< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Unieke route waarbij je kennismaakt met de verschillende gezichten van China
 • Drie dagen in Beijing zodat je alle tijd hebt om de vele bezienswaardigheden te zien
 • Excursie naar het wereldberoemde Terracotta leger
 • Unieke wandeling en overnachting bij de Chinese Muur
 • Ontmoeting met het échte Chinese leven, een dag in een buitenwijk van Xi'an
 • Uitgebreide kennismaking met de gevarieerde Chinese keuken
 • Fietsen en wandelen in het karstgebergte rondom Yangshuo
 • Wandelen door de prachtige rijstterrassen van Longji nationaal park
 • Afsluiting in het bruisende Hong Kong
 • Mogelijkheid om je reis te verlengen in Hong Kong

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Beijing

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Beijing / vrije dag

  image

  Na aankomst op de luchthaven rijden we in ongeveer een uur naar de stad Beijing, de hoofdstad van China. De komende twee nachten overnachten we in een centraal gelegen en comfortabel hotel. Onderweg maken we direct kennis met de moderne kant van China. Van veraf zie je de hoogbouw die het centrum van Beijing domineert. De komende twee dagen heb je de tijd om je in deze stad te storten en de vele bezienswaardigheden tot je te nemen.

  image

  Je kunt naar het Plein van de Hemelse Vrede wandelen, het grootste openbare plein ter wereld. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de toegangspoort van de Verboden Stad. Op loopafstand van het plein liggen de straten Dazhalan en Liulichang. Hier zijn veel winkels, galeries met antiek en goede restaurants. Een specialiteit die in vele gespecialiseerde restaurants wordt geserveerd, is de beroemde Peking eend.

 • 3

  Beijing / vrije dag

  image

  Vanzelfsprekend mag een bezoek aan de Verboden Stad niet ontbreken. Je kunt een hele dag besteden om dit voormalige keizerlijke paleis te bezoeken. Een moderner stuk Beijing ligt bij het Olympisch Stadion: 'het vogelnest'. Of breng een bezoek aan het panda house om de reuzenpanda te zien. Wie zin heeft kan ‘s avonds naar een acrobatenvoorstelling.

 • 4

  naar de Chinese Muur / wandeltocht Chinese Muur

  image

  De wandeltocht over en langs de Chinese Muur is één van de hoogtepunten van deze rondreis. We rijden in de loop van de ochtend in ongeveer drie uur naar het Jinshanling gedeelte van de Chinese Muur. ’s Middags beklimmen we een deel van de mooi behouden en authentieke Muur. Het is er redelijk steil en de wandeling is soms uitdagend. Maar zoals Mao Zedong zei: Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man. We slapen vannacht in een eenvoudig hotel nabij de Chinese Muur.

 • 5

  naar Beijing / wandeltocht Chinese Muur

  image

  Vandaag maken we een wandeling van ongeveer drie uur richting Simatai. De fenomenale uitzichten op de grotendeels niet- gerestaureerde Muur en de omgeving zijn een beloning voor je inspanning. Waar je ook staat op de, een uitzichttoren is altijd in het zicht. Bij het gedeelte van Simatai zijn niet veel andere toeristen te vinden. Dit maakt het wandelen op dit stuk Muur extra bijzonder. In de loop van de middag vertrekken we richting ons vertrouwde hotel in Beijing, waar we nog één nacht slapen.

 • 6

  nachttrein naar Xi'an

  image

  We hebben nog een laatste dag in Beijing. Een bezoek aan één van de parken in Beijing is erg interessant, vooral om te zien hoe de Chinezen gymnastieken. Er wordt bijvoorbeeld aan Tai Chi en waaierdansen gedaan. Het is ook leuk om de hutongs (traditionele wijken) van Beijing per fiets of te voet te verkennen. De hutongs waren vroeger heel kenmerkend voor Beijing. Tegenwoordig verdwijnen ze steeds meer en maken ze plaats

  image

  voor brede straten en flatgebouwen. Aan het eind van de dag stappen we in de nachttrein naar Xi’an. Geniet van het landschap dat langzaam aan je voorbij trekt. Tijdens de 14 uur durende treinrit krijg je de gelegenheid om contact te maken met de meereizende Chinezen. We maken gebruik van zogenaamde hard sleepers. De naam ''hard sleeper'' is afkomstig uit de tijd dat de treinen in China nog echt Spartaans waren. De couchettes zijn dus helemaal niet hard. Val met de cadans van de trein in slaap.

 • 7

  Xi'an / vrije dag

  image

  Vroeg in de ochtend arriveren we in Xi’an. Het stadscentrum is erg overzichtelijk. De nog geheel overeind staande stadsmuren vormen een perfecte rechthoek waarbinnen de oude stad ligt. Het is leuk om de stadsmuren per fiets of per tandem te verkennen. Een andere aanrader is het Shaanxi historical museum. Het mooi vormgegeven museum heeft als onderwerp de Chinese dynastieke geschiedenis. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel in Xi’an.

 • 8

  Xi'an / bezoek Terracottaleger

  image

  Uiteraard bezoeken we het Terracottaleger, ooit vervaardigd om het grafcomplex van keizer Qin Shihuang te bewaken. Eén van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw. De zevenduizend manshoge terracottasoldaten zijn aan de keizer als grafgiften meegegeven. Later is het Terracottaleger geleidelijk aan bedekt met een drie meter dikke zandlaag. Zo heeft het leger 2200 jaar onder de grond gelegen. Het is ongelooflijk om te zien dat elk van de beelden zijn eigen gelaatstrekken heeft.

 • 9

  Xi'an / bezoek Cuihuashan nationaal park

  image

  Vanuit Xi'an is het ongeveer een uur rijden naar het Cuihuashan nationaal park, een prachtig gebied met uitgestrekte bossen, watervallen en frisse berglucht. Een perfecte plek om de zomerse hitte van Xi'an te ontvluchten. Als je zin hebt kun je mooie wandelingen maken langs één van de twaalf uitgezette routes. Of zoek wat verkoeling met roeien of zwemmen in de hemelse vijver.

 • 10

  naar Donghan

  image

  In de ochtend heb je tijd om door de smalle straatjes van de moslimwijk in Xi'an te dwalen. Daarna rijden we in ongeveer een uur naar Donghan, een buitenwijk van Xi'an. Je krijgt hier letterlijk een kijkje in de Chinese keuken. We overnachten in de gastenkamers van families, waardoor je goed ziet hoe de Chinese bevolking leeft. Als je wilt kan je een handje helpen in de keuken of leer je hoe het spelletje Mahjong gaat. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de Chinese manier van leven.

 • 11

  naar Xi'an; vlucht naar Guilin

  image

  We rijden in ongeveer anderhalf uur naar de luchthaven van Xi'an en stappen hier in het vliegtuig naar Guilin. Met de tijdbesparende binnenlandse vlucht zijn we in een korte tijd een stuk zuidelijker. In Guilin overnachten we in een comfortabel hotel. Als we genoeg tijd hebben kunnen we een bezoek brengen aan solitary beauty peak. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de omgeving.

 • 12

  naar Longji nationaal park

  image

  In de ochtend rijden we in ongeveer drie uur naar Pingan. Pingan is een pittoresk dorpje met houten huizen dat in het Longji nationaal park ligt. De komende twee nachten slapen we in een schitterend gelegen hotel. Om hier te komen moeten we vanaf de weg een stuk omhoog lopen en onze bagage wordt voor ons gedragen. Vanaf de veranda van ons hotel hebben we een prachtig uitzicht op de groene rijstterrassen. Je kunt hier lekker chinees eten, maar pizza of spaghetti zijn ook aanwezig.

 • 13

  Longji nationaal park / vrije dag

  image

  Het Longji nationaal park ligt in een gebied dat beroemd is vanwege zijn rijstterrassen en de kleurrijke stammen die er wonen. Pingan, waar we overnachten, is een heerlijke plek om bij te komen. Je hebt hier de tijd om te wandelen en de terrassen te beklimmen. Het uitzicht zal steeds weer geweldig zijn. Sommige mensen noemen deze rijstterrassen het achtste wereldwonder. Beklim er één en beoordeel zelf of dit terecht is.

 • 14

  naar Yangshuo

  image

  We rijden in ongeveer vier uur naar Yangshuo, gelegen aan de Li rivier. Yangshuo is een levendige plaats die veel toeristen trekt en de omgeving is dan ook prachtig. Tussen ontelbare pieken van het wereldberoemde karstgebergte liggen groene rijstvelden en kleine dorpjes. We slapen de komende vier nachten in Yangshuo in een comfortabel hotel.

 • 15

  Yangshuo / vrije dag

  image

  In Yangshuo heb je een paar dagen de tijd om zelf dingen te ondernemen. Beklim Moon Hill en bekijk de wonderlijke omgeving door het maanvormige gat in de berg. In Yangshuo is een leuke markt waar je lekker kunt eten en er zijn ontelbare kleine restaurantjes. Vanuit ons hotel mogen we gebruik maken van een zwembad van een nabij gelegen hotel dat per shuttle bus bereikbaar is. Hou je van wat meer actie? Dan is het leuk om per fiets de omgeving te verkennen.

 • 16

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Op de tweede vrije dag in Yangshuo kun je in de middag een optionele kookworkshop volgen. Het eten in Yangshuo is heerlijk, er zijn namelijk Chinese gerechten uit alle delen van China verkrijgbaar. In Yangshuo zijn ook Westerse maaltijden zoals pizza en pannenkoeken aanwezig. ’s Avonds kun je naar een schitterende lichtshow gaan kijken. Het karstgebergte wordt verlicht en het hele dal lijkt op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels en lichtjes varen op de rivier.

  Optioneel Kookworkshop in Yangshuo

  image

  's Middags kun je in Yangshuo je kennis van de Chinese keuken uitbreiden. Onder deskundige leiding van een Chinese kok ga je aan de slag met verse ingrediënten. Tijdens de les leer je een complete Chinese maaltijd te bereiden met klassieke gerechten als varkensvlees in zoetzure saus en jonge bamboescheuten met roerei. Aan het einde eet je de gerechten zelf op!

 • 17

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Deze dagen heb je ook de tijd om je Chinese vaardigheden te verbeteren tijdens een workshop. Wat dacht je van een Kungfu, Tai Chi of kaligraferen workshop? Ga bij een echte kaligrafeer meester in de leer. Het valt niet mee om zo’n penseel vast te houden en op de juiste manier de tekens te maken. In China krijgen kinderen daarom niet voor niets kalligrafieles op school.

 • 18

  nachttrein naar Hong Kong

  image

  Vandaag heb je nog de hele dag in Yangshuo die je naar eigen wensen in kan vullen. Rust vandaag overdag ook wat uit, want het is een lange rit naar Hong Kong. In de avond rijden we in ongeveer anderhalf uur met onze bus naar Guillin. Vanaf hier stappen we op de nachttrein die ons naar Shenzen brengt.

 • 19

  Hong Kong / vrije dag

  image

  In de ochtend komen we aan in Shenzen. Hiervandaan reizen we naar ons comfortabele hotel waar we vannacht slapen. Rond het middaguur komen we hier aan. De naam Hong Kong betekent "geurige haven", afgeleid van de handel die in geurige wierook plaatsvond. Deze handelsstad is uitgegroeid tot een jonge en moderne metropool. Neem vanavond zeker een kijkje bij de meest herkenbare en misschien wel mooiste skyline van de wereld.

 • 20

  Hong Kong / vrije dag; vlucht Hong Kong - Amsterdam

  image

  In vergelijking met Yangshuo is Hong Kong een wereld van verschil en de brug tussen Oost en West. In Hong Kong is veel te zien: een altijd voortbewegende menigte, talloze neonreclames en een prachtige skyline. Het bezoek aan de Victoria Peak is een aanrader. Vanaf deze berg heb je uitzicht over de mooie skyline van Hong Kong. Je zult je zeker niet vervelen in deze bruisende stad. Aan het eind van de dag vertrekken we naar de luchthaven voor onze vlucht terug naar Nederland.

 • 21

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Hong Kong

  Het is mogelijk om je reis met drie dagen te verlengen in Hong Kong. Je verblijft 3 extra nachten in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. Je kunt deze dagen je eigen gang gaan. De prijs is inclusief hotelovernachting en transfer naar het vliegveld, het ontbijt is niet inclusief.

  Je hebt geen extra visum nodig voor een verlenging in Hong Kong.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 20

  Hong Kong / vrije dag

 • 21

  Hong Kong / vrije dag

 • 23

  Hong Kong / vrije dag; vlucht Hong Kong - Amsterdam

 • 24

  aankomst Amsterdam

Familiereis China

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Familieweken


Boek nu jullie familiereis en ontvang leuke extra's!

 • Ontvang een WakaWaka solar charger 
 • Profiteer van unieke omboekgarantie
 • Nu slechts €20,19 aanbetaling