< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Itoya Hotel - Kyoto

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Dit nieuwe hotel opende haar deuren in 2013. Het is een stijlvol hotel dat op loopafstand ligt van het metrostation Shijo en het treinstation Karasuma. De kamers beschikken over een eigen badkamer, airconditioning en een flatscreen-tv. Wifi is beschikbaar in de hele accommodatie.
 •  

  Matsumoto Toko City Hotel - Matsumoto

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  De kamers van dit hotel zijn goed verlicht en beschikken over een eigen badkamer, airconditioning en wifi. Restaurant Le Ciel kijkt uit op de noordelijke Japanse Alpen en serveert westerse en Japanse buffetgerechten voor het ontbijt. Let op: het ontbijt op de laatste dag is niet inbegrepen. Het hotel is gelegen tegenover het treinstation Matsumoto Shinkansen, waardoor alles in de stad goed bereikbaar is.

 •  

  New Otani Inn - Tokyo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Vanaf het New Otani Inn heb je met het openbaar vervoer toegang tot de bekende bezienswaardigheden van de stad. De comfortabele kamers beschikken over een eigen badkamer en airconditioning. Er zijn twee restaurants, waarvan een het traditionele Kaiseki-diner serveert.

 •  

  Maruya - Tsumago

  • image image
   gedeelde badkamer

  We overnachten in typisch Japanse minshuku's. Deze kleinschalige accommodaties worden vaak gerund door een Japanse familie. Hier ervaar je het echte Japanse leven. We slapen én eten dicht bij de grond, op tatamimatten. De kamers hebben soms een eigen badkamer, maar altijd een gezamenlijke, echt Japanse badgelegenheid.

Accommodatie algemeen


We slapen met name in comfortabele hotels, voorzien van eigen badkamer. Hou er wel rekening mee dat de matrassen in Japanse hotels erg hard zijn. Eén nacht slapen we in een minshuku, een traditioneel Japans pension. In deze kleinschalige accommodaties, vaak gerund door een Japanse familie, krijg je een kijkje in het echte Japanse leven. We slapen én eten dicht bij de grond, namelijk op tatami matten. De kamers hebben soms een eigen badkamer, maar altijd een gezamenlijke, echt Japanse bad-gelegenheid. 

Reis je met z’n tweeën of drieën dan deel je een kamer. Boek je met meer dan drie personen, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen. We willen je er op wijzen dat een driepersoonskamer vaak inhoudt dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer gezet wordt. Wil je dit liever niet dan raden we je aan om een éénpersoonskamer te boeken.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.


Tijdens de overnachting in de minshuku (pension), kunnen we geen éénpersoonskamer garanderen. Houdt er overigens rekening mee dat éénpersoonskamers in Japan klein zijn.

 Vervoer ter plaatse


Het openbaar vervoer in Japan is heel goed geregeld. We hebben er daarom voor gekozen om tijdens deze reis met de trein te reizen. De treinverbindingen zijn supersnel waardoor je meer tijd hebt voor bezichtigingen. We gebruiken voor het transport per trein een Railpass van maar liefst 7 dagen, deze kun je ook gebruiken om er zelf op uit te gaan. Dat geeft je tijdens deze reis grote vrijheid om Japan naar eigen inzicht te ontdekken. De trein is een zeer afwisselende manier van vervoer, want we reizen zowel met de supersnelle Shinkansen als met plaatselijke boemeltjes. Het kan voorkomen dat tram-, bus- en trein- trajecten soms overvol zijn, waardoor je moet staan. Meestal zijn er toiletten aanwezig en kun je aan boord snacks en drinken kopen.

Familiereis Japan Familie Pop-up

Niet boekbaar

Naar boven