< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Tijdens de hele reis wordt overnacht in hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. In Chiang Khong, Muang Singh, Luang Nam Tha en in Nong Khiauw is de accommodatie eenvoudig. In Vang Vieng en Vientiane is er een zwembad. We willen je er op wijzen dat een driepersoonskamer vaak inhoudt dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer gezet wordt of een extra matras op de grond wordt gelegd. Wil je dit liever niet dan raden we je aan om een eenpersoonskamer te boeken.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

In Muang Singh is het niet mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden van Laos is het vervoer afwisselend en eenvoudig. De wegen zijn soms slecht en zeker niet altijd geasfalteerd. We reizen zowel per minibus/songthaew (een open bus met twee rijen stoeltjes) als per slowboat. Om de lange reisdagen te beperken vliegen we van Bangkok naar Chiang Rai, van Udon Thani naar Bangkok. In Laos maken we gebruik van onze eigen bus en varen we een keer met een slowboat.
De binnenlandse vlucht van Udon Thani naar Bangkok wordt uitgevoerd door Air Asia. Air Asia heeft een maximum gesteld van 15 kg bagage per persoon. Voor iedere extra kilo moet rond de 5 euro worden bijbetaald (indien je vooraf online het extra gewicht betaald kun je soms 50% of meer korting hierop krijgen).

Familiereis Laos

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

  • 23 februari presentaties Thailand & Vietnam, Amsterdam
  • 24 februari Zuid-Afrika middag, Amsterdam
  • 1 t/m 3 maart, Fiets- en Wandelbeurs
  • 10 maart bij Theater Kikker, Utrecht
  • 13 april fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.