Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – San Francisco

  image

  Vandaag begint jullie familiereis naar West-Amerika. Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenootjes tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten om je naar het hotel te brengen. San Francisco is een fantastische stad en een mengelmoes van bouwstijlen en culturen. De stad spreidt zich uit over 34 heuvels, soms zijn de straten behoorlijk steil en is het een pittige klim. De komende twee nachten overnachten we in een comfortabele hotel.

 • 2

  San Francisco / vrije dag

  image

  Vandaag maak je kennis met het China Town, met kerken uit de 18e eeuw en Chinese tempels en onderneem je de pittige klim van Lombard Street; de steilste straat van de stad. Vanuit Fisherman’s Warf, de oude haven van San Francisco, heb je een prachtig uitzicht op de Golden Gate brug. Uiteraard wandelen we de Golden Gate Bridge over. Zo heb je een goed beeld gekregen van de stad en ’s middags heb je zelf de tijd om meer te ontdekken.

  image

  Je kunt een bezoek brengen aan het beroemde gevangeniseiland Alcatraz en in de avond kun je een catamarancruise maken over San Francisco Bay naar de Golden Gate Bridge. Wil je de Amerikaanse sportcultuur beleven? Dan is het een aanrader om een honkbalwedstrijd van de Giants mee te maken.

  LET OP: Reserveringen voor Alcatraz moet je al een paar weken van te voren maken en vindt plaats in de ochtend waardoor je niet mee kunt met de stadstour. Meer informatie is te vinden op www.alcatrazcruises.com (opent in nieuw venster).

 • 3

  naar Yosemite Nationaal park

  image

  We verlaten de stad en gaan op weg naar Yosemite Nationaal park (spreek uit yo-sem-itie). Al snel rijden we door goud glooiend heuvellandschap, langs perzik- en nectarine gaarden. Onderweg maken we diverse stops, ondermeer om inkopen te doen voor de avondmaaltijd. Het laatste stuk rijden we omhoog via een slingerweg met steeds meer naaldbomen. Aangekomen op de kampeerplek krijg je eerst een uitgebreide uitleg en kun je daarna zelf je tent opzetten tussen de bomen. We kamperen hier twee nachten. Elke dag steek je om de beurt de handen uit de mouwen en zul je zo nu en dan eens de tafel moeten dekken, koken en afwassen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Lunch
  • Diner
 • 4

  Yosemite Nationaal park

  image

  Yosemite is een paradijs voor wandelaars, in het park zijn diverse trails uitgezet. Er is een pittige wandeling die je kunt lopen door Yosemite Valley. De totale lengte van de tocht is ongeveer 13 kilometer. Je loopt eerst helemaal naar beneden waar je kunt uitrusten aan de rivier. Vervolgens loop je omhoog naar de Vernal watervallen. De omgeving is zeer afwisselend en onderweg heb je prachtige uitzichten. Na een uur of vier kom je bij de Nevada waterval. De watervallen zijn spectaculair en diep onder je zie je de Vernal waterval. Vergeet niet je zwemkleding, want in de namiddag kunnen we naar een plek rijden aan de Merced rivier waar je heerlijk kunt zwemmen. Je kunt ook besluiten om een fiets huren. Yosemite Valley is redelijk vlak en daardoor zeer geschikt voor de fiets.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  via Mono Lake naar Las Vegas

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag naar Las Vegas voor de boeg. Via the Tioga Highway en Tioga pas naar Tenaya, met wat geluk zie je onderweg nog sneeuw liggen op de pieken. In Tenaya kun je bijvoorbeeld een korte wandeling maken of gaan zwemmen. Daarna rijden we verder over de Tioga pas en maken we een korte stop bij een uitzichtpunt over Mono Lake. Dit is een van oudste meren van heel Noord-Amerika. Het heeft een oppervlakte van ruim 150 km² en opvallend zijn de vreemd gevormde kalksteentorens in het water en op de oevers. 

  image

  Zodra we Las Vegas binnen rijden zien we de piramide van Gizeh naast de Eiffeltoren en de skyline van New York. Een groter contrast tussen natuur en een stad als Las Vegas is bijna niet denkbaar! De komende twee nachten slapen we in een zeer comfortabel hotel met zwembad dichtbij de strip.

  NB: De Tioga Pass is in het voor- en najaar gesloten wegens sneeuwval. In de overige periode komt dit zelden voor. Indien tijdens één van onze reizen de route is afgesloten zullen we via een andere weg naar Bishop reizen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 6

  Las Vegas / vrije dag

  image

  Las Vegas telt enorm veel gokautomaten, dagelijks vele shows, shopping malls én het is de stad waar meer dan 100.000 huwelijken per jaar worden gesloten. Maak vandaag een gondeltocht in het Venetian. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in Las Vegas vinden!  's Avonds is de Las Vegas Boulevard, ook wel 'the strip' genoemd, dé plek waar je moet zijn. Voor verschillende hotels zijn gratis shows zoals de fonteinenshow voor het Bellagio en de vulkaanuitbarsting voor het Mirage hotel. Uiteraard kun je ook relaxen aan het zwembad van het hotel.

 • 7

  naar Zion Nationaal Park

  image

  Vandaag rijden we langs het Colorado Plateau op weg naar Zion NP. We rijden langs de Virgin rivier en door een prachtig gebied met rode rotsen. Af en toe stoppen we om van het uitzicht te genieten. In Zion kun je mooie en zeer spectaculaire wandeltochten maken van verschillende zwaartes. Je kunt in het Zion Nationaal Park gebruik maken van de handige shuttleservice. Deze bus rijdt op en neer het park in en je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt. Vannacht zoeken we weer onze inmiddels vertrouwde tent en slaapzak op.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Lunch
  • Diner
 • 8

  Zion Nationaal Park / vrije dag

  image

  De naam Zion is afkomstig van de religieuze Mormoonse pioniers, en betekent ''plek van rust en veiligheid''. Er zijn verschillende wandelingen tussen twee tot vier uur mogelijk. Één van de wandelingen is de Angel's Landing Trail, die één van de mooiste trails van alle Nationale Parken in de V.S. wordt genoemd! Het is een zware trail die niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees.

  image

  De lengte van de trail is 8,6 kilometer en het hoogteverschil is ongeveer 450 meter. Het pad zigzagt omhoog langs het steile Walter’s Wiggles pad. Tijdens het laatste gedeelte bij Scout's Lookout loop je over een smalle richel (gedeeltelijk afgezet met kettingen) met aan beide zijden diepe afgronden. Wanneer je niet over de richel wilt lopen, kun je toch genieten van de spectaculaire uitzichten over Zion Canyon. Natuurlijk zijn er ook genoeg minder zware wandelingen. De reisbegeleider zal jullie helpen met het kiezen van een geschikte wandeling.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  naar Bryce Canyon

  image

  In de ochtend gaan we op weg naar Bryce Canyon. Dit gebied is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. De zon zorgt voor prachtige schakeringen van de kleuren van de rotsen. De kleuren variëren van roze naar oranje. Je kunt hier een prachtige wandeling maken tussen de zandsteenformaties en er zijn diverse uitkijkpunten. Dit gebied is zeer fotogeniek en het licht is prachtig aan het einde van de middag. Het is ook mogelijk een paardrijtocht te maken in Bryce Canyon. We kamperen in de buurt van het park op camping, een fantastische plek om buiten te slapen en sterren te kijken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  via Capitol Reef National Park naar Moab

  image

  In het zuiden van Utah is miljoenen jaren geleden een grote plooi in de aardkorst van honderden kilometers lang ontstaan. Dezelfde kracht vormde later het Colorado plateau. Deze plooi wordt de Waterpocket Fold genoemd. In Capitol Reef wordt deze plooi en zijn spectaculaire geërodeerde verzameling van kleurrijke rotsen, massieve blokken, canyons en bogen beschermd. We kamperen drie nachten in Moab. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 11

  Moab / bezoek Dead Horse Point en Canyonlands NP

  image

  Moab is een klein, maar leuk stadje dat gemakkelijk te voet verkend kan worden. De reisbegeleider kan suggesties doen voor optionele activiteiten zoals bijvoorbeeld mountainbiken. Dead Horse Point State Park is vooral bekend dankzij het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River die daar met een grote bocht om een rotsplateau heen draait. Vroeger gebruikten cowboys dit rotsplateau om paarden naar toe te drijven en vervolgens het smalle stuk af te sluiten met een hek. 

  image

  Volgens een oude legende zijn paarden er een keer aan hun lot overgelaten, vandaar de naam Dead Horse Point. Canyonlands NP is het oudste en meest ruige deel van Utah's Nationale Parken.hier kun je wandelen en heb je fantastische uitzichten op het desolate landschap van de in het Coloradoplateau uitgesleten canyons en tafelbergen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  Moab / bezoek Arches National Park

  image

  Moab is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het nabijgelegen Arches National Park. Het park herbergt ontelbaar veel natuurlijke bogen, die zijn gevormd door water, ijs en extreme temperaturen. De verschillende wandelingen die je kunt maken staan garant voor spectaculaire uitzichten op dit natuurgebied. Zo kun je een wandeling maken van een paar uur over rotsachtige paden naar Delicate Arch, misschien wel de allermooiste boog ter wereld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  naar Monument Valley

  image

  We rijden naar Monument Valley, dat in het reservaat van de Navajo indianen ligt, en misschien wel het meest gefotografeerde gebied van Amerika is. Monument Valley ligt op de grens van Utah en Arizona. Het decor van de rode rotsformaties en de woestijn heeft dienst gedaan in vele films over het wilde westen!

  image

  We gaan naar het bezoekerscentrum vanwaar je een perfect uitzicht hebt op de omgeving. Aan het eind van de middag kun je een excursie per open jeep maken onder leiding van een lokale Navajo-indianen gids. Tijdens de tocht krijgen we veel informatie over de omgeving en de vele films die hier opgenomen zijn. Met wat fantasie kun je allerlei figuren ontdekken in de rotsformaties. Aan het eind van de tocht schuif je aan tafel voor een diner bij de indianen. De reisbegeleider kan je helpen de jeeptocht met diner te regelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  naar de Grand Canyon

  image

  Grand Canyon is één van Amerika’s meest indrukwekkende natuurverschijnselen, ontstaan door de wind en de Colorado River. Het is een prachtig gebied met 's werelds grootste stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. De Grand Canyon maakt deel uit van het Colorado Plateau en heeft een lengte van 466 km en een gemiddelde breedte van 16 km. We stoppen bij een uitkijktoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de canyon. In het park is van alles te doen en ook hier is er een goed functionerend shuttlebussysteem om er zelf op uit te trekken. We zetten weer de tent op om de komende twee nachten in de buurt van de Grand Canyon te slapen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  Grand Canyon

  image

  Als je vandaag vroeg op staat, kun je de zonsopgang boven de Canyon meemaken. Een unieke ervaring! Daarna is het tijd voor wat actie en je hebt de keuze uit diverse trails. Hier kun je o.a. de Bright Angel Trail en de de South Kaibab Trail lopen. Deze laatste is en stevige wandeling van ongeveer vijf uur met prachtige, open uitzichten op de Canyon en de Colorado River. Na deze actieve dag is een drankje in de namiddag zon een welkome bijkomstigheid! Mocht je een kortere wandeling willen maken dan is dit ook mogelijk.

  image

  Tijdens het bezoek aan de Grand Canyon is er de mogelijkheid om een helikoptervlucht boven het gebied te maken. De plaatsen voor de helikoptervlucht zullen voorafgaand aan de reis door onze lokale vertegenwoordiger gereserveerd worden. Je bent hierdoor verzekerd van een plek tijdens de helikoptervlucht, tenzij de weersomstandigheden het niet toelaten. De reisbegeleider zal de eerste dagen van de reis inventariseren wie deel wil nemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 16

  naar Laughlin

  image

  In de ochtend heb je nog de tijd om de laatste keer de Grand Canyon te zien of een korte wandeling te maken. Hierna rijden we naar de stad Laughlin, welke helemaal in het zuiden van Nevada ligt. In Laughlin overnachten we één nacht en het is een goede plek om de rit tussen de Grand Canyon en Los Angeles te onderbreken. Aangekomen in het hotel kun je nog even een duik in het zwembad nemen en in de avond kun je in de stad bij één van de vele restaurants eten. Waar heb jij zin in? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 17

  naar Los Angeles

  image

  Vandaag rijden we door droog en vlak woestijnlandschap naar Los Angeles, een rit van zo’n 5 uur. Onderweg bezoeken we het Joshua Tree National Park. Hier overheerst een woestijnlandschap met rotsformaties en exotische planten, zoals grote cactussoorten, waaierpalmen en de 'Joshua Tree', een grote yucca soort waar het park zijn naam aan heeft te danken.

  image

  Los Angeles, "the city of Angels", is een prima plek om deze reis af te ronden. Er is van alles te doen, zoals een bezoek aan de filmstudio's in Hollywood, de luxe villa's van de filmsterren en winkels in Beverly Hills of Disneyland.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Lunch
 • 18

  Los Angeles / vrije dag

  image

  Vandaag neemt de reisbegeleider je mee voor een stadstour door Los Angeles. Eerst rijden we door Beverly Hills om de luxe villa´s van de filmsterren te spotten. Natuurlijk zetten we het grote Hollywood bord op de foto en kunnen we Batman en Mickey Mouse ontmoeten op de ´Walk of fame´. Hierna gaan we naar Venice Beach met de typische houten huisjes op palen waar strandwachters een oogje in het zeil houden.

  image

  Neem op een terrasje een lekkere vruchtenshake of een frappucino. Zo heb je een goed beeld gekregen van de stad en ’s middags heb je zelf de tijd om meer te ontdekken. Als je op wilt gaan in het Amerikaanse leven dan is het zeker een aanrader om fietsen of skates te huren. Langs het strand loopt een fietspad waarlangs je een leuke tocht kunt maken. 

 • 19

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Afhankelijk van het vluchtschema heb je nog tijd om rond te dwalen in L.A. Daarna stappen we in het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 20

  Aankomst in Nederland


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Veel maaltijden inbegrepen!
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Kampeerrondreis met bezoek aan de mooiste parken en steden van West Amerika
 • Bezoek de bekendste Amerikaanse steden als Los Angeles, San Francisco, Las Vegas
 • Prettige afwisseling tussen kamperen op mooie locaties en overnachten in hotels
 • Bezoek aan de nationale parken Yosemite, Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon
 • Inclusief alle entreegelden voor alle nationale parken
 • Start in San Francisco, de mooiste stad van de VS
 • Mogelijkheid om een helicoptervlucht boven de Grand Canyon te maken
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Ontspannen einde in Los Angeles

Familiereis Verenigde Staten - Kampeer/hotel reis

Cowboys en indianen

image
20 dagen vanaf € 3.119
Naar boven