< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Medan

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Indonesië beginnen, jullie vliegen naar Medan. Deze vlucht kunnen jullie zelf boeken of door ons laten regelen. 

 • 2

  aankomst Medan/ naar Bukit Lawang

  image

  Na aankomst in de tropenstad Medan rijden jullie over een hobbelige weg door plantages naar Bukit Lawang. Dat is wel even wat anders dan de snelwegen in Nederland! Het is zeker drie uur rijden, maar onderweg maken jullie een paar leuke stops waardoor jullie ongeveer vijf uur later aankomen. Bukit Lawang is een klein dorp gelegen aan de rand van het Gunung Leuser park. Onderweg nemen jullie een kijkje bij een plantage en struinen jullie rond op een markt. Jullie overnachten twee nachten in een sfeervolle lodge.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Bukit Lawang / jungletocht

  image

  In de ochtend maken jullie een mooie jungletocht in de omgeving. De jungletocht duurt ongeveer drie uur en jullie hebben grote kans op het zien van orang-oetans. Wat lijken deze apen op mensen met hun lange armen! De wandeling gaat over zichtbare en oneffen paden. Het kan dus voorkomen dat je over een pad van takken, bladeren en stronken loopt en soms wat moet klauteren. Spannend! Je komt aan het begin van de middag weer terug bij de lodge. Je kunt een verfrissende duik in de rivier nemen of vanaf je terras de vele junglegeluiden uit het woud in je opnemen. Er bestaat geen betere plek om de belevenissen van de afgelopen dagen te laten bezinken. Langs de rivier vind je talloze gezellige restaurantjes waar het 's avonds goed vertoeven is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Berastagi

  image

  Vandaag is het ongeveer zes uur rijden naar Berastagi. Natuurlijk maken jullie onderweg stops om even de benen te strekken. Jullie rijden door de Karo Hooglanden naar Berastagi. De Karo Hooglanden liggen op een groot en vruchtbaar plateau, geflankeerd door verschillende vulkanen. Door het koele klimaat was het een geliefde verblijfplaats voor de Nederlanders in koloniale dagen. 's Avonds moet je hier dan ook echt je trui aantrekken. In de middag komen jullie aan in Berastagi en heb je nog tijd om de beroemde fruitmarkt te bezoeken. Zie jij fruit wat je nog nooit in Nederland hebt gezien? Die wil je uiteraard even proeven!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar het Tobameer

  image

  Een kronkelende weg door de Karo-hooglanden voert jullie naar het Tobameer. Onderweg stoppen jullie bij Dokan, een klein Batak Karo dorp met traditionele huizen en de indrukwekkende 120 meter hoge Sipiso piso waterval. Het laatste deel van de weg geeft spectaculaire uitzichten op het Tobameer, het grootste en diepste kratermeer van Zuidoost-Azië. Jullie dalen af de kraterrand in en maken de overtocht naar het vulkanische schiereiland Samosir, waar jullie aan het eind van de dag aankomen. Ons hotel waar jullie drie nachten verblijven, is prachtig gelegen aan het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Tobameer / boottocht

  image

  Trossen los! Vandaag maken jullie een mooie boottocht over het meer en wandelen jullie naar een klein dorpje. Ook krijgen jullie een heerlijke lunch geserveerd en soms is er live muziek op de boot. Vergeet je zwembroek niet, want onderweg kun je heerlijk zwemmen in het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 7

