< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Tibet reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

De meest geschikte tijd voor deze reis wordt bepaald door de koude in Tibet. Het grootste gedeelte van Tibet ligt op ongeveer 4000 meter en hoger. Tijdens de wintermaanden is Tibet heel mooi, maar is het reizen ook behoorlijk oncomfortabel. Temperaturen in Lhasa kunnen dalen tot -12º C! De maanden maart tot november zijn dan ook het meest ideaal om deze regio te bezoeken. De temperatuur is overdag heel aangenaam (felle zon, redelijk warm 15-20 º C); 's nachts koelt het wel af (tussen de 0 en 5 º C). In Tibet heb je weinig last van de regen, toch kan er in de maanden juli en augustus aardig wat regen vallen.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Deze avontuurlijke rondreis is niet voor iedereen weggelegd. Naast een goede gezondheid is een positieve en flexibele instelling onmisbaar.

 Paspoortinformatie

Paspoort
Je hebt een paspoort nodig dat na vertrek uit China nog zes maanden geldig is.
We verzoeken je om bij boeking je volledige namen (voor- en achternaam) zoals ze in het paspoort vermeld staan, aan ons via het boekingsformulier door te geven.

Visum China
Voor het reizen in Tibet vanuit Chengdu heb je een 'single entry' visum nodig voor China. Deze moet voor vertrek worden geregeld. Vul echter op je visumformulier in bij ‘places to be visited’ in dat je naar Chengdu reist en vul hier geen Tibet in.

Groepspermit Tibet
Voor Tibet is een permit nodig, dat Sawadee regelt voor de hele groep (een groepspermit). Je hoeft dus in Nederland geen permit voor Tibet aan te vragen.

NB ! Voor het regelen van het groepspermit voor Tibet hebben we echter wel de volgende zaken van je nodig:

1. Je dient meteen bij boeking je paspoortnummer, geldigheidsdatum en je beroep in te vullen: hiermee kunnen we alvast de aanvraag voor het permit voorbereiden. Krijg je een nieuw paspoort, geef ons dan zo snel mogelijk de nieuwe gegevens door.

2. Je dient er voor te zorgen dat wij in het bezit komen van een duidelijk leesbare scan of kopie van je paspoort én van je Chinese visum in je paspoort, zodat wij het permit voor Tibet voor je aan kunnen vragen in China. Deze scans moeten drie weken voor vertrek bij ons binnen zijn. Je kunt de scans mailen naar reservations@sawadee.nl. Zijn de scans niet op tijd in ons bezit, dan kun je niet naar Tibet reizen.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Zoals ook vermeld in de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2020 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis is geen visum nodig.
Visum Voor China is een visum nodig, dat je 5 weken voor vertrek moet aanvragen. Omdat de Chinese ambassade voor de aanvraag van het visum extra informatie vereist (de vluchtgegevens en de boekingsbevestigingen van hotels) stellen wij het verplicht om het China visum voor deze reis aan te vragen via Het VisumBuro. Wij zullen er dan voor zorgen dat Het VisumBuro over de voornoemde informatie beschikt. Reizigers uit België moeten gebruik maken van de diensten van Het VisumBuro in Brussel. Wij zullen bovengenoemde aanvullende informatie naar Het VisumBuro in Brussel sturen. Voor de aanvraag heb je het volgende aanvraagformulier nodig. Hierin staan ook de verdere instructies. Vraag je visum niet eerder dan 5 weken voor vertrek aan. • Indien woonachtig in Nederland, gebruik dit aanvraagformulier. • Indien woonachtig in België, gebruik dit aanvraagformulier. LET OP: Heb je na 1 april 2009 een stempel van de USA, Mexico, Brazilië, Canada of Spanje in je paspoort staan staan neem dan even contact met ons op voordat je je visum voor China aanvraagt. * Zelf je visum regelen Het is niet mogelijk je visum voor China zelf te regelen, omdat de Chinese Ambassade aanvullende informatie eist. N.B. Deze richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of Het Visumburo.


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Munteenheid
De verzamelnaam voor het Chinese geld is Renminbi (RMB), wat ‘geld van het volk’ betekent. De munteenheid is de yuan, en die is weer verder onderverdeeld; 1 yuan = 10 jiao = 100 fen.
De wisselkoers is momenteel 10,1 yuan voor 1 Euro (indicatie).

Cash, creditcard of pinnen?
In China en Tibet kun je Euro’s omwisselen in lokale valuta. Als je aan het einde van je reis yuan terug wilt wisselen, dan heb je de officiële wisselbewijzen nodig. In Chengdu, Lhasa en Shigatse kun je pinnen met een pinpas met op de achterzijde een Maestro- of Cirrussymbool. Het betalen met creditcards wordt steeds meer geaccepteerd in China en Tibet, echter het is nog altijd op beperkte schaal. Wel is het mogelijk bij de Bank of China cash geld te ontvangen op je creditcard, je betaalt dan een provisie van vier procent.

Welk geld meenemen?
We raden aan om het grootste deel van het geld ter plekke te pinnen en slechts een klein deel in contante Euro’s mee te nemen. We raden je aan om altijd een pinpas en/of credit card mee te nemen voor onverwachte uitgaven of noodgevallen.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2020. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

  Maaltijden

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit is een bewuste keus omdat we de vrijheid van individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis.

In China is het eten uitstekend. De keuze aan restaurantjes is enorm. Helaas zijn onze westerse magen niet altijd bestand tegen de hygiënische toestanden in sommige restaurantjes, dus komen er regelmatig darmstoornissen voor. Kies een restaurant uit waar veel mensen eten, want dan is het meestal goed. Mineraalwater is algemeen verkrijgbaar. Het wordt verkocht in grote plastic flessen. Frisdranken als Coca Cola en Fanta kosten weinig en zijn overal te koop, evenals allerlei soorten thee. Het drinken van koffie is geen Chinese gewoonte, echter het is meer en meer verkrijgbaar (oploskoffie).

Het echte Tibetaanse eten is zeer sober. Naast de zoute thee met melk of de welbekende yakboter, wordt chang, een bierachtig gerstenat gedronken. In Tibetaanse kleine eettentjes kun je terecht voor momo (een soort dumpling gevuld met vlees) of tukpa (noedelsoep). In Lhasa, Gyangtse en Shigatse zijn er verschillende westerse restaurants, waar je zeer gevarieerd kunt eten. In Chinese restaurants kun je overal goed eten; in de keuken kun je groenten en vlees uitkiezen die je kunt laten bereiden. Echt Tibetaans eten waarin vooral veel yakboter verwerkt wordt kan namelijk slechts weinigen bekoren.

Als voorbereiding op de fameuze yakboterthee volgt hieronder een passage uit het boek Een Hotel op het dak van de wereld van Alec Le Sueur

Hoewel sommige buitenlanders beweren dat ze yakboterthee lekker vinden, kan dit onmogelijk de waarheid zijn. Ze zeggen dat je het moet leren waarderen, maar ze zeggen er niet bij welke ontberingen je moet doorstaan om het te leren waarderen. Als je echt wilt weten hoe yakboterthee smaakt, moet je hem op dezelfde wijze bereiden als de Tibetanen zelf:
1. Kook water in een zwartgeblakerde pan boven een vuur van yakmest. Niet dat het water daar een bepaalde smaak door krijgt, maar de geur van brandende yakmest dringt in je kleren en schept de juiste ambiance voor een lekker kopje.
2. Neem een geperst Chinees theetablet, breek er de helft af en laat die in het water vallen. Laat veel te lang trekken.
3. Voeg er meerdere eetlepels zout aan toe.
4. Voeg een scheut soda toe.
5. Schenk dit verrukkelijke mengsel in een houten theekarn. Pak de kom ranzige yakboter van vorig jaar van de plank. Schep er een handvol uit en gooi die in de theekarn. Veeg handen af aan schort. Krachtig roeren totdat de laatste ranzige yakboterklonten in de thee opgelost zijn.
6. Schenk het brouwsel in een Chinese thermoskan en wacht op de komst van nietsvermoedende buitenlanders.

Terwijl de meeste buitenlanders de smaak uitgesproken walgelijk vinden, maakt yakboterthee deel uit van het vaste voedingspatroon van de Tibetanen, samen met Tsampa (gemalen gerst). Het is een essentieel onderdeel van de Tibetaanse keuken en elke Tibetaan zal je vertellen dat het niet verstandig is om de dag te beginnen zonder een flinke kom yakboterthee. Er wordt beweerd dat Tibetanen wel 50 koppen per dag kunnen drinken.

Aangezien de kans vrij groot is dat je tijdens de reis door Tibetanen wordt uitgenodigd op de thee hieronder nog wat handige tips:
“Zodra de yakboterthee eenmaal is ingeschonken, wordt het vanzelfsprekend als uiterst onhoffelijk beschouwd als je de kom onaangeroerd laat staan. Het probleem is dat de Tibetanen zulke ongelooflijk vriendelijke en gastvrije mensen zijn dat je tot elke prijs moet vermijden hen te krenken. De gastheer verliest je geen moment uit het oog, gereed om je kom bij te vullen, je glimlachend aansporend om te drinken. Kleine slokjes nemen heeft geen zin, aangezien je dan toch voortdurend de smaak proeft en je kom automatisch bijgevuld wordt, dus nam ik mijn toevlucht tot de techniek van het in een teug naar binnen gieten. Dat is een ernstige vergissing, want hoewel het een stralende glimlach op het gezicht van je gastheer teweegbrengt, zal hij je kom onmiddellijk weer tot de rand toe bijvullen en zit je weer met hetzelfde probleem – alleen heb je dan inmiddels een buik vol van het afschuwelijk brouwsel binnengekregen.
Na verloop van tijd vond ik de oplossing: je brengt de kom regelmatig naar je lippen zonder werkelijk te drinken. Dit zorgt aanvankelijk voor verwarring bij de gastheer, omdat hij steeds probeert de kom na elke slok bij te vullen. Pas als je aanstalten maakt om te vertrekken, hou je je adem in en drinkt de kom in een keer leeg. Op deze manier is de gastheer hooguit enigszins van streek omdat hij je niet meer gastvrijheid heeft kunnen betonen, maar dat is beter dan dat hij zich beledigd voelt. Als alternatief zou je altijd nog kunnen proberen om yakboterthee lekker te vinden – maar ik moet eerlijk toegeven dat me dat nooit gelukt is”

  Taal & Cultuur

Taal
In Tibet wordt naast het Tibetaans ook steeds meer Chinees gesproken, maar ook met het Engels kun je tegenwoordig steeds beter uit de voeten. Aanbevolen literatuur
We willen erop wijzen dat er bij aankomst in Lhasa een zeer strenge controle op meegebrachte boeken kan worden uitgevoerd. Politiek gevoelige boeken zoals ‘Seven years in Tibet’ en boeken van de Dalai Lama mogen niet meegebracht worden.
- Een echte aanrader voor deze reis vormt het boek “Himalaya: in het spoor van het Tibetaans boeddhisme” van Sjoerd de Vries.
- Alec Le Sueur: Hotel op het dak van de wereld.
- Sabriye Tenberken heeft twee prachtige boeken geschreven over haar werk in Tibet:
Mijn weg leidt naar Tibet: www.dezwerver.nl/zoeken/12054/mijn_weg_leidt_naar_tibet__de_blinde_kinderen_van_lhasa__reisverhaal/
Met andere ogen:
www.dezwerver.nl/zoeken/12055/met_andere_ogen__het_zevende_jaar__reisverhaal_tibet/

 Wat neem ik mee op reis

Bagagekeuze 

Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie. Wij adviseren om onmisbare spullen, zoals bijvoorbeeld medicatie en wandelschoenen, aan te trekken of in je handbagage te stoppen.

Kleding In Tibet heerst overdag een prettige temperatuur en 's nachts is het koud, waarbij de temperatuur tot onder het vriespunt kan dalen. De temperatuurverschillen zijn erg groot. Het is handig ‘laagjes-kleding' mee te nemen: kleding die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt. Bedenk dat de avonden in Tibet heel koud kunnen zijn. Als je een tempel of een klooster bezoekt dien je er ‘netjes' uit te zien, dit betekent een lange broek en bedekte schouders en armen. In diverse plaatsen kun je je kleren laten wassen. Wat je écht nodig hebt: - dagrugzakje voor je dagelijkse uitstapjes en voor in de bus - lakenzak - stevige (waterdichte) wandelschoenen met goed profiel + sandalen of gympen - handoek - warme truien (wol of fleece) - windjack, regenkleding, paraplu - goede zonnebril en hoofddeksel - zaklamp - als je contactlenzen draagt, neem dan zeker ook een bril mee Wat is handig? - lippenbalsem (ivm de hoogte) - maandverband en tampons zijn in Tibet slecht verkrijgbaar Fotografie, video en opladen Bij bezienswaardigheden / musea / tempels is het soms zo dat je een ticket moet kopen dat je het recht geeft foto’s te maken of te filmen. In de meeste hotels kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig. Opladen kan niet tijdens de trektocht. Denk daarom ook aan een reserveset batterijen.

Een drone mee op reis?

Drones worden een steeds populairder hulpmiddel om foto’s of video-opnamen te maken. Het is echter lang niet altijd toegestaan deze te gebruiken. Mocht je overwegen een drone mee te nemen, dan raden we je ten zeerste aan je goed te verdiepen in de lokale wet- en regelgeving omtrent het gebruik ervan. Daarnaast is het van belang dat je je verdiept in de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, naar/van de bestemming en eventuele binnenlandse vluchten. Niet alle maatschappijen hanteren dezelfde regels voor het meenemen van een drone. Je kunt verplicht worden deze in je ruimbagage te doen of juist als handbagage mee te nemen.

Graag willen we het volgende benadrukken:

 • Het eventueel meenemen en gebruiken van een drone is geheel op eigen verantwoordelijkheid en risico. 
 • Twijfel je over de regels omtrent het gebruik van een drone, neem deze dan niet mee op reis. 
 • Houd er rekening mee dat het ongeoorloofd gebruik van een drone zwaar gestraft kan worden. 
 • Neem je toch een drone mee, gebruik deze dan op momenten dat je de tijdsplanning / voortgang van de groepsreis niet belemmert. 
 • In ‘gevoelige gebieden’, bijvoorbeeld gebieden met militaire activiteiten, kunnen afwijkende regels gelden.

Lees op de website Droneopreis.nl meer over de regels bij het meenemen van een drone naar jouw reisbestemming.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

China en Tibet stellen geen vaccinaties verplicht. We raden je aan je in te enten tegen de volgende ziekten:
-DTP (difterie, tetanus, polio)
-Hepatitis A
-Buiktyfus

Malaria
Er komt geen malaria voor in Tibet vanwege de hoogte.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Rabiës

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

Hulp op zak app

De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

 Contact tijdens de reis

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Tibet is 6 uur (tijdens de wintertijd 7 uur). Tibet hanteert dezelfde tijd als in Beijing, hoewel Tibet eigenlijk 2 tot 3 tijdzones meer naar het westen ligt.

Contact met het thuisfront
Bellen vanuit Tibet kan bij de verschillende telecomkantoortjes. 'Collect call'-gesprekken zijn ook mogelijk. Mobiel bellen is in Tibet in de steden overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij je provider of mobiele telefonie met je bestaande abonnement en telefoontoestel mogelijk is.
Internet cafés zijn overal in Tibet te vinden. E-mail is de goedkoopste manier om met het thuisfront te communiceren.
Post vanuit Tibet doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.
Post vanuit India doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is één van de grootste industrieën ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Zo compenseert Sawadee de volledige CO2-uitstoot van de retourvlucht naar de bestemming, alle vormen van transport tijdens de reis én het volledige verblijf op de bestemming voor alle reizigers. Ook houden we ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Familiereis Tibet

Niet boekbaar

Naar boven