< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Boottocht Inle meer en overnachtingen in een hotel aan het Inle meer (incl. entree)
 • Twee volle dagen in de meest indrukwekkende tempel zone in Azië: Bagan (incl. entree)
 • Afwisselend vervoer: lokale en eigen bus, boot én binnenlandse vluchten
 • Bezoek Yangon, inclusief rondleiding bij betoverende gouden Shwedagon pagode
 • Bezoek bijzonder olifantenproject in Kalaw
 • Gevarieerde route met de mooiste hoogtepunten en unieke fietstocht
 • Bijzondere fietstocht langs dorpen en rijstvelden

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Yangon

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Myanmar beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yangon

  image

  Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al in Yangon te wachten om je naar het hotel te brengen. Yangon is de voormalige hoofdstad van Myanmar en nog steeds het kloppend hart van het land. De bus brengt ons in ongeveer 45 minuten naar ons hotel, waar we de komende twee nachten verblijven. Vanuit het hotel zijn de mooiste toeristische bezienswaardigheden per (fiets) taxi gemakkelijk te bereiken. Birma laat haar verborgen schatten graag ontdekken door reizigers die van avontuur houden.

 • 3

  Yangon / bezoek Shwedagon pagode

  image

  Yangon kun je niet verlaten zonder een bezoek aan de Shwedagon pagode. In de ochtend nemen we de tijd om kennis te maken met dit pronkstuk. Samen met de gids nemen we eerst een kijkje in de kloosters die rondom de Shwedagon pagode liggen. Daarna hebben we alle tijd om de tempel zelf te bezoeken. Het is zeker de moeite waard om tegen zonsondergang terug te keren om de mystieke sfeer tijdens de schemering te ervaren.

 • 4

  vlucht naar Mandalay; via Ava naar Sagaing

  image

  Na een binnenlandse vlucht arriveren we in Mandalay. Na aankomst worden we naar de oude koningsstad Ava gebracht. Hier staan paardenkarren klaar om ons langs de verschillende pagodes en eeuwenoude tempel ruïnes te brengen. Dit zijn overblijfselen van statige gebouwen uit de tijd dat Ava nog de hoofdstad van Birma was. Vanuit Ava rijden we naar Sagaing, waar we afgezet worden bij ons hotel. Deze plaats wordt bewoond door meer dan 6000 monniken en nonnen.

 • 5

  via Mingun naar Mandalay / fietstocht

  image

  Fietsen door Birma is geweldig; buiten de steden is het redelijk rustig en bovendien fietsen Birmezen net als Nederlanders zelf ook veel. We fietsen vandaag eerst naar Mingun. De tocht naar Mingun voert in ongeveer drie uur door glooiend landschap. Kinderen begroeten je enthousiast zodra ze je zien. Vanaf Mingun varen we in een goed uur naar de oevers van de Ayeyarwaddy rivier in Mandalay. De fietsen gaan gewoon mee aan boord.

  image

  Daarna stappen we weer op de pedalen en zetten we koers naar ons hotel in Mandalay. Het is ongeveer nog een half uur fietsen en dan kun je genieten van een welverdiende douche. De komende twee nachten slapen we in een comfortabel hotel. Ga vanavond zeker naar een van de vele barbecue restaurants die Mandalay rijk is.

 • 6

  Mandalay / vrij verblijf

  image

  Vandaag heb je een vrije dag en in de tweede stad van Myanmar is genoeg te doen. Aan de zuidkant van de stad liggen de schitterende Mahumuni tempel, het houten Shwe In Bin Kyaung klooster en de jademarkt. Tenslotte kun je ook naar Yankin Hill waar veel apen zitten of een bezoek brengen aan een van de talloze markten die de stad te bieden heeft. Kortom, in Mandalay zul je je zeker niet vervelen.

 • 7

  naar Bagan

  image

  Met de lange afstandsbus rijden we vandaag van Mandalay naar Bagan, de oude hoofdstad van het Bagan rijk. Een rit van ongeveer vijf tot zes uur. Een bezoek aan Bagan is een onmiskenbaar hoogtepunt van deze reis, we blijven hier dan ook drie dagen. Over een gebied van 40 km² liggen zo'n 4000 tempels verspreid. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 8

  Bagan / vrije dag

  image

  Hoewel heel anders van stijl, is de tempelvlakte van Bagan qua grootte en indruk zeker vergelijkbaar met dat van Angkor Wat in Cambodja. De reden dat er zoveel indrukwekkende tempels zijn in Bagan, komt omdat opeenvolgende koningen elkaar probeerden af te troeven door steeds mooiere en grotere tempels te bouwen. Destijds waren dit echte statussymbolen, nu zijn het schitterende historische objecten waarvan wij volop mogen genieten.

  Optioneel Beleef Bagan

  image

  In de ochtend kan je deelnemen aan de excursie: Beleef Bagan. Met paard en wagen en een gids bezoek je de mooiste tempels van Bagan. Onderweg wisselen indrukwekkende tempels en prachtige landschappen elkaar af. Deze excursie is bij uitstek geschikt om het gebied alvast te verkennen en je te oriënteren op wat je de komende dagen verder nog wilt zien. De entreegelden voor de tempels en bezienswaardigheden tijdens de excursie zijn exclusief.

 • 9

  Bagan / vrije dag

  image

  Vandaag kun je je eigen tijd indelen en de tempels van je keuze bezoeken. Bagan is vrij toeristisch en de meeste toeristen bezoeken veelal dezelfde plekken. Zoek je het wat verderop dan heb je de tempels soms helemaal voor jezelf. Van de 2743 religieuze gebouwen mogen er een aantal worden beklommen. Bovenaan is het uitzicht echt adembenemend mooi; zo ver het oog reikt, ligt de vlakte bezaaid met tempels.

 • 10

  naar Kalaw

  image

  Eén van de langere reisdagen staat voor de boeg. In ongeveer zeven uur reizen we van Bagan naar Kalaw. Onderweg zie je het landschap langzaam veranderen van droog naar een bergachtige omgeving. Kalaw is een hill station en straalt nog altijd een koloniale sfeer uit. Het dorp was tijdens de Britse overheersing zeer geliefd bij de Britten vanwege het aangename (koelere) klimaat dat hier heerst.

 • 11

  Kalaw / bezoek olifantenproject

  image

  We rijden in ongeveer anderhalf uur naar Magwe. In dit dorpje bezoeken we een olifantvriendelijk olifanten- en herbebossingsproject. Je kunt op deze dag ook een prachtige wandeltocht van ongeveer twee uur door het regenwoud maken.

  Puur Sawadee - olifanten project Kalaw

  image

  Een aantal lokale jongeren uit Kalaw hebben dit olifantvriendelijke project opgezet. Hier worden gepensioneerde of invaliden olifanten opgevangen om rustig van hun oude dag te genieten en de nodige zorg te krijgen. Als je het leuk vindt, mag je de mahouts (olifantendrijvers) helpen met het voeren van de olifanten of assisteren bij hun dagelijkse wasbeurt. Naast de olifantenzorg worden stukken bos herplant en krijgen lokale bergstammen educatie over de natuur.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 12

  naar Inle meer / boottocht en overnachting Inle meer

  image

  Eén van de hoogtepunten tijdens de reis is een bezoek aan het Inle meer. We rijden in ongeveer twee uur naar het meer. De boot brengt ons vervolgens naar een bijzondere overnachtingsplek; een hotel aan het Inle meer waar we twee nachten verblijven. De lokale Intha bevolking bouwt hun huizen op palen, die complete drijvende dorpen in het meer vormen. Met modder en waterplanten creëren ze daarnaast drijvende akkers waarop ze groente en fruit kweken.

 • 13

  Inle meer / vrij verblijf

  image

  Vandaag heb je de tijd om te ontspannen bij het meer. Een mooie tocht is de route naar Inthein, waar je een prachtig klooster kunt bezoeken. Grote kans dat je op het meer de vissende beenroeiers ziet. De Intha's staan bekend als de 'beenroeiers'. Die bijnaam danken ze aan hun bijzondere roeitechniek. Terwijl ze achter op hun boot staan, bewegen ze de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst. Een merkwaardig gezicht.

 • 14

  naar Yangon

  image

  We staan vroeg op en varen in het ochtendgloren over het meer. Vervolgens rijdt de buschauffeur ons in ongeveer een uur naar Heho. Vanaf hier nemen we een binnenlandse vlucht naar Yangon. Meestal hebben we een vroege vlucht zodat je in Yangon nog genoeg tijd hebt om souvenirs te kopen of de laatste bezienswaardigheden te bezoeken. Geniet nog van deze laatste dag in Myanmar en laat tijdens het afscheidsetentje de afgelopen twee weken nog eens de revue passeren.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 16

  aankomst Amsterdam

Familiereis Birma / Myanmar Kerst

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.