  Tobameer / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag om te doen waar jullie zelf zin in hebben. Lekker relaxen of juist wat meer actie! Verspreid over het eiland staan 'huisjes voor altijd', waarin de beenderen van overleden familieleden worden bewaard. Een gek idee, maar het is hartstikke leuk om hier fietsen te huren en zelf rond te kijken. Ook is het mogelijk een uitstapje naar Simanindo te maken. Daar is een museum dat oorspronkelijk een koninklijk adathuis was. Uiteraard kun je ook heerlijk zwemmen in het meer. Toch wel lekker zo’n verfrissende duik met dit warme weer! 's Avonds kun je in een van de vele kleine restaurantjes zien en horen waar de Batak in heel Indonesië beroemd om zijn: hun zangkunst en hun vrolijke, extraverte natuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  vlucht naar Yogyakarta

  image

  Jullie rijden naar Medan waar jullie op het vliegtuig stappen naar Yogyakarta, via Jakarta. Leuk om Indonesië eens van bovenaf te bekijken. Hier slapen jullie de komende drie nachten in een gezellig hotel met zwembad. Het hotel ligt in een buurt met talrijke restaurants en winkels. Yogyakarta is een vriendelijke, ontspannen stad en je zult meteen merken hoe enthousiast de Indonesiërs reageren op je aanwezigheid. Reken maar op veel aandacht! Doordat jullie in één keer naar Midden-Java vliegen, sparen we een aantal lange reisdagen uit. Jullie hebben ruim de tijd om Midden- en Oost-Java te bezoeken, de mooiste delen van Java.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Vervolgens rijden jullie naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Wie is er als eerste boven? Jullie kunnen de Borobudur helemaal zelf ontdekken via allerlei smalle trappetjes en paadjes. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is altijd indrukwekkend. Hierna bezoeken jullie Candirejo. Aan het eind van de dag rijden jullie weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 10

  Yogyakarta / bezoek Prambanan

  image

  Jullie zullen tijd te kort komen in Yogyakarta, de sultanstad en het eeuwenoude artistieke centrum van Java. In de ochtend kunnen jullie een tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle stille straatjes. Jullie bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. Meedansen mag! Daarna is het leuk om per becak een aantal kleinschalige galerieën en handwerkplekken te bezoeken. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. In de namiddag bezoeken julliede Prambanan, een indrukwekkend hindoeïstisch bouwwerk. Dit lijkt totaal niet op de gebouwen in Nederland! De drie hoofdtempels zijn schitterend gelegen. Jullie keren daarna weer terug naar het hotel in Yogya.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  met de trein naar Malang

  image

  De bus brengt jullie naar het station en neemt de bagage mee naar Malang. De treinreis naar Malang duurt ongeveer een uur of acht. Gelukkig gaat het snel want je zit lekker en er valt genoeg te zien. De route van de trein voert langs het platteland en vele stadjes. De trein stopt midden in het centrum van Malang.

  image

  Aan het eind van de middag arriveren we in de koele stad Malang waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Heb je na zoveel rijst stiekem toch zin in een lekkere Hollandse kroket, loop dan even langs het bekende café, Toko Oen. Toko Oen komt nog uit de koloniale tijd en serveert onder andere Nederlandse hapjes. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. Je kunt hier weer allerlei nieuwe gerechten proberen. We overnachten in een gezellig guesthouse in het centrum van Malang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  Jullie vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden jullie naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar Sawadee al jaren te gast is. Hier gaan jullie op koffievisite bij een familie. Ze zijn super vriendelijk! In dit dorpje wisselen jullie van vervoermiddel. De bus maakt plaats voor stoere open jeeps, waarop je staand, want dan zie je het meest, een avontuurlijke rit maakt door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze wandeltocht.

  image

  Jullie dalen af in de grote krater, waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand. Gek, om te bedenken dat dit ooit loeihete lava is geweest. Als jullie geen zin hebben in deze wandeling kunnen jullie ook een gedeelte met paardjes afleggen of met de jeeps doorrijden. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Als de zon ondergaat achter de krater mag je dat absoluut niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Kalibaru

  image

  Vroeg uit de veren, want jullie kunnen 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Vergeet niet je muts op te zetten, want het kan ’s ochtends erg koud zijn op de Bromo. Met jeeps kunnen jullie naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden jullie in een uur of vijf naar Kalibaru. Het koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur. Dit is een heerlijke plek om twee nachten bij te komen aan de rand van het zwembad. Wie ligt er als eerste in?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Een volle dag om lekker zelf in te plannen. Jullie hebben hier een volle dag om uit te rusten bij het zwembad of over de plantages te wandelen en te leren over hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Lovina

