Uitgebreide reisroute van de Familiereis Suriname en Curaçao
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Paramaribo

  Vandaag begint jullie familieavontuur naar Suriname! Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  Paramaribo / vrije dag

  image

  Jullie hebben een vrije dag in de fascinerende hoofdstad van Suriname, Paramaribo. Er heerst hier een heerlijke multiculturele sfeer en de koloniale achtergrond van Suriname geeft af en toe een typisch Nederlandse tintje aan het geheel. Paramaribo is de enige echte ‘stad’ van Suriname; de helft van de gehele bevolking van het land, zo’n 250.00 mensen, woont hier.

  image

  In de ochtend kun je een wandeling maken door het oude centrum van de stad, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Veel van de koloniale houten huizen in het centrum zijn in de afgelopen periode gerenoveerd. Wanneer je door straten als de Herenstraat, de Keizerstraat of de Jodenbreestraat loopt, lijkt het even alsof je in Nederland bent. Alleen dan met tropische weer! Wandel naar de historische Waterkant waar je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat allerlei heerlijke hapjes uit verschillende windstreken kunt krijgen en breng een bezoek aan Fort Zeelandia.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Galibi

  image

  Vandaag rijden we door de districten Commewijne en Marowijne naar het grensdorpje Albina aan de oever van de Marowijnerivier. Dit is de grensovergang naar het aan de overzijde gelegen buurland Frans Guyana. Het is tevens het vertrekpunt naar het natuurreservaat Galibi waar reuzeschildpadden hun eieren leggen. We verblijven twee nachten in een eenvoudige accommodatie in Christiaankondre. Hier kun je kennis maken met de leefgewoonten van de inheemse bevolking, met name met de Caraïben.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 4

  Galibi / vrije dag

  image

  Overdag kun je de Tijgerbank bezoeken, de enige zandbank voor de kust van Suriname. Hier kunnen jullie een duik nemen in het water. Ook kun je lekker luieren in een hangmat of een wandeling over het strand maken. Als het donker is trekken we erop uit met de boot om naar een stuk strand te varen waar reuzeschildpadden rond deze tijd van het jaar het land op komen om eieren te leggen. Het is een indrukwekkende ervaring! Er zijn vier verschillende soorten zeeschildpadden te vinden op Galibi, namelijk de Lederschildpad, de Soepschildpad, de Waranaschildpad en de Karetschildpad.

  Het legseizoen van de schildpadden kan ieder jaar verschuiven. De afgelopen jaren vond dit plaats van januari t/m juli.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  naar Paramaribo

  image

  De twee Indianendorpen Langamankondre en Christiaankondre liggen aan een langgerekt zandstrand en zijn omgeven door kokos- en mangobomen. Tijdens een dorpswandeling ontmoeten we de bewoners en zijn we mogelijk getuige van hun dagelijkse activiteiten zoals vissen, het bakken van cassavebrood en het bewerken van kostgrondjes (een stukje land waarop een eigenaar of pachter gewassen teelt voor eigen gebruik). Vind jij het ook zo indrukwekkend om te zien hoe de mensen hier leven?

  image

  Op weg naar Albina maken we een korte stop te Saint Laurent, Frans Guyana. Hier kun je een bezoek brengen aan de Banjo gevangenis waar de welbekende Papillon tientallen jaren van zijn leven doorbracht. Spannend of niet? Bekijk zijn gevangeniscel tijdens een bezoek aan deze historische plek. Na de lunch in Albina keren we weer terug naar het hotel in Paramaribo.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 6

  Paramaribo / optioneel dolfijnentour

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag. Een leuke activiteit voor vandaag is de dolfijnentour. Je vaart dan met een traditionele boot richting de monding van de Surinamerivier waar de dolfijnen rondom de boot verschijnen. Hoe gaaf is dat! Ook kom je met de boot langs Fort Nieuw Amsterdam waar je kanonnen ziet staan die destijds de achterliggende plantages konden beschermen tegen de Engelse en Franse vijanden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  boottocht over Surinamerivier naar Overbridge

  image

  We beginnen de dag met een avontuurlijke boottocht over de Surinamerivier. Per traditionele tentboot varen we in zuidwestelijke richting onder de imposante Wijdenboschbrug door naar Overbridge River Resort. Bij Overbridge River Resort aangekomen, nuttigen we een heerlijke Surinaamse lunch. In de middag heb je nog voldoende tijd om naar het strand te gaan of om rustig een boek te lezen aan het zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 8

  Overbridge / boottocht en bezoek Jodensavanne

  image

  Vandaag gaan we weer varen! Dit keer vertrekken we vroeg in de ochtend naar de Jodensavanne. Rond 1650 kwamen Engelse en Portugese Joden naar dit savannegebied en stichtten een Joodse vrijstaat. De Beracha Ve Shalomsynagoge was het middelpunt van bedrijvigheid tot in de 19de eeuw, waarna veel Joden naar de stad trokken. De synagoge en de begraafplaats zijn door de jungle bijna helemaal opgeëist; na enig zoekwerk vind je de ruïnes terug onder het groene tapijt.

  image

  Tijdens de wandeling door het savannebos zullen we verschillende soorten vogels en vlinders tegenkomen en met een beetje geluk zien we nog een kwasikwasi, een neusbeertje. Dus houd de ogen goed open! Aan de andere kant van de rivier vinden we de Casipora begraafplaats, de oudste en minst toegankelijke Joodse begraafplaats van Suriname. Casipora ligt diep verscholen in het savanne bos. Na een bezoek aan het inheemse dorpje Redi Doti varen we terug naar Overbridge, waar je de rest van de dag kunt relaxen, zwemmen of een wandeling kunt maken. Gaan jullie nog wat doen?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Tonka eiland in het Brokopondomeer

  image

  We vertrekken per bus richting het Brokopondostuwmeer. Bij de Afobakadam worden we per boot opgehaald voor de tocht over het stuwmeer naar Tonka eiland, waar we overnachten. Wist je dat het Brokopondomeer kunstmatig ontstaan is bij de bouw van de Afobakadam? Het meer ligt in een gebied waar vroeger 35 dorpen lagen, waarvan de bewoners naar transmigratiedorpen werden verhuisd in Brokopondo en andere gebieden in Boven-Suriname. De resten van boomstammen zijn nog zichtbaar, en zorgen voor een bijzonder beeld. Vergeet geen foto’s te maken!

  image

  Tonka eiland is 200 ha groot en bekend door de eigenaar, de heer Van Troon, een internationaal zeer gewaardeerde boomkenner. Op het eiland is bos waarvan de bomen door de heer Van Troon gelabeld zijn. Tijdens een boswandeling kun je deze speciale boomsoorten leren kennen. Met wat geluk is de heer Van Troon zelf aanwezig. Verder kun je vissen, zwemmen of heerlijk relaxen in een hangmat. In de avond gezellig samen rond het kampvuur en onder het genot van spannende verhalen genieten van de prachtige sterrenhemel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  naar Brownsberg

  image

  We vertrekken vroeg naar het Brownsberg natuurreservaat. Dit natuurreservaat beslaat ruim 12.000 ha en herbergt veel bijzondere planten en dieren. Er zijn diverse medicinale planten te vinden die men op traditionele wijze gebruikt bij verwondingen of ziektes. De meeste dieren kom je tegen bij zonsopkomst en zonsondergang. De brulapen laten meestal wel van zich horen en misschien spot je wel een wild hert of Pakira (bosvarken). Zijn jullie ook benieuwd wat we zullen tegen komen vandaag?

  image

  Via een ongeasfalteerde bosweg slingeren we langs de berg omhoog. Aangekomen op de berg kun je genieten van de schitterende omgeving en wandelen naar het ruim 500 meter hoge Mazaroni plateau. Hier heb je een schitterend uitzicht op het Brokopondostuwmeer. Of maak een korte wandeling naar de Koemboevallen. ’s Avonds wordt er een kampvuur gemaakt en kun je luisteren naar alle dierengeluiden. Als je geluk hebt hoor je ook een concert van brulapen op de achtergrond. We overnachten in een eenvoudige groepsaccommodatie boven op de berg.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 11

  Brownsberg / wandeling Leo- en Irenewaterval

  image

  We gaan het regenwoud in! Vandaag wandelen we naar de Leo- en Irenewaterval. Tijdens de boswandeling hier naartoe krijg je uitleg over de verschillende tropische planten en de boeiende fauna. De wandelpaden lopen over heuvels en dwars door het schitterende regenwoud. Het is een stevige afdaling en klim naar de waterval waarvoor een goede conditie gewenst is. Eenmaal aangekomen bij de watervallen kun je heerlijk afkoelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  Brownsberg / Witikreek

  image

  Ook vandaag gaan we weer aan de wandel en ontdekken we de omgeving. Een stevige dagwandeling brengt ons bij de Witikreek. Hier kun je heerlijk zwemmen en relaxen, chillmodus aan! We nemen een picknick lunch mee voor onderweg. 's Avonds genieten we van een mooie zonsondergang (als het weer het toelaat) en luisteren we naar het concert van brulapen op de achtergrond. Morgen reizen we verder.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  naar Jaw Jaw (Boven Suriname)

  image

  We vertrekken vroeg richting Atjoni, de belangrijkste handelsplaats in het gebied. In Atjoni stappen we over in een traditionele houten korjaal. De Saramaccaners ontvluchtten ooit de wrede slavernij op de plantages en vestigden zich diep in het binnenland. Tijdens deze boottocht passeren we enkele kleine Saramaccaanse dorpen voordat we bij Jaw Jaw aankomen. Bij aankomst zullen we ons eerst installeren en bijkomen van de boottocht en opgedane indrukken onderweg. Vervolgens kun je de omgeving verkennen en lekker zwemmen in de sula’s (stroomversnellingen).

  image

  Je kunt hier heerlijk relaxen en van de oerwoudstilte genieten. We bezoeken het dorp en maken kennis met de lokale bewoners. ’s Avonds is er een cultureel optreden met verschillende traditionele dansen. Dat kan nog eens gezellig worden! We verblijven hier in een (eenvoudige) lodge.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  Jaw Jaw / activiteiten

  image

  ’s Morgens wakker worden midden in het Amazone oerwoud is een bijzondere beleving, zeker met de stemmen van de mannen, vrouwen en kinderen die in de snel stromende rivier hun ochtend bad nemen of hun was doen. Meedoen met deze ochtendrituelen wordt gewaardeerd mocht je het leuk vinden. We bezoeken het dorp en maken kennis met de lokale bewoners. Een leuke dag vol activiteiten staat vandaag op het programma.

  image

  Er is gelegenheid om een boswandeling te maken. Tijdens deze boswandeling zien we wat kostgrondjes waar de Marronvrouwen hun gewassen verbouwen. Na deze activiteiten lunchen we in het dorp en in de middaguren varen we de rivier bovenwaarts op. Het is heerlijk afkoelen in het bruisende water dat dienst doet als natuurlijke ”jacuzzi”. In de late middag word je met de boot opgehaald om terug te varen naar Jaw Jaw.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  Jaw Jaw / activiteiten

  image

  Tijdens het verblijf geeft de gids jullie uitleg over de leefgewoonten van de bijzondere bevolking in dit gebied, die door hun besloten gemeenschap veel oude gebruiken uit Afrika hebben kunnen behouden. In de avond, wanneer het aardedonker is met een prachtige sterrenhemel, kunnen jullie deelnemen aan de spannende kaaimannentocht over de rivier. Samen met een bewoner van het dorp varen we de rivier op en zoeken we met zaklampen naar deze dieren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 16

  naar Paramaribo

  image

  Na het ontbijt is er nog wat tijd om te doen waar je zin in hebt. Hierna maken we ons klaar voor het vertrek terug naar Paramaribo. We varen weer naar Atjoni en stappen hier over in de bus die ons naar Paramaribo brengt. Onderweg kan je lekker je foto’s terug kijken. Hopelijk heb je je leukste ervaringen van het bezoek in Jaw Jaw kunnen vastleggen? We komen tegen het einde van de middag aan in Paramaribo. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 17

  vlucht naar Curaçao

  image

  Bon bini dushi! We gaan vroeg uit bed, want we vliegen naar Curaçao! Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Bij aankomst op de luchthaven van Curaçao worden jullie opgewacht door een Nederlandssprekende representative. Ze draagt een Sawadee T-shirt en zal jullie begeleiden naar de transfer die jullie naar het hotel zal brengen. Ook is zij tijdens jullie verblijf op Curaçao het aanspreekpunt en kunnen jullie met vragen bij haar terecht.

  Zie hieronder meer informatie over de mogelijkheden voor jullie verblijf op Curaçao.

  Optioneel Westpunt - Rancho el Sobrino

  image

  Wanneer je deze reis boekt, boek je standaard met accommodatie Rancho el Sobrino. Jullie verblijven hier in een klein maar intiem resort gelegen aan de westkust van Curaçao, omringd door mooie groene tropische natuur, schitterende baaien, bezienswaardigheden en heerlijk lokaal eten.

  Zie voor meer informatie over de accommodatie het tabje 'Verblijf & vervoer'.

  Optioneel Jan Thiel - Livingstone Jan Thiel Resort / €250,00 per persoon

  image

  Indien je meer luxe wilt tijdens je verblijf op Curaçao, kunnen jullie er voor kiezen om te verblijven in het Livingstone Jan Thiel Resort nabij Willemstad. Dit hotel ligt vlakbij de toeristische Jan Thiel baai.

  Zie voor meer informatie over de accommodatie het tabje 'Verblijf & vervoer'.

 • 18

  Curaçao / vrije dag

  image

  We worden wakker op het vrolijke Curaçao, klaar voor een dag ontdekken. Witte stranden wisselen af met heldere zee en ruige natuur. Het eiland bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Pal langs de kustlijn tref je de meest schitterende koraalriffen aan, die ervoor zorgen dat het Caribische eiland de perfecte snorkel- en duikbestemming is. 

  image

  Heb jij je snorkelset bij je? Het water is hier echt kristalhelder en je zwemt hier tussen vele kleurrijke vissen. Het is ook zeker aan te raden om ter plaatse een auto te huren. Zo kan je zelf op ontdekkingsreis naar al het moois wat het eiland te bieden heeft.

 • 19

  Curaçao / vrije dag

  image

  Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het kleurrijke Willemstad. Heerlijk lunchen op het Wilhelminaplein om vervolgens de bekende pontjesbrug over te wandelen. Een aanrader is ook de wijk Pietermaai. Deze wijk was vroeger de ‘slechtere’ wijk van Curaçao. Maar sinds korte tijd zijn de eerst zo vervallen panden opgeknapt en zijn er verschillende hotels voor in de plaats gekomen. Steeds meer restaurants en cafés openen hier hun deuren, wat een gezellige sfeer geeft. Geniet van de prachtige street-art in de smalle straten van deze wijk.         


  image

  Sportieve zin? Beklim dan de kroon van Curaçao, de Christoffelberg. Al klimmend en klauterend bereik je de top op ongeveer 375 hoogte, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het eiland. De prachtige natuur gaat langzaam over in een kraakheldere zee, dit vergeet je niet snel meer!

 • 20

  Curaçao / vrije dag

  image

  Nóg een vrije dag om te genieten van wat Curaçao te bieden heeft. Ben je de afgelopen dagen veel op pad geweest, dan is wellicht een rustdag een heerlijke onderbreking. Op het eiland zijn tal van paradijselijke stranden te vinden, van bekende stranden als Jan Thiel met faciliteiten en watersportmogelijkheden tot kleinere stranden die juist populair zijn bij de lokale bewoners.   

 • 21

  Curaçao / vrije dag

  image

  Vandaag is jullie laatste dag op het paradijselijke eiland. Jullie kunnen weer zelf bepalen wat je wilt doen. Chillen op het strand? Of juist zin om wat te doen? Op ongeveer twee uur varen ligt ‘Klein Curacao’. Dit is een onbewoond eiland met nóg wittere stranden en een nóg heldere zee, kun je je dat voorstellen? In de tijd van de West Indische Compagnie werd Klein Curaçao gebruikt als tussen eiland om de slaven vanuit Afrika uit te laten zieken alvorens zij door vervoerd werden. Vandaag de dag is Klein Curaçao echter een lust voor het oog. Vergeet vooral je snorkelset niet, er bestaat een kans dat je hier zeeschildpadden spot! 

  image

  Sluit deze prachtige reis met elkaar af onder het genot van al het lekkers dat de keuken van Curaçao te bieden heeft. Ga je vanavond voor de Galina Stoba (kippenstoof) of kies je de Pastechi (pasteitje met vis, kaas of vlees)? Waag een dansje op het ritme van één van de vele live bandjes die zorgen voor de gezelligheid in de avond. 

 • 22

  vlucht Curaçao - Amsterdam

  Het familieavontuur in het avontuurlijke Suriname en het paradijselijke Curaçao zit er alweer op! Wat is de tijd snel gegaan hè. Vandaag vlieg je weer terug naar Nederland. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 23

  Aankomst in Amsterdam

  Welkom terug allemaal! Hoe erg hebben jullie genoten van deze reis?


Waarom deze reis?

 • Unieke combinatie van avontuur in de jungle van Suriname en ontspannen aan het strand van Curaçao
 • Veel maaltijden inclusief in de reissom
 • Overnachting nabij traditioneel Saramaccaans dorp langs de rivier
 • Kans op het zien van reuzenschildpadden in Galibi
 • Optionele fietstocht door het Commewijne gebied langs oude plantages
 • Snorkelen en duiken bij de koraalriffen van Curaçao
 • Rechtstreekse vlucht met KLM

Familiereis Suriname en Curaçao

Van groene jungle naar gouden strand

image
23 dagen vanaf € 3.499,-
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?
Word lid van de nieuwsbrief en win!

Onder alle nieuwe nieuwsbrief abonnees verloten wij een reisvoucher t.w.v. €400,-! 

De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod.