< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Indien er een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er mee gaat, wordt het deel in Thailand begeleid door een Thaise gids. De rest van de reis wordt begeleid door een Laotiaanse reisbegeleid(st)er.

 Beste reistijd

Het is in Laos vrij warm. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30 °C en 's avonds koelt het af. De temperaturen in de berggebieden liggen gemiddeld vijf graden lager en zijn dus aangenamer. In de moessontijd voelt de warmte nogal drukkend aan. In het Noorden kan het ’s avonds en ’s nachts behoorlijk fris zijn en kan het ’s ochtends mistig zijn.

 Laos reizen met een festival

Hmong nieuwjaar: In december wordt in verschillende plaatsen in Noord-Laos het Hmong nieuwjaar gevierd. Ook sommige jongens zijn gekleed in traditioneel tenue. Dit festival is voor jongeren de kans om elkaar te ontmoeten. Ze spelen een balspel en vinden ze elkaar leuk, dan gaan ze door met het overgooien van de bal naar elkaar. Je zult ze op verschillende plekken langs de weg zien staan. Daarnaast vinden er in sommige dorpen verschillende festiviteiten plaats.
Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. Hoewel het aantal lange reisdagen beperkt is, is er toch een aantal dagen waarop je meer dan zes uur onderweg bent omdat we zoveel mogelijk willen zien. Je kunt de reis verder zo actief maken als je wilt omdat veel excursies optioneel zijn. De reis kenmerkt zich verder door veel individuele vrijheid. Deze reis is bijzonder afwisselend, maar ook intensief! Voor eventuele ongemakken word je wel volop beloond met avontuur, prachtige natuur en ongedwongen ontmoetingen met de vriendelijke bevolking.
Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden van Laos is het vervoer afwisselend en eenvoudig. De wegen zijn soms slecht en zeker niet altijd geasfalteerd. We reizen zowel per minibus/songthaew (een open bus met twee rijen stoeltjes) als per slowboat. Om de lange reisdagen te beperken vliegen we van Bangkok naar Chiang Rai, van Udon Thani naar Bangkok. In Laos maken we gebruik van onze eigen bus en varen we een keer met een slowboat.
De binnenlandse vlucht van Udon Thani naar Bangkok wordt uitgevoerd door Air Asia. Air Asia heeft een maximum gesteld van 15 kg bagage per persoon. Voor iedere extra kilo moet rond de 5 euro worden bijbetaald (indien je vooraf online het extra gewicht betaald kun je soms 50% of meer korting hierop krijgen).

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

Akha dorp

We overnachten een nacht in een Akha dorpje. De inkomsten van ons verblijf komen rechtstreeks ten goede aan de mensen in het dorp. Dit is echt een unieke gelegenheid om met de lokale bevolking in contact te komen en meer te weten te komen van hun dagelijks leven.

Te Gast In Laos

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Familiereis Laos

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven