< Terug naar resultaten

Familiereis Noord-Spanje

Actieve reis langs hoge pieken, rivierkloven en mooie stranden

Waarom deze reis?

 • Wandelen langs de pieken van het Nationale Park Picos de Europa
 • Veel optionele actieve excursies zoals canyoning, kanovaren en klimmen
 • Ontspannen afsluiting in het kleurrijke Llanes aan de groene kust
 • Mogelijkheid om een landroverexcursie te maken dwars door het Nationale Park (optioneel)
 • Verblijf in een sfeervol familiepension in de bergen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Spanje

Route daagse familiereis Noord-Spanje

Deze zeer gevarieerde reis, geschikt voor families met kinderen, begint in het oudste Nationale Park van Spanje: Picos de Europa. Het vele groen, de prachtige kalkpieken, de talloze riviertjes, kloven en authentieke dorpjes maken het een ideale plek voor een actieve vakantie. De reis eindigt in het kleurrijke Llanes aan de groene kust, welke soms lijkt op een verdwaald stuk Schotland. Vanwege het indrukwekkende landschap, het uitgebreide aanbod aan landelijke accommodaties, de gastvrijheid van de bevolking en de ideale combinatie van bergen en strand op hemelsbreed nog geen 15km, beschouwt men de provincie Asturias als de meest gewaardeerde vakantiebestemming van Spanje.

Het is een afwisselende reis waarbij je onder andere wandelt door het Nationale Park Picos de Europa. De wandelingen zijn over het algemeen goed te doen en duren maximaal zo'n vijf uur. Je kunt deze reis zo actief maken als je zelf wilt. De mogelijkheid bestaat om aan veel diverse activiteiten deel te nemen, zoals: canyoning, fietsen, paardrijden, surfen en kanovaren.Tijdens deze reis overnacht je voornamelijk in comfortabele hotels. In Tielve overnacht je in een eenvoudig pension waar ook stinkende blauwe kaas wordt gemaakt.We beschikken tijdens deze reis over een eigen (mini)bus. In Llanes beschik je over een fiets. De reissom is inclusief de retourvlucht vanaf Amsterdam. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Spanje te reizen, je boekt dan een landarrangement. Spanje: Picos de Europa, wandelen en canyoning Vanuit het gezellige bergdorp Arenas de Cabarles, verkennen we eerst het dal van de rivieren Cares en Casaño, aan de Noord-zijde van de Picos. De Picos is een ruig berggebied waar steile karstbergen en groene dalen elkaar afwisselen. Behalve een wandeling maken langs zomerweiden, kun je ook leren bergbeklimmen, paardrijden en een canyoningtocht maken door een rivierkloof. Kalkpieken en stinkende kazen in het noorden van Spanje Het bergavontuur begint met een wandeltocht dwars door het hooggebergte. Je passeert bijzondere rotsformaties en velden die in het voorjaar vol bloemen staan. Regelmatig heb je een prachtig uitzicht op de witte en grijze kalkpieken die hoog uitsteken boven de groene bossen. Je verblijft in een dorpspension waar ook stinkende blauwe kaas wordt gemaakt. Vanuit Tielve bestaat de mogelijkheid om een landrovertocht te maken dwars door het Nationale Park. Groene kust en middeleeuwse dorpjes Uiteindelijk verruilen we de bergen voor de zee. Vanuit een comfortabel hotel in het authentieke vissersplaatsje Llanes verkennen we de groene kust met haar mooie stranden per fiets. Ook kun je het groene achterland per fiets verkennen, leren surfen nabij Llanes of een kanotocht maken over de Arriondas rivier. Tevens beschikt Llanes over drie mooie stranden die te voet vanuit het centrum bereikbaar zijn.

Familiereis Noord-Spanje

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven