< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Reis begint in Yogyakarta, dus meer tijd op Oost-Java, het mooiste deel van Java
 • Spectaculaire jeep- en wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Zeer comfortabele en bijzondere hotels, meestal met zwembad
 • Bezoek aan bekende hoogtepunten maar ook aan niet toeristische gebieden
 • Strandafsluiting in een 4-sterrenhotel aan het strand van Seminyak
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol en traditioneel Javaans dorp
 • Mogelijkheid om een vulkaan te beklimmen en in de krater een tocht per paard te maken
 • Veel contact met de lokale bevolking, wandelingen door rijstvelden en dorpjes
 • Optionele fietstocht per mountainbike langs rijstterrassen en dorpjes op Bali
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta
 • Mogelijkheid tot strandverlenging in Seminyak

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Jakarta

  Vandaag begint het grote avontuur naar Indonesië. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Let op: de reis met vertrek op 24 juli is een 23-daagse reis. Aan het eind van de reis komt er een extra nacht in Seminyak bij.

 • 2

  vlucht naar Yogyakarta

  image

  Na een korte overstap vlieg je direct door naar Yogyakarta waar je in de ochtend aankomt. Bij aankomst staat de reisbegeleid(st)er al te wachten en rijden we vanaf het vliegveld in een uur naar het hotel. We verblijven hier drie nachten, zodat je lekker kunt bijkomen van de vlucht. Bij aankomst in het hotel kun je een duik nemen in het zwembad en alvast wennen aan de warmte. Ons hotel ligt vlakbij talrijke restaurants en winkels. Yogyakarta is een vriendelijke, ontspannen stad. Kinderen worden in het hele land vertroeteld en Europese kinderen kunnen op veel positieve aandacht rekenen!

 • 3

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  Je zult tijd te kort komen in Yogya, de sultanstad en het eeuwenoude artistieke centrum van Java. In de stad worden vele oude ambachten uitgeoefend, zoals batik en het maken van wayangpoppen. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken langs ateliers en galeries in de smalle straatjes. Het is spannend om je in het hectische verkeer te begeven maar gelukkig houdt iedereen goed rekening met elkaar. 

  image

  We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro en daar de levendige, unieke sfeer op te snuiven. Aan het eind van de dag schuiven we met zijn allen aan tafel, want Sawadee trakteert je op een heerlijk Indonesisch welkomstdiner.

 • 4

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobodur

  image

  Op een uur rijden van Yogyakarta ligt het sfeervolle Candirejo. Dit is een typisch Javaans dorp, vlakbij de Borobudur. De bewoners hebben een duurzaam toerisme project opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht brengt. Het is leuk om hier op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een korte tocht met een traditionele angdong (paardenkar) langs plantages en over schaduwrijke paden. De bewoners zijn ontzettend vriendelijk.

  image

  Sawadee biedt je een heerlijke Javaanse lunch aan bij een familie thuis. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen. De zonsondergang vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is altijd indrukwekkend. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

 • 5

  via Tawangmangu naar Solo

  image

  We beginnen de dag vroeg met een bezoek aan de Prambanan, de andere indrukwekkende tempel in de buurt van Yogya. In tegenstelling tot de Borobudur is dit een hindoeïstisch bouwwerk. De drie hoofdtempels zijn prachtig gelegen. Na dit bezoek rijden we langs tabak- en suikerrietvelden naar de mysterieuze, erotische Sukuhtempel, die hoog boven de vlakte gebouwd is. Ver beneden ligt de laagvlakte van Centraal-Java te dampen in het tropenlicht.

  image

  We maken een mooie, maar pittige wandeling van ongeveer drie uur door dit ongerepte berggebied naar Tawangmangu. In dit deel van Java zien ze niet veel Europeanen en je zult heel wat bekijks trekken. Als er tijd is, nemen we aan het eind van onze wandeltocht nog een verfrissende duik in de buurt van een hoge waterval. De bus pikt ons weer op om ons naar het comfortabele hotel in Solo te brengen. 

 • 6

  naar Malang

  image

  Vandaag is de enige lange busdag van de reis. Via een steile pas rijden we richting Oost-Java. Aan het eind van de middag arriveren we in ons comfortabele hotel waar je nog een duik in het zwembad kunt nemen. Malang is een stad waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. 

 • 7

  Malang / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag om te doen waar je zelf zin in hebt. Wandelen, relaxen of een bezoek brengen aan de stad Malang. Het is leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken. Ook het dorp Batu is erg gezellig, hier kun je heerlijk lunchen in een van de vele restaurantjes. In de omgeving van Batu kun je prachtige wandelingen maken.’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) van Malang heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes.

 • 8

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  We vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar we al jaren te gast zijn. Hier gaan we op koffievisite bij een familie. Misschien is er tijd om de lagere school te bezoeken of om met de plaatselijke jeugd te voetballen, maar dan moet je je er wel op voorbereiden dat we ingemaakt worden! In dit dorp wisselen we van vervoermiddel.

  image

  Onze bus maakt plaats voor stevige open jeeps.waarop we staand een avontuurlijke rit maken door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze wandeltocht. We dalen af in de grote krater waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand, waar we in de namiddag ons eenvoudige hotel bereiken. Als je deze wandeling niet wilt doen, kun je een gedeelte met paarden afleggen of met de jeeps doorrijden (optioneel). Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand.

 • 9

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om (optioneel) de zonsopgang bij de Bromo mee te maken. Met jeeps rijden we naar een spectaculair panoramapunt. Het laatste gedeelte tot het punt zijn trappen. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte is werkelijk adembenemend. Zeer bijzonder is om midden in de nacht met paarden, alleen bijgelicht door de sterren, naar de vulkaan te rijden. Na het ontbijt rijden we in vijf uur naar Kalibaru. Ons koloniale hotel ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. We verblijven hier twee nachten.

 • 10

  Kalibaru / vrije dag

  image

  We hebben hier een volle dag om uit te rusten bij het zwembad of over de plantages te wandelen en te leren over hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. In de omgeving zijn er verschillende tochten te maken. Het is schitterend om door de sawa's (rijstvelden) te lopen en kennis te maken met het vriendelijke, ongedwongen Javaanse dorpsleven.

 • 11

  naar Lovina

  image

  Vanaf Kalibaru is het niet meer zo ver meer naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Op Bali is het nog twee uur rijden naar Lovina, aan de noordkust. Onderweg zien we al de eerste tempels en kunnen we bij een apentempel stoppen. De komende dagen is het tijd voor zon en strand! Ons comfortabele hotel met zwembad ligt pal aan het strand, dat hier overigens uit zwart vulkaanzand bestaat. We slapen hier drie nachten.

 • 12

  Lovina strand / vrije dag

  image

  Het is erg leuk om langs het strand te lopen en te zien hoe de lokale vissersbevolking leeft. Ze zijn erg vriendelijk en wie weet wordt je wel uitgenodigd voor een kopje koffie. Vanaf het strand kun je zien hoe de vissers elke dag uitvaren. De zonsondergang vanaf het strand mag je niet missen! Voor de kust bij Lovina heb je verschillende snorkelmogelijkheden.

 • 13

  Lovina strand / vrije dag

  image

  Als je de onderwaterwereld op zijn allermooist wil zien, maak dan een excursie naar Pulau Menjangan, dat op een uur rijden van Lovina ligt. Dit is echt een aanrader: er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

 • 14

  naar Munduk

  image

  Tijd voor actie! In twee uur rijden we van Lovina de bergen in. Hoog in de bergen, prachtig gelegen tussen de rijstvelden, verblijven we hier in een bijzondere accommodatie. Traditionele rijstschuren (lumbung) zijn omgebouwd tot comfortabele cottages, van alle gemakken voorzien. Het is heerlijk om hier op je terras te zitten en te genieten van het uitzicht over rijstvelden en valleien.

 • 15

  Munduk / vrije dag

  image

  Munduk is een ideale uitvalsbasis om mooie facultatieve wandelingen door de ongerepte binnenlanden te maken. Zo kan je een tocht maken die eindigt bij een hoge waterval. Via een duurzaam toerisme project dat hier is opgezet worden lokale gidsen ingehuurd die de tochten begeleiden. Je kan ook workshops volgen zoals Balinees koken en dansen. Al de inkomsten van deze activiteiten komen ten goede aan het project.

 • 16

  naar Ubud

  image

  Dwars door de hooglanden van Bali dalen we af naar Ubud. Dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, biedt genoeg vertier. Er zijn talloze winkels en galerieën om souvenirs te kopen. Er zijn musea die een mooie collectie moderne Indonesische schilderkunst bezitten. Misschien kun je één van de vele kleurrijke feesten en ceremoniën bijwonen. 's Avonds kun je een dansvoorstelling gaan bekijken. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 17

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kun je een mooie optionele fietstocht maken. Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht bergafwaarts over kleine weggetjes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees, ver weg van de toeristenstromen. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 18

  naar het strand van Seminyak

  image

  Een korte rit brengt ons naar Seminyak, gelegen aan de oostkust van Bali. Deze badplaats vormt de ideale strandafsluiting voor onze familiereis. Je verblijft in een zeer comfortabel 4-sterren hotel met een mooi zwembad en aan het strand. In de avond kun je heerlijk vis eten in één van de restaurants waar Seminyak om bekend staat.

 • 19

  Seminyak / vrije dag

  image

  Seminyak staat ook bekend om de goede golven voor het surfen. Er zijn verschillende surfscholen en in kleine groepen leer je snel om je eerste golven te pakken. Ook is het mogelijk om te gaan duiken vanuit Seminyak.

  Houd er rekening mee dat je minimaal 24 uur voor je vlucht vertrekt niet mag duiken! Vraag je reisbegeleider naar de mogelijkheden.

 • 20

  Seminyak / vrije dag

  image

  Vandaag is je laatste kans om te genieten van het strand en of zwembad. Je kan in de vele winkels van Sanur, Seminyak, Kuta of Legian nog je laatste souvenirs kopen. Wil je liever wat actievers dan kan je ook een bezoek brengen aan de beroemde Tanah Lot tempel of ga naar het uiterste zuiden van Bali.

 • 21

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Vandaag maken we ons op om met de bus richting de luchthaven te gaan.

 • 22

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Seminyak

  bali, verlenging, strand

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan kun je in hetzelfde hotelverlengen voor drie extra nachten. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.. Het is mogelijk een derde bed op de kamer te plaatsen. Als je hiervoor kiest, geef dan bij boeking op het boekingsformulier aan dat je de verlenging boekt op basis van een 3-persoonskamer.


  - Verlenging Seminyak (2-persoonskamer, p.p.) 3 dagen € 195,-
  - Verlenging Seminyak (3-persoonskamer, p.p.) 3 dagen € 185,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 21

  Seminyak

  Vrij verblijf.

 • 22

  Seminyak

  Vrij verblijf.

 • 23

  Seminyak

  Vrij verblijf.

 • 24

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 25

  Aankomst Amsterdam

Familiereis Indonesië - Het beste van Java en Bali

Op avontuur door groene rijstvelden en spekkoek eten

image
22 dagen vanaf € 2.398 € 2.298
Comfort plus
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 750!

De herfst is in aantocht.. Dagen worden korter, het wordt kouder.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Sawadee reisvoucher t.w.v. € 750!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!