< Terug naar resultaten

Familiereis IJsland Droomvlucht

Het land van elfen en trollen

Waarom deze reis?

 • Avontuurlijke reis langs de zuidkust met overnachtingen ver van de bewoonde wereld
 • Bezoek aan de 'Gouden Driehoek': de Gullfoss waterval, de Geysir en het nationale park Thingvellir
 • Bezoek aan het Elfen en trollenmuseum
 • Mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken
 • Indrukwekkende landschappen van ijskappen en watervallen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in IJsland

Route daagse familiereis IJsland Droomvlucht

Ken je Droomvlucht al, de populaire attractie uit de Efteling? Tijdens een wonderlijke rit kom je tijdens Droomvlucht in een fantasiewereld terecht van trollen, elfen en andere geheimzinnige wezens. Op basis van deze attractie heeft Efteling Theaterproducties samen met Joop van de Ende Theaterproducties een familievoorstelling ontwikkeld die op 9 oktober 2011 in première zal gaan in Theater de Efteling: de musical Droomvlucht. Om dit te vieren, heeft Sawadee een speciale Droomvluchtreis naar IJsland ontwikkeld. Tijdens deze 8-daagse reis, verken je de zuidkust waar je prachtige watervallen, vulkanen, geisers en gletsjers zult tegenkomen. Je kunt je levendig voorstellen dat er op deze sprookjesachtige plek, waar het rookt, stoomt en bubbelt en de aardkorst voor je neus kan openbarsten, allerlei sagen over trollen en elfen zijn ontstaan! Ook breng je een bezoek aan het gezellige Reykjavik en kun je een duik maken in de warmwaterbronnen van de beroemde Blue Lagoon, dat omringd is door zwart zand en lavavelden. Let op: Sawadee geeft deelnemers aan deze reis allemaal een gratis kaartje voor de musical Droomvlucht cadeau. Zo kom je alvast helemaal in de stemming voor je reis naar de magische wereld van IJsland!

De zuidkust van IJsland is een prachtig gebied en heel geschikt en leuk voor een reis met families. Afwisselende landschappen in een sprookjesachtige omgeving worden gecombineerd met de vele hoogtepunten van IJsland. Je overnacht tijdens de reis in comfortabele hotels. Met uitzondering van dag 7 in Reykjavik hebben we gedurende de hele reis de beschikking over eigen vervoer. De reissom is inclusief de retourvlucht vanaf Amsterdam. IJsland, land van geisers, trollen en vulkanen Tijdens deze reis zul je je verbazen over de sprookjesachtige landschappen van IJsland. Rijdend door de lavavelden kom je soms rare rotsformaties tegen. Je vraagt je af of je ogen je voor de gek houden. Of is het misschien een trol, verrast door het zonlicht en daardoor voor eeuwig veranderd in steen? Een bezoek aan de 'Gouden Driehoek' mag niet ontbreken tijdens deze reis. Je gaat ook naar één van de bekendste watervallen van IJsland, de Gullfoss. Tevens bezoek je indrukwekkende geisers, de Strokur en Geysir. Deze laatste kan wel tot 60 meter hoog de lucht in spuiten! Gletsjers en ijsbergen De zuidkust van IJsland wordt gedomineerd door vulkanen en gletsjers. Bij het meer Jökulsarlón drijven enorme ijsbergen in het water. In het Nationaal Park Skaftafell tref je watervallen en gletsjers. Ook kun je een mooie gletsjertocht maken, waarbij je met stijgijzers onder je schoenen met een gids een tocht maakt op het ijs. We brengen daarnaast een bezoek aan het Elfen en trollenmuseum, waar je zult merken hoe sterk de bevolking nog gelooft in deze magische wereld. Vooral elfen worden met enorm respect behandeld. Sommige autowegen in IJsland zijn speciaal om bekende elfenheuvels heengeleid! Ontspannen afsluiting in Reykjavik Vanuit Reykjavik kun je een bezoek brengen aan de bekendste warmwaterbron van het land: de Blue Lagoon, waar je heerlijk kunt relaxen middenin een ruige omgeving. Reykjavik biedt een combinatie van een gemoedelijke omgeving met alle voorzieningen van een moderne stad. Bekijk de moderne Hallgrimskirkja-kerk, bezoek het nationaal museum en wandel door de sfeervolle winkelstraten met hippe winkels.

Familiereis IJsland Droomvlucht

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Familie actie (t/m 14 april)
Profiteer jij ook?

Actieve ouders met nieuwsgierige kinderen opgelet! Profiteer van 1 maart tot en met 14 april van een flightbag bij boeking van één van onze familiereizen naar de volgende bestemmingen: Indonesië, Thailand, China, Japan, Jordanië, Azoren, Tanzania en de Verenigde Staten.