< Terug naar resultaten

Familiereis Griekenland

Tempels en strand in Goddelijk Griekenland

Waarom deze reis?

 • Griekse oudheden op het vaste land en mooie boot excursies vanaf Kos
 • Inclusief excursie naar het vulkaaneiland Nisyros
 • Bezoek aan Athene en de indrukwekkende Akropolis
 • Boottocht langs strandjes en baaitjes inbegrepen
 • Ontdek hoe olijfolie wordt gemaakt (inclusief)

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Griekenland

Route 15 daagse familiereis Griekenland

Tijdens deze 15-daagse familiereis door Griekenland is er een leuke afwisseling tussen historie op het vaste land en activiteiten op Kos, een van de mooiste Griekse eilanden. Op het vaste land bezoeken we overblijfselen van oude culturen en machtige gebouwen, terwijl we vanaf Kos excursies maken naar het vulkaaneiland Nisyros en een dagtocht per boot maken langs strandjes en lagunes. Daarnaast biedt deze familievakantie de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de gastvrije bevolking én de Griekse keuken. Probeer de typisch Griekse hapjes en proef de verse vis. Doordat je slechts weinig kilometers aflegt en een week op Kos verblijft, is er alle tijd voor ontspanning. Uitstapjes en relaxen zijn tijdens deze reis mooi in balans en er is veel ruimte voor eigen tijd. Breng een bezoek aan de mooie Griekse stranden en neem een verfrissende duik in de azuurblauwe zee!

 1. Dag 1 - vlucht naar Athene
 2. Dag 2 - Athene / vrije dag
 3. Dag 3 - naar Delphi
 4. Dag 4 - naar Olympia
 5. Dag 5 - bezoek aan Olympia
 6. Dag 6 - naar Nafplio
 7. Dag 7 - naar Athene
 8. Dag 8 - naar Kos
 9. Dag 9 - Kos / vrije dag
 10. Dag 10 - Kos / eilandtour naar Nisyros
 11. Dag 11 - Kos / boottocht naar stranden en grotten
 12. Dag 12 - Kos / vrije dag
 13. Dag 13 - Kos / vrije dag
 14. Dag 14 - Kos / vrije dag
 15. Dag 15 - vlucht terug naar Amsterdam
Bekijk Familiereis Griekenland, 2018

Zeus, de Olympische Spelen, Tzatziki: Griekenland!

We beginnen deze familiereis Griekenland in Athene, waar de Griekse oudheid herleeft wanneer je vanaf één van de vele dakterrassen uitkijkt op de metershoge Akropolis. Een bezoek hieraan mag natuurlijk niet ontbreken, net als een bezoek aan de tempel van Zeus. Het hart van de Griekse cultuur vind je in Delphi. Vooral de ruïnes en de restanten van de tempel van Orakel zijn indrukwekkend. Uiteraard reizen we tijdens deze familiereis hier langs, net als langs Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Elke vier jaar wordt hier nog steeds de Olympische vlam ontstoken. Naast al deze bezienswaardigheden kent Griekenland ook een heerlijke keuken. Ontdek samen met de kinderen deze heerlijkheden in een gezellige taverna.

Zon, zee, strand: op naar de Dodekanesos

Kos maakt deel uit van de Dodekanesos, een eilandengroep met bergachtig gebied, mooie stranden en turquoise zee. Dodekanesos betekent ‘twaalf eilanden’ in het Grieks, dat refereert naar de twaalf grootste eilanden van de archipel. Dankzij de Venetiaanse bezetting hebben deze eilanden een sterke middeleeuwse stijl en dat zie je terug in veel gebouwen en monumenten. Dit in combinatie met een heerlijk zonnetje en kristalhelder water maakt de eilanden van de Dodekanesos een paradijs op aarde. We verblijven op Kos, het fietseiland van Griekenland.

Kos

Kos is het derde grootste Dodekanese eiland na Rhodos en Karpathos. Kos is een vrij vlak eiland met weinig bergen en is daardoor uitermate geschikt om te verkennen met de fiets. Veel bezienswaardigheden van Kos kun je bereiken doordat er fietspaden over het hele eiland zijn aangelegd. Kos is ook de geboorteplaats van Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde. Bijzonder is het Asklepieion, een sanatorium genoemd naar de Griekse God van de geneeskunde, dat gebouwd werd na de dood van Hippocrates. Kardamena is een vissersdorpje met vele gezellige tavernes, restaurants en mooie zandstranden. 

Het vulkaaneiland Nisyros

Nisyros is een van de kleinste eilanden van de Dodekanesos en is bedekt met vulkanisch gesteente en heeft kleine witte dorpjes. Mandraki is de haven en hoofdstad van Nisyros, maar is meer een dorp dan een stad met zijn wirwar van smalle straatjes. Karakteristiek zijn de witte huisjes met platte daken. Het is mogelijk om door de actieve Stefanos krater te lopen. Je zult merken dat de vulkaan actief is, want uit de gaten in de bodem komt warme stoom en je ruikt de zwavel! 


Familiereis Griekenland

Niet boekbaar

Naar boven