Familiereizen Tunesië

Een familiereis door Tunesië zit vol met avontuur! Heb je altijd al een rondritje willen maken op een kameel, deinend op zijn rug door de woestijn? 's Nachts slapen onder de duizenden sterren en 's morgens brood eten dat vers gebakken is in het zand? Dit is allemaal mogelijk tijdens een bezoek aan Tunesië. Tijdens onze rondreis voor gezinnen met kinderen door het zuiden van Tunesië maken we onder andere een kamelentocht door de Sahara woestijn. Daarnaast bezoeken we prachtige dorpen als Douz, met een grote dierenmarkt, en Tozeur en kun je kennis maken met de vriendelijke en gastvrije Tunesische bevolking.

Familieavontuur biedt de onderstaande familiereizen naar Tunesië aan:

Sawadee biedt onderstaande Familiereizen naar Tunesië aan:

Er zijn 0 reizen die voldoen aan jouw wensen

Een familiereis langs de eeuwenoude geschiedenis van Tunesië

Ga terug in de tijd tijdens een familiereis door Tunesië. In de 7e eeuw werd Tunesië ingenomen door de Arabieren die er de islam introduceerden. Vanaf de 16e eeuw kregen de Ottomanen het voor het zeggen in Tunesië, zij regeerden het land via goeverneurs die Bey werden genoemd. In die periode ontwikkelde Tunis zich tot een belangrijke haven voor de beruchte Barbarijse zeerovers.
In de loop van de 19e eeuw raakten de Beys in financiële moeilijkheden. De Fransen grepen hun kans en bezetten het land. Pogingen om het land te moderniseren mislukten en kostten zeer veel geld. Om de plannen te kunnen realiseren, verhoogden de Fransen de belasting en dat was vaak de oorzaak van volksopstanden.
Pas in 1956 werd de onafhankelijkheid van Tunesië door Frankrijk erkend. Kort daarop werden verkiezingen gehouden, werd de monarchie afgeschaft en werd Bourguiba tot president van de republiek gekozen. Er waren echter nog steeds Franse troepen in het land. Na een Frans bombardement op een Tunesisch-Algerijns grensdorp in 1958 verbrak Tunesië de relaties met Frankrijk en eiste volledige terugtrekking van de Franse troepen.
Op 7 november 1987 liet generaal Ben Ali, die vlak daarvoor was benoemd tot premier, de bejaarde president Bourguiba ongeschikt verklaren en nam zelf de macht over. In 1994 werd hij herkozen. Hij stelde zich zeer hard op tegen het islamitisch fundamentalisme, wat resulteerde in de arrestatie van vele burgers. In 2011 ontstonden na de zelfverbranding van Mohammed Bouazizi grote opstanden tegen Ben Ali. Het volk protesteerde tegen de censuur, de hoge werkloosheid, de corruptie en de zelfverrijking van de clan van Ben Ali. Deze opstanden hebben geresulteerd in het vertrek van Ben Ali en zijn bekend onder de naam Jasmijnrevolutie.

Familiereis Tunesië: Arabieren in de Maghreb

Een familiereis door Tunesië is niet compleet als je geen kennis hebt gemaakt met de gastvrije lokale bevolking. Oorspronkelijk bestond de bevolking in Tunesië voor een groot deel uit Berbers. Tegenwoordig zien de meeste inwoners zichzelf als Arabier. De echte Berbers wonen met name in kleine dorpjes in de berggebieden en op het eiland Djerba. De bevolkingsdichtheid is zeer verschillend. Rond de hoofdstad en rond Sousse is de bevolkingsdichtheid het grootst. In het zuiden wonen echter maar zeer weinig mensen per km2.
De officiële taal in het land is het Arabisch. Net als Marokko, Algerije en Mauritanië behoort Tunesië tot de Maghreb landen. De taal van die landen ligt dan ook erg dicht bij elkaar. Maar hoewel ze allemaal Arabisch als voertaal hebben, zijn er toch verschillen in de taal. Daarnaast is er ook een groot verschil tussen de gesproken en de geschreven taal. Naast Arabisch spreekt men in Tunesië ook Frans. De officiële religie in het land is de Islam; ongeveer 96% van de bevolking hangt deze godsdienst aan.

Een familiereis door Tunesië: boordevol bezienswaardigheden

Een familiereis door Tunesië is erg geliefd onder Europeanen. Eén van de plaatsen die erg geliefd is, is het eiland Djerba, maar ook de plaatsen Sousse en Hammamet trekken veel toeristen voor een strandvakantie.
Het land kent ook zeer gevarieerde soorten landschappen, van woestijnlandschap in de Sahara in het zuiden tot bossen in het noorden op het schiereiland Cap Bon. Belangrijke oases in Tunesië zijn Tozeur en Douz. Tijdens onze reis door Tunesië zullen we deze plaatsen ook aandoen. Vanuit deze plaatsen kan men de Sahara verkennen.
Tozeur is een grote oase met honderdduizenden palmbomen. De dadels die uit deze stad komen, zijn zeer bekend. In de oude stad (medina) van Tozeur vind je traditionele bouwstijlen, klederdracht en nijverheid. De bevolking is er over het algemeen zeer gastvrij ten aanzien van toeristen. Douz is een oase en dorp in centraal Tunesië. In Douz kun je een tocht op kamelen maken. Tijdens onze Zuid-Tunesië reis komen we eveneens in Matmata, een plaats aan de rand van de Sahara, ongeveer 450 kilometer ten zuiden van Tunis. De omgeving van deze plaats lijkt er op een maanlandschap, met kraters en karakteristieke heuvels.

Wist je dat ...

- er verbazingwekkend veel vloermozaïeken zijn gevonden in Tunesië, omdat ze door het warme, droge klimaat zeer goed zijn bewaard?
- de Tunesiërs als lokale drank een mierzoete muntthee in miniglaasjes drinken?
- Tunesië vaak het decor is geweest voor grote Hollywood producties zoals Star Wars en Raiders of the lost Arc?
- de Berbers in Zuid-Tunesië zweren bij een zandbad in de Sahara? Volgens hen is het goed bij reuma en spierziektes.

Wil je meer weten over de geschiedenis, de bevolking, de politiek, het klimaat en andere feiten van dit land?

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over Tunesië

Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!