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Midden in het schilderachtige Royal National Park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is. Je kunt het Amfitheater herkennen aan de platte bovenkant. Wie spot de berg als eerst? We verblijven twee nachten in een lodge op een uur rijden van het park.

 • 8

  Drakensbergen / vrije dag

  image

  Ook vandaag hebben jullie alle tijd om de Drakensbergen te ontdekken. Als echte avonturiers kunnen jullie opzoek naar rotsschilderingen van Bosjesmannen, die soms wel meer dan 2.000 jaar oud zijn! De hoogste piek van de Drakensbergen, is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan.

 • 9

  naar St.Lucia

  image

  Vanuit Drakensbergen rijden we naar het kustplaatsje St. Lucia. St. Lucia is de perfecte uitvalsbasis uitstapjes in de omgeving. Het is gelegen aan de Indische Oceaan en midden in een groot moerasgebied. Dit is een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St. Lucia. We slapen drie nachten in dit levendige dorpje.

 • 10

  St. Lucia / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een dag om naar eigen wens in te vullen. Er is in de omgeving van St.Lucia genoeg te zien en te beleven. Wat dacht je van een fietstocht langs strand en door bos? Of een dagje mee naar de punt van het schiereiland: Cape Vidal. Onderweg zijn er dieren te zien. Vergeet je flippers niet, want bij Cape Vidal kun je prachtig snorkelen! Van juni tot oktober zwemmen er talloze walvissen langs de kust van Zuid-Afrika en vanuit St.Lucia kun je een boottocht maken om ook deze imposante dieren van dichterbij te zien. Echt een aanrader!

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (volwassenen)

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (kinderen t/m 11 jaar)

  Fietstocht St. Lucia

  In St. Lucia kunnen jullie een leuke fietstocht maken onder begeleiding van een gids. Tijdens de fietstocht komen we veel vogels en andere dieren tegen. De gids kan je er alles over vertellen. We fietsen over twee verschillende paden, langs het strand én door het bos. Als jullie geluk hebben zien jullie onderweg veel dieren, zoals een koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala of wrattenzwijn. Of wat dachten jullie van krokodillen en nijlpaarden! In het bos heb je de kans om een Narina Trogon te zien, dit is een vogel met prachtig gekleurde veren. Wie spot de vogel als eerst? Bij het strand leren we meer over het merensysteem wat daar wordt toegepast. 

  NB. de fietstocht duurt ongeveer 3 uur, een helm en een flesje water zijn inbegrepen in de prijs.

 • 11

  St.Lucia / game drive in Hluhluwe NP

  image

  Vanuit St. Lucia vertrekken we richting het Hluhluwe Nationaal Park. De allereerste safari in de eigen auto's op zoek naar wild!  Als er maar geen olifant op de motorkap gaat zitten... In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven naast olifanten ook giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Houd je ogen maar goed open!

 • 12

  naar Swaziland

  image

  Met de groep verlaat je Zuid-Afrika en reis je dwars door Swaziland. De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Het koninkrijk Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het land heeft een eigen taal ‘en geld. En het leukste van alles: de bevolking is ontzettend vriendelijk.

 • 13

  Swaziland / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Jullie kunnen een uitstapje maken naar het Mlilwane of Hlane National Park. Mlilwane is het grotere park in Swaziland en biedt volop gelegenheid tot wandelen tussen klein wild. Er leven ondermeer buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en tal van antilopen zoals koedoes, blesbokken en nyala's. In Hlane leven weer hele andere dieren, zoals leeuwen, olifanten, witte neushoorns en giraffes. Welke dieren heb jij inmiddels al gezien? In dit park kun je een fietstocht maken, natuurlijk wel onder leiding van een gids! Of bezoek jij liever de Swazi kaarsenfabriek?

 • 14

  naar Hazyview / Kruger NP

  image

  We rijden richting Hazyview, in de buurt van het bekende Krugerpark, ook wel het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Ben jij er klaar voor? Heb je je verrekijker bij de hand en je safarihoed op? De komende dagen staan in het teken van het spotten van de beroemde ‘Big Five’. Kijk goed om je heen en houd je ogen wijd open! We verblijven de komende drie nachten in een hotel nabij Kruger Nationaal Park. Na aankomst kun je de middag naar eigen wens invullen.

 • 15

  Krugerpark / game drive

  image

  Vandaag gaan we het Krugerpark verkennen met onze eigen huurauto's. Houd je benen goed binnen boord! De terreinwagens zijn ideaal om het wild goed te zien en om te fotograferen doordat je rondom zicht hebt. Weet je inmiddels al welke dieren er bij de ‘Big Five’ horen? We rijden langzaam. Olifanten kruisen ons pad, giraffen kijken ons na en kuddes impala’s rennen voor ons uit. Je camera zal overuren draaien vandaag, wat een kick zal dit geven!

 • 16

  Krugerpark / game drive

  image

  Is jouw 'Big Five' lijstje nog niet compleet? Niet getreurd, want vandaag kun je nog een dag op zoek naar wild. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn. Ook kun je vandaag een bezoek brengen aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, waar geredde circusleeuwen opgevangen en verzorgd worden om vervolgens weer in het wild te worden uitgezet. Toch best spannend, om zo nog dichter bij leeuwen te zijn. Rond zonsondergang maken we nog een mooie game drive waarna de dag wordt afgesloten met een heerlijke braai!

 • 17

  naar Graskop / Panoramaroute

  image

  Vandaag rijden we door naar Graskop en maken we een prachtige rit over de Panoramaroute. We stoppen bij spectaculaire uitzichtpunten en bij watervallen. Vanaf God’s Window kijk je van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes, waar de Treur- en Blyderivier samenkomen, zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen te zien. Dat ziet er raar uit! De reisbegeleider zal jullie uitleggen hoe deze zijn ontstaan. We slapen twee nachten in een mooie lodge met zwembad.

 • 18

  naar Pretoria

  image

 • 19

  naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  image

  We verlaten de Panoramaroute en rijden terug naar Gauteng, de provincie rond Johannesburg en Pretoria. Onderweg maken we nog een koffie- en lunchstop. In de middag komen we aan bij onze lodge die dichtbij het vliegveld ligt. Hier zijn dagkamers beschikbaar om nog even op te frissen. Het is mogelijk om een tour te maken door Soweto, de bekendste township van Zuid-Afrika.´s Avonds na het afscheidsdiner stappen we jammer genoeg alweer op het vliegtuig richting Amsterdam.

 • 20

  aankomst Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Aan het eind van de ochtend kom je weer aan op Schiphol en kan je terugkijken op een schitterende reis.

Familiereis Zuid-Afrika Self-Drive Familie

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.