< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Actieve reis langs hoge pieken, rivierkloven en mooie stranden

Spanje is een land van contrasten. Zo veel landschappen, zo veel culturen en alles zo anders. Mijn land is niet heel groot, maar heeft wel een enorme variëteit aan ecosystemen en landschappen: van de Mediterrane graslanden en de warme aromatische bosgebieden tot aan de prachtige Atlantische bossen met hun herfstkleuren en de frisheid van de dennenbossen in de hoogste bergpieken.

Niet alleen de geologie, fauna en flora zijn spectaculair in Spanje. Het is vooral het karakter van de mensen dat het verschil maakt. Hun traditie en cultuur zorgen ervoor dat je hier voor altijd zou willen blijven! Spanjaarden zijn hartelijk, hebben veel energie, staan altijd klaar om een handje te helpen en brengen graag tijd door met hun vrienden. Wij houden nog graag vast aan de tradities die ons herinneren aan onze voorouders: Arabieren, joden, Kelten, Iberische stammen? Spanje is nu eenmaal een land met een hoop geschiedenis en een groot cultureel erfgoed!

Mijn achternaam is ?Laguía?, dat letterlijk ?de gids? betekent in het Spaans. Dus ik denk dat ik ben geboren met een speciaal instinct en ik heb er daarom veel plezier in om als berggids in de Picos de Europa te mogen werken. De Picos vormen een berggebied in het noorden van Spanje. Een gedeelte waar je kunt zien hoe het landschap een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het leven en hoe er tegenwoordig vele activiteiten afhankelijk van zijn: van schaapsherders of kaasmakers tot berggidsen zoals ik. Scherpe rotspieken, vochtig weer, grotten en kloven, smalle paadjes en steile hellingen; al deze factoren beïnvloeden het leven van de bewoners van dit berggebied, hun cultuur, tradities en hun gastronomische hoogstandjes.

In dit gebied liggen de bergen en de zee slechts 20 kilometer uit elkaar. Vanaf de spectaculaire kliffen langs de Cantabrische zee vertrekken we naar het zuiden, waar we indrukwekkende ravijnen volgen die ons naar het hart van een van de grootste kalksteenmassieven van Europa brengen. Hier kun je erg veel leuke outdoor activiteiten doen: van trekking tot kajakken, moutainbiken, canyoningen en ski- of sneeuwschoentours.

De wandeling naar ?Vega Urriellu? ? een weidegebied hoog in de bergen ? en daar de zonsondergang te bekijken onder de Urriellu top, waarbij het uitzicht zoekraakt in de Cantabrische zee, is geweldig!. Je ontwaart geluiden en geuren in de betoverende bossen, wandelt door de meest ongelooflijke kloven of zwemt in de grotten die de zee heeft uitgeslepen in de kust. Maar ook een luie middag op een van stranden met de meeste grotten van de regio hoort bij deze reis.

De Picos de Europa: hier moet je één keer in je leven zijn geweest!
Waarom niet binnenkort?

Familiereis Noord-Spanje

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Inspiratiedag 11 maart

  • Kom 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht
  • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
  • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
  • Reispresentaties van Peru tot aan Ethiopië
  • Bereid je goed voor op de reis bij het Reishoekje

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.