< Terug naar resultaten

Familiereis Griekenland

Cultuur snuiven en eilandhoppen

Waarom deze reis?

 • Onderneem spannende wateractiviteiten op het eiland Naxos
 • Griekse oudheden op het vaste land en mooie, lange stranden op de Cycladen eilanden
 • Bezoek aan Athene en de indrukwekkende Akropolis
 • Overnachtingen in sfeervolle familiehotels, vaak met zwembad
 • Inclusief entreegelden Delphi en Olympia (twv €24,-)

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Griekenland

Route 15 daagse familiereis Griekenland

Tijdens deze 15-daagse familiereis door Griekenland is er een leuke afwisseling tussen historie op het vaste land en eilandhoppen op typische Griekse eilanden. Op het vaste land bezoeken we overblijfselen van oude culturen en machtige gebouwen, terwijl we op de idyllische eilanden langs prachtige natuur en dorpjes met witte huizen en blauwe daken komen. Daarnaast biedt deze familievakantie de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de gastvrije bevolking én de Griekse keuken. Probeer de typisch Griekse hapjes en proef de verse vis. Doordat je slechts weinig kilometers aflegt en telkens meerdere nachten op een plaats verblijft, is er alle tijd voor ontspanning. Uitstapjes en relaxen zijn tijdens deze reis mooi in balans en er is veel ruimte voor eigen tijd. Breng een bezoek aan de mooie Griekse stranden en neem een verfrissende duik in de azuurblauwe zee!

 1. Dag 1 - vlucht naar Athene
 2. Dag 2 - Athene / vrije dag
 3. Dag 3 - naar Delphi
 4. Dag 4 - naar Olympia
 5. Dag 5 - Bezoek aan Olympia
 6. Dag 6 - naar Athene
 7. Dag 7 - met de ferry naar Syros
 8. Dag 8 - Syros / ochtend wandeling naar Ano Syros
 9. Dag 9 - met de ferry naar Naxos
 10. Dag 10 - Naxos / bus tour langs Griekse dorpjes
 11. Dag 11 - Naxos / vrije dag
 12. Dag 12 - met de ferry naar Santorini
 13. Dag 13 - Santorini / wandeling naar Oia
 14. Dag 14 - Santorini / vrije dag
 15. Dag 15 - vlucht terug naar Amsterdam
Bekijk reisroute

Zeus, de Olympische Spelen, Tzatziki: Griekenland!

We beginnen deze familiereis Griekenland in Athene, waar de Griekse oudheid herleeft wanneer je vanaf één van de vele dakterrassen uitkijkt op de metershoge Akropolis. Een bezoek hieraan mag natuurlijk niet ontbreken, net als een bezoek aan de tempel van Zeus. Het hart van de Griekse cultuur vind je in Delphi. Vooral de ruïnes en de restanten van de tempel van Orakel zijn indrukwekkend. Uiteraard reizen we tijdens deze familiereis hier langs, net als langs Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Elke vier jaar wordt hier nog steeds de Olympische vlam ontstoken. Naast al deze bezienswaardigheden kent Griekenland ook een heerlijke keuken. Ontdek samen met de kinderen deze heerlijkheden in een gezellige taverna.

Zon, zee, strand: op naar de Cycladen

De Cycladen is zonder meer de meest schilderachtige eilandengroep van Griekenland. Karakteristiek voor de Cycladeneilanden zijn de helderwitte kubusvormige huisjes, met felgekleurde (vaak blauwe) deuren en ramen, witgekalkte doolhofstraatjes, talrijke windmolentjes en pittoreske kerkjes. Dit in combinatie met een heerlijk zonnetje en een azuurblauwe zee maakt de eilanden van de Cycladen een paradijs op aarde. De Cycladen telt zo’n 56 verschillende eilanden, waarvan wij de drie mooiste bezoeken; Syros, Naxos en Santorini. Ondanks de overeenkomsten tussen de eilanden, heeft elk eiland zijn bijzonderheden behouden.

De zonsondergangen van Syros

Syros is een eiland met mooie stranden, schilderachtige baaien en gezellige restaurants. Syros ligt in het centrum van de eilandengroep Cycladen, vandaar dat de hoofdstad van de Cycladen ook hier ligt. Ermoupoli is een stad verspreid over twee heuvels met huizen uit de vorige eeuw. Aan de haven zijn vele oude cafe’s en winkels. We maken met het gezin een wandeling naar Ano Syros, het middeleeuwse deel van de stad. Vanaf de Agios Georgios kathedraal op de top van de heuvel heb je een prachtig uitzicht over het eiland. We hebben genoeg tijd om de bezienswaardigheden én prachtige zandstranden van Syros te ontdekken. En ohja, vergeet de adembenemende zonsondergang niet…

Groene natuur en mooie stranden op Naxos

Naxos wordt ook wel ‘de grootste, de groenste en de mooiste’ van de Cycladen genoemd. In tegenstelling tot de andere eilanden heeft Naxos een vruchtbaar en groen binnenland met traditionele dorpen en oude ruïnes. Aan de kust volgen de goudgele stranden elkaar op. Het oude centrum van Naxos-stad is een knusse plek met verschillende restaurants. Op Naxos heb je tijd om een mooie wandeling te maken langs pittoreske dorpjes als Monu en Halki. Langs deze kleine dorpjes krijg je het gevoel in het echte Griekenland te zijn beland.

Vulkanisch Santorini

Al bij het binnenvaren van de haven rijst een enorme vulkaankrater op uit de azuurblauwe zee. Op de top schitteren hagelwitte huisjes met blauwe daken als diamantjes in de zon. Door de vulkanische oorsprong is het eiland opgedeeld in de ruige klif met dorpjes aan de westkant en lavastranden aan de oostkant. De kleine hoofdstad Fira is bijzonder pittoresk met een doolhof van smalle straten met gezellige taverna's en winkeltjes. Hotels, cafés en restaurants hebben terrassen met een fantastisch uitzicht op verschillende buureilanden. Uiteraard brengen we een bezoek aan het dorpje Oia: dit is misschien wel het meeste gefotografeerde dorpje met haar witte huizen en kerkjes met de blauwe koepeldaken.

Familiereis Griekenland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Informatiedag Zwolle
Zaterdag 7 oktober 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.