< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Finland reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Temperaturen in deze regio kunnen variëren tussen de -30ºC en de +5ºC. Rond kerst is het het koudst (zo rond de -20ºC). De temperatuur wordt hoger, naarmate de dagen langer worden, en begin april liggen de temperaturen tussen de -10ºC en de +5ºC. De laatste jaren fluctueert het weerbeeld van Finland enorm, binnen enkele weken of soms zelfs binnen enige dagen kan het van -40ºC doorschieten naar +7ºC.

Laat je niet afschrikken door de koude temperatuur, want met de juiste kleding (zie het punt ‘uitrusting’) kan min 20ºC zelfs lekker aanvoelen. Er heerst een droge kou, en gewoonlijk is er niet veel wind. Bovendien ben je lekker bezig, dus heb je geen tijd om het koud te krijgen.

De dagen worden dichter bij de Noordpool snel korter en weer langer. Midden in de winter (dec/jan) blijft de zon net onder de horizon, rond april zijn er meer uren daglicht dan in Nederland en de middernachtzon volgt dan al snel. Zelfs hartje winter is het niet compleet donker, omdat de zon net boven de horizon uitpiept en de sneeuw haar licht reflecteert.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. Minimale leeftijd voor deze reis is 8 jaar. Je kunt de week zo intensief maken als je zelf wilt. Voor de activiteiten die we ondernemen is geen ervaring nodig. De week heeft een goede afwisseling tussen actief bezig zijn, en tijd voor je zelf.
Alle actieve wintersportvakanties brengen enig risico met zich mee, vergeet niet te checken of je verzekering deze activiteiten ook dekt. Uiteraard gaat er gekwalificeerde begeleiding mee met alle activiteiten die in ons programma zijn opgenomen.

Sneeuwschoenwandelen:
Het sneeuwschoen wandelen is op beginners niveau (low-level) en zal vooral over vlak, glooiend en heuvelachtig terrein gaan. We blijven in gebied waar geen lawine gevaar is.

Langlaufen:
De gids bepaalt de route en zal geen gevaarlijke steile bergwanden of afgronden opzoeken. Uiteraard kun je ook op glooiend terrein onderuit gaan, maar doordat je niet al teveel snelheid maakt, is de kans geblesseerd te raken minimaal.

Sneeuwmobielsafari: Is een optionele excursie, hiervoor dien je in bezit te zijn van een geldig rijbewijs, de minimum leeftijd om deze mobiel te rijden is 18 jaar.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We hebben beschikking over een minibus voor onze transfers. Deze is alleen gereserveerd voor de inbegrepen activiteiten volgens programma.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Familiereis Finland

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!