< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Casablanca

  image

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Marokko beginnen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Als jullie een middagvlucht hebben, kunnen jullie nog een klein uitje in de stad maken na aankomst bij het hotel in Casablanca. Slenter rond in de oude binnenstad waar het lokale leven zich voornamelijk afspeelt of bezoek de wijk Habous waar je leuke souvenirs op de kop kunt tikken.

  NB: Vanwege een restrictie vanuit de Marokkaanse overheid mogen chauffeurs en reisbegeleiders de aankomsthal van de luchthaven niet in. Jullie lokale Engelssprekende chauffeur staat jullie dan ook buiten de aankomsthal op te wachten.

 • 2

  via Rabat naar Meknes

  image

  ’s Ochtends is er tijd om de Hassan II Moskee te bezoeken, de grootste moskee van Marokko (en één van de grootste ter wereld). Deze moskee heeft net als een voetbalstadion een dak dat open en dicht kan, is dat niet vreemd? Daarnaast is het één van de weinige moskeeën in het land die voor niet-moslims toegankelijk is. Vervolgens verlaten jullie de drukke stad en gaan op weg naar de Koningssteden van Marokko.

  image

  Jullie maken een korte stop in de verrassende hoofdstad van Marokko: Rabat. Deze middelgrote stad heeft een gezellig oude medina, genaamd Kasbah des Oudaïa, die is omringd door grote muren. Na wat ronddwalen in de kronkelige smalle steegjes rijden jullie in anderhalf uur verder naar Meknes, een veel kleinere stad en daardoor een heel relaxte plaats om te verblijven. Jullie slapen hier een nacht in een fijn hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Volubilis naar Fes

  image

  Vanochtend heb je tijd om Meknes te bekijken waar je het prachtige mausoleum van Moulay Ismaïl kunt bewonderen. Of toch liever verdwalen in de oude medina? De keuze is aan jullie! Op weg naar Fes komen jullie langs Volubilis, de best bewaarde Romeinse ruïnes van Marokko. Neem de tijd om de mozaïeken, oude poorten en muren van deze oude stad te bekijken. Na Volubilis rijden jullie door naar Fes waar jullie twee nachten in een comfortabel hotel buiten het centrum slapen. Wie ligt er als eerste in het zwembad?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Fes / vrije dag

  image

  Fès is één van de meest fascinerende steden van Marokko. Hier wordt het leven al eeuwenlang op dezelfde manier geleefd. Kan jij het je voorstellen? Oude poorten geven toegang tot dé attractie van de stad, namelijk de gigantische, knusse, drukke, maar vooral gezellige medina. De rest van de dag heb je de tijd om deze oude koningsstad te verkennen met je familie. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de indrukwekkende, kleurrijke leerlooierij. Sluit je dag af met een duik in het zwembad van ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Midelt

  image

  Probeer achterin niet in slaap te vallen tijdens de rit naar Midelt! Je kijkt namelijk je ogen uit terwijl je door verschillende landschappen van Marokko rijdt. Het landschap verandert al snel van groene velden met cipressen naar dennen- en cederbossen als jullie langzaam dichterbij de Midden-Atlas komen. Vervolgens dalen jullie af naar een woestijnachtig plateau waar jullie zullen overnachten. In de verte zie je de met sneeuw bedekte toppen van de Hoge Atlas. Aan de voet van deze bergen kunnen jullie wel wat verfrissing gebruiken. Wie maakt het eerste bommetje?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  naar Erg Chebbi / woestijnovernachting

  image

  Weer een prachtige reisdag met aansluitend een spectaculaire activiteit! Jullie steken namelijk de Hoge Atlas door via een bergtunnel en komen uit bij de woestijn. Na aankomst bij Merzouga maken jullie kennis met de kamelen en hun drijvers. Vervolgens maken jullie een woestijntocht door één van de mooiste gebieden van Marokko: Erg Chebbi.

  image

  Iedereen krijgt z'n eigen kameel en al snel beweeg je mee met het ritme van de looppas van de kameel. We wandelen door de duinen en genieten vanaf de rug van een kameel van de prachtige uitzichten. Na aankomst bij het kamp kunnen we de mooie zonsondergang bekijken en met een beetje geluk laten de kamelendrijvers hun muzikale talenten horen bij het kampvuur. Dat kan nog eens gezellig worden!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar de Todrakloof

  image

  Na afscheid te hebben genomen van onze kamelenvrienden, rijden jullie in een uur of vier uur naar de Todrakloof. Jullie maken een anderhalf uur durende wandeling door de mooie palmentuinen van Tinerhir. Bijzonder om te zien hoe mensen hier al eeuwen in staat zijn om, te midden van deze droogte, zo'n groen en vruchtbaar gebied in stand te houden. Jullie overnachten hier twee nachten vlakbij de kloof.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  Todrakloof

  image

  Vandaag maken jullie nog een wandeling door de prachtige Todrakloof. Gorge de Todra is een driehonderd meter hoge kloof die weids begint en steeds smaller wordt. Uitkijken dat jullie niet vast komen te zitten! Je loopt over kleine paadjes, langs tuinen met groentes en fruitbomen. Onderweg bezichtigen jullie eeuwenoude lemen dorpjes en kasbah's.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  naar Aït Benhaddou

  image

  Langs de 'Weg van de Duizend Kasbah's' rijden jullie naar Aït Benhaddou, een dorp in de hoge atlas. Hier bezoeken jullie het beroemde kasbah- complex van Aït Benhaddou. Kasbah’s zijn kleiachtige burchten die vroeger de bewoners beschermden tegen vijandige stammen en dienden als opslagplaats voor de oogsten. Zeker wel spannend om zo’n kasbah te bezoeken met dit in je achterhoofd?

  image

  In Aït Benhaddou bevinden zich zeven kasbah’s bij elkaar, die tegen een heuvel zijn aangebouwd. Al meerdere malen gebruikten ze dit aanzicht als decor voor films, waaronder The Jewel of the Nile en Gladiator. Komt het je bekend voor? Omdat de lemen burchten door de jaren heen erg in verval zijn geraakt, zijn ze recentelijk met Unescogeld gerenoveerd. Dwaal door het labyrint van straatjes en bewonder het uitzicht van de hoge torens. Je zult je ogen uitkijken!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 10

  via Tizi n’Tichka pas naar Marrakech

  image

  ’s Ochtends vroeg verlaten jullie Aït Benhaddou en rijden jullie via de spectaculaire Tizi n’Tichkapas in ongeveer vijf uur naar Marrakech. Jullie rijden dwars door de Hoge Atlas en je zult onder de indruk raken van adembenemende vergezichten op bergdorpjes die met hun groene akkers fel afsteken tegen de rode aarde. De weg kent vele bochten, dus als je last hebt van reisziekte neem daar dan even een pilletje voor! Jullie dalen af uit de bergen en komen aan in Marrakech, de stad die Marokko zijn naam gaf. Je hebt voldoende tijd om 'de Rode Stad' te ontdekken.
  Een stad stad vol sfeer en kleur!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Marrakech / vrije dag

  image

  In Marrakech is genoeg te zien en te doen voor jong en oud! De stad is een juweel van de Marokkaans-islamitische bouwkunst. Bekijk de immense medina (oude ommuurde stad), de imposante paleizen, tuinen, vorstengraven of slenter heerlijk door de gezellige straatjes. ‘s Avonds is het heel gezellig op het Djemaa el-Fna plein waar geuren opstijgen van de vele eettentjes en slangenbezweerders, waarzegsters, acrobaten en straatmuzikanten het volk vermaken. Wat een gezelligheid in Marrakech!

  image

  In deze dynamische stad zijn verschillende activiteiten te doen die je samen met je familie kunt ondernemen. Zo kun je een kookworkshop volgen om alles te leren én te proeven van de Marokkaanse keuken, een traditionele hamam bezoeken, een fietstocht maken door de stad of misschien vind je het nog gaver om op een quad te rijden? Aan jullie de keuze!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Essaouira

  image

  ’s Ochtends rijden jullie in een uur of drie naar de Atlantische kust waar je het sfeervolle vissersdorpje Essaouira bezoekt. Het levendige plaatsje is omgeven door dikke stadsmuren en verkeersvrij. Je kunt er heerlijk ronddwalen of het lokale leven aanschouwen op een terrasje. De sfeer is er erg aangenaam. Waar Marrakech de bijnaam “rode stad” heeft, daar zijn in Essaouira alle huizen wit geschilderd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Essaouira / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een dag ter vrije besteding. Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren waar de oceaan op de rotsen beukt, of langs het immense strand. In de kleurrijke haven staat alles in het teken van de visvangst. Er wordt verse vis aangevoerd, vissers zijn bezig met hun netten en er worden grote houten boten gebouwd. Leuk om eens te aanschouwen. Ook kun je aanschuiven bij één van de visstalletjes waar de vis voor je neus wordt bereid. Als je de geur aan kunt tenminste!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Casablanca via El Jadida

  image

  In ongeveer vier uur rijden jullie naar El Jadida, een ander havenstadje aan de Atlantische Oceaan. Onderweg maken jullie een stop in Oualidya, waar je de mogelijkheid hebt om te lunchen. Rond 1500 zetten Portugese zeelui voet aan wal in Marokko, waardoor een aantal bezienswaardigheden nog afstammen van deze tijd, zoals het Mazagan fort. Het fort is 250 meter breed en 300 meter lang en de muren zijn wel tien meter dik! Beeld je eens in dat jij je familie beschermt tegen indringers met de aanwezige kanonnen. Is dat niet spannend? Na jullie bezoek aan El Jadida rijden jullie verder naar Casablanca. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Casablanca; vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas zit jullie avontuur er weer op. De tijd is waarschijnlijk voorbij gevlogen! Jullie staan heel vroeg op om na het ontbijt naar het vliegveld van Casablanca te rijden. Onderweg kunnen jullie napraten over de dingen die je van Marokko zult onthouden. Waarschijnlijk de kleuren, de indrukwekkende kasbah's, de geuren, de mystiek en vooral de bijzonder aardige en gastvrije mensen. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Op avontuur met je eigen gezin
 • Complete reis waarbij je de mooiste hoogtepunten van Marokko met je familie beleeft
 • Bezoek aan de koningssteden Marrakech, Rabat, Meknes en Fès
 • Overnachting en kamelenrit in de prachtige zandduinen van Erg Chebbi
 • Immense forten, kleurrijke kasbah´s en gastvrije mensen
 • Prachtige wandelingen door de Todrakloof
 • Spectaculaire ritten dwars door de Midden-Atlas en de Hoge Atlas
 • Zeer afwisselend: steden, zandduinen, bergen en palmtuinen

Familiereis Privé Marokko Hoogtepunten

Privéreis speciaal voor families, met eigen gids/chauffeur

image
15 dagen vanaf € 1.249
Op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen.
Naar boven