  image

  Vanaf Kalibaru is het niet meer zo ver meer naar de veerboot die jullie naar Bali brengt. Op Bali is het nog twee uur rijden naar Lovina, aan de noordkust. Onderweg zien jullie al de eerste tempels. De komende dagen is het tijd voor zon en strand! Het comfortabele hotel met zwembad ligt pal aan het strand, dat hier overigens uit zwart vulkaanzand bestaat. Vanaf het strand kun je zien hoe de vissers elke dag uitvaren. De zonsondergang vanaf het strand mag je niet missen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Lovina

  image

  Voor de kust bij Lovina heb je verschillende snorkelmogelijkheden maar als je de onderwaterwereld op zijn allermooist wil zien, maak dan een excursie naar Pulau Menjangan, dat op een uur rijden van Lovina ligt. Dit is echt een aanrader: er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Ubud

  image

  Dwars door de hooglanden dalen jullie af naar Ubud. In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is veel te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. Je kan 's avonds een dansvoorstelling bijwonen en natuurlijk mag je meedansen. Hoe los zijn jouw heupen? Jullie slapen twee nachten in een hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een leuke optionele fietstocht langs rijsterrassen maken. Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. Wie weet zie je nog een leuke souvenir om mee te nemen voor je vriendje of vriendinnetje. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 19

  naar het strand van Seminyak

  image

  Een korte rit brengt jullie naar Seminyak, gelegen aan de westkust van Bali. Onderweg stoppen jullie bij de beroemde Tanah Lot tempel. Seminyak vormt de ideale strandafsluiting voor onze familiereis. Jullie hotel heeft een zwembad en ligt dichtbij het strand. Wie gaat er ’s avonds mee voor een bordje saté of bami?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Seminyak / vrije dag

  image

  Seminyak staat ook bekend om de goede golven voor het surfen. Er zijn verschillende surfscholen en in kleine groepen leer je snel om je eerste golven te pakken. Toch best lastig om te blijven staan! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Seminyak / vrije dag

  image

  Vandaag is je laatste kans om te genieten van het strand en of zwembad. Je kan in de vele winkels van Seminyak, Kuta of Legian nog je laatste souvenirs kopen. Willen jullie liever wat actiefs, dan kunnen jullie ook naar het uiterste zuiden van Bali gaan. Daar heb je prachtige stranden en leuke vissersdorpjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  image

  De reis is zo snel gegaan, jammer! Vandaag vertrekken jullie weer naar Nederland. De vlucht kunnen jullie zelf boeken of door ons laten regelen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Op avontuur met je eigen gezin
 • Oog in oog met orang-oetans tijdens een jungletocht in Bukit Lawang
 • Ontdek Midden- en Oost-Java, de mooiste en groenste delen van Java
 • Mooie boottocht over het Tobameer inclusief lunch
 • Spectaculaire jeep-wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Zeer afwisselende en actieve rondreis met veel wandelmogelijkheden
 • Bezoek aan Candirejo, een traditionele Javaanse kampong
 • Snorkelen boven prachtige riffen bij de minder toeristische kust van Noord-Bali
 • Uitgebreid bezoek aan het regenwoud van Gunung Leuser
 • Heerlijke afsluiting aan het strand van Seminyak
 • Uitgebalanceerde route met voldoende rustpunten
 • Mogelijkheid tot maken van een mooie fietstocht op Bali
 • Mogelijkheid tot strandverlenging in Seminyak

Familiereis Privé Indonesië: Sumatra, Java en Bali

Privéreis speciaal voor families, met eigen gids/chauffeur

Familiereis Sumatra, Java, Bali
23 dagen vanaf € 1.599
Op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen.
Naar boven
 

Webinar
Reis, veilig met Sawadee

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een Webinar: Reis, veilig met Sawadee

Wat kun je verwachten van de Webinar?

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
 • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen