< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Veel maaltijden inbegrepen! 12x ontbijt, 14x lunch en 12x diner
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Kampeerrondreis met bezoek aan de mooiste parken en steden van West Amerika
 • Bezoek de bekenste Amerikaanse steden als Los Angeles, San Francisco, Las Vegas
 • Prettige afwisseling tussen kamperen op mooie lokaties en overnachten in hotels
 • Bezoek aan de nationale parken Yosemite, Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon
 • Inclusief alle entreegelden voor alle nationale parken
 • Start in San Francisco, de mooiste stad van de VS
 • Mogelijkheid om een helicoptervlucht boven de Grand Canyon te maken
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Ontspannen einde in Los Angeles en optioneel bezoek aan Disneyland

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – San Francisco

  image

  Vandaag begint je familiereis naar West-Amerika. Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenootjes tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten om je naar het hotel te brengen.  San Francisco is een fantastische stad en een mengelmoes van bouwstijlen en culturen. De stad spreidt zich uit over 34 heuvels, soms zijn de straten behoorlijk steil en is het een pittige klim. De komende drie nachten overnachten we in een comfortabele hotel.

 • 2

  San Francisco / vrije dag

  image

  Vandaag maak je kennis met het China Town, met kerken uit de 18e eeuw en Chinese tempels en onderneem je de pittige klim van Lombard Street; de steilste straat van de stad. Vanuit Fisherman’s Warf, de oude haven van San Francisco, heb je een prachtig uitzicht op de Golden Gate brug. Uiteraard wandelen we de Golden Gate Bridge over. Zo heb je een goed beeld gekregen van de stad en ’s middags heb je zelf de tijd om meer te ontdekken.

 • 3

  San Fransisco / vrije dag

  image

  Je kunt een bezoek brengen aan het beroemde gevangeniseiland Alcatraz en in de avond kun je een catamarancruise maken over San Francisco Bay naar de Golden Gate Bridge. Wil je de Amerikaanse sportcultuur beleven? Dan is het een aanrader om een honkbalwedstrijd van de Giants mee te maken.

  LET OP: Reserveringen voor Alcatraz moet je al een paar weken van te voren maken. Meer informatie is te vinden op www.alcatrazcruises.com (opent in nieuw venster).

 • 4

  naar Yosemite Nationaal park

  image

  We verlaten de stad en gaan op weg naar Yosemite Nationaal park (spreek uit yo-sem-itie). Al snel rijden we door goud glooiend heuvellandschap, langs perzik- en nectarine gaarden. Onderweg maken we diverse stops, ondermeer om inkopen te doen voor de avondmaaltijd. Het laatste stuk rijden we omhoog via een slingerweg met steeds meer naaldbomen. Aangekomen op de kampeerplek krijg je eerst een uitgebreide uitleg en kun je daarna zelf je tent opzetten tussen de bomen. We kamperen hier twee nachten. Elke dag steek je om de beurt de handen uit de mouwen en zul je zo nu en dan eens de tafel moeten dekken, koken en afwassen.

 • 5

  Yosemite Nationaal park

  image

  Yosemite is een paradijs voor wandelaars, in het park zijn diverse trails uitgezet. Er is een pittige wandeling die je kunt lopen door Yosemite Valley. De totale lengte van de tocht is ongeveer 13 kilometer. Je loopt eerst helemaal naar beneden waar je kunt uitrusten aan de rivier. Vervolgens loop je omhoog naar de Vernal watervallen. De omgeving is zeer afwisselend en onderweg heb je prachtige uitzichten. Na een uur of vier kom je bij de Nevada waterval. De watervallen zijn spectaculair en diep onder je zie je de Vernal waterval. Vergeet niet je zwemkleding, want in de namiddag kunnen we naar een plek rijden aan de Merced rivier waar je heerlijk kunt zwemmen. Je kunt ook besluiten om een fiets huren. Yosemite Valley is redelijk vlak en daardoor zeer geschikt voor de fiets.

 • 6

  naar Bishop, via Mono Lake

  image

  We rijden vandaag via the Tioga Highway en Tioga pas naar Tenaya, met wat geluk zie je onderweg nog sneeuw liggen op de pieken. In Tenaya kun je bijvoorbeeld een korte wandeling maken of gaan zwemmen. Halverwege de middag rijden we verder over de Tioga pas en maken we een korte stop bij Mono Lake. Dit is een van oudste meren van heel Noord-Amerika. Het heeft een oppervlakte van ruim 150 km² en opvallend zijn de vreemd gevormde kalksteentorens in het water en op de oevers. Aangekomen in het plaatsje Bishop zetten we onze tenten op voor één nacht.

  NB: De Tioga Pass is in het voor- en najaar gesloten wegens sneeuwval. In de overige periode komt dit zelden voor. Indien tijdens één van onze reizen de route is afgesloten zullen we via een andere weg naar Bishop reizen.

 • 7

  naar Las Vegas

  image

  Vandaag hebben we een lange dag naar Las Vegas is voor de boeg. We rijden dwars door een desolaat landschap van Death Valley. Zodra we Las Vegas binnen rijden zien we de piramide van Gizeh naast de Eiffeltoren en de skyline van New York. Een groter contrast tussen natuur en een stad als Las Vegas is bijna niet denkbaar! De komende twee nachten slapen we in een zeer comfortabel hotel met zwembad dichtbij de strip.

 • 8

  Las Vegas / vrije dag

  image

  Las Vegas telt enorm veel gokautomaten, dagelijks vele shows, shopping malls én het is de stad waar meer dan 100.000 huwelijken per jaar worden gesloten. Maak vandaag een gondeltocht in het Venetian. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in Las Vegas vinden!  's Avonds is de Las Vegas Boulevard, ook wel 'the strip' genoemd, dé plek waar je moet zijn. Voor verschillende hotels zijn gratis shows zoals de fonteinenshow voor het Bellagio en de vulkaanuitbarsting voor het Mirage hotel. Uiteraard kun je ook relaxen aan het zwembad van het hotel.

 • 9

  naar Zion Nationaal Park

  image

  Vandaag rijden we langs het Colorado Plateau op weg naar Zion NP. We rijden langs de Virgin rivier en door een prachtig gebied met rode rotsen. Af en toe stoppen we om van het uitzicht te genieten. In Zion kun je mooie en zeer spectaculaire wandeltochten maken van verschillende zwaartes. Je kunt in het Zion Nationaal Park gebruik maken van de handige shuttleservice. Deze bus rijdt op en neer het park in en je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt. Vannacht zoeken we weer onze inmiddels vertrouwde tent en slaapzak op.

 • 10

  naar Bryce Canyon

  image

  In de ochtend gaan we op weg naar Bryce Canyon. Dit gebied is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. De zon zorgt voor prachtige schakeringen van de kleuren van de rotsen. De kleuren variëren van roze naar oranje. Je kunt hier een prachtige wandeling maken tussen de zandsteenformaties en er zijn diverse uitkijkpunten. Dit gebied is zeer fotogeniek en het licht is prachtig aan het einde van de middag. Het is ook mogelijk een paardrijtocht te maken in Bryce Canyon. We kamperen in de buurt van het park op camping, een fantastische plek om buiten te slapen en sterren te kijken.

 • 11

  naar Boulder / overnachting op een ranch

  image

  Vandaag rijden we naar het kleine plaatsje Boulder, waar onze Ranch ligt. Hier verblijven we één nacht waar een grote verscheidenheid aan activiteiten te doen is. De activiteiten variëren van kleine wandelingen tot vliegvissen en van mountainbiken tot marshmallows roosteren bij het kampvuur. In de avond schuif je aan voor een stevige maaltijd en worden er rond het kampvuur verhalen verteld.

 • 12

  naar Moab, via Capitol Reef National Park

  image

  Vandaag gaan we op weg naar het stadje Moab. Onderweg bezoeken we Capitol Reef National Park. In het zuiden van Utah is miljoenen jaren geleden een grote plooi in de aardkorst van honderden kilometers lang ontstaan. Dezelfde kracht vormde later het Colorado plateau. In Capitol Reef wordt deze plooi en zijn spectaculaire geërodeerde verzameling van kleurrijke rotsen, massieve blokken, canyons en bogen beschermd. In Moab blijven we twee nachten op een gezellige camping op loopafstand van restaurants en winkels.

 • 13

  Moab / bezoek aan Arches National Park en Canyonlands

  image

  Moab is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het nabijgelegen Arches National Park. Onderweg stoppen we in Canyonlands, het oudste en meest ruige deel van Utah. We maken een wandeling en hebben fantastische uitzichten op het het Coloradoplateau met canyons en tafelbergen. Arches National Park herbergt ontelbaar veel natuurlijke bogen, die zijn gevormd door water, ijs en extreme temperaturen. De verschillende wandelingen die je kunt maken staan garant voor spectaculaire uitzichten op dit natuurgebied. Zo kun je een wandeling maken van een paar uur over rotsachtige paden naar Delicate Arch, misschien wel de allermooiste boog ter wereld.

  image

  De volgende stop is bij Dead Horse Point State Park, dat vooral bekend is dankzij het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River die daar met een grote bocht om een rotsplateau heen draait. Vroeger gebruikten cowboys dit rotsplateau om paarden naar toe te drijven en vervolgens het smalle stuk af te sluiten met een hek. Volgens een oude legende zijn paarden er een keer aan hun lot overgelaten, vandaar de naam Dead Horse Point.

 • 14

  naar Monument Valley / Jeeptour (inclusief)

  image

  We rijden naar Monument Valley, dat in het reservaat van de Navajo indianen ligt, en misschien wel het meest gefotografeerde gebied van Amerika is. Monument Valley ligt op de grens van Utah en Arizona. Het decor van de rode rotsformaties en de woestijn heeft dienst gedaan in vele films over het wilde westen! Vannacht slaap je in een traditionele Navajo hogan in Monument Valley.

  image

  We gaan naar het bezoekerscentrum vanwaar je een perfect uitzicht hebt op de omgeving. Aan het eind van de middag maken we een excursie per open jeep onder leiding van een lokale Navajo-indianen gids. Tijdens de tocht krijgen we veel informatie over de omgeving en de vele films die hier opgenomen zijn. Met wat fantasie kun je allerlei figuren ontdekken in de rotsformaties. Aan het eind van de tocht schuiven we aan tafel voor een diner bij de indianen.

 • 15

  naar de Grand Canyon

  image

  Grand Canyon is één van Amerika’s meest indrukwekkende natuurverschijnselen, ontstaan door de wind en de Colorado River. Het is een prachtig gebied met 's werelds grootste stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. De Grand Canyon maakt deel uit van het Colorado Plateau en heeft een lengte van 466 km en een gemiddelde breedte van 16 km. We stoppen bij een uitkijktoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de canyon. In het park is van alles te doen en ook hier is er een goed functionerend shuttlebussysteem om er zelf op uit te trekken. We zetten weer de tent op om de komende twee nachten in de buurt van de Grand Canyon te slapen.

 • 16

  Grand Canyon

  image

  Als je vandaag vroeg op staat, kun je de zonsopgang boven de Canyon meemaken. Een unieke ervaring! Daarna is het tijd voor wat actie en je hebt de keuze uit diverse trails. Hier kun je o.a. de Bright Angel Trail en de de South Kaibab Trail lopen. Deze laatste is en stevige wandeling van ongeveer vijf uur met prachtige, open uitzichten op de Canyon en de Colorado River. Na deze actieve dag is een drankje in de namiddag zon een welkome bijkomstigheid! Mocht je een kortere wandeling willen maken dan is dit ook mogelijk.

  Tijdens het bezoek aan de Grand Canyon is er de mogelijkheid om een helikoptervlucht boven het gebied te maken. De plaatsen voor de helikoptervlucht zullen voorafgaand aan de reis door onze lokale vertegenwoordiger gereserveerd worden. Je bent hierdoor verzekerd van een plek tijdens de helikoptervlucht, tenzij de weersomstandigheden het niet toelaten. De reisbegeleider zal de eerste dagen van de reis inventariseren wie deel wil nemen.

 • 17

  naar Havasu

  image

  We rijden verder naar Havasu waar we een nacht zullen overnachten, voordat we verder gaan naar Los Angeles. In Havasu kun je een stukje Europa bewonderen, hier staat de echte London Bridge. Ze hebben elk stukje genummerd en naar Havasu verscheept en weer opgebouwd. Zo, ben je ook even in Londen geweest!

 • 18

  naar Los Angeles

  image

  Vandaag rijden we door droog en vlak woestijnlandschap naar Los Angeles, een rit van zo’n 5 uur. Onderweg bezoeken we het Joshua Tree National Park. Hier overheerst een woestijnlandschap met rotsformaties en exotische planten, zoals grote cactussoorten, waaierpalmen en de 'Joshua Tree', een grote yucca soort waar het park zijn naam aan heeft te danken.

  image

  Los Angeles, "the city of Angels", is een prima plek om deze reis af te ronden. Er is van alles te doen, zoals een bezoek aan de filmstudio's in Hollywood, de luxe villa's van de filmsterren en winkels in Beverly Hills of Disneyland.

 • 19

  Los Angeles / vrije dag

  image

  Vandaag neemt de reisbegeleider je mee voor een stadstour door Los Angeles. Eerst rijden we door Beverly Hills om de luxe villa´s van de filmsterren te spotten. Natuurlijk zetten we het grote Hollywood bord op de foto en kunnen we Batman en Mickey Mouse ontmoeten op de ´Walk of fame´. Hierna gaan we naar Venice Beach met de typische houten huisjes op palen waar strandwachters een oogje in het zeil houden.

  image

  Neem op een terrasje een lekkere vruchtenshake of een frappucino. Zo heb je een goed beeld gekregen van de stad en ’s middags heb je zelf de tijd om meer te ontdekken. Als je op wilt gaan in het Amerikaanse leven dan is het zeker een aanrader om fietsen of skates te huren. Langs het strand loopt een fietspad waarlangs je een leuke tocht kunt maken.

 • 20

  Los Angeles / vrije dag

  image

  Vandaag is er van alles te doen, zoals een bezoek aan de Universal filmstudio's of aan het oorspronkelijke Disneyland, ten zuiden van Los Angeles. Het is het allereerste Disney-themapark ooit gebouwd en geopend in 1955. Één van de meest spectaculaire rollercoasters van Amerika, de Space Mountain, vind je in Tomorrowland. Twee keer per dag is er een parade waarin diverse beroemde Disneyfiguren meelopen. Vandaag is de laatste avond in Amerika en kun je nog even genieten van die echte Amerikaanse hamburger!

 • 21

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 22

  Aankomst in Nederland

Familiereis Verenigde Staten - Kampeerreis

Cowboys en indianen

image
22 dagen vanaf € 3.248
Naar boven
 

Inspiratiedag 11 maart

 • Kom 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
 • Reispresentaties van Peru tot aan Ethiopië
 • Bereid je goed voor op de reis bij het Reishoekje

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.