< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Reis begint in Yogyakarta, meer tijd op Oost-Java, het mooiste deel van Java
 • Mogelijkheid om een vulkaan te beklimmen en in de krater een tocht per paard te maken
 • Spectaculaire jeep- en wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Veel contact met de lokale bevolking, wandelingen door rijstvelden en dorpjes
 • Overnachtingen in comfortabele en gezellige hotels, vaak met zwembad
 • Afsluiting aan het strand bij Seminyak vlakbij Kuta en Legian waar je kunt surfen
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol en traditioneel Javaans dorp
 • Bezoek aan bekende hoogtepunten maar ook aan niet toeristische gebieden
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Jakarta

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Indonesië beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  vlucht naar Yogyakarta

  image

  Na een korte overstap vlieg je direct door naar Yogyakarta waar je in de ochtend aankomt. Vanaf het vliegveld is het een uur rijden naar het hotel waar we drie nachten zullen verblijven. Bij aankomst in het hotel kun je een duik nemen in het zwembad en alvast wennen aan de warmte. Ons hotel ligt vlakbij talrijke restaurants en winkels. Yogyakarta is een vriendelijke en ontspannen stad. Kinderen worden in het hele land vertroeteld en Europese kinderen kunnen op veel positieve aandacht rekenen!

 • 3

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken langs ateliers en galeries in de smalle straatjes. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. Het is spannend om je in het hectische verkeer te begeven maar gelukkig houdt iedereen goed rekening met elkaar. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro en daar de levendige, unieke sfeer op te snuiven.

 • 4

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobodur

  image

  Op een uur rijden van Yogyakarta ligt het sfeervolle Candirejo. Dit is een typisch Javaans dorp, vlakbij de Borobudur. De bewoners hebben een duurzaam toerisme project opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht brengt. Het is leuk om hier op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een korte tocht met een traditionele angdong (paardenkar) langs plantages en over schaduwrijke paden. De bewoners zijn ontzettend vriendelijk.

  image

  Sawadee biedt je een heerlijke Javaanse lunch aan bij een familie thuis. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is altijd indrukwekkend. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

 • 5

  naar Tawangmangu / wandeling

  image

  We beginnen de dag vroeg met een bezoek aan de Prambanan, de andere indrukwekkende tempel in de buurt van Yogya. In tegenstelling tot de Borobudur is dit een hindoeïstisch bouwwerk. De drie hoofdtempels zijn prachtig gelegen. Na dit bezoek rijden we langs tabak- en suikerrietvelden naar de mysterieuze, erotische Sukuhtempel, die hoog boven de vlakte gebouwd is. Ver beneden ligt de laagvlakte van Centraal-Java te dampen in het tropenlicht.

  image

  We maken een mooie, maar pittige wandeling van ongeveer drie uur door dit ongerepte berggebied naar Tawangmangu. In dit deel van Java zien ze niet veel Europeanen en je zult heel wat bekijks trekken. Als er tijd is, nemen we aan het eind van onze wandeltocht nog een verfrissende duik in de buurt van een hoge waterval. De bus heeft inmiddels onze bagage al naar het hotel gebracht.

 • 6

  naar Batu

  image

  Vandaag is de enige lange busdag van de reis. Via een steile pas rijden we richting Oost-Java. Aan het eind van de middag arriveren we in ons comfortabele hotel in Batu. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken maar je kunt ook heerlijk relaxen bij het zwembad.

 • 7

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  We vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar we al jaren te gast zijn. Hier gaan we op koffievisite bij een familie. Misschien is er tijd om de lagere school te bezoeken of om met de plaatselijke jeugd te voetballen, maar dan moet je je er wel op voorbereiden dat we ingemaakt worden! In dit dorp wisselen we van vervoermiddel.

  image

  Onze bus maakt plaats voor stevige open jeeps, waarop we staand een avontuurlijke rit maken door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze wandeltocht. We dalen af in de grote krater waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand, waar we in de namiddag ons hotel bereiken. Als je deze wandeling niet wilt doen, kun je een gedeelte met paarden afleggen of met de jeeps doorrijden (optioneel). Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. De ondergaande zon boven de krater mag je absoluut niet missen.

 • 8

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om (optioneel) de zonsopgang bij de Bromo mee te maken. Met jeeps rijden we naar een spectaculair panoramapunt. Het laatste gedeelte tot het punt zijn trappen. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte is werkelijk adembenemend. Zeer bijzonder is om midden in de nacht met paarden, alleen bijgelicht door de sterren, naar de vulkaan te rijden. Na het ontbijt rijden we in vijf uur naar Kalibaru. Ons koloniale hotel ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages.

 • 9

  naar Lovina

  image

  Vanaf Kalibaru is het niet meer zo ver meer naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Op Bali is het nog twee uur rijden naar Lovina, aan de noordkust. Onderweg zien we al de eerste tempels en kunnen we bij een apentempel stoppen. De komende dagen is het tijd voor zon en strand! Ons comfortabele hotel met zwembad ligt pal aan het strand, dat hier overigens uit zwart vulkaanzand bestaat. Vanaf het strand kun je zien hoe de vissers elke dag uitvaren. De zonsondergang vanaf het strand mag je niet missen!

 • 10

  strand Lovina / vrije dag

  image

  Het is erg leuk om langs het strand te lopen en te zien hoe de lokale vissersbevolking leeft. Ze zijn erg vriendelijk en wie weet wordt je wel uitgenodigd voor een kopje koffie.

 • 11

  naar Ubud

  image

  Dwars door de hooglanden van Bali dalen we af naar Ubud. Dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, biedt genoeg vertier. Er zijn talloze winkels en galerieën om souvenirs te kopen. Er zijn musea die een mooie collectie moderne Indonesische schilderkunst bezitten. Misschien kun je één van de vele kleurrijke feesten en ceremoniën bijwonen. 's Avonds kun je een dansvoorstelling gaan bekijken. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 12

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kun je een mooie optionele fietstocht maken. Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht bergafwaarts over kleine weggetjes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees, ver weg van de toeristenstromen. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 13

  naar het strand van Seminyak

  image

  Een korte rit brengt ons naar Seminyak, gelegen aan de westkust van Bali. Deze badplaats vormt de ideale strandafsluiting voor onze familiereis. Seminyak is iets minder toeristisch en rustiger gelegen dan Kuta en Legian, maar beide bruisende badplaatsen liggen vlakbij. Ons hotel heeft een zwembad en ligt dichtbij het strand. In de avond kun je heerlijk saté eten in één van de restaurants waar Seminyak om bekend staat.

 • 14

  Seminyak / vrije dag

  image

  Seminyak staat ook bekend om de goede golven voor het surfen. Er zijn verschillende surfscholen en in kleine groepen leer je snel om je eerste golven te pakken. Ook is het mogelijk om te gaan duiken vanuit Seminyak. Houd er rekening mee dat je minimaal 24 uur voor je vlucht vertrekt niet mag duiken! Vraag je reisbegeleider naar de mogelijkheden.

 • 15

  terugvlucht Amsterdam

  image

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Vandaag maken we ons op om naar de luchthaven te gaan, waar we op het vliegtuig stappen en je afscheid neemt van je groepsgenoten.

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Indonesië Kerst

Vulkanen, rijstvelden en strand

image
14 dagen vanaf € 2.298
Naar boven