< Terug naar resultaten

Familiereis Italië

Frisse berglucht en fantastisch eten

Waarom deze reis?

 • Wandelen, mountainbiken en ezelrijden in het prachtige Nationale Park Majella
 • Veel tijd om door te brengen in het Majella Adventure Park
 • Biizondere overnachting in een grot en dineren bij het kampvuur
 • 2 vrije dagen in Rome aan het einde van de reis (ook verlenging mogelijk)
 • Genieten van de fantastische Italiaanse keuken

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Italië

Route daagse familiereis Italië

Dit is een heerlijke, afwisselende week voor families met kinderen in het PanPark Majella, een gebied met ruige bergen, groene kloven en indrukwekkende rotspartijen. Wandelen, mountainbiken, leuke stadjes bezoeken, maar ook Rome verkennen. Het is allemaal mogelijk. Helemaal bijzonder is de overnachting in een grot! Anders dan in andere delen van Italië vind je hier (in de Abruzzen) heel weinig toeristen. Wat wel weer heel Italiaans is, is de fantastische keuken en de vriendelijkheid van de mensen. Aangezien we onder andere in een kleinschalige bed & breakfast verblijven kun je van beide tijdens deze heerlijke week genieten. Je kunt ervoor kiezen je verblijf in Italië te verlengen met een aantal dagen aan het strand.

Dit is een zeer afwisselende vakantie in een onbekend gedeelte van Italië. We maken een aantal wandelingen over goed begaanbare paden in een bergachtig gebied, maar er is ook gelegenheid tot mountainbiken en om door Italiaanse stadjes te slenteren.We overnachten in een aantal sfeervolle kleinschalige accommodaties: in een agriturismo, bij de boer thuis, waar de vrouw des huizes zelf voor ons kookt en een fijn familiehotel. In Rome hebben we voor een centraalgelegen, sfeervol hotel gekozen.Tjdens deze vakantie hebben we de beschikking over eigen minibusjes. In Rome maken we gebruik van het openbaar vervoer. De reissom is inclusief de retourvlucht van Amsterdam naar Rome. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Rome te reizen, je boekt dan een landarrangement. De 'Moederberg' en wilde dieren Het Nationale Park Majella ligt op slechts twee uur rijden van Rome en beslaat een hoog gedeelte van de Appenijnen, de Abruzzen. Aangezien hier in de winter veel neerslag valt is het park verbazingwekkend groen. Het contrast tussen de groene, diepe valleien en de hoge besneeuwde bergtoppen is adembenemend. Omdat dit Nationale Park een PAN park is bevat het een zogenaamd 'wild' gedeelte, waar wolven en misschien zelfs beren leven. De lokale bewoners noemen dit hoge, afgesloten gebied, de Moederberg, omdat hier volgens de legende een godin de gedaante van een berg heeft aangenomen. Van boom tot boom slingeren in avonturenpark 'Parco Avventura' In dit park zijn hoog in de bomen zijn verschillende parcours aangelegd met loopbruggen en tunnels. Al schommelend en zwaaiend roetsj je van kruin naar kruin. Hartstikke spannend natuurlijk en avontuurlijk! Er zijn verschillende trajecten uitgezet voor beginners en gevorderden en de veiligheid is uitstekend verzorgd. Je krijgt een speciale uitrusting aan (harnas, helm, handschoenen) en de gids zal alles goed uitleggen. Grotten en stadjes We beleven een heel bijzondere nacht als we slapen in grotten in de bergen, 's Avonds eten we bij het kampvuur en maken we een spannende tocht met fakkels. De tweede helft van de reis slapen we in een comfortabel hotel en kun je bijvoorbeeld het mooie stadje Sulmona bezoeken. Terrasjes in de Eeuwige Stad We sluiten de week af in Rome, de Eeuwige Stad die nooit verveelt. Of je hier nu voor het eerst komt of niet, deze stad heeft altijd wat te bieden. Als je moe bent van de talloze bezienswaardigheden dan zoek je gewoon een pleintje op waar je, gezeten tussen de Romeinen, een glas wijn drinkt. En, wil je wat langer van het heerlijke klimaat genieten dan bieden we je nog een verlenging aan de kust aan.

Familiereis Italië

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.