< Terug naar resultaten

Reisinfo

  Inbegrepen in de reissom

Wat is inbegrepen in de reissom?

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting Schiphol (of Brussels Airport)
 • Overige luchthavenbelastingen (uitgezonderd eventueel ter plekke te betalen vertrekbelastingen; zie kopje: zakgeld)
 • Brandstoftoeslag (zoals die geldt op het moment van boeking)
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Overnachtingen volgens programma
 • 12 x ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner.
 • Binnenlandse vlucht van Cairo naar Aswan.
 • Binnenlandse vlucht van Hurghada naar Cairo.
 • Speciale reis voor ouders met kinderen vanaf 10 jaar. Er is ook een vertrekdatum met minimum leeftijd 12 jaar.
 • Het gemak van een groepsreis maar ook voldoende ruimte om er zelf op uit te trekken.
 • Veel rust in het programma door steeds meerdere nachten op één plaats te verblijven.
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen.
 • Binnenlandse vlucht van Cairo naar Aswan.
 • Facultatief bezoek Abu Simbel mogelijk.
 • Tocht per traditionele zeilboot (felucca) over de Nijl.
 • Optionele tocht per kameel op de Westoever van de Nijl bij Luxor.
 • Veel mogelijkheden om actief te zijn.
 • Binnenlandse vlucht van Hurghada naar Cairo.
 • Lokale engelstalige reisbegeleiding.

 Bijkomende kosten

Bijkomende kosten vooraf

Boekingskosten 
 • 1 persoon:
 • 2 personen:
 • 3 of meer deelnemers:
€ 25,-
€ 40,-
€ 50,-
Bijdrage Calamiteitenfonds (per factuur) € 2,50
Reis en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing)
Visum voor Egypte (ter plaatse te betalen) € 15,-
Persoonlijke uitgaven: eten, drankjes en souvenirs € 200,-
Fooien (totaal) € 40,-
Excursie Cairo (excl. entree) - keuzeprogramma € 25,-
Excursie Abu Simbel (excl. entree) - keuzeprogramma € 40,-
Excursie Westbank (excl. entree) - keuzeprogramma € 25,-
Excursie snorkelboot (incl. lunch) - keuzeprogramma € 35,-

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week. Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier. Zo kun je je groepsreis toch een individueel accent geven.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Bovengenoemde excursies zijn optioneel en de prijzen zijn gebaseerd op een minimale deelname van 6 personen. Op het boekingsformulier kun je aangeven aan welke excursie(s) je wilt deelnemen, de kosten hiervan komen op je factuur te staan. Mocht de minimale deelname niet gehaald worden van een excursie dan ontvang je dit bedrag retour.

Wil je op gaan duiken, dan dien je hiervoor extra geld mee te nemen. Een single dive kost ongeveer € 30,- een double dive € 50,-. Helaas heb je niet genoeg tijd om je PADI duikbrevet te halen. Het is wel mogelijk om in Nederland je theorie-examen te doen of een introductieduik in de Rode Zee te maken. Voor meer informatie verwijzen we je naar internet, kijk bijvoorbeeld op www.duikcursussen.nl.

NB: kinderen t/m 12 jaar krijgen hoge korting op entreegelden. Kinderen ouder dan 12 jaar kunnen ook voor deze korting in aanmerking komen met een internationale studentenkaart (ISIC). Deze kun je in Nederland aanvragen bij Joho. www.joho.nl

Dit zijn de prijzen zoals bekend in januari 2017. Uiteraard kunnen de prijzen in de loop van het jaar wijzigen. Hou er rekening mee dat de dollar en enkele andere lokale valuta’s sinds januari 2017 aanzienlijk in waarde zijn gestegen t.o.v. de euro. Hierdoor kunnen prijzen van excursies en activiteiten mogelijk hoger uitvallen.

Fooien

Het genoemde bedrag aan fooien is een richtlijn, m.u.v. de fooien voor de Nederlandse of lokale reisbegeleider. Op reis is het gebruikelijk om bijv. chauffeurs, koks en gidsen een fooi te geven. Fooien zijn vaak een onmisbare aanvulling op het inkomen, waarvan meestal een hele familie afhankelijk is. In veel gevallen kun je zelf een fooi geven. Gemeenschappelijke uitgaven (groepsfooien, entreegelden etc.) worden meestal uit de gezamenlijke pot betaald, waarvoor aan alle deelnemers een bijdrage wordt gevraagd. Wanneer je tevreden bent over de reisbegeleider zelf, dan mag je hem/haar natuurlijk ook een fooi geven.

  Vluchtinformatie


Vluchtverlenging

Wil je na afloop van de reis langer blijven, vraag dan een vluchtverlenging aan. Aan het boeken van een verlenging zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50,- per persoon (tot een maximum van € 100,- per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat. Extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen. Eventuele transfers kun je het beste ter plekke regelen.

CO2 neutraal vliegen

Wij bieden je de mogelijkheid om ook de CO2 uitstoot van je vliegreis te compenseren. Hierbij wordt een zone-indeling gehanteerd (zie kaart + tabel). Het bedrag wordt geïnvesteerd in duurzame energieprojecten. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je je vlucht wilt compenseren. Voor onze reizen naar zeer fragiele natuurgebieden zoals de poolreizen en de Galapagos is CO2 compensatie standaard opgenomen in de reissom.

Familiereis Egypte Klassiek

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.