< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

extra overnachtingen in Longyearbyen
Normaalgesproken kom je in Longyearbyen aan op de dag dat je inscheept, en vertrek je op de dag dat je uitscheept. Het kan echter gebeuren dat de vluchten vol zitten of dat deze niet aansluiten op de cruise. In dergelijke gevallen kan het noodzakelijk zijn dat er een overnachting in Longyearbyen bijgeboekt moet worden. Als wij deze overnachting in Longyearbyen via Quark Expeditions regelen, overnacht je in een luxe, maar volgens sommigen wat sfeerloos hotel; het SAS Radisson Blu Polar Hotel (www.radissonblu.com/hotel-spitsbergen).
Je kunt er echter ook voor kiezen deze overnachting zelf te regelen. Een leuk alternatief voor het Radisson is Mary-Ann's Polarriggen. De kamertjes zijn klein en het sanitair is gedeeld, maar wat je terug krijgt is een leuk, knus hotelletje met een goed restaurant. Dit hotel kan echter niet door Sawadee geregeld worden. Kijk voor meer info op www.polarriggen.com.

aan boord
Aan boord slaap je standaard in een tweepersoons kajuit met stapelbed en met gedeeld sanitair. De standaard kajuiten zijn niet heel groot, maar hebben genoeg kastruimte, een wastafel, een of twee patrijspoorten, een schrijftafel, een kleine sofa en airconditioning. Het is mogelijk om een grotere kamer op een hoger dek te nemen of een kamer met eigen sanitair, maar deze hebben uiteraard een ander prijskaartje. De prijs van een éénpersoonskamer is ongeveer anderhalf maal de reguliere prijs. Dit is altijd op aanvraag; het aantal éénpersoonshutten is zeer beperkt.

In onderstaand prijstabel kun je zien wat de toeslagen zijn indien je kiest voor een hogere klasse kajuit. De "Superior" klasse en hoger kunnen uitsluitend op basis van twee personen geboekt worden. Als je alleen reis en je wilt in een Superior of hoger, dien je het single-supplement te betalen. Alles is altijd op aanvraag.
prijstabel Noordpool

Zie het kopje "Vervoer" voor meer informatie over de boten en de verschillende klassen kajuiten.

Oslo
Omdat vluchttijden vaak niet aansluiten, is de kans groot dat je op de terugreis een nacht in Oslo moet doorbrengen. De kosten voor deze overnachting en de transfers zijn nog niet in de reissom opgenomen. Rede hiervoor is dat er meerdere opties zijn.

De eerste optie is dat je voor vertrek zelf de overnachting boekt bij een hotel in Oslo.Via websites als www.expedia.nl of www.booking.com kun je zelf een hotel uitzoeken dat past bij je budget en de gewenste locatie (vlakbij het vliegveld of juist in het centrum). Prijzen voor een hotelkamer in Oslo beginnen bij € 60,- voor een single. Cochs Pensjonat bijvoorbeeld (www.cochspensjonat.no/englishindex.html) biedt eenvoudige kamers nabij het centrum voor een relatief lage prijs. Wil je liever niet zelf je hotel regelen? Kies dan voor optie twee:

De tweede optie is dat wij deze hotelovernachting in Oslo regelen. Wij maken gebruik van 4 goede hotels, die hieronder met link en prijs vermeld staan. Geef bij boeking duidelijk aan indien we één van deze hotels moeten reserveren.

Rica Gardermoen, nabij het vliegveld. Twin/double € 150, single € 145,-
Rica Gardermoen
Clarion Royal Christiania, in het centrum. Twin/double € 175,-, single € 160,-
Clarion Royal Christiania
Thon Hotel Opera, in het centrum. Twin/double € 195,-, single € 145,-
Thon Hotel Opera
Hotel Continental, in het centrum. Twin € 225,-, single, € 195,-
Hotel Continental

Vervoer van en naar het vliegveld in Oslo
De transfers in Oslo zijn niet bij de reissom inbegrepen. Deze transfers van het vliegveld naar het hotel kunnen weliswaar door ons geregeld worden, maar de kosten bedragen dan € 259,- per auto per enkele reis.

Als je in een hotel vlakbij het vliegveld overnacht, neem dan een reguliere taxi vanaf het vliegveld.

Overnacht je in een hotel in het centrum? Dan is de trein de beste optie. Het station van Gardermoen Airport is - net als bij Schiphol – op slechts honderden meters van de aankomsthal. Er gaat 2 x per uur een reguliere trein die je in een klein half uur naar het centrum van Oslo brengt. Kosten zijn ongeveer€ 13,- per persoon per enkele reis. Er gaat ook vier maal per uur een iets snellere Airport Expres voor ongeveer € 20,- per persoon per enkele reis. Kaartjes voor zowel de normale als de snellere trein zijn snel en eenvoudig ter plekke te kopen, ook met creditcard.
Informatie over de reguliere treinen: www.nsb.no
Informatie over de Airport Expres: www.flytoget.no/eng
Het station bij het vliegveld heet “Gardermoen Oslo Lufthavn” . Het station in het centrum heet “Oslo S” .

onderstaande standaardtekst is niet van toepassing op deze reis.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

De tocht rond Spitsbergen wordt per voormalig onderzoeksschip gedaan. Dit zijn middelgrote schepen die omgebouwd zijn om groepen toeristen te kunnen vervoeren. Ze zijn uitgerust met zodiacs (grote rubber boten) en verder alle materialen die maar nodig zouden kunnen zijn om een paar weken te kunnen overbruggen. Dit zijn zeker geen grote cruiseschepen waar avondkleding en kristal de sfeer bepalen, maar kleinere, intiemere schepen. Klein genoeg om de sfeer gezellig en informeel te houden; groot en stabiel genoeg om goede faciliteiten te bieden en om de overtocht aangenaam te maken. Aan boord is een eetzaal, een bescheiden bibliotheek en een relaxte lounge met bar. Sommige boten hebben ook een kleine sauna. Een windvrij achterdek, een laag dek bij de boeg en een groot zonnedek bieden ruim plek om aan alle kanten van het uitzicht te kunnen genieten. Ook vanuit de lounge heb je prachtig zicht.

Deze reis wordt uitgevoerd met de volgende schepen. Klik op de naam van de boot voor wat uitgebreidere informatie (PDF-formaat; opent in nieuw venster):

Akademik Sergey Vavilov - overzicht

Voor een volledige beschrijving van elke kajuit op de boot, kun je op onderstaande linken klikken. Het zijn vrij grote PDF-bestanden, soms tot wel 80 pagina’s (2 MB) en ze openen in een nieuw venster. Het is niet mogelijk om bij boeking een specifieke kajuit te reserveren; alleen de klasse kan worden aangegeven.

Akademik Sergey Vavilov – complete indeling

Familiereis Spitsbergen

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven