< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Birma / Myanmar Kerst reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.
Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.
Naast je Nederlandstalige reisbegeleider gaan er ook verschillende lokale gidsen mee gedurende de reis. Dit is in Myanmar namelijk verplicht maar tevens ook nog eens ontzettend handig. Hij/zij spreekt de taal en kan je veel vertellen over het land en zijn cultuur. Je Nederlandse reisbegeleider heeft echter de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van de reis en blijft te allen tijde je eerste aanspreekpunt voor wat betreft planning, programma en organisatorische zaken.

 Beste reistijd

Myanmar heeft een tropisch moessonklimaat met drie verschillende seizoenen. Het regenseizoen loopt van juni tot en met september en de temperaturen hangen dan rond de 25 tot 30 graden. De regenval zorgt voor een zeer groene omgeving en omdat er in het gebied in het midden van Myanmar minder regen valt, is het ideaal om een bezoek te brengen aan de staten Bagan, Mandalay en Shan.

Beste reistijd: Ieder seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Wil je liever in de droge periode reizen dan kun je het best tussen oktober en maart vertrekken; hou er echter rekening mee dat je niet de enige toerist bent bij diverse bezienswaardigheden en dat je een dikke trui meeneemt voor de avonden. Voor mensen die van natuur en groene rijstvelden houden en een aangename temperatuur (‘s avonds niet te koud en overdag niet te warm) zijn de maanden van juni tot en met september aan te raden. In het regenseizoen vallen vaak korte buien, maar met name in Yangon soms wat langer.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. De reisroute is goed uitgebalanceerd en bevat geen vreselijk lange dag trajecten. Tijdens de fietstocht neem je enkel een rugzak mee voor de fietstocht, de rest van de bagage blijft achter in Mandalay. Bedenk wel dat het toerisme in Myanmar nog in de kinderschoenen staat. De omstandigheden zijn af en toe primitief en vragen om een flexibele instelling en incasseringsvermogen. Een positieve instelling is dus belangrijk.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Het vervoer tijdens de Myanmar reis is erg gevarieerd. De oppervlakte van Myanmar is 657.500 km2 en daarmee is Myanmar het grootste land op het vasteland van Zuidoost-Azië. Hou rekening met een paar lange reisdagen, deze proberen we echter zoveel mogelijk te beperken. We reizen voornamelijk met een eigen bus en nemen ook één keer de lokale bus voor het traject Mandalay- Bagan. De infrastructuur laat nog wel eens te wensen over, waardoor het reizen zwaar kan worden of tot wijziging van de route overgegaan kan worden. Tijdens de fietstocht maken we naast fietsen, ook gebruik van een ferry en op het Inle Lake verplaatsen we ons met een boot. 

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

Reizen in Birma/ Myanmar

Birma is een van de mooiste landen in Zuid-Oost Azië. Omdat de situatie van de mensenrechten echter lange tijd zeer slecht was hebben wij de afgelopen jaren geen reizen naar Birma georganiseerd. Het laatste jaar zijn de ontwikkelingen echter voorzichtig positief. Een aantal politieke gevangenen, waaronder nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi, is inmiddels vrijgelaten en zij zit nu voor haar partij in het parlement. Na de oproep van de Nationale Liga voor Democratie in mei 2011 om de reisboycot naar Birma te beëindigen, hebben wij besloten om deze prachtige bestemming snel weer in ons programma op te nemen. Net als op onze andere reizen stellen we alles in het werk om de inkomsten zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan de lokale bevolking. Door onze manier van reizen, kunnen we bijdragen aan de verbetering van de leefomstandigheden van het Birmese volk.

Vóórdat je op reis gaat is het aan te raden je in te lezen in de cultuur van Myanmar. Om je daarmee te helpen heeft het ministerie van toerisme in Myanmar het volgende boekje gemaakt: Do's and dont's for tourists.

Familiereis Birma / Myanmar Kerst

Bye Bye Birma, Mingalabar Myanmar

image
16 dagen vanaf € 2.498
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!