< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Australië Outback reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

De seizoenen in Australië zijn net andersom dan we hier gewend zijn: december, januari en februari zijn de zomermaanden. In juni, juli en augustus is het winter. Voor het reizen met kinderen is deze winter periode ideaal.

Zuiden:
In de winter is het in het zuiden van Australië koel en kan het soms regenachtig zijn. Enkele zuidelijke regio's kunnen relatief koud zijn in de winter met zelfs sneeuw in de Snowy Mountains, eigenlijk vergelijkbaar met onze winter in Nederland.

Midden:
Het midden van Australië kent een woestijnklimaat. In tegenstelling tot de bloedhete zomermaanden is het in de winter overdag zo'n 20 graden, blauwe luchten, zon en ’s avonds koelt het af.

Noorden:
In het noorden van Australië is het zomers tropisch en nat terwijl het in de winter juist tropisch warm en droog is. In het tropische noorden schommelt de temperatuur het gehele jaar rond de 30° C.

Beste reistijd:Tijdens de reis krijg je te maken met grote verschillen in temperatuur en vochtigheid omdat we van zuid naar noord reizen.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze reis is geschikt voor iedereen met een flexibele instelling die van het buitenleven houdt maar het ook leuk vind om steden te bezoeken en meer over de cultuur te weten. Tijdens het eerste deel van de reis zijn het voornamelijk de soms lange reisdagen die de reis vermoeiend maken. Infrastructuur, algemene hygiëne en eten/water zijn vergelijkbaar met onze westerse standaard, maar wat de reis zwaar kan maken is het gebrek aan privacy tijdens de kampeerovernachtingen (in totaal 2 nachten) en de overnachtingen waar je je kamer deelt met meerdere personen (in totaal 3 nachten). Houd tevens rekening met het soms erg warme klimaat (afhankelijk van het seizoen).

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Van Sydney naar Alice Spring maken we gebruik van een Toyota bus met aanhanger. Van Alice Spring naar Darwin nemen we de trein maar je kunt er ook voor kiezen om met een binnenlandse vlucht naar Darwin te vliegen (toeslag). Vanwege het ruigere werk in het Kakadu Nationaal Park maken we tijdens de optionele excursie gebruik van een 4x4 bus. Voor al het vervoer geldt dat er per persoon maximaal 15kg aan baggage meegenomen mag worden. Harde koffers zijn niet toegestaan, neem dus een zachte koffer of tas mee op reis.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Familiereis Australië Outback

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!