< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Zolo Star Hotel - Ulaan Baatar

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Zolo Star is een aangenaam hotel aan de rand van het centrum van Ulaan Baatar. Bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken per taxi of te voet. De kamers zijn netjes en het hotel heeft voor de liefhebbers een karaoke. Ook is er een restaurant met Aziatische specialiteiten.
 •  

  Gemeenschappelijke ger - Diverse plaatsen

  • image image
   Puur Sawadee

  Puur Sawadee - overnachting gemeenschappelijke ger

  Gedurende de reis zijn we een aantal nachten te gast bij nomadenfamilies, dan slaap je in een gemeenschappelijke ger. Deze dagen leven we even zoals de nomaden hier doen. Sanitaire voorzieningen en stromend water zijn niet of nauwelijks aanwezig, soms kun je je wassen in een rivier of meer. De foto's zijn voorbeelden van de overnachting bij de nomadenfamilies.


  Een Puur Sawadee overnachting heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming.


 •  

  Gerkamp Mongolie - Diverse plaatsen

  Gedurende de reis slaap je een aantal nachten in een traditionele ger. De gers zijn geplaatst in gerkampen, die voor toeristen gemaakt zijn. In deze gers staan twee tot vijf bedden. Er zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen aanwezig en meestal een restaurant. De foto's zijn voorbeelden van de gerkampen.

Accommodatie algemeen

Tijdens deze reis wordt overnacht in afwisselende accommodaties. In Ulaanbaatar slapen we drie nachten in een comfortabel hotel, in tweepersoonskamers voorzien van eigen badkamer. We slapen zeven nachten in een gerkamp met sanitaire voorzieningen en een restaurant. Zes nachten zijn we te gast bij nomadenfamilies en slapen dan in een gemeenschapsger. We proberen waar mogelijk een ger te reserveren voor ieder gezin, maar we kunnen dit -gezien het beperkte aantal gers- niet garanderen. Tijdens de gerovernachtingen geldt dat er daardoor soms een ger gedeeld moet worden. De gers bestaan uit twee tot vijf bedden. Een slaapzak en matje hoef je niet mee te nemen, de nomadenfamilies zorgen voor een bed met schone lakens en dekens.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

De eenpersoonskamer is enkel mogelijk tijdens de hotelovernachtingen (3) in Ulaan Baatar.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele reis beschikken we over een bus. De Mongoolse wegen en tracks zijn van wisselende kwaliteit. Pech onderweg door bijvoorbeeld een lekke band kan voor komen.

Familiereis Mongolië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Familiereis mongolië kinderen
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Familie actie (t/m 14 april)
Profiteer jij ook?

Actieve ouders met nieuwsgierige kinderen opgelet! Profiteer van 1 maart tot en met 14 april van een flightbag bij boeking van één van onze familiereizen naar de volgende bestemmingen: Indonesië, Thailand, China, Japan, Jordanië, Azoren, Tanzania en de Verenigde Staten.