< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Zuid India reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: het is in Zuid-India vrij warm. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30-35°C, ‘s avonds koelt het iets af. De regentijd loopt van juni tot september. In de regentijd kan de warmte soms drukkend aanvoelen. Tussen oktober en februari kan het ‘s avonds en ‘s nachts soms fris zijn.

Beste reistijd: klimatologisch is de beste reistijd van september/oktober tot en met maart. Zuid-India is echter ook in de zomermaanden prima te bereizen. Gedurende de regentijd is het in Tamil Nadu en Karnataka niet zo nat als in Kerala. Daarom bezoeken we met deze familie avontuur reis vrijwel geen plaatsen in Kerala. Alleen Munnar ligt in Kerala, dit ligt echter aan de grens met Tamil Nadu. Tamil Nadu heeft in de periode oktober–december een kleine regentijd, waarin relatief weinig regen valt.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk vanwege het grote cultuurverschil. Je kunt de reis zo actief maken als je wilt. De reis kenmerkt zich verder door veel individuele vrijheid. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We reizen de gehele reis met onze eigen bus, welke is voorzien van airconditioning. Hierdoor kunnen we onderweg leuke stops maken.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

Wildlife SOS Bear Rescue Camp in Bannerghatta

Tijdens deze reis breng je een bezoek aan het Wildlife SOS Bear Rescue Camp in Bannerghatta. Nog altijd worden in India beren gebruikt om op straat te dansen. De beren leven in erbarmelijke omstandigheden: ze worden ernstig mishandeld en opgesloten in kleine ruimtes. Wildlife SOS heeft meer dan 500 van deze beren gered en opgenomen in 2 Bear Rescue Camps, één bij Agra en één in Bannerghatta. Hier leven ze in een ruim opgezette natuurlijke omgeving, krijgen ze goed te eten. Tijdens het bezoek krijg je een rondleiding waarin je meer te weten komt over het leven van de "dansende beren" en wat erbij komt kijken om ze te bevrijden en weer een waardig leven te geven. Er wordt naar gestreefd om de beren waar mogelijk in de toekomst weer vrij te laten. Meer informatie kun je vinden op www.wildlifesos.org/IBR/BBRC/newbearsan.htm

Te Gast In India

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Familiereis Zuid India

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven