< Terug naar resultaten

Familiereis Italië

Frisse berglucht en fantastisch eten

Waarom deze reis?

 • Wandelen, mountainbiken en ezelrijden in het prachtige Nationale Park Majella
 • Veel tijd om door te brengen in het Majella Adventure Park
 • Biizondere overnachting in een grot en dineren bij het kampvuur
 • 2 vrije dagen in Rome aan het einde van de reis (ook verlenging mogelijk)
 • Genieten van de fantastische Italiaanse keuken

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Italië

Route daagse familiereis Italië

Dit is een heerlijke, afwisselende week voor families met kinderen in het PanPark Majella, een gebied met ruige bergen, groene kloven en indrukwekkende rotspartijen. Wandelen, mountainbiken, leuke stadjes bezoeken, maar ook Rome verkennen. Het is allemaal mogelijk. Helemaal bijzonder is de overnachting in een grot! Anders dan in andere delen van Italië vind je hier (in de Abruzzen) heel weinig toeristen. Wat wel weer heel Italiaans is, is de fantastische keuken en de vriendelijkheid van de mensen. Aangezien we onder andere in een kleinschalige bed & breakfast verblijven kun je van beide tijdens deze heerlijke week genieten. Je kunt ervoor kiezen je verblijf in Italië te verlengen met een aantal dagen aan het strand.

Dit is een zeer afwisselende vakantie in een onbekend gedeelte van Italië. We maken een aantal wandelingen over goed begaanbare paden in een bergachtig gebied, maar er is ook gelegenheid tot mountainbiken en om door Italiaanse stadjes te slenteren.We overnachten in een aantal sfeervolle kleinschalige accommodaties: in een agriturismo, bij de boer thuis, waar de vrouw des huizes zelf voor ons kookt en een fijn familiehotel. In Rome hebben we voor een centraalgelegen, sfeervol hotel gekozen.Tjdens deze vakantie hebben we de beschikking over eigen minibusjes. In Rome maken we gebruik van het openbaar vervoer. De reissom is inclusief de retourvlucht van Amsterdam naar Rome. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Rome te reizen, je boekt dan een landarrangement. De 'Moederberg' en wilde dieren Het Nationale Park Majella ligt op slechts twee uur rijden van Rome en beslaat een hoog gedeelte van de Appenijnen, de Abruzzen. Aangezien hier in de winter veel neerslag valt is het park verbazingwekkend groen. Het contrast tussen de groene, diepe valleien en de hoge besneeuwde bergtoppen is adembenemend. Omdat dit Nationale Park een PAN park is bevat het een zogenaamd 'wild' gedeelte, waar wolven en misschien zelfs beren leven. De lokale bewoners noemen dit hoge, afgesloten gebied, de Moederberg, omdat hier volgens de legende een godin de gedaante van een berg heeft aangenomen. Van boom tot boom slingeren in avonturenpark 'Parco Avventura' In dit park zijn hoog in de bomen zijn verschillende parcours aangelegd met loopbruggen en tunnels. Al schommelend en zwaaiend roetsj je van kruin naar kruin. Hartstikke spannend natuurlijk en avontuurlijk! Er zijn verschillende trajecten uitgezet voor beginners en gevorderden en de veiligheid is uitstekend verzorgd. Je krijgt een speciale uitrusting aan (harnas, helm, handschoenen) en de gids zal alles goed uitleggen. Grotten en stadjes We beleven een heel bijzondere nacht als we slapen in grotten in de bergen, 's Avonds eten we bij het kampvuur en maken we een spannende tocht met fakkels. De tweede helft van de reis slapen we in een comfortabel hotel en kun je bijvoorbeeld het mooie stadje Sulmona bezoeken. Terrasjes in de Eeuwige Stad We sluiten de week af in Rome, de Eeuwige Stad die nooit verveelt. Of je hier nu voor het eerst komt of niet, deze stad heeft altijd wat te bieden. Als je moe bent van de talloze bezienswaardigheden dan zoek je gewoon een pleintje op waar je, gezeten tussen de Romeinen, een glas wijn drinkt. En, wil je wat langer van het heerlijke klimaat genieten dan bieden we je nog een verlenging aan de kust aan.

Familiereis Italië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Familie actie (t/m 14 april)
Profiteer jij ook?

Actieve ouders met nieuwsgierige kinderen opgelet! Profiteer van 1 maart tot en met 14 april van een flightbag bij boeking van één van onze familiereizen naar de volgende bestemmingen: Indonesië, Thailand, China, Japan, Jordanië, Azoren, Tanzania en de Verenigde Staten.