< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Reis begint in Yogyakarta, meer tijd op Oost-Java, het mooiste deel van Java
 • Mogelijkheid om een vulkaan te beklimmen en in de krater een tocht per paard te maken
 • Spectaculaire jeep- en wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Veel contact met de lokale bevolking, wandelingen door rijstvelden en dorpjes
 • Overnachtingen in comfortabele en gezellige hotels, vaak met zwembad
 • Afsluiting aan het strand bij Seminyak vlakbij Kuta en Legian waar je kunt surfen
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol en traditioneel Javaans dorp
 • Bezoek aan bekende hoogtepunten maar ook aan niet toeristische gebieden
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Jakarta

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar Indonesië beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  vlucht naar Yogyakarta

  image

  Na een korte overstap vlieg je direct door naar Yogyakarta waar je in de ochtend aankomt. Vanaf het vliegveld is het een uur rijden naar het hotel waar we drie nachten zullen verblijven. Bij aankomst in het hotel kun je een duik nemen in het zwembad en alvast wennen aan de warmte. Ons hotel ligt vlakbij talrijke restaurants en winkels. Yogyakarta is een vriendelijke en ontspannen stad. Kinderen worden in het hele land vertroeteld en Europese kinderen kunnen op veel positieve aandacht rekenen!

 • 3

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken. Becaks zijn er in allerlei verschillende kleuren en je komt ze overal tegen op straat. We rijden langs ateliers en galeries in de smalle straatjes. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. Het is spannend om je in het hectische verkeer te begeven maar gelukkig houdt iedereen goed rekening met elkaar. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. De Wayang voorstellingen zijn gebaseerd op Wayang poppen. Weet jij hoe deze poppen eruit zien? Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro en daar de levendige, unieke sfeer op te snuiven. Op straat kun je niet om de vele saté kraampjes heen. Of heb je liever nasi goreng?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobodur

  image

  Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen. Vanaf een afstand leek de tempel niet zo groot, maar wacht maar tot je er bovenop staat! Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is altijd indrukwekkend. Kijk maar eens goed, want binnenin de stoepa’s staan boeddha beelden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Candirejo

  image

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad dat vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 5

  naar Malang

  image

  Vandaag staat er een lange, maar zeker geen saaie reisdag op het programma. We gaan namelijk met de trein naar Malang! Met de Malioboro Express leggen we een prachtig traject af door het binnenland van Java. Aan het einde van de middag komen we aan in Malang. De stad staat bekend om de vele prachtige koloniale gebouwen. 


  image

  Heb je na zoveel rijst stiekem toch zin in een lekkere Hollandse kroket, loop dan even langs het bekende café, Toko Oen. Toko Oen komt nog uit de koloniale tijd en serveert onder andere Nederlandse hapjes. Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  We vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar we al jaren te gast zijn. Hier gaan we op koffievisite bij een familie. Misschien is er tijd om de lagere school te bezoeken of om met de plaatselijke jeugd te voetballen, maar dan moet je je er wel op voorbereiden dat we ingemaakt worden! In dit dorp wisselen we van vervoermiddel.

  image

  Onze bus maakt plaats voor stoere stevige open jeeps, waarop we staand een avontuurlijke rit maken door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze wandeltocht. We dalen af in de grote krater waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand, waar we in de namiddag ons hotel bereiken. Als je deze wandeling niet wilt doen, kun je een gedeelte met paarden afleggen of met de jeeps doorrijden (optioneel). Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. De ondergaande zon boven de krater mag je absoluut niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om (optioneel) de zonsopgang bij de Bromo mee te maken. Met jeeps rijden we naar een spectaculair panoramapunt. Het laatste gedeelte tot het punt zijn trappen. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte is werkelijk adembenemend. Zeer bijzonder is om midden in de nacht met paarden, alleen bijgelicht door de sterren, naar de vulkaan te rijden. Wacht maar tot je dit aan je vrienden thuis hebt verteld! Na het ontbijt rijden we in vijf uur naar Kalibaru. Ons koloniale hotel ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Een volle dag om lekker zelf in te plannen! Gaan jullie chillen bij het zwembad, of over de plantages wandelen om te leren hoe de verschillende gewassen verbouwd worden? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Lovina

  image

  Vanaf Kalibaru is het niet meer zo ver meer naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Op het dek is het heerlijk vertoeven, maar smeer je wel goed in! Op Bali is het nog twee uur rijden naar Lovina, aan de noordkust. Onderweg zien we al de eerste tempels. De komende dagen is het tijd voor zon en strand! Ons comfortabele hotel met zwembad ligt pal aan het strand, dat hier overigens uit zwart vulkaanzand bestaat. Vanaf het strand kun je zien hoe de vissers elke dag uitvaren. De zonsondergang vanaf het strand mag je niet missen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  strand Lovina / vrije dag

  image

  Het is erg leuk om langs het strand te lopen en te zien hoe de lokale vissersbevolking leeft. Ze zijn erg vriendelijk en wie weet wordt je wel uitgenodigd voor een kopje koffie. Een dagje heerlijk luieren op het strand of bij het zwembad kan natuurlijk ook. Jullie vermaken je wel! Wat dacht je van een potje beach ball en daarna heerlijk afkoelen in de zee? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Ubud via Tagalalang

  image

  Dwars door de hooglanden van Bali dalen we af naar Ubud. Onderweg maken we een stop in Tagalalang, waar we een korte wandeling maken door de groene sawa's (rijstvelden). Ubud is een kunstenaarsdorp, gelegen tussen sawa's dat genoeg vertier biedt. Er zijn talloze winkels en galerieën om souvenirs te kopen. Er zijn musea die een mooie collectie moderne Indonesische schilderkunst bezitten. Misschien kun je één van de vele kleurrijke feesten en ceremoniën bijwonen. 's Avonds kun je een dansvoorstelling gaan bekijken. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kun je een mooie optionele fietstocht maken. Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch)

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 13

  naar het strand van Seminyak

  image

  Een korte rit brengt ons naar Seminyak, gelegen aan de westkust van Bali. Deze badplaats vormt de ideale strandafsluiting voor onze familiereis. Seminyak is iets minder toeristisch en rustiger gelegen dan Kuta en Legian, maar beide bruisende badplaatsen liggen vlakbij. Ons hotel heeft een zwembad en ligt dichtbij het strand. Bommetje! In de avond kun je heerlijk saté eten in één van de restaurants waar Seminyak om bekend staat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Seminyak / vrije dag

  image

  Seminyak staat ook bekend om de goede golven voor het surfen. Er zijn verschillende surfscholen en in kleine groepen leer je snel om je eerste golven te pakken. Toch nog best moeilijk om te blijven staan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  terugvlucht Amsterdam

  image

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Vandaag maken we ons op om naar de luchthaven te gaan, waar we op het vliegtuig stappen en je afscheid neemt van je groepsgenoten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Java & Bali in de mei- & kerstvakantie

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Familiereis Indonesië
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is ver te zoeken dus kun je vast wel iets gebruiken om je dag zonniger te maken. Wil je kans maken op een Bever cadeaukaart om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis?

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.