< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Athene

  image

  Ja, het is eindelijk zover! Vandaag begint jullie familiereis naar Griekenland. Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenootjes tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Na aankomst staat je reisbegeleider al op je te wachten om je naar het gezellige familiehotel met uitzicht op de grote Akropolis te brengen.

 • 2

  Athene / vrije dag

  image

  De eerste ochtend in Griekenland en je kijkt meteen uit op de indrukwekkende Akropolis. De sfeer in de stad wordt bepaald door de overblijfselen uit de Griekse oudheid en het uitbundige stadsleven. Wees verstandig en maak in Athene gebruik van het openbare vervoer. Ondergronds kan je verschillende opgravingen tegen komen, leuk he! Van de reisbegeleider krijg je een dagpas en kan je gaan en staan waar je wilt!

  image

  Vandaag kun je de Akropolis beklimmen, deze lig boven op een berg. Het heeft fraaie zuilen, een schitterend aanzicht dat men van verre kan bewonderen en biedt een fantastisch uitzicht over de stad. Ook kun je het museum met ontelbare grote schatten bezoeken. Aan de voet van deze tempelberg ligt de levendigste wijk van Athene: Plaka. In een doolhof van smalle, knusse straatjes vind je lokale, betaalbare restaurants en cafeetjes. Lukt het jou om hier de weg te vinden?

 • 3

  naar Delphi

  image

  In drie uur rijden we naar Delphi, waar je ondergedompeld wordt in het verhaal van de Oude Grieken. Weet je waarom de Oude Grieken Delphi beschouwden als het middelpunt van de aarde? Oppergod Zeus liet aan beide uiteinden van de wereld een arend los en boven Delphi ontmoetten ze elkaar. In Delphi brengen we een bezoek aan overgebleven pilaren, tempels, amfitheaters en een interessant museum over deze oudheden.

 • 4

  naar Olympia

  image

  We vervolgen onze weg naar Olympia. Waarschijnlijk doet deze naam je denken aan de Olympische Spelen en dat klopt ook! Niet alleen zijn hier de Olympische Spelen begonnen, maar elke vier jaar wordt hier nog de Olympische vlam ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden. We overnachten in een Grieks dorp vlakbij Olympia in een gezellig hotel met zwembad. Aangekomen in het hotel kun je een frisse duik in het zwembad nemen of één van de tavernes opzoeken. 

 • 5

  bezoek aan Olympia

  image

  Vandaag bezoeken we het echte Olympia. Heel vroeger zijn de Olympische spelen hier in Olympia ontstaan ter ere van Zeus, de Griekse oppergod. Heb je altijd al eens willen zien hoe groot en sterk Zeus was? Dit is je kans! In het museum staat een 12 meter hoog beeld van Zeus. Wat groot he! De Zeustempel uit 457 voor Christus is een indrukwekkende bezienswaardigheid van Olympia en ook de Hera-tempel, waarvan nog een aantal zuilen te zien zijn, mogen jullie eigenlijk niet overslaan.

 • 6

  naar Nafplio

  image

  Vandaag bezoeken we eerst een olijfboomgaard en ontdekken hoe olijfolie wordt gemaakt. Olijfolie is bijna heilig in Griekenland en wordt in vele gerechten gebruikt. Uiteraard gaan we ook de olijfolie proeven! Vervolgens rijden we over de Peloponnesos naar Nafplio, de oude hoofdstad van Griekenland. Dit havenstadje heeft mooie pleinen, kleine straatjes en een bruisende boulevard.

 • 7

  naar Athene

  image

  We maken een stop bij het amfitheater van Epidaurus. Dit theater stamt uit de 4e eeuw voor Christus en wordt nog steeds gebruikt voor voorstellingen. De akoestiek is zo goed dat je helemaal bovenin iemand op de bühne hoort fluisteren. Probeer het maar eens uit! De volgende stop om de benen te strekken is de brug over het diepe kanaal van Korinthe. Al in de oudheid is men begonnen met graven, maar pas in de 19e eeuw werd het werk afgerond. Het kanaal scheidt het vaste land met de Peloponnessos. Wat is het steil! In de middag zijn we weer terug in Athene.

 • 8

  naar Kos

  image

  We vliegen in een uurtje naar Kos, een van de mooiste eilanden van Griekenland! Kos is vrij vlak en is daardoor uitermate geschikt om per fiets te ontdekken. Het eiland heeft veel mooie stranden en het zeewater lijkt wel turquoise. We verblijven zeven nachten in een comfortabel hotel met zwembad in Kardamena, een gezellig vissersdorp aan de zuid kust van Kos.

 • 9

  Kos / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie heerlijk genieten van het mooie Kos. Na het cultuur snuiven is het nu tijd om te ontspannen. Ga gezellig met de familie naar het strand of plof neer op een ligstoel bij het zwembad van het hotel. Kos is de perfecte plek om de indrukken van afgelopen dagen even op je te laten inwerken.

 • 10

  Kos / eilandtour naar Nisyros

  image

  Vandaag staat er een leuke eilandtour op het programma. We gaan naar een klein eilandje ten zuiden van Kos, Nisyros. Met de boot varen we in ongeveer een uur naar het eilandje. Nisyros staat vooral bekend om zijn vulkaan. Vandaag kunnen jullie een wandeling maken naar de Stefanos krater. Als je de krater inloopt zie je verschillende gaten waar zwavelkristal omheen ligt. Houd je neus dicht, want dit kan erg stinken!

  image

  Uit sommige gaten komt nog stoom, waaraan je kan zien en voelen dat de krater nog actief is. Ook de hoofdstad van het eiland, Mandraki, is de moeite waard met zijn pittoreske witte huisjes. Indien er genoeg tijd is kun je nog naar een uitzichtpunt wandelen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het witte stadje en de omgeving van het eiland.

 • 11

  Kos / boottocht naar stranden en grotten

  image

  Vandaag maken we een leuke boottocht voor het hele gezin. We varen naar magische plaatsen met kristalheldere wateren en ruige grotten. Aan boord is er voor de kinderen genoeg te doen. Onze eerste stop is de mooie baai van Vlychadia. Wie springt er als eerste van de boot voor een verfrissende duik? Ook bezoeken we hier het Valsamidis museum met een privé collectie van een echte sponzenduiker. Daarna genieten we van een lunch aan boord onder de heerlijke Griekse zon.

  image

  Na de lunch varen we verder naar het eilandje Nera met een prachtige baai. Ook hier hebben jullie weer de tijd om te zwemmen en relaxen. Wanneer je wilt kun je een wandelingetje maken naar een uitzichtpunt met klein kerkje op de top van een heuvel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. vervolgens varen we om het eilandje heen naar een groene lagoon. Spring van de boot voor een heerlijke duik in het paradijselijke turkooizen water. Aan het eind van de middag komen we weer aan in Kos. Wat een heerlijke dag!

 • 12

  Kos / vrije dag

  image

  Na de leuke boottocht van gister, kunnen jullie vandaag weer heerlijk relaxen aan het strand of aan het zwembad van het hotel. Hebben jullie zin in iets actievers? Kos is een vrij vlak eiland en leent zich perfect voor een leuke fietstocht. Een leuke manier om het eiland te ontdekken.

 • 13

  Kos / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie weer de hele dag om te genieten op Kos. Een aanrader is een bezoek aan het mooiste dorpje van Kos, Zia. In dit kleurrijke en traditionele bergdorp kun je je uitstekend een hele dag vermaken. Struin door de kleine straatjes langs de vele winkeltjes. Ook kun je helemaal naar boven wandelen naar het mooie koepelkerkje van het dorpje.

 • 14

  Kos / vrije dag

  image

  Op deze laatste volle dag op Kos kunnen jullie nog even helemaal ontspannen voor jullie morgen terugvliegen naar Nederland. 's Avonds kun je gezellig eten in één van de vele restaurantjes bij de haven van het dorpje nabij het hotel.

 • 15

  vlucht terug naar Amsterdam

  Helaas, jullie familieavontuur zit er alweer op, waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Griekse oudheden op het vaste land en mooie boot excursies vanaf Kos
 • Inclusief excursie naar het vulkaaneiland Nisyros
 • Bezoek aan Athene en de indrukwekkende Akropolis
 • Boottocht langs strandjes en baaitjes inbegrepen
 • Ontdek hoe olijfolie wordt gemaakt (inclusief)
 • Overnachtingen in sfeervolle familiehotels, vaak met zwembad
 • Inclusief entreegelden Delphi en Olympia (twv €24,-)
 • Afwisselende reis zonder lange reisdagen met veel vrijheid
 • Mogelijkheid om Mycenae en Epidaurus te bezoeken
 • Onderneem spannende wateractiviteiten op het eiland Kos

Familiereis Griekenland

Niet boekbaar

Naar boven
 

Flexibel boeken bij Sawadee

Bij bijzondere omstandigheden horen uiteraard bijzondere en flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden. Profiteer nú van de volgende voorwaarden:

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek. 
 • Gratis omboeken tot 5 dagen voor vertrek.
 • Niet genoten reisdagen bij repatriëren worden vergoed
 • Gratis annuleren tot dag voor vertrek bij een COVID-19 besmetting.