< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Brussel – Djerba

  image

  Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst transfer naar ons hotel met zwembad, dat dicht bij het strand ligt.

 • 2

  naar Douiret

  image

  We verlaten het hotel in Djerba met onze landcruisers, waarna we over de dam naar het vasteland rijden. Via het leuke stadje Medenine, gebouwd rondom een oude ksar, rijden we door het gebied van de ksour. Het is een prachtig landschap van geplooide bergen en weidse uitzichten. In het droge landschap vallen meteen de kleine groene oases van palm- en olijfbomen op. Een ksar is een versterkte graanopslagplaats die meestal strategisch bovenop een heuvel gebouwd werd

  image

  De landrovers brengen ons de bergen in naar het sfeervolle verlaten Berberdorp Douiret. In dit zeer oude, nu verlaten Berberdorp is zo'n ksar omgebouwd tot een eenvoudige maar zeer sfeervolle accomodatie. Dit is een echt berberkasteel met smalle gangen, verborgen binnenplaatsen en allerlei andere plekken waar je je prima kunt verstoppen. De kamers zijn helemaal geweldig!

  image

  De omgeving is prachtig, met ruige tafelbergen en witte moskeeën. Je hebt het gevoel bijna alleen op de wereld te zijn! In de namiddag is er een mogelijkheid onder leiding van een lokale gids een wandeling te maken naar en door het oude dorp dat verborgen in de bergen ligt. De accommodatie heeft gedeelde sanitaire voorzieningen met warm water. De stilte 's avonds is 'oorverdovend' ...


 • 3

  wandelen met ezels, naar Matmata

  image

  Na het ontbijt vertrekken we wandelend opnieuw door de bergen naar Chenini en gaan er voor de kinderen een paar ezels mee, waarop afwisselend gereden kan worden. De bagage gaat met de landrovers mee die ons later opwachten. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en gaat over een plateau en door kleine oases en biedt fantastische vergezichten.

  image

  Na een lekkere picknicklunch rijden we weer verder door het berglandschap naar onze volgende bijzondere plek Matmata, waar we laat in de middag aankomen. De bevolking woont hier deels in huizen onder de grond. Deze put- of grotwoningen zijn ‘s zomers heerlijk koel en in de winter aangenaam warm. We slapen vannacht in zo’n originele ondergrondse woning die omgebouwd is tot hotelletje. Aan het eind van de middag kun je op het plaatselijke terras de waterpijp proberen of in het bizarre maanlandschap rondwandelen.


 • 4

  naar Douz, bedoeïenentent in Sahara

  image

  We beginnen de dag met een heerlijke wandeling van ongeveer 2 uur. Door een maanlandschap van diepe kloven en ravijnen. Dit landschap was ooit decor voor een van de Star Wars-films. Vervolgens rijden we naar een zogenaamde troglodytenwoning. In deze ondergrondse woning kun je een kijkje nemen en even te gast zijn bij de berberfamilie die er woont. De oude vrouwen dragen prachtige gouden en zilveren sieraden. Hun handen en gezicht zijn zwaar getatoeëerd. Daarna dalen we af naar de woestijn: we rijden naar het plaatsje Douz, ook wel de poort naar de Sahara genoemd.

  image

  In Douz kun je even door de gezellige soukh dwalen waarna in de woestijn de kamelen al op ons staan te wachten. Wanneer de hitte afneemt bestijgen we de kamelen en zul je al deinend ervaren hoe de karavanen eeuwenlang door de woestijn trokken. De door het 'dansen’ van de wind sierlijk gevormde zandduinen zorgen voor een mooi panorama. Na ongeveer drie uur slaan we ons kampement op zoals dit al eeuwen door nomaden wordt gedaan. Bij het kampvuur maken de kamelendrijvers ‘s avonds muziek en kun je zelf ook op de trommels slaan. Je kunt slapen in de wollen nomadentent, maar helemaal spannend is het te overnachten tussen de duinen onder de sterrenhemel.

 • 5

  Sahara - Douz

  image

  Na een ontbijt met vers brood dat in het zand wordt gebakken genieten we ‘s ochtends van de leegte van de woestijn terwijl we voort deinen op een kameel. ‘s Middags houden we siësta, waarna we weer opstijgen. De kamelen brengen ons naar een comfortabel hotel, waar je in het zwembad alle vermoeienissen van je af kunt spoelen.

 • 6

  naar Tozeur

  image

  Een volgend hoogtepunt is de originele weekmarkt van Douz. Dit witte stadje wordt gedomineerd door mannen gekleed in traditionele witte djellaba’s. Het plaatsje is gebouwd rondom de souk, waar al eeuwenlang niets is veranderd. Het lijkt hier alsof er geen vrouwen bestaan, want je ziet ze bijna nergens. Op de dierenmarkt kun je het traditionele loven en bieden gadeslaan en kamelen, geiten, ezels en schapen van eigenaar zien wisselen. De nomaden en berbers moeten soms wel drie dagen reizen om de markt te bereiken. Aan het einde van de ochtend rijden we over de zoutvlakte Chott El Jerid naar Tamerza. Onderweg kun je je verbazen over de fata morgana’s en de droogte van de gebroken grond.

  image

  Tozeur is een levendig stadje in het zuiden van Tunesië. In de oude medina, waar auto’s niet zijn toegestaan, zie je vrouwen in zwarte maliya's voort schuifelen door de smalle steegjes. De oase van Tozeur herbergt meer dan 400.000 palmbomen die water onttrekken aan de ruim 200 natuurlijke bronnen. Aan de palmbomen groeien de beroemde dadels. Ze geven schaduw aan alles wat eronder groeit; vijgen, passievruchten, abrikozen, sinaasappels en perziken.

 • 7

  Tozeur / wandeling naar Tamerza

  image

  Vanuit Tozeur bezoeken we Tamerza, een prachtige bergoase ten westen van de stad. Tamerza bevindt zich in een landschap van bergen, rivierbeddingen en spectaculaire kloven. We hebben 's middags de tijd om te wandelen, de oase en de paradijselijke omgeving uitgebreid te verkennen met z'n prachtige kloof. Als het heet is, brengt het watervalletje beneden misschien wel de juiste verkoeling.

  image

  In één van de restaurantjes kun je heerlijk couscous of het typisch Tunesische brick à l’oeuf eten. Je hebt verder de dag vrij om te doen wat je wilt, of het gezellige stadje te verkennen, een ritje te maken met de paardencaleche door de palmoase, te spelen bij het zwembad en eventeel nog laatste souvenirs te kopen. Tozeur is bekend om het fraaie metselwerk en het loont de moeite je te laten verdwalen in het oude gedeelte van de stad tussen de vele muren en gebouwen die versiert zijn met het gele baksteen. We slapen in een hotel met zwembad in de zone touristique.

 • 8

  vroege vlucht Tozeur - Tunis

  image

  We staan heel vroeg op voor een korte vlucht naar Tunis, de hoofdstad van Tunesië. Je hebt verder de hele dag vrij om deze grote en moderne maar ook zeer gezellige stad te verkennen. Zoals vele voormalig Franse koloniale steden is Tunis verdeeld in een oude stad, de medina waar je de grote markt (souq) vindt, en de ‘ville nouvelle, het moderne gedeelte.

  image

  Wie nog wat cultuur wil snuiven kan naar het Bardo Museum, dat vol staat met stukken uit de klassieke en recentere geschiedenis van Tunesië. Een leuke treinrit verder vind je Carthago, de beroemde oude Fenicische handelsstad en vlak daarbij het blauw-wit gekleurde stadje Sidi Bou Said. ’s Avonds genieten we van een laatste Tunesische maaltijd en dan is deze week alweer voorbij.

  image

  Carthago tentoonstelling Rijksmuseum

  Tot en met 10 mei 2015 is in het Rijksmuseum de tentoonstelling "Carthago" te zien. Maak kennis met de archeologische rijkdom en roemruchte geschiedenis van een van de spraakmakendste havensteden uit de oudheid.

  Meer informatie vind je op de website van het Rijksmuseum.

 • 9

  vlucht naar Brussel

  Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 21 deelnemers
 • Fascinerende kamelentocht met woestijnovernachting
 • Afwisselende tocht door niet-toeristisch Tunesië
 • Rondreis per landcruiser van de gebaande paden af
 • Wandeling door ruig gebied met ezeltjes voor de kinderen
 • Unieke overnachting in sfeervol berberkasteel
 • Verblijf in een grotwoning, maar ook in hotels met zwembad
 • Bezoek aan de (dieren-)markt van Douz
 • Nederlandstalige reisbegeleiding

Familiereis Tunesië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon