< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Unieke combinatie van avontuur in de jungle van Suriname en ontspannen aan het strand van Curaçao
 • Veel maaltijden inclusief in de reissom
 • Overnachting nabij traditioneel Saramaccaans dorp langs de rivier
 • Kans op het zien van reuzenschildpadden in Galibi
 • Optionele fietstocht door het Commewijne gebied langs oude plantages
 • Snorkelen en duiken bij de koraalriffen van Curaçao
 • Rechtstreekse vlucht met KLM

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Paramaribo

  Vandaag begint ons familieavontuur naar Suriname! Hoeveel zin hebben jullie? Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  Paramaribo / vrije dag

  image

  Jullie hebben een vrije dag in de fascinerende hoofdstad van Suriname, Paramaribo. Er heerst hier een heerlijke multiculturele sfeer en de koloniale achtergrond van Suriname geeft af en toe een typisch Nederlandse tintje aan het geheel. Paramaribo is de enige echte ‘stad’ van Suriname; de helft van de gehele bevolking van het land, zo’n 250.00 mensen, woont hier.

  image

  In de ochtend kun je een wandeling maken door het oude centrum van de stad, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Veel van de koloniale houten huizen in het centrum zijn in de afgelopen periode gerenoveerd. Wanneer je door straten als de Herenstraat, de Keizerstraat of de Jodenbreestraat loopt, lijkt het even alsof je in Nederland bent. Alleen dan met tropische weer! Wandel naar de historische Waterkant waar je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat allerlei heerlijke hapjes uit verschillende windstreken kunt krijgen en breng een bezoek aan Fort Zeelandia.

 • 3

  boottocht over Surinamerivier naar Overbridge

  image

  We beginnen de dag met een avontuurlijke boottocht over de Surinamerivier. Per traditionele tentboot varen we in zuidwestelijke richting onder de imposante Wijdenboschbrug door naar recreatieoord Overbridge. Onderweg stoppen we onder andere bij een ‘Javaanse Warung’ (klein familierestaurant) in het dorpje Domburg, waar vaak een gezellige drukte heerst. Maak kennis met de traditionele keuken en proef de heerlijke snacks. Wat vind jij van de lokale specialiteiten? Bij aankomst in Overbridge kan je heerlijk ontspannen of een frisse duik nemen in de rivier.

 • 4

  boottocht Jodensavanne

  image

  Vandaag gaan we weer varen! Dit keer vertrekken we vroeg in de ochtend naar de Jodensavanne. Rond 1650 kwamen Engelse en Portugese Joden naar dit savannegebied en stichtten een Joodse vrijstaat. De Beracha Ve Shalomsynagoge was het middelpunt van bedrijvigheid tot in de 19de eeuw, waarna veel Joden naar de stad trokken. De synagoge en de begraafplaats zijn door de jungle bijna helemaal opgeëist; na enig zoekwerk vind je de ruïnes terug onder het groene tapijt. 

  image

  Tijdens de wandeling door het savannebos zullen we verschillende soorten vogels en vlinders tegenkomen en met een beetje geluk zien we nog een kwasikwasi, een neusbeertje. Dus houd de ogen goed open! Aan de andere kant van de rivier vinden we de Casipora begraafplaats, de oudste en minst toegankelijke Joodse begraafplaats van Suriname. Casipora ligt diep verscholen in het savanne bos. Na een bezoek aan het inheemse dorpje Redi Doti varen we terug naar Overbridge, waar je de rest van de dag kunt relaxen, zwemmen of een wandeling kunt maken. Gaan jullie nog wat doen?

 • 5

  naar Tonka eiland in het Brokopondomeer

  image

  We vertrekken per bus richting het Brokopondostuwmeer. Bij de Afobakadam worden we per boot opgehaald voor de tocht over het stuwmeer naar Tonka eiland, waar we overnachten. Wist je dat het Brokopondomeer kunstmatig ontstaan is bij de bouw van de Afobakadam? Het meer ligt in een gebied waar vroeger 35 dorpen lagen, waarvan de bewoners naar transmigratiedorpen werden verhuisd in Brokopondo en andere gebieden in Boven-Suriname. De resten van boomstammen zijn nog zichtbaar, en zorgen voor een bijzonder beeld. Vergeet geen foto’s te maken!

  image

  Tonka eiland is 200 ha groot en bekend door de eigenaar, de heer Van Troon, een internationaal zeer gewaardeerde boomkenner. Op het eiland is bos waarvan de bomen door de heer Van Troon gelabeld zijn. Tijdens een boswandeling kun je deze speciale boomsoorten leren kennen. Met wat geluk is de heer Van Troon zelf aanwezig. Verder kun je vissen, zwemmen of heerlijk relaxen in een hangmat. In de avond gezellig samen rond het kampvuur en onder het genot van spannende verhalen genieten van de prachtige sterrenhemel.

 • 6

  naar Brownsberg

  image

  We vertrekken vroeg naar het Brownsberg natuurreservaat. Dit natuurreservaat beslaat ruim 12.000 ha en herbergt veel bijzondere planten en dieren. Er zijn diverse medicinale planten te vinden die men op traditionele wijze gebruikt bij verwondingen of ziektes. De meeste dieren kom je tegen bij zonsopkomst en zonsondergang. De brulapen laten meestal wel van zich horen en misschien spot je wel een wild hert of Pakira (bosvarken). Zijn jullie ook benieuwd wat we zullen tegen komen vandaag?

  image

  Via een ongeasfalteerde bosweg slingeren we langs de berg omhoog. Aangekomen op de berg kun je genieten van de schitterende omgeving en wandelen naar het ruim 500 meter hoge Mazaroni plateau. Hier heb je een schitterend uitzicht op het Brokopondostuwmeer. Of maak een korte wandeling naar de Koemboevallen. ’s Avonds wordt er een kampvuur gemaakt en kun je luisteren naar alle dierengeluiden. Als je geluk hebt hoor je ook een concert van brulapen op de achtergrond. We overnachten in een groepsaccommodatie boven op de berg.

 • 7

  Brownsberg / wandeling Leo- en Irenewaterval

  image

  We gaan het regenwoud in! Vandaag wandelen we naar de Leo- en Irenewaterval. Tijdens de boswandeling hier naartoe krijg je uitleg over de verschillende tropische planten en de boeiende fauna. De wandelpaden lopen over heuvels en dwars door het schitterende regenwoud. Het is een stevige afdaling en klim naar de waterval waarvoor een goede conditie gewenst is. Eenmaal aangekomen bij de watervallen kun je heerlijk afkoelen.

 • 8

  Brownsberg / Witikreek

  image

  Ook vandaag gaan we weer aan de wandel. Een stevige dagwandeling brengt ons bij de Witikreek. Hier kun je heerlijk zwemmen en relaxen, chillmodus aan! We nemen een picknick lunch mee voor onderweg.

 • 9

  naar Jaw Jaw (Boven Suriname)

  image

  We vertrekken vroeg richting Atjoni, de belangrijkste handelsplaats in het gebied. Aangekomen in Atjoni, stappen we over in een traditionele houten korjaal. Tijdens deze boottocht passeren we enkele kleine Saramaccaanse dorpen voordat we bij Jaw Jaw aankomen. Vervolgens kun je de omgeving verkennen en lekker zwemmen in de sula’s (stroomversnellingen). 

  image

  Je kunt hier heerlijk relaxen en van de oerwoudstilte genieten. We bezoeken het dorp en maken kennis met de lokale bewoners. ’s Avonds is er een cultureel optreden met verschillende traditionele dansen. Dat kan nog eens gezellig worden! We verblijven hier in een (eenvoudige) lodge.

 • 10

  Jaw Jaw

  image

  ’s Morgens wakker worden midden in het Amazone oerwoud is een bijzondere beleving, zeker met de stemmen van de mannen, vrouwen en kinderen die in de snel stromende rivier hun ochtend bad nemen. Vandaag maken we onder leiding van een lokale gids een lange wandeling door de jungle via Les Spanci naar Gunsi, een ander dorp. We lunchen in Gunsi, dichtbij de Ferulassi vallen. Het is heerlijk afkoelen in het bruisende water dat dienst doet als natuurlijke ”jacuzzi”. In de late middag word je met de boot opgehaald om terug te varen naar Jaw Jaw. 

  image

  In de avonduren kun je met je groepsgenootjes bij het kampvuur bijpraten over de indrukken die je hebt opgedaan deze dag. De gids zal uitleg geven over de leefgewoonten van de bijzondere bevolking in dit gebied, die door hun besloten gemeenschap veel oude gebruiken uit Afrika hebben behouden. Erg leerzaam!

 • 11

  Jaw Jaw

  image

  Na het nuttigen van het ontbijt maken we wederom een boswandeling. Tijdens deze boswandeling zien we misschien wat kostgrondjes. Hier verbouwen de Marronvrouwen hun gewassen. Na deze activiteiten lunchen we in het dorp. In de middag kun je zwemmen in het koele rivierwater. Even een lekker verfrissende duik nemen! In de avond, wanneer het aardedonker is met een prachtige sterrenhemel, maken we een spannende kaaimannentocht over de rivier. 

 • 12

  naar Paramaribo

  image

  Na het ontbijt is er nog wat tijd om de omgeving te verkennen. Hierna maken we ons klaar voor het vertrek terug naar Paramaribo. We varen weer naar Atjoni en stappen hier over in de bus die ons naar Paramaribo brengt. Onderweg kan je lekker je foto’s terug kijken. Hoeveel heb jij er al gemaakt? We komen tegen het einde van de middag aan in Paramaribo. 

 • 13

  Paramaribo / optionele fietstocht

  image

  Op deze vrije dag kan je weer zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt flaneren langs de waterkant of heerlijk relaxen aan het zwembad van ons hotel. Uiteraard kun je ook gewoon dwalen door de straten van de stad. De unieke wijze waarop de koloniale Nederlandse architectuur zich heeft vermengd met lokale Zuid Amerikaanse bouwtechnieken maakt dat het uiterlijk van de stad uniek is in haar soort. 

  image

  Je kunt er vandaag ook voor kiezen om met je familie een fietstocht te maken door het Commewijne district, waar eens honderden plantages floreerden. Bij Leonsberg steek je de Surinamerivier over naar Nieuw Amsterdam, hier bezoek je de plantages Mariënburg en Alkmaar. Hé, dat zijn bekende namen! In de namiddag keer je terug naar Paramaribo. In totaal fiets je ongeveer 40 km. 

 • 14

  naar Galibi

  image

  Vandaag rijden we door de districten Commewijne en Marowijne naar het grensdorpje Albina aan de oever van de Marowijnerivier. Dit is de grensovergang naar het aan de overzijde gelegen buurland Frans Guyana. Het is tevens het vertrekpunt naar het natuurreservaat Galibi waar reuzeschildpadden hun eieren leggen. We verblijven twee nachten in een eenvoudige accommodatie in Christiaankondre. Hier kun je kennis maken met de leefgewoonten van de inheemse bevolking, met name met de Caraïben.

 • 15

  Galibi

  image

  Midden in de nacht trekken we erop uit om te kunnen zien hoe reuzenschildpadden hun eieren leggen, een indrukwekkende ervaring. Er zijn vier verschillende soorten zeeschildpadden te vinden op Galibi, namelijk de Lederschildpad, de Soepschildpad, de Waranaschildpad en de Karetschildpad. Je kunt overdag ook de Tijgerbank, de enige zandbank voor de kust van Suriname bezoeken, waar je lekker kunt zwemmen.

  Galibi heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een verschuiving van het legseizoen van de schildpadden. Voorheen vond dit plaats tussen februari en augustus. In 2016 en 2017 vond dit plaats van januari t/m juli. Indien dit in 2018 ook weer het geval is, wordt er overdag een alternatieve boswandeling aangeboden. 

 • 16

  via Frans Guyana naar Paramaribo

  image

  De twee Indianendorpen Langamankondre en Christiaankondre liggen aan een langgerekt zandstrand en zijn omgeven door kokos- en mangobomen. Tijdens een dorpswandeling ontmoeten we de bewoners en zijn we mogelijk getuige van hun dagelijkse activiteiten zoals vissen, het bakken van cassavebrood en het bewerken van kostgrondjes (een stukje land waarop een eigenaar of pachter gewassen teelt voor eigen gebruik). Vind jij het ook zo indrukwekkend om te zien hoe de mensen hier leven?

  image

  Op weg naar Albina maken we een korte stop te Saint Laurent, Frans Guyana. Hier kun je een bezoek brengen aan de Banjo gevangenis waar de welbekende Papillon gevangen zat. Na de lunch in Albina keren we weer terug naar Paramaribo.

 • 17

  Paramaribo / dolfijnentoer

  image

  In de middag gaan we richting Leonsberg voor de dolfijnentoer. We varen met een traditionele boot richting de monding van de Surinamerivier waar de dolfijnen rondom de boot verschijnen. Hoe gaaf is dat! We varen langs Fort Nieuw Amsterdam waar je kanonnen ziet staan die destijds de achterliggende plantages konden beschermen tegen de Engelse en Franse vijanden.

 • 18

  vlucht naar Curaçao / verblijf Rancho El Sobrino of Livingstone Jan Thiel Resort

  image

  We moeten vroeg ons bed uit, want we gaan vliegen naar Curaçao! Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Bij aankomst op de luchthaven van Curaçao worden jullie opgewacht door een Nederlandssprekende representative. Ze draagt een Sawadee T-shirt en zal jullie begeleiden naar de transfer die jullie naar het hotel zal brengen. Ook is zij tijdens jullie verblijf op Curaçao het aanspreekpunt en kunnen jullie met vragen bij haar terecht.

  We verblijven vier nachten in Rancho El Sobrino, een klein maar intiem resort gelegen aan de westkust van Curaçao, omringd door mooie groene tropische natuur. Je kunt er ook voor kiezen om vier nachten te verblijven in het luxe Livingstone Jan Thiel Resort (nabij Willemstad). Zie hieronder meer informatie over de accommodaties.

  Optioneel Rancho el Sobrino, Westpunt

  image

  We slapen vier nachten in Rancho del Sobrino, een klein maar intiem resort gelegen aan de westkust van Curaçao, omringd door mooie groene tropische natuur. Wil je lekker eten? Dit kan in het eigen restaurant Rancho El Sobrino of in het restaurant van Blue View Appartments (gelegen 5 minuten verderop).

  Dag 19 Curaçao

  Verruil lekker relaxen voor een verkoelende duik in het zwembad op het resort, of geniet van het kristalheldere water van de Caribische Zee. Rancho El Sobrino ligt op 5 minuten loopafstand van Playa Forti, een rustig lokaal strandje. In de directe nabijheid zijn nog meer baaien met mooie witte zandstranden zoals grote en kleine Knip, Playa Kalki, Playa Jeremi. Het blauwe water, het witte zand en de palmbomen maken het een echt paradijs!

  Het eiland bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Pal langs de kustlijn tref je de meest schitterende koraalriffen aan, die ervoor zorgen dat het Caribische eiland de perfecte snorkel- en duikbestemming is. Heb jij de snorkelset bij je? Het water is hier echt kristalhelder en je zwemt hier tussen vele kleurrijke vissen.

  Het is ook zeker aan te raden om ter plaatse een auto te huren. Zo kan je zelf op ontdekkingsreis naar al het moois wat het eiland te bieden heeft.

  Dag 20 Curacao

  Het is ook zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het kleurrijke Willemstad. Met de particuliere bus kun je richting Willemstad rijden en lunchen op het Wilhelima plein voordat je de bekende pontjesbrug over wandelt.  

  Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en ligt aan de zuidoostkant aan een natuurlijke haven, Schottegat genaamd, die via de Sint Annabaai met de Caraibische Zee in verbinding staat.  

  Wil je lekker iets sportiefs doen? Met deze zelfde particuliere bus kun je ook een stop maken om een bezoek te brengen aan Christoffelpark. Hier kun je de hoogste top van Curaçao beklimmen; de Christoffelberg. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht over het eiland! 

  Dag 21 Curacao

  Vandaag is de laatste dag dat je nog kunt relaxen aan het zwembad en strand.

  Optioneel Livingstone Jan Thiel Resort / €150,00 per persoon

  image

  Je kunt er ook voor kiezen om te verblijven in het Livingstone Jan Thiel Resort (nabij Willemstad). Dit hotel ligt vlakbij het toeristische Jan Thiel baai.

  Dag 19 Curaçao

  Je kunt de komende dagen bijvoorbeeld een zeiltocht maken en uiteraard gaan snorkelen en/of duiken. Het eiland bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Pal langs de kustlijn tref je de meest schitterende koraalriffen aan, die ervoor zorgen dat het Caribische eiland de perfecte snorkel- en duikbestemming is. Het water is hier echt kristalhelder en je zwemt hier tussen vele kleurrijke vissen. Welke mooie vissen ben jij al tegengekomen?

  Dag 20 Curaçao

  Wat je zou kunnen doen is bijvoorbeeld een boottocht naar Klein Curaçao te maken. Vanaf het Spaanse Water vaar je in zo’n twee uur naar dit onbewoonde eiland voor de kust van Curaçao. In de tijd van de WIC (West Indische Compagnie) werd Klein Curaçao gebruikt als tussen eiland om de slaven vanuit Afrika uit te laten zieken alvorens zij door vervoerd werden. Vandaag de dag is Klein Curaçao een klein paradijsje. Het water is nog helderder en het strand is er nog witter! Vergeet vooral je snorkelset niet, want er bestaat een kans dat je hier zeeschildpadden kunt spotten.

  Dag 21 Curaçao

  Vandaag is de laatste dag dat je nog kunt relaxen aan het zwembad en strand. Of ga Willemstad in en lunch op het Wilhelima plein voordat je de bekende pontjesbrug over wandelt.

 • 19

  Curaçao

  Zie hierboven voor informatie over het verblijf in hotel Rancho El Sobrino of Livingstone Jan Thiel Resort

 • 20

  Curaçao

  Zie hierboven voor informatie over het verblijf in hotel Rancho El Sobrino of Livingstone Jan Thiel Resort​

 • 21

  Curaçao

  Zie hierboven voor informatie over het verblijf in hotel Rancho El Sobrino of Livingstone Jan Thiel Resort​

 • 22

  vlucht Curaçao - Amsterdam

  Het familieavontuur in het avontuurlijke Suriname en het paradijselijke Curaçao zit er alweer op! Wat is de tijd snel gegaan hè. Vandaag vlieg je weer terug naar Nederland. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 23

  Aankomst in Amsterdam

  Welkom terug allemaal! Hoe erg hebben jullie genoten van deze reis?

Familiereis Suriname en Curaçao

Van groene jungle naar gouden strand

image
23 dagen vanaf € 3.098 € 2.998
Naar boven
 

Familiereizen vroegboekactie

Het familiereizen aanbod voor de zomer van 2019 is boekbaar! Wees verzekerd van een plek op jullie favoriete reis en ontvang:

 • Tot € 100,- vroegboekkorting p.p.
 • WakaWaka Solar charger incl. zaklamp t.w.v. € 69,-
 • Slechts € 20,19 aanbetalen
 • Omboekgarantie