< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Mexico reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat:
Het klimaat in Mexico is niet overal gelijk maar afhankelijk van de hoogte. Overdag is het in het algemeen aangenaam warm en tussen de 20 en 30 graden. Het is gedurende het gehele jaar vochtig en warm. Het regenseizoen en bovendien het warmste seizoen valt tussen juni en november. In deze periode regent het vrijwel nooit de hele dag. Meestal is het 's morgens droog en valt er 's middags of 's avonds een tropische bui.

Beste reistijd: Reizen is het gehele jaar door goed mogelijk in Mexico.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Mexico is redelijk ontwikkeld. De toeristische infrastructuur en ook de medische zorg is goed ontwikkeld.
In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk. De reisroute is goed gebalanceerd en bevat niet veel lange reisdagen. Je bepaalt zelf welke en hoeveel activiteiten je wilt doen. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

De gehele reis hebben we een eigen bus tot onze beschikking.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Kolem Jaa

Tijdens deze reis slapen we een nacht in de jungle van Kolem Jaa. Dit natuurcentrum opende zijn deuren in 2002 en is een deel van het project 'Life and Development' dat zich inzet om het ecosysteem te beschermen. Je kunt je er de hele dag vermaken door een bijzondere jungletocht te maken, maar er is ook een onderzoekscentrum waar je meer over de natuur en de ecosystemen te weten kan komen. Dit park heeft duurzaam toerisme hoog in het vaandel staan. Meer info vind je op www.kolemjaa.com.

  Nieuws

 • Kolem Jaa

  22 jul 2016

  Tijdens deze reis door Mexico breng je een bezoek aan het bijzondere natuurpark Kolem Jaa. Je verblijft hier in mooie huisjes in de jungle. We hebben voor deze heerlijke plek gekozen omdat het hier goed toeven is.

  Naast de mogelijkheden voor mooie wandelingen of lekker zwemmen bij de watervallen worden er ter plaatse avontuurlijke activiteiten aangeboden zoals ‘canopy’ en ‘abseilen’.

  Hoewel we ons kunnen voorstellen dat je deze activiteiten graag zou willen ondernemen, willen we je laten weten dat deze activiteiten niet volgens onze veiligheidsrichtlijnen worden uitgevoerd. Daarom bieden we deze twee activiteiten niet aan, ook je reisbegeleider kan je hierbij niet assisteren. 

Familiereis Mexico

Maya-magie, strand en héérlijk eten

image
21 dagen vanaf € 2.298
Naar boven