< Terug naar resultaten

Familiereis Tunesië

Wandelen door Souk en Sahara

Waarom deze reis?

 • Fascinerende kamelentocht met woestijnovernachting
 • Afwisselende tocht door niet-toeristisch Tunesië
 • Rondreis per landcruiser van de gebaande paden af
 • Wandeling door ruig gebied met ezeltjes voor de kinderen
 • Unieke overnachting in sfeervol berberkasteel

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 9 daagse familiereis Tunesië

In Zuid-Tunesië, ver van de toeristenoorden in het noorden, ontdek je hoe prachtig het landschap is en hoe vriendelijk de bevolking. Tijdens deze familiereis naar Tunesië maak je van dichtbij het traditionele berberleven mee met een verblijf in een gerestaureerde ksar, de ideale plek om de sfeer van het land op je te laten inwerken. Daarna is het tijd voor allerlei activiteiten: maak een tocht met paardenkoetsjes door de uitgestrekte palmentuinen, wandel met ezeltjes door een maanlandschap van diepe kloven en ravijnen en dein op de rug van een kameel tussen zandheuvels. We reizen in landcruisers en de afstanden zijn niet al te groot, waardoor er veel rust in de reis is. De overnachtingen zijn helemaal geweldig: je slaapt in een ondergrondse grotwoning, aan de rand van een palmenoase en in een nomadentent in de woestijn. Sommige hotels hebben een zwembad.

 1. Dag 1 - vlucht Brussel – Djerba
 2. Dag 2 - naar Douiret
 3. Dag 3 - wandelen met ezels, naar Matmata
 4. Dag 4 - naar Douz, bedoeïenentent in Sahara
 5. Dag 5 - Sahara - Douz
 6. Dag 6 - naar Tozeur
 7. Dag 7 - Tozeur / wandeling naar Tamerza
 8. Dag 8 - vroege vlucht Tozeur - Tunis
 9. Dag 9 - vlucht naar Brussel
Bekijk reisroute

Wandelen door Souk en Sahara

Een afwisselende gezinsreis door een gedeelte van Tunesië waar weinig toeristen komen. We verkennen de woestijn op de rug van een kameel.We slapen vier nachten in hotels met zwembad, één nacht in een bijzonder ondergronds hotel en één nacht in een bedoeïenentent. In het ondergrondse hotel slapen we met meerdere personen op een kamer en moet je het sanitair delen met anderen. We reizen met stoere landcruisers. In iedere landcruiser passen zeven personen; twee op de achterbank, drie op de middenbank en twee op de voorbank. De transfers van en naar de luchthaven vinden plaats per taxi.

Pistes en grotwoningen in Tunesië

Tunesië heeft zó veel meer te bieden dan alleen strand. Tijdens deze korte reis door het zuiden van Tunesië rijd je met terreinwagens over pistes die slingeren van ksar naar ksar; de eeuwenoude opslagplaatsen van Berbers. In een ruig berglandschap kun je twee ontspannen wandeltochten maken. Onderweg ontmoet je verschillende Berberstammen waarvan de vrouwen vaak fraaie sieraden en kleurige kleding dragen. In Matmata overnacht je in een grotwoning, die in het landschap verzonken ligt.

Deinend door de Sahara

Douz wordt wel de poort van de Sahara genoemd. Op de dierenmarkt worden kamelen, ezels, schapen en geiten luidkeels verhandeld. Tijdens de kamelentocht door de Sahara verlies je alle gevoel voor tijd. 's Avonds bereiden de chaméliers, de kamelendrijvers, bij het kampvuur de maaltijd, terwijl je geniet van de stilte en de heldere sterrenhemel.

Zoutvlakte en oases

Over de uitgestrekte zoutvlakte van Chott el-Jerid ga je op weg naar Tozeur. In de oude medina schuifelen in maliy’as, lange gewaden, geklede vrouwen langs een middeleeuws decor van fraai bewerkte huizen. We brengen een bezoek aan de berg oases en wandelen door een prachtige, bijna roze kloof vlakbij de Algerijnse grens. Een bad in een traditionele hammam is een gepaste afsluiting van deze avontuurlijke reis, die door alle afwisseling en variatie veel langer dan een week lijkt te duren.

Familiereis Tunesië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon