< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Ladakh reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Ladakh is slechts een paar maanden per jaar over de weg bereikbaar. Alleen van half juni tot en met half september zijn de passen sneeuwvrij. Deze maanden zijn uitermate geschikt voor een bezoek aan Ladakh. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met temperaturen rond de 25 ºC. Vanwege de grote hoogte kan het 's nachts afkoelen. De Himalaya vormt een natuurlijke barrière voor de wolken, waardoor er in Ladakh vrijwel geen neerslag valt. Het is vaak helder lenteachtig weer met strakblauwe luchten, kortom prima wandelweer. In Delhi is het in de zomermaanden erg warm en je kunt er ook op flink wat regen rekenen. Het regent zelden de hele dag, meestal betreft het een enorme bui die hooguit een of twee uur duurt. In Manali en Dharamsala is de temperatuur vanwege de hogere ligging erg aangenaam, maar ook hier valt aardig wat regen.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze avontuurlijke rondreis is niet voor iedereen weggelegd. Naast een goede gezondheid is een positieve instelling onmisbaar. Omdat Ladakh op grote hoogte ligt en vanwege de meerdaagse looptocht, moet je conditie redelijk tot goed zijn. Het traject Manali-Leh kan soms een aantal dagen afgesloten zijn vanwege landslides. Het kan dan noodzakelijk zijn om te vliegen. Ook kunnen we door sneeuwval vast komen te zitten. Hierdoor kunnen reisdagen langer worden en kan het gebeuren dat het programma aangepast moet worden. Extra kosten zijn in dit geval voor eigen rekening. Vanwege de onzekere weers- en wegomstandigheden op dit traject zijn een flexibele instelling en incasseringsvermogen noodzakelijk. Tijdens de vijfdaagse looptocht loop je op een hoogte van 3200 tot 3800 meter en loop je tussen de vier en zes uur per dag. Je loopt over paden die soms behoorlijk stijgen en dalen. Gezien de grote stijging tijdens de reis is de kans op hoogteziekte helaas niet uit te sluiten. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Van Delhi naar Dharamsala reizen we met de nachttrein. We reizen tweede klasse in coupés met airconditioning en twee of drie uitklapbare bedden boven elkaar. Tijdens de rit van Dharamsala naar Manali en tijdens de tocht van Manali naar Leh beschikken we over een eigen bus. Hierdoor kunnen we onderweg stoppen waar we willen. In Ladakh maken we ook gebruik van een bus, deze begeleidt ons ook tijdens de looptocht en vervoert onze bagage.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Familiereis Ladakh

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!