< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

NB: In San Francisco en Los Angeles is er geen reisbegeleider aanwezig.
Op de ochtend van vertrek naar Yosemite, na het ontbijt en de check-out zal de reisbegeleider zich bij de groep voegen. Dat is op dag 4 om 07.30.
De reisbegeleider neemt afscheid van de groep bij aankomst in het hotel in Los Angeles.

 Beste reistijd

Aangezien de meeste parken die we bezoeken boven de 1500 meter liggen is de temperatuur in onze zomer perfect om allerlei activiteiten te ondernemen. We staan vaak vroeg op om wandelingen te maken. In Las Vegas en Monument Valley kan het erg warm zijn. In de steden Los Angeles en San Francisco staat altijd een koel briesje.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Dit is de perfecte reis voor natuurliefhebbers die graag actief zijn. We maken zo veel mogelijk wandeltochten omdat dit de beste manier is om van het spectaculaire landschap te genieten. Op diverse plaatsen kun je paardrijden of mountainbiken.
Iedereen met een normale gezondheid en flexibele houding kan deze reis maken. Faciliteiten en infrastructuur zijn over het algemeen erg goed in de Verenigde Staten. Het blijft echter een avontuurlijke kampeerreis en er zijn soms lange reisdagen.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We maken de hele reis reis gebruik van kleine busjes met trailer. Alle busjes hebben airco, comfortabele stoelen en uitstekende vering. Er kunnen 15 passagiers in + de chauffer/gids, maar om het comfortabel te houden is de maximale groepsgroote per busje slechts 13.

De transfer van de luchthaven naar het eerste hotel in San Francisco en van het laatste hotel in Los Angeles naar de airport zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit is eenvoudig zelf te doen en we vragen je dan ook dit zelf te regelen.

Het Best Western Americania in San Francisco ligt 22 kilometer vanaf San Francisco International Airport.
Een taxi kost ongeveer $40-$45.
Een shuttle service rijdt van de luchthaven naar het "Best Western Americania" en kost $17 per persoon.
De shuttle service kan bij aankomst worden geboekt tot 24 uur van te voren of vooraf online via www.supershuttle.com

Het Hotel Carmel in Los Angeles ligt ongeveer 15 kilometer van Los Angeles International Airport.
Een taxi kost ongeveer $35-$45
Een shuttle bus rijd van het "Carmel Hotel" naar de luchthaven in Los Angeles en kost $15 per persoon. De shuttle service kan bij aankomst worden geboekt tot 24 uur van te voren of vooraf online via www.supershuttle.com

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Familiereis Verenigde Staten

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!