< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Een 10-daagse, actieve reis naar Spitsbergen.
 • Wandelingen op gletsjers, op zoek naar ijsberen en naar adembenemende uitzichtpunten.
 • Twee keer per dag excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je ook soms aan land gaat.
 • gratis sneeuwschoen-wandelen op het vertrek van 8 juni 2012
 • Optionele kajaktochten tussen de ijsbergen en gletsjers. (niet op alle reizen)
 • Zeer comfortabele en stabiele schepen.
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord.
 • Alle vluchten inbegrepen in de reissom.
 • CO2 compensatie van de vlucht inclusief in de reissom.
 • Indien mogelijk interessant bezoek aan een wetenschapsstation

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Oslo

  Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje "Vluchtgegevens".

 • 2

  Vlucht naar Spitsbergen, aan boord

  Je hebt tussen aankomst op het vliegveld en inscheping nog heel even om rond te kijken in Longyearbyen. Longyearbyen is de meest noordelijke stad ter wereld met meer dan 1000 inwoners (het heeft er nog steeds slechts ongeveer 2000) en de naam is eenvoudiger dan het lijkt. De stad werd vernoemd naar de Amerikaans John Longyear en 'byen' betekent eenvoudig 'het dorp". Het museum is een aanrader. Hier kun je al heel veel te weten komen over de expedities die vanaf Spitsbergen vertrokken op zoek naar de noord-oost passage en natuurlijk de race om de Noordpool zelf. In de namiddag wordt je naar het schip gebracht en ga je aan boord. Je maakt kennis met de crew en het schip en onder het genot van een hapje en drankje wordt het begin van de expeditie gevierd.

 • 3

  varen rond Spitsbergen

  Doel van deze expeditie is om het grootste eiland in de archipel, Spitsbergen, te verkennen, maar als de omstandigheden het toelaten, zullen we ook kleinere eilanden proberen te bezoeken. We varen met de klok mee het eiland rond en waar mogelijk gaan we er in onze rubberboten, de zodiacs op uit. Per zodiac verkennen we gletsjers en ijsbergen, maar we gaan - indien tijd en weer het toelaten - ook aan land bij Ny-Ålesund, waar een onderzoekstation met 80 wetenschappers is gevestigd. In het noordwesten van Spitsbergen ligt de nederzetting Smeerenburg, ooit ‘blubberstad’ genoemd. Hier kun je zien wat over is gebleven van de traankokerijen waarmee de Nederlandse walviswaarders in de 17e eeuw spek uit de walvissen wonnen. Ook de walvisbotten die hier liggen herinneren aan deze tijd. Hoe noordelijker we varen, hoe kouder het wordt. We passeren zelfs de 80-graden noorderbreedte, minder dan 1000 kilometer van de Noordpool. We varen langs Moffeneiland, waar een park ter bescherming van de walrussen is gevestigd. Behalve de reusachtige walrussen die je hier kunt observeren, is er kans om ijsberen te zien. Naast de vele soorten vogels en zoogdieren is ook de natuur van Spitsbergen overweldigend. We wandelen tussen honderden miljoenen jaren oude rotsformaties en kijken uit over enorme toendra en ijsvelden. Wie alleen op tv de mensen met Nieuwjaar in de koude zee zag duiken, heeft nu de kans om dit ruim te overtreffen. Voor wie durft bestaat er de mogelijkheid om een duik te nemen in het bijna bevroren water. Levert in elk geval een leuk certificaat voor thuis aan de muur op! De bemanning en enthousiaste reisbegeleiding vertellen zowel aan boord - door middel van diapresentaties - als tijdens de wandelingen en boottochten van alles over de natuur, de dieren en de ontdekking, verovering en ontberingen die hier geleden zijn.

 • 9

  Aankomst in Longyearbyen, vlucht naar Oslo

  Vroeg in de ochtend meert de boot aan in Longyearbyen. Na het ontbijt ga je van boord en vroeg in de middag volgt de transfer naar het vliegveld. Een paar uur later zit je met wat geluk in een zomerzonnetje op een terras in Oslo. Zelfde land, maar een totaal andere wereld. Let op: De transfers in Oslo zijn nog niet inbegrepen in de reissom. Zie kopje overnachtingen voor meer informatie over Oslo.

 • 10

  vlucht naar Amsterdam

  Als je in de namiddag naar Nederland vliegt, heb je nog ruim tijd om iets van Oslo te zien. De sculpturen van Vigeland in het Frognerpark zijn zeer de moeite, maar het is natuurlijk ook leuk om een kijkje te nemen bij de Fram, het schip dat zowel de wateren rond de noord- als de zuidpool bevaren heeft. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje "Vluchtgegevens".

Familiereis Spitsbergen

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven