< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam- Ho Chi Minhstad

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we in ongeveer een half uur naar ons hotel in Ho Chi Minhstad.

 • 2

  Ho Chi Minhstad

  In Ho Chi Minhstad razen de scooters om je heen. Direct een sprong in het Vietnamese leven als je wilt oversteken, maar je ervaart wel meteen het échte Vietnamese leven. Ho Chi Minhstad is een bruisende Aziatische stad, de grootste van Vietnam. Te voet of met een gehuurde fiets ontdek je de stad het beste, maar je kunt je ook per cyclo (fietstaxi) laten vervoeren. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 3

  Mekong Delta

  We zoeken de rust op in de uitgestrekte rivieren van de Mekong Delta, een prachtig tropisch groen gebied in het Zuid- Oosten van het land. De machtige Mekongrivier vindt zijn oorsprong in China en stroomt dan via Laos, Thailand en Cambodja, Vietnam binnen. In Vietnam splitst de rivier zich in vele kleine riviertjes op. Langs deze riviertjes liggen vele kleine dorpen die vaak beter bereikbaar zijn met een boot dan over het land. We overnachten in een Vietnamees dorp aan de rivier waar je het dagelijkse leven van dichtbij meemaakt. 's Avonds zie je het donker worden boven de kleine kanalen en ondervind je hoe de Vietnamezen hun avonden vullen met rijstwijn en gezelligheid. We kunnen de lokale specialiteit "Olifantsoorvis" uitproberen, een vis zo genoemd omdat hij op het oor van een olifant lijkt. De accommodatie is hier eenvoudig.

 • 4

  Ho Chi Minhstad, via Cu Chi tunnels

  Vandaag rijden we in ongeveer vier uur terug naar Ho Chi Minhstad, maar onderweg brengen we nog een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Kruip een stukje door de Cu Chi tunnels, een gigantisch tunnelcomplex. Dit enorme gangenstelsel vormde tijdens de Vietnamoorlog de basis van de Vietcong. Hier stonden commandoposten, wapenfabrieken, leslokalen en woonkwartieren. Vanuit deze tunnels was het de enige mogelijkheid om een partij te zijn tegenover het enorme Amerikaanse leger. De Cu Chi tunnels zullen je zonder twijfel een diepe indruk bij je achterlaten en geven een goed beeld van de omstandigheden waaronder vele Vietnamezen tijdens de oorlog geleefd hebben. De komende twee nachten slapen we in een comfortabel hotel.

 • 5

  Ho Chi Minhstad

  Neem vandaag rustig de tijd om de stad te verkennen. Je proeft het Franse verleden nog goed bij het oude stadhuis, het postkantoor en de kathedraal. Ho Chi Minhstad telt tal van brede straten waar koloniale villa's met louvre luiken worden overschaduwd door hoge bomen. Of bezoek de levendige Ben Thanh markt, het chaotische Cholon (Chinatown) en de vele sfeervolle tempels en pagoden, zoals die van de taoïstische Jadekeizer, waar wolken wierook een mysterieuze sfeer scheppen.

 • 6

  vlucht naar Hoi An

  Met een binnenlandse vlucht vliegen we naar Hoi An, waar parelwitte stranden lonken. Ons hotel ligt dichtbij het uitgestrekte Cua Dai strand waar je onder de palmbomen kunt genieten van het strand. Een uitgelezen kans om ook wat tropisch fruit uit te proberen. Lychees, een kokosnoot en jackfruit zijn zeker aanraders. Als je het aandurft om de lokale lekkernij durian te proeven, moet je in ieder geval je neus dicht houden! Hoi An is een oud handelsstadje aan de Thu Bon-rivier dat nog steeds het uiterlijk en de sfeer van vroeger bewaart. Met zijn tempeltjes en oude koopmanshuizen is het een fascinerend openluchtmuseum ter grootte van de Amsterdamse Jordaan. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 7

  Hoi An / optionele kookcursus Hoi An

  Ervaar de geuren en kleuren van dit voormalig handelsstadje. Proef de Vietnamese keuken en bekijk tempels bij My Son. Vandaag heb je de mogelijkheid om aan een optionele kookcursus en een leuke workshop deel te nemen. Tijdens de kookcursus leer je over en krijg je een kijkje in de Vietnamese keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurvolle markt van Hoi An waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Bij de kookschool zal de chef je een paar verschillende Vietnamese gerechten laten bereiden. Al met al een cursus waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Vietnamese keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen.

 • 8

  Hoi An

  Heb je voldoende culturele indrukken opgedaan? Dan is er ook nog de prachtige omgeving rondom Hoi An waar je kunt fietsen of wandelen. Andere leuke activiteiten zijn een boottocht op de rivier, een bezoek aan de levendige vismarkt of gewoon gezellig winkelen. 's Avonds bij het licht van gezellig lampionnen waan je je helemaal in het verleden wanneer je door de smalle straatjes met antieke huizen loopt. In restaurants kun je Cao Lau eten, een lekker lokaal gerecht van noedels, knapperige groenten, kruiden, croutons en pinda's.

 • 9

  Hué

  Vanuit Hoi An vertrekken we in noordelijke richting naar Hué. Het is ongeveer drie uur rijden en het is een mooie rit. Hué was aan het einde van de negentiende eeuw de woonplaats van de laatste keizers van Vietnam. Deze keizers hebben een groot aantal monumenten laten bouwen, waarvan de Citadel de belangrijkste is. Dit immense bouwwerk vormt nog steeds het hart van de stad. Veel van de gebouwen die tijdens de Vietnam- oorlog zijn gesneuveld, zijn de afgelopen jaren in authentieke stijl herbouwd. Het is dan ook zeker de moeite waard om een middag uit te trekken om de citadel te bezoeken. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

 • 10

  Hué

  Hué ligt aan de door Vietnamezen geliefde Parfumrivier. De stad is in twee gedeeltes te verdelen, het oude ‘keizerlijke’ gedeelte aan de Noordwest oever van de rivier en het gedeelte aan de Zuidwest oever van de rivier wat meer Frans georiënteerd is. We varen de rustieke rivier af, bezichtigen graftombes (praalgraven) van de keizers, verschillende pagodes en paleizen. De omgeving is mooi groen en heuvelachtig.

 • 11

  vlucht Hué- Hanoi

  We begeven ons verder richting de Noordelijke hoofdstad, Hanoi. Verken deze levendige stad te voet, per cyclo (fietstaxi) of fietsend. Breng een bezoek aan de vele tempels en musea die de stad rijk is. Het beroemde mausoleum van de geliefde leider Ho Chi Minh mag natuurlijk niet overgeslagen worden. De mooiste indrukken doe je ’s avonds op als je door de verlichte straatjes in de Oude Wijk loopt. In de stad werden in de 13e eeuw 36 gilden gehuisvest en de meeste zijn sindsdien niet meer verhuisd. Zo vind je in Hanoi een straat voor kruidendokters en een straat waar je werkelijk alles kunt kopen voor in de tempel, een grappig gezicht. We slapen in een comfortabel hotel in de buurt van het centrum van Hanoi.

 • 12

  Van Long

  Het is ongeveer twee uur rijden naar het gebied rondom Van Long. Dit gebied kenmerkt zich door prachtig kalksteen gebergte. In de middag kan je heerlijk fietsen en wandelen door dit prachtige gebied. Of vaar met een bootje over het water, met alleen het geluid van de peddels is dit heel ontspannen. De overnachting is in een eenvoudig hotel.

 • 13

  Halong Bay

  Onze bus brengt ons in vier uur naar de haven, waar we op de boot stappen naar de Halong Bay. Deze schilderachtige baai staat op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. Onder het genot van een lekker hapje en drankje varen we langs duizenden kalksteeneilandjes. Het is heerlijk vertoeven op de boot. Je kunt gaan zwemmen of een kajaktocht maken terwijl de koks het avondeten bereiden. De maaltijden en overnachting zijn aan boord, zodat we heel lang kunnen genieten van dit unieke landschap. NB: Het kan voorkomen dat de weersomstandigheden geen overnachting aan boord toelaten. In dat geval wordt uitgeweken naar een hotel aan de kust.

 • 14

  Hanoi

  In de ochtend is er nog gelegenheid om te zwemmen en kajakken. Iets na de lunch arriveren we terug bij de haven, waar onze bus wacht die ons in ongeveer vier uur naar Hanoi brengt. We hebben nog een nacht in Hanoi en dan zit de mooie reis er alweer op. Breng vanavond een bezoek aan de bekende waterpoppenshow of ga naar een van de knusse restaurantjes met uitzicht op het romantische Hoan Kiem meer.

 • 15

  Vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Vietnam

Niet boekbaar

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!