< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Bezoek aan Dana Nationaal Park met overnachting in een bijzondere ecolodge
 • Twee overnachtingen midden in de betoverende Wadi Rum woestijn
 • Uitgebreid bezoek aan de legendarische roze stad Petra
 • Ontspannen afsluiting in een zeer comfortabel hotel aan de Rode Zee in Aqaba
 • Route door het ruige berglandschap van de spectaculaire King’s Highway
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Overnachtingen in comfortabele en bijzondere hotels
 • Rechtstreekse en comfortabele vlucht met Royal Jordanian

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Amman, overnachting in Madaba

  image

  Vandaag begint je familiereis naar Jordanië. Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenootjes tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten en rijden we in 30 minuten naar een gezellig hotel in het sfeervolle Madaba. Het centraal gelegen Madaba vormt een perfect alternatief voor het hectische Amman. We overnachten hier een nacht in een comfortabel hotel met zwembad. 

 • 2

  via de Dode Zee naar Dana Nationaal Park

  image

  Na het ontbijt bezoeken we Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei en de Dode Zee. We rijden via de prachtige King's Highway naar de Dode Zee. Deze ligt in een natuurlijk dal op 400 meter beneden zeeniveau. De zwarte modder bij de Dode zee is heel goed voor je huid. Smeer je helemaal in, laat het opdrogen en je huid voelt superzacht aan. Het zoute water zorgt ervoor dat je vanzelf blijft drijven, een bijzondere en leuke ervaring.

  image

  Na de lunch rijden we naar onze lodge in Dana NP. Het uitzicht over de ruige rotsvallei is indrukwekkend. We overnachten in een comfortabele en bijzondere ecolodge. De lodge probeert de impact op de omgeving zo klein mogelijk te houden. Ook verschaft de lodge werk aan de lokale bevolking uit de omgeving. 's Avonds hebben we een welkomstdiner en is de lodge geheel verlicht met kaarslicht. Vergeet niet om de telescoop op het dak uit te proberen! 

  NB. De reis met vertrek op 27 december verblijft in het eenvoudigere Dana Guesthouse in plaats van de Feynan Lodge.

 • 3

  Dana Nationaal Park, via Shawbak kasteel naar Petra

  image

  Het Dana Wildreservaat is een van de mooiste parken van Jordanië. Er leven honderden vogels, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend, overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. In de ochtend kunnen de liefhebbers onder begeleiding van een lokale ranger een wandeling van een uur of drie maken. De ranger geeft uitleg over de planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied.

  image

  We vervolgen onze weg naar Petra. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de siq). We slapen twee nachten in een comfortabel hotel, welke vlak naast de ingang van Petra ligt.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kun je in de avond een bezoek brengen aan Petra. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer wordt verlicht met honderderden kaarsjes.

 • 4

  Petra

  image

  Een van de mooiste wandelingen van deze reis staat vandaag op het programma. Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen.

  image

  Steven Spielberg koos Petra als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. ‘s Avonds wordt de gloed die de ondergaande zon teweegbrengt op de veelkleurige stenen heel intens. Vanavond heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een heerlijk Turks bad. Indien Petra by night in de avond van dag 4 gepland staat (maandag, woensdag of donderdag), dan verschuift het bezoek aan het Turks bad naar dag 3.

 • 5

  Petra / naar Wadi Rum

  image

  In de namiddag rijden we naar Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Vanaf het bezoekerscentrum maken we een prachtige wandeling door de de woestijn naar ons kamp. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, mocht je niet willen wandelen dan is het mogelijk om een jeep te huren. Je slaapt twee nachten in een vooropgezette tent, welke op een hotelkamer met eigen badkamer lijkt. Na het dinner is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien!


  We nemen niet alle bagage mee naar Wadi Rum, dus vergeet niet om een kleinere tas voor je spullen in Wadi Rum mee te nemen.

 • 6

  Wadi Rum woestijn / Jeeptour of kameeltocht

  image

  We staan vroeg op om de hele dag de woestijn in te kunnen trekken. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. In het bezoekerscentrum kun je hierover alle informatie krijgen en je betaalt deze excursies ter plekke. Om een indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn in dit gebied kun je er ook voor kiezen een spectaculaire jeeptocht te maken. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien.

  image

  Wie wil kan het authentieke schip van de woestijn, de kameel, bestijgen voor een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen. In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, trek je door kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven, door brede wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. 

 • 7

  Wadi Rum, naar Aqaba

  image

  Na het ontbijt starten we met een wandeling naar de lunchplek en kun je voor de laatste keer genieten van de schitterende omgeving. Voor degene die niet willen lopen bestaat de mogelijkheid om een kameel of jeep te huren en naar de lunchplek te rijden. Na de lunch reizen we door naar Aqaba. Aqaba is een uitstekende plek om mooie snorkeltochten te maken of lekker te luieren aan de Rode Zee. In de avond kan je heerlijk zitten op één van de vele gezellige terrasjes die Aqaba biedt. Je verblijft in een zeer comfortabel hotel met zwembad en eigen beach club.

 • 8

  Aqaba- optionele boottocht

  image

  Vandaag zijn we de hele dag in Aqaba. Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 4 uur. We vertrekken vanuit de haven met de boot op zoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Als je niet mee wil met de boottocht kun je ook Aqaba verkennen. Aqaba is een fijn stadje om in rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee en het strand.

  Let op: Afhankelijk van het vluchtschema verblijf je de laatste nacht in Aqaba of Madaba. Wanneer je in de avond op dag 8 óf de ochtend van dag 9 naar Amsterdam vliegt overnacht je in Madaba. Wanneer je in de middag óf de avond van dag 9 vliegt dan is je laatste overnachting in Aqaba en rijden we in een uur of vier naar Amman Airport.

  Optioneel Boottocht Aqaba

  image

  Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 3 uur. We vertrekken vanuit de haven met de boot opzoek naar mooie plekjes om te de onderwaterwereld van de golf van Aqaba te ontdekken. Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Het is genieten om al snorkelend boven het koraal en de vele vissen te zwemmen.

 • 9

  vlucht terug naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

Familiereis - Het beste van Jordanië

Niet boekbaar

Comfort-Plus
Naar boven
 

Sawadee Familieweken


Boek nu jullie familiereis en ontvang leuke extra's!

 • Ontvang een WakaWaka solar charger 
 • Profiteer van unieke omboekgarantie
 • Nu slechts €20,19 aanbetaling