< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Medan

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar Sumatra en Bali beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Medan / naar Bukit Lawang

  image

  Bij aankomst in de dampende tropenstad Medan rijden we door naar Bukit Lawang. Je maakt al direct kennis met Sumatra, onderweg zijn er nogal wat hobbels in de weg te voelen. Het is ongeveer drie uur rijden, maar onderweg maken we een paar leuke stops waardoor we ongeveer vijf uur later aankomen. De weg voert je langs palmolieplantages, die vaak nog door de Nederlanders zijn aangelegd. Bukit Lawang is een klein dorp aan de oevers van de Bahorok rivier. Bij aankomst kun je er voor kiezen om een becak tour te maken of een wandeling door het dorp te maken. 

 • 3

  Bukit Lawang / jungletocht

  image

  In de ochtend kunnen jullie een mooie jungletocht in de omgeving maken. De jungletocht duurt ongeveer drie uur en je hebt grote kans op het zien van orang-oetans. Wat lijken deze apen op mensen met hun lange armen! De wandeling gaat over zichtbare en oneffen paden. Het kan dus voorkomen dat je over een pad van takken, bladeren en stronken loopt en soms wat moet klauteren. Spannend! Je komt aan het begin van de middag weer terug bij de lodge. Je kunt een verfrissende duik in de rivier nemen of vanaf je terras de vele junglegeluiden uit het woud in je opnemen. Er bestaat geen betere plek om de belevenissen van de afgelopen dagen te laten bezinken. Langs de rivier vind je talloze gezellige restaurantjes waar het 's avonds goed vertoeven is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Berastagi

  image

  Vandaag is het ongeveer zes uur rijden naar Berastagi. Natuurlijk maken we onderweg stops om even de benen te strekken. We rijden door de Karo Hooglanden naar Berastagi. De Karo Hooglanden liggen op een groot en vruchtbaar plateau, geflankeerd door verschillende vulkanen. Door het koele klimaat was het een geliefde verblijfplaats voor de Nederlanders in koloniale dagen. 's Avonds moet je hier dan ook echt je trui aantrekken. In de middag komen we aan in Berastagi en heb je nog tijd om de beroemde fruitmarkt te bezoeken. Zie jij fruit wat je nog nooit in Nederland hebt gezien? Die wil je uiteraard even proeven!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar het Tobameer

  image

  Een kronkelende weg door de Karo-hooglanden voert ons naar het Tobameer. Onderweg stoppen we bij Dokan, een klein Batak Karo dorp met traditionele huizen en de indrukwekkende 120 meter hoge Sipiso piso waterval. Het laatste deel van de weg geeft spectaculaire uitzichten op het Tobameer, het grootste en diepste kratermeer van Zuidoost-Azië. We dalen af de kraterrand in en maken de overtocht naar het vulkanische schiereiland Samosir, waar we aan het eind van de dag aankomen. Ons hotel waar we drie nachten verblijven, is prachtig gelegen aan het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Tobameer / boottocht

  image

  Trossen los! Vandaag maken we een mooie boottocht over het meer en wandelen naar een klein dorpje. Ook krijgen we een heerlijke lunch geserveerd en soms is er live muziek op de boot. Vergeet je zwembroek niet, want onderweg kun je heerlijk zwemmen in het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 7

  Tobameer / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag om te doen waar jullie zelf zin in hebben. Lekker relaxen of juist wat meer actie! Verspreid over het eiland staan 'huisjes voor altijd', waarin de beenderen van overleden familieleden worden bewaard. Een gek idee, maar het is hartstikke leuk om hier fietsen te huren en zelf rond te kijken. Ook is het mogelijk een uitstapje naar Simanindo te maken. Daar is een museum dat oorspronkelijk een koninklijk adathuis was. Uiteraard kun je ook heerlijk zwemmen in het meer. Toch wel lekker zo’n verfrissende duik met dit warme weer! 's Avonds kun je in een van de vele kleine restaurantjes zien en horen waar de Batak in heel Indonesië beroemd om zijn: hun zangkunst en hun vrolijke, extraverte natuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Sipirok

  image

  Een lange busrit voert ons door de Bukit Barisan, het gebergte dat de ruggengraat van Sumatra vormt. Het uitzicht onderweg varieert van adembenemende vergezichten tot drukke markten, groene rijstvelden, moslimscholen en machtige stukken regenwoud. We overschrijden vandaag de evenaar en stoppen af en toe om de benen wat te strekken. We slapen in een hotel in het hooggelegen Sipirok, in het hart van het Mandailing Batak gebied. Vanuit het hotel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Bukittinggi

  image

  Het is nog een flink stuk rijden naar Bukittinggi maar de route is schitterend! Bukittinggi betekent letterlijk vertaald 'hoge berg'. Deze stad ligt op een hoogte van bijna 1.000 meter. Bukittinggi is het administratieve, culturele en educatieve centrum van de Minangkabau-regio. De stad heeft een grote kleurrijke markt, gezellige terrassen en restaurants.

  image

  Vanavond of morgenavond laten we je kennis maken met de bijzondere eetcultuur van de Minangkabau. Je krijgt een Padang maaltijd aangeboden bij een Minangkabau familie. Het bijzondere aan de Pandang maaltijd zijn de vele schaaltjes met gerechten die op tafel worden neergezet. Gelukkig hoef je niet te kiezen en kun je van alles wat proeven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Bukittinggi / fietstocht

  image

  Vandaag maken we een mooie fietstocht. Vanaf het hotel worden we eerst naar Kamang gebracht waar de fietsen op ons staan te wachten. De fietstocht duurt ongeveer drie uur en we rijden langs prachtige plekken. We zien vele rijstvelden waar mensen hard aan het werk zijn. Als we voorbij fietsen stoppen ze even met werken om vriendelijk naar ons te zwaaien. We fietsen langs bergen en kleine dorpjes. In de dorpjes zie je soms mensen die kroepoek maken. Weet jij hoe ze dit maken? Onderweg hebben we best een honger gekregen dus stoppen we even voor een picknick lunch. Na nog een stuk fietsen komen we aan in het dorpje Gadut vanwaar we met de auto weer worden teruggebracht naar het hotel. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 11

  naar Padang; vlucht naar Bali

  image

  Vandaag nemen we afscheid van het avontuurlijke Sumatra en reizen we verder naar het mooie Bali. We rijden eerst naar Padang vanwaar we vliegen naar Bali. Eenmaal aangekomen, rijden dwars door de hooglanden en dalen we af naar Ubud. In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is veel te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. Je kan 's avonds een dansvoorstelling bijwonen. We slapen twee nachten in een hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Ubud / vrije dag

  image

  Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch)

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 13

  Ubud / vrije dag

  image

  In de middag kunnen jullie een leerzame en leuke kruidenwandeling maken. Naast het ontdekken van kruiden die groeien langs de randen van de sawah (rijstvelden), leer je van de boeren hoe je rijst moet verbouwen. Een leuke manier voor de kinderen om te zien wat hier groeit én om te zien waar het rijst wat ze eten vandaan komt. Op de terugweg maken jullie een stop in een biologisch restaurant. Na de kruidenwandeling word je weer teruggebracht naar het hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Munduk, via de Ulun Danu watertempel

  image

  Het is ongeveer twee uur rijden naar Munduk. De rit zal wat langer duren, want onderweg stoppen we bij de Ulun Danu water tempel welke aan de oever van het Bratan meer ligt. Ook zien we de meren Tamblingan en Buyan, de omgeving is hier heel groen en omgeven door koffieplantages. Munduk is een typisch Balinees dorp, met zijn dorp-tempel en drukke ochtend-markt. Groeiende kruidnagel en rijst zijn het levensonderhoud van de dorpelingen, dus er zijn rijstterrassen en kruidnagel-plantages zo ver als je ogen kunnen zien. Erg leuk om te zien hoe dit allemaal groeit, terwijl wij het in Nederland zo in de supermarkt kopen. Dit gebied is uitermate geschikt voor lange en korte wandelingen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Seminyak, via de Tanah Lot tempel

  image

  Een korte rit brengt ons naar Seminyak, gelegen aan de westkust van Bali. Onderweg stoppen we bij de beroemde Tanah Lot tempel. Ook stappen we uit bij de spectaculaire felgroen gekleurde rijstterrassen van Jatiluwih. Dit is je laatste kans om een selfie midden in de rijstterrassen te maken! Hierna gaan we verder naar Seminyak, de ideale strandafsluiting voor onze familiereis. Ons hotel heeft een zwembad en ligt direct het strand. In de avond kun je heerlijk saté eten in één van de restaurants waar Seminyak om bekend staat. Wie gaat er ’s avonds mee voor een bordje saté?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Seminyak / vrije dag

  image

  Seminyak staat ook bekend om de goede golven voor het surfen. Er zijn verschillende surfscholen en in kleine groepen leer je snel om je eerste golven te pakken. Het is een heerlijk gevoel wanneer je na veel ploeteren eindelijk kunt blijven staan. 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Seminyak / vrije dag

  image

  Vandaag is je laatste kans om te genieten van het strand en of zwembad. Je kan in de vele winkels van Seminyak, Kuta of Legian nog je laatste souvenirs kopen. Het is toch leuk om iets te hebben wat je aan deze onvergetelijke reis doet herinneren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  terugvlucht naar Amsterdam

  Helaas, de rondreis zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Seminyak

  indonesië, velenging, sanur, strand

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan kun je je reis in Seminyak verlengen. Je verblijft twee extra nachten in hetzelfde hotel als waar je tijdens de rondreis verblijft. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfer naar het vliegveld en ontbijt.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 18

  Seminyak / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 19

  Seminyak / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  Na nog wat heerlijke dagen aan het strand van Seminyak, is het tijd om afscheid te nemen van Bali. Vandaag vliegen we terug naar Amsterdam.

 • 21

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Ontspannen en afwisselende rondreis door een weinig bezocht deel van Indonesië
 • Mooie boottocht over het Tobameer (incl. lunch)
 • Leuke fietstocht door een prachtige omgeving bij Bukittinggi (incl. lunch)
 • Oog in oog met de bijzondere orang-oetans in Bukit Lawang
 • Ontspannen afsluiter aan het strand van Seminyak
 • Mogelijkheid om een jungletrekking te maken in Bukit Lawang
 • De laatste week op Bali waar je kunt relaxen en surfen
 • Kennismaking met verschillende culturen en bevolkingsgroepen
 • Bijzonder verblijf aan het Tobameer
 • Stops onderweg bij de Ulun Danu watertempel en Tanah Lot tempel

Familiereis Sumatra & Bali

Niet boekbaar

Naar boven