< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 15 deelnemers
 • Fietsvakantie in groepsverband in Zuid-Afrika
 • Ontspannen fietsen langs de kust van de Kaapprovincie
 • Bagagevervoer en volgwagen zijn geregeld
 • Bezoek aan het Addo Elephant Park
 • Bezoek aan Kaapstad en de indrukwekkende Tafelberg
 • Je reisbegeleider zorgt iedere dag voor boodschappen, ontbijt en diner
 • Gebruik tent en kookspullen zijn inbegrepen
 • Excursie naar de het beroemde natuurreservaat De Hoop
 • Maak kennis met de verschillende interessante culturen van de Zuid-Afrikanen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Schiphol - Kaapstad

  Vertrek vanaf Schiphol, Amsterdam naar Kaapstad. Je wordt ’s avonds in Kaapstad opgewacht op het vliegveld en naar het hotel in Kaapstad gebracht.

  Voor meer gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


 • 2

  Kaapstad, rustdag of bezoek Kaapstad

  Je kunt vandaag acclimatiseren en alvast een indruk krijgen van Zuid-Afrika. Je wordt s’ ochtends opgehaald en naar het Waterfront gebracht. In de middag vaar je naar Robbeneiland waar Nelson Mandela en andere ANC-leden hebben vastgezeten.
  Verder kun je door het centrum van Kaapstad wandelen, aan het Waterfront (de oude haven) of elders in de stad genieten van de Zuid-Afrikaanse keuken en gastvrijheid. Er zijn verschillende activiteiten die in en rondom Kaapstad bezocht kunnen worden in groepsverband of individueel. Via de kabelbaan kun je boven op de imposante Tafelberg wandelen om van de prachtige flora en het uitzicht over Kaapstad genieten. Bezoek de VOC tuinen van Jan van Riebeeck met het historisch museum, slenter door de straten van Kaapstad en het V&A Waterfront op zoek naar Afrikaanse kunst en gebruiksvoorwerpen.

 • 3

  Kaapstad, rustdag of rondrit Kaap de Goede Hoop 56 km

  Je wordt via een prachtige weg langs Valsbaai met het busje naar Kaappunt gebracht. Van hieruit fiets je langs de Atlantische Oceaan, Scarbourough, Kommetjie en Noordhoek over de spectaculaire Chapmans Peak drive naar Houtbaai. Zeker op de fiets is dit een indrukwekkende tocht. Langs de kust kun je eventueel dolfijnen, zeehonden en walvissen in het heldere water zien zwemmen. Je wordt in Houtbaai weer met het busje opgewacht voor de terugreis naar de accommodatie in Kaapstad. • 4

  Kaapstad - Kleinmond, 50 of 70 km

  Na het ontbijt volgt er eerst een transfer naar Stellenbosch van waaruit de fietstocht begint. Van Stellenbosch fiets je naar Somersetwest voor een schitterende tocht langs de kust van Valsbaai, richting Kleinmond. Je fietst tussen de bergen en de oceaan. De uitzichten zijn over land en zee zijn prachtig. Onderweg kun je weer eventueel walvissen, dolfijnen en zeehonden zien, terwijl je ongetwijfeld af en toe moet stoppen voor een troep bavianen op de weg. Dit is ook het broedgebied van de grote witte haai en de bergen zijn beschermd wereldnatuurgebied. Stony Point in Bettiesbaai is een plek waar duizenden pinguïns zich verzamelen en ligt op de route.
  's Avonds overnachting in huisjes in dit vissersdorp.


 • 5

  Kleinmond - Hermanus, 60 km

  Je fietst een mooie route langs de kust vandaag. Tussen mei en december komt de Zuidelijk Noordkaper met name hier haar walvisbaby's baren. De beelden van spelende jonge en volwassen walvissen zijn fascinerend. Hermanus is het walviscentrum van Zuid-Afrika en je blijft daarom een extra dag om te genieten van de walvissen en het havenstadje.
  Hermanus is een gezellig havenstadje en herbergt leuke kroegjes en straatjes met winkeltjes.
  's Avonds overnachten we een hotel of luxe appartement in het centrum.


 • 6

  Hermanus, rustdag

  We gaan ’s ochtends met de boot de walvissen bekijken. Tussen april en december komt de Zuidelijk Noordkaper met name hier haar walvisbaby's baren. De beelden van spelende jonge en volwassen walvissen zijn fascinerend. Na de boottocht kunt u het dorpje Hermanus bezichtigen.

 • 7

  Hermanus - Bredasdorp 50 of 100 km

  Je fietst langs de Kleinrivierlagoon met zijn lepelaars en flamingo's naar Stanford en via de Akkedis bergpas naar Bredasdorp, een typische Kaaps dorpje dat leeft van de schapen en graan. Je rijdt dwars door de Overberg met zijn golvende heuvels, baltsende kraanvogels en fraaie vergezichten. ‘s Avonds is er een excursie naar het meest zuidelijