< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Je ontmoet de Engelstalige reisbegeleider bij aankomst in Kuusamo.

 Beste reistijd

Tijdens deze reis ligt de temperatuur tussen -20ºC en +5ºC. In de periode rond kerst is de temperatuur over het algemeen het laagst, rond de -10 en -15ºC. Naarmate de dagen langer worden loopt de temperatuur geleidelijk op. Echter is het begin april nog altijd tussen de -10ºC en de +5ºC. Met de juiste kleding en door een actieve reis aan te bieden spelen we in op het klimaat en de weersomstandigheden. Je zult merken dat de kou in een droog klimaat zonder veel wind veel gemakkelijker is vol te houden dan vergelijkbare temperaturen in Nederland.

In de wintermaanden is het landschap wit gekleurd door een pak sneeuw en zijn de meren bevroren. Het kan echter per jaar verschillen en garanties omtrent de hoeveelheid sneeuw zijn niet te geven. Over het algemeen ligt er genoeg sneeuw om het programma te kunnen aanbieden. Mocht dat niet mogelijk, dan zoeken we ter plekke naar een alternatief.

Door de locatie dichterbij de Poolcirkel zijn de dagen in de winter korter dan in Nederland en is het langer donker. In de maanden december en jaunari heb je korte dagen van maximaal vijf a zes uur licht per dag. Dat loopt vanaf half januari snel op en begin maart heb je al weer twaalf uur licht per dag. De wintermaanden zijn een aparte belevenis maar het is ook niet compleet donker omdat de sneeuw het aanwezige licht reflecteert.

Meer informatie over het weer op deze bestemming kun je vinden op www.weeronline.nl. Niet alleen kun je actueel weer bekijken, maar ook klimaatgrafiekjes met gemiddeldes van de afgelopen jaren, zodat je een beeld krijgt van het weer dat je kunt verwachten. Heel handig is ook de reisplanner (onder het kopje klimaat als je een stad hebt aangeklikt), waarmee je een beknopt weerbeeld krijgt voor de periode die je aangeeft te reizen (niet bij alle steden beschikbaar).

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. Minimale leeftijd voor deze reis is 8 jaar. Je kunt de week zo intensief maken als je zelf wilt. Voor de activiteiten die we ondernemen is geen ervaring nodig. De week heeft een goede afwisseling tussen actief bezig zijn, en wat tijd voor je zelf. Alle actieve wintersportvakanties brengen enig risico met zich mee, dus vergeet niet de informatie van je verzekering te controleren. Gedurende de reis gaan er gekwalificeerde gidsen mee op de dagen met een activiteit.

Sneeuwschoenwandelen en langlaufen 


Het wandelen in de sneeuw gaat het gemakkelijkst op sneeuwschoenen of op langlaufskies. Sneeuwschoenen zijn tennisrackets die je onder je schoenen bindt waardoor je gemakkelijker door de sneeuw kunt lopen en langlaufskies zijn lange skies waarmee je over de sneeuw glijdt. Je hoeft geen ervaring te hebben in het wandelen op sneeuwschoenen of in het langlaufen. Gedurende de reis maken we de excursies over een vlak en licht glooiend terrein.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We hebben beschikking over een (mini)bus voor onze transfers. Deze is alleen gereserveerd voor de inbegrepen activiteiten volgens programma.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Familiereis Lapland Winter

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!