< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Vriendelijke bevolking en een indrukwekkend landschap

Tot over mijn oren verliefd werd ik. In Turkije... op een Marokkaan! Toen hij zei: zullen we een tijdje in Marokko gaan wonen, dacht ik: waarom niet? Inmiddels woon ik er een jaar en nog steeds geniet ik van dit prachtige land, van de afwisseling, van de vele landschappen en van de vriendelijke bevolking!

Als mensen aan Marokko denken dan denken ze aan de woestijn, aan kamelen en aan de koningsteden, maar er is nog veel meer. De kleine berberdorpjes in de bergen, de verhalen achter de mensen, de spelende kinderen op straat, het gebalk van een ezel en de uitgestrekte landschappen die altijd weer veranderen. Dat is ook Marokko!

Bij een Marokko-reis weet je nooit wat er op het programma staat en dat maakt het leuk. Les 1 is: verwacht niks en geniet van wat er op je afkomt. Kom je tijdens een wandeling een nomadentent tegen, dan kan het zijn dat je 5 minuten later met de hele groep in de tent zit met een kopje muntthee voor je. De één met een baby op schoot, de ander met een schaap en dan met gebaren maar praten, want daar spreken ze geen Frans en geen Arabisch. Alleen maar Berber.

Er is ook niks leuker dan een bezoekje aan de hammam. Regelmatig ga ik er met mijn groepen heen. Iedereen is eerst altijd een beetje onwennig. Je bent zo gewend aan al die gesluierde vrouwen en dan opeens sta je in je onderbroekje tussen de kakelende zo goed als naakte dames! Dat is de vrouw, achter de sluier! En voordat je het weet, maak je -terwijl je goed schoon geschrobd wordt- deel uit van die sfeer. Na zo'n dag heb je een compleet andere kijk op de Marokkaanse vrouw en van het begrip "schoon"!

Of je nu in een paar weken door heel Marokko reist, of een klein stukje bezoekt in een kortere periode; Marokko blijft verrassen, verbazen en boeien! Vrijwel na elke reis hoor ik van reizigers uit mijn groepen, dat ze niet zo goed wisten wat ze moesten verwachten. Maar een ervaring als deze hadden ze nooit verwacht.

En dat is het: Marokko overtreft je verwachtingen!

Familiereis Marokko 4-10 jaar

Niet boekbaar

Naar boven
 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.