< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Optionele wandeltocht Camino Real naar Machu Picchu met Engelssprekende gids
 • Boottocht naar de Islas Ballestas met zeeleeuwen, jan van genten en zelfs pinguïns
 • Bezoek aan de Uroseilanden in het Titicacameer
 • De gehele reis een eigen bus zodat we kunnen stoppen waar we willen
 • Excursie naar Machu Picchu incl. entree, transport en overnachting (twv ± € 200,-)
 • Spectaculaire meerdaagse tocht door de Colca Canyon
 • Geleidelijke gewenning aan de hoogte - kans op hoogteziekte is daardoor kleiner
 • Verlengingsmogelijkheid naar het regenwoud bij Puerto Maldonado

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Lima

  Vandaag is dag 1 van ons avontuur naar Peru! We vliegen van Amsterdam naar de hoofdstad van Peru. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema onder het kopje vluchtinfo.

 • 2

  naar Pisco / Paracas Nationaal Park

  image

  Onze eerste busrit is naar het stadje Pisco, waar we in 4 uur naartoe rijden. De naam Pisco komt van de nationale drank van Peru want deze wordt vooral in deze streek gestookt. Ons doel vandaag is het Parque Nacional de Paracas, gelegen in de baai van Paracas, net ten zuiden van Pisco. Hier maken we een toertje in het zeer droge gebied met prachtige rotsformaties. Onderweg zien we vele zeevogels en met een beetje geluk ook flamingo's. Gaaf hè, zoveel verschillende vogels bij elkaar!

 • 3

  naar Nazca via Islas Ballestas

  image

  We staan vroeg op voor een twee uur durende boottocht naar de voor de kust liggende Islas Ballestas. De kleine rotseilanden worden voornamelijk bewoond door enorme hoeveelheden zeevogels, waaronder pelikanen, aalscholvers, jan van genten en zelfs pinguïns. Nog meer vogels! Maar ook grote families zeeleeuwen hebben hier hun thuis. Op de terugweg varen we langs het woestijnachtige schiereiland. Op de helling kun je de meer dan 100 meter hoge candelabra zien. Niemand weet wie deze tekening heeft gemaakt en wat de betekenis is. Heb jij een idee?

  Het kan voorkomen dat de boottocht vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan dus laten we duimen dat het weer mee zit.

  's Middags vervolgen we de reis met onze eigen bus naar Nazca. Onderweg maken we een stop in Huacachina, een oase in de woestijn omringd door prachtige zandduinen. Aan het eind van de middag komen we aan in Nazca, waar we overnachten in een sfeervol hotel met zwembad. Wie ligt er als eerste in?

 • 4

  Nazca / de Nazcalijnen

  image

  In de woestijn zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Vanuit Nazca kun je (indien de weersomstandigheden het toelaten) een vlucht maken boven de woestijn om de bekende enorme afbeeldingen te bewonderen. Heb jij de afbeeldingen van de spin, aap en walvis al gezien? Vanaf de grond zie je alleen lange uitgegraven geulen die, eenmaal in de lucht, tot tekeningen samensmelten. Er zijn vele theorieën over de oorsprong en de betekenis van deze lijnen, maar het blijft een mysterie! Liever niet vliegen? Kies dan voor de uitkijktoren.

  image

  Deze dag bezoeken we ook de Incaruïnes van Paredón en de aquaducten van Cantalloq. Deze indrukwekkende bouwwerken uit de Nazca-cultuur worden nog steeds voor irrigatie gebruikt. Tevens brengen we een bezoek aan de begraafplaats van Chauchilla. In dit wonderlijke woestijnlandschap liggen verschillende mummies met restanten van haar en kleding en daaromheen honderden beenderen uit de Nazca-cultuur, één van de pré-Incaculturen. Vinden jullie het ook zo gaaf om mummies in het echt te zien?

 • 5

  naar Arequipa (2325 m)

  image

  Vandaag vertrekken we zeer vroeg in de ochtend dus vergeet je wekker niet te zetten! De tocht voert ons door de smalle kuststrook van Peru die over de hele lengte uit een zeer droge woestijn bestaat. Soms rijden we langs zee, dan weer draait de weg richting de Andes, die verder landinwaarts de kustlijn volgt. Genoeg te zien dus onderweg. We overnachten in een comfortabel hotel in Arequipa.

 • 6

  Arequipa (2325 m) / vrije dag

  image

  Je hebt twee dagen om deze koloniale stad te ontdekken met je familie. Arequipa ligt op 2325 m in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar, een parelmoerachtig wit vulkanisch materiaal.

  image

  Het Santa Catalinaklooster is een bijzondere plek om een middag doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren opengesteld voor buitenstaanders. Daarvoor leefden er zo'n 450 nonnen in totale afzondering van de buitenwereld. Kan jij het je voorstellen? Nu wonen er nog enkelen in een afgesloten gedeelte van dit pittoreske klooster. Of bezoek Juanita, een mummie gevonden in een gletsjer van de berg Ampato. Zij werd geofferd door de Inca’s om de goden tevreden te stellen. Waar kiezen jullie voor vandaag?

 • 7

  Arequipa (2325 m) / vrije dag

  image

  In Arequipa zijn verschillende projecten om de arme bevolking te ondersteunen. Wat goed hè! Zo zijn er gaarkeukens en kindercrèches die moeders zelf hebben opgericht. Je kunt een excursie maken waarbij je onder begeleiding van een gids een bezoek brengt aan deze projecten. Daarnaast bezoek je de lokale markt en een werkplaats waar sillar wordt gewonnen. De gids geeft je uitleg over het leven van de Indianen en de Peruaanse maatschappij. Zo kom je meer te weten over het leven van de armere bevolking en hoe zij het hoofd boven water houden. Een indrukwekkende en leerzame ervaring. De opbrengsten van de excursie komen rechtstreeks ten goede aan de projecten die we bezoeken.

 • 8

  naar Cabanaconde (3287 m)

  image

  We staan vroeg op en vertrekken naar de Colcavallei. We stijgen behoorlijk en zien het landschap veranderen. We bereiken een reservaat waar je lama’s, alpaca's en soms vicuña's kunt zien. Wist je dat de wol van deze dieren door de Indianen wordt gebruikt om allerlei kleding te maken als bescherming tegen de ijskoude nachten? Bovenop een pas van 4800 meter stoppen we voor een uitzicht over besneeuwde bergtoppen en vulkanen. Wat mooi hè!

  Aan het einde van de middag arriveren we in Cabanaconde, een heel klein dorpje waar de bevolking traditioneel gekleed gaat. Wat een leuke gekleurde kleding dragen ze hier! We slapen hier twee nachten.

 • 9

  Cabanaconde (Colca Canyon, 3287 meter)

  image

  In het gebied rond Cabanaconde kun je een prachtige wandeling maken. Wanneer je bij de rand van de Colcakloof staat, zie je diep beneden je wuivende palmbomen, een groot contrast met de droge, cactusrijke Colcavallei. Staan jullie al klaar voor een mooie familiefoto?


 • 10

  naar Cruz del Condor / wandeltocht (3650 m)

  image

  We staan weer vroeg op om op tijd bij Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend zie je overal om je heen terrassen daterend uit de Collahuacultuur. Dit was de enige manier om gewassen als maïs te verbouwen op deze hoogte. Bij de Cruz del Condor, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1000 meter diepe kloof, heb je een grote kans om condors te zien. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen. Dus blijf alert en kijk goed om je heen. Deze gave dieren wil je niet missen!

  image

  We rijden naar Yanque, waar we beginnen aan een mooie wandeling. De wandeling gaat langs karakteristieke dorpjes en terrassen naar het dorpje Coporaque. Ook hier loopt de bevolking in de leuke gekleurde kleding. Met een beetje geluk is er in één van de dorpjes een feest omdat er iemand trouwt of ter verering van een heilige. Na afloop van de wandeltocht rijden we naar warmwaterbronnen. Hier kun je een heerlijk bad nemen en lekker ontspannen. Het is een fantastische ervaring om hier rond te dobberen met uitzicht op de omringende Andestoppen en de sterrenhemel. We overnachten in Chivay. Als je nog energie over hebt, kun je 's avonds tijdens een peña lekker dansen.

 • 11

  naar Puno (3800 m)

  image

  We rijden met onze bus naar Puno, een mooie rit van zo’n zeven uur. Onderweg kan je mooi je foto’s terugkijken. Hoeveel heb jij er al gemaakt? In de namiddag heb je tijd om Puno te bekijken. Op de markt kun je onder meer prachtige truien kopen. We overnachten in een comfortabel hotel in het centrum.

 • 12

  Titicacameer: Uros eilanden en Taquile (3810 meter)

  image

  We staan vroeg op om naar de haven te gaan, voor een tocht over het Titicacameer. Allereerst varen we naar de drijvende rieteilanden van de Uros-Indianen. Wist je dat zij deze eilanden eeuwen geleden hebben gebouwd, toen ze op de vlucht waren voor de vijand? Wees erop voorbereid dat de Uros eilanden zijn uitgegroeid tot een toeristische attractie en de Indianen je graag hun handgemaakte spullen verkopen. Toch is het bijzonder om te zien hoe de Indianen hier een bestaan hebben opgebouwd en hoe bijna alles van riet is: van boten tot huizen, tot complete eilanden. Het spreekt voor zich, dat vooral de eilanden zelf snel wegrotten. De bodem moet dan ook voortdurend worden aangevuld met een nieuwe laag riet. Zo blijven de Uros-indianen wel bezig.

  Na het bezoek aan de Uros-eilanden varen we door naar een ander mooi eiland: Taquile, waar de lokale bevolking in prachtige kleding is uitgedost. We maken een wandeling over paadjes tussen de terrassen met kleine stenen huisjes, die her en der tussen de hoge eucalyptusbomen verspreid liggen. Een leuke wandeltocht voor jong en oud. Onderweg komen we breiende mannen tegen. Je waant je in een vredige zithoek van het Incarijk van zo'n 800 jaar geleden. Vervolgens varen we terug naar Puno.

 • 13

  naar Cuzco (3325 m)

  image

  Een prachtige reis dwars door de Andes van Puno naar Cuzco staat voor vandaag op het programma. Tijdens de rit heb je geweldige uitzichten over de ruige bergen en de hoogvlakten. Onderweg stoppen we onder meer bij Sillustani, aan het meer van Umayo. In dit gebied vind je de historische chullpas of graftorens uit de Colla- en Incacultuur. Deze tot twaalf meter hoge stenen torens zijn meer dan 500 jaar oud. Opmerkelijke bouwwerken in een fascinerende omgeving. We maken eveneens een stop op het hoogste punt, bij de pas La Raya (4320 meter). Ook kunnen we een bezoek brengen aan de ruïnes van Raqchi, het paleis van de Inca Viracocha. Genoeg interessante tussenstops dus! In de namiddag arriveren we in Cuzco.

 • 14

  Cuzco (3325 m) / vrije dag

  image

  Cuzco was ooit de hoofdstad van het machtige Incarijk. De stad ademt nog de sfeer van dit roemrijke verleden uit, maar ook de Spaanse overheersing heeft zijn sporen nagelaten. Uit de hoogtijdagen van de Inca's dateert de Coricanchatempel. Van dit vroeger met goud overdekte, rijkelijk versierde heiligdom is weinig meer te zien dan een aantal stenen muren. Deze doen nu dienst als fundament voor de Santo Domingokerk. Incamuren tref je ook aan in het nauwe Loretosteegje, dat uitkomt op het beroemde Plaza de Armas. Aan dit plein, tijdens de Incatijd ook al het hart van de stad, staan de grote kathedraal en de Compañíakerk. Ook het archeologisch museum en het museum van religieuze kunst trekken veel bezoekers. Wat een mooie gebouwen kom je hier tegen!

  image

  De omgeving van Cuzco is rijk aan ruïnes uit de Incatijd. Je kunt deze gemakkelijk op eigen gelegenheid bezoeken. Sacsayhuaman, Puka Pucara, Tambomachay en Qenqo zijn ruïnes met ieder hun eigen stijl. Ook een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca’s is een aanrader. Hier liggen de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Op zondag en donderdag kun je een bezoek brengen aan de markt in Pisac. Wat gaan jullie doen? Ook ‘s avonds is er van alles te doen in Cuzco. Je kunt uit eten gaan in een van de vele restaurantjes, dansen tot diep in de nacht of genieten van panfluitmuziek in een van de gezellige peñas. Heb je je dansschoenen mee?

 • 15

  met de trein naar Aguas Calientes (2300 m) of optionele Camino Real trek

  image

  Je kunt er voor kiezen om vandaag de Camino Real te lopen. Wil je de Camino Real niet lopen, dan ga je vanuit Cuzco met de trein rechtstreeks naar Aguas Calientes. Hier vertrek je de volgende ochtend vroeg met de bus naar Machu Picchu. Je kunt de middag doorbrengen in de thermale baden, dé perfecte plek om te ontspannen! Toch liever wat actiefs? Dan kan je een wandeling maken in de omgeving van Aguas Calientes, bijvoorbeeld naar de watervallen. Je ontmoet de rest van de groep 's avonds weer in het hotel.

  Optioneel Camino Real / €140,00 per persoon

  Camino Real

  Een schitterende trek brengt ons vandaag naar Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's. Per trein reizen we naar het beginpunt van de wandeltocht. We laten het grootste deel van de bagage achter in het hotel in Cuzco. Vergezeld door een lokale gids beginnen we onze tocht naar de ruïnes van Machu Picchu. We lopen in totaal zo’n zes à zeven uur door een jungleachtige omgeving over een oud Incapad, waarbij we soms klimmen en soms dalen. We komen onderweg diverse Inca-ruïnes tegen waarvan Wiñay Wayna ongetwijfeld de mooiste is. Vanaf Wiñay Wayna lopen we in anderhalf uur naar het hoogtepunt van de trek, de majestueuze Machu Picchu (2360 m). We bezoeken het complex vandaag niet, dat staat voor morgen op het programma. We nemen de bus naar Aguas Calientes, waar we overnachten in een eenvoudig hotel. Hier ontmoet je je reisgenoten die de Camino Real niet hebben gelopen.

  Voor de Incatrail en de Camino Real geldt een maximum deelname van 500 personen per dag, inclusief gidsen, dragers en koks. Lopers van de 4-daagse Incatrail en de Camino Real worden bij elkaar geteld. Wij kunnen pas plaatsen reserveren als we de volledige persoonsgegevens van de deelnemers hebben. Wij hebben de volgende gegevens nodig: je volledige namen zoals in het paspoort vermeld, geboortedatum, nationaliteit en je paspoortnummer. Geef dit dus bij je boeking meteen door! Dit betekent dat we het lopen van de Camino Real niet altijd kunnen garanderen. Mocht de tocht niet door kunnen gaan dan volg je het reguliere programma: je reist per trein naar Aguas Calientes en gaat de volgende ochtend vroeg met de bus naar Machu Picchu. Gezien de hoge annuleringskosten van de trail, kunnen wij de trail pas aanvragen als de reis zeker doorgaat. In het geval dat wij de trail niet meer voor je kunnen reserveren, nemen we hierover contact met je op. Het niet kunnen lopen van de trail heeft niet tot gevolg dat de reis kosteloos geannuleerd mag worden.

  LET OP: voor de treinreserveringen naar Machu Picchu en de reserveringen van de Camino Real gelden strenge regels. Wij kunnen de Camino Real en het bezoek van Machu Picchu pas reserveren wanneer we de volgende gegevens hebben: volledige voor- en achternaam zoals in het paspoort vermeld, paspoortnummer, plaats en datum van uitgifte en geldigheidsduur. Beschikken we niet over deze gegevens, dan kan dit dus betekenen dat je niet mee kunt naar Machu Picchu. Geef bovenstaande gegevens dan ook meteen bij boeking aan ons door!

  Indien de geldigheidsduur van je paspoort niet meer toereikend is ten tijde van je reis, dan is het noodzakelijk om direct een nieuw paspoort aan te vragen en deze gegevens aan ons door te geven via service@sawadee.nl.

 • 16

  naar Machu Picchu; terug naar Cuzco

  image

  Vandaag sta je vroeg op om het overweldigende Machu Picchu te bezoeken. Hier heb je vast naar uit gekeken! Na een boeiende rondleiding van de gids, kun je op eigen gelegenheid ronddwalen tussen de aaneenschakeling van tempels, ceremoniële baden, trappen en pleinen. Vanaf verschillende punten heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Later in de middag reizen we per trein en/of bus terug naar Cuzco, waar we weer in ons hotel overnachten.

 • 17

  vrij verblijf Cuzco (3325 m)

  image

  Cuzco is een prima plek om je laatste souvenirs in te slaan. Wat voor leuk aandenken neem jij mee naar huis? De stad is het centrum van de Peruaanse weefkunst en je vindt er prachtige truien, mutsen en poncho’s, vaak gemaakt van de super zachte alpacawol. Daarnaast vind je er volop houtsnijwerk, keramiek, sieraden en andere artesanía (kunstnijverheid). Er is genoeg keuze!

 • 18

  vlucht naar Amsterdam via Lima

  image

  Het is alweer onze laatste dag in Peru. Vroeg in de ochtend vliegen we van Cuzco naar Lima. Optioneel kan je de hele dag zelf met je familie de stad bezoeken. Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking. Ze vertoont de typische kenmerken van een Latijns-Amerikaanse stad: een bonte mengelmoes van moderne en koloniale gebouwen, auto's, taxi's, colectivo's en vele straathandelaren.

  image

  Ben jij een cultuurliefhebber? Kies dan voor een bezoek aan het Museo de la Nación. Je ziet hier voorwerpen van keramiek en textiel uit de Chimú-, Nazca- en Mochecultuur, en je krijgt een duidelijk overzicht van verschillende culturen die in het verleden in Peru geleefd hebben. De collectie goud in het Museo de Oro is overweldigend. De gouden voorwerpen zijn voornamelijk afkomstig uit de Chimúcultuur. Aan het begin van de avond vliegen we van Lima naar Amsterdam.

  NB: Het streven is de vlucht van Cuzco naar Lima te reserveren voor vroeg in de ochtend, je dient er wel rekening mee te houden dat het ook vanwege diverse omstandigheden weleens niet kan lukken.

 • 19

  Aankomst Amsterdam

  Welkom thuis allemaal. Wat is de tijd snel gegaan hè! Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Puerto Maldonado

  Explorers Puerto Maldonado


  Je kunt deze reis verlengen met een 3-daagse tour naar Puerto Maldonado. De reis naar Puerto Maldonado gaat heen en terug per vliegtuig. Van de reisbegeleider ontvang je ter plekke alle overige noodzakelijke informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket. Tijdens deze verlening verblijf je in de Explorers Inn Lodge.  Inclusief:  - vluchten van en naar Puerto Maldonado
  - transfers in Cusco en Puerto Maldonado
  - ontbijt, lunch en diner
  - alle excursies volgens het programma


  - Verlenging Puerto Maldonado 3 dagen € 450,-
  - Verlenging Puerto Maldonado (obv 1 persoon) 3 dagen € 495,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 18

  naar Puerto Maldonado

  image

  Per vliegtuig reis je naar Puerto Maldonado. Bij aankomst word je opgewacht door een lokale gids die je naar de haven brengt. Na een boottocht van ongeveer twee á drie uur kom je aan in bij de lodge. De junglegids zal je in de boot een informatieve uitleg geven over de verschillende diersoorten en de verandering van het gebied van het Nationale reservaat. Op de boot wordt de lunch verzorgd.

  image

  Later in de middag maken we een wandeling om de zonsondergang te bekijken. Na het diner maken we een spannende tocht, we luisteren naar de geluiden van de jungle en gaan op zoek naar alligators.

 • 19

  Cocococha meer en uitzicht over de jungle

  image

  We ontbijten rond een uur of vijf in de ochtend, waarna we een wandeling maken van ongeveer 2,5 uur naar het Cocococha meer. Onderweg kun je verschillende soorten bos zien maar ook veel vogelsoorten, zoals de tangaren en woodpeckers. Daarnaast heb je kans ook nog grotere zoogdieren te zien zoals apen en reuzenotters. Peddelend rond het meer zullen we op zoek gaan naar deze grote otter.

  image

  Nadat we zijn teruggekeerd naar de lodge heb je tijd om wat voor jezelf te doen en wordt de lunch weer verzorgd. In de middag bezoeken we een 42 meter hoge toren waarvan je een prachtig uitzicht hebt over het bos. In de toren wordt uitleg gegeven over het bos en heb je een spectaculair uitzicht op de jungle met de zonsondergang. Na het diner maak je een nachtwandeling en ga je weer op zoek naar jungledieren.

 • 20

  'Parrot kleimuur' en bezoek aan lokale boeren

  image

  We staan nog voor zonsopgang op en stappen rond half zes in de boot om een bezoek te brengen aan de ‘Parrot kleimuur’. Het is ongeveer 10 minuten varen en je kunt er verschillende soorten papegaaien en parkieten zien eten van de klei.
  Terug in de lodge staat het ontbijt rond acht uur voor ons klaar.

  image

  Vervolgens gaan we naar een lokale boerderij waar je kunt zien hoe de lokale boeren hun gewassen onderhouden. Na de lunch in de lodge heb je wat tijd voor jezelf. In de namiddag maken we een wandeling van zo’n 20 minuten naar Laguna Chica om vogels te kijken te genieten van de mooie natuur. In de avond staat er weer een nachtwandeling op het programma.


  Sommige activiteiten die tijdens deze reis worden ondernomen zijn afhankelijk van het weer. Daarom kan het voorkomen dat het programma iets aangepast wordt. Er wordt altijd naar gestreefd om alle aangeboden programmaonderdelen aan te bieden.

 • 21

  vlucht Puerto Maldonado - Cuzco - Lima - Amsterdam

  image

  Na een vroeg ontbijt vertrek je per boot weer naar Puerto Maldonado. Je vliegt vanuit Puerto Maldonado naar Cuzco en vanuit Cuzco door naar Lima. Aan het begin van de avond vliegen we van Lima naar Amsterdam.

 • 22

  Aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Familiereis Peru Hoogtepunten

Zeg hola tegen Peru

image
19 dagen vanaf € 2.798
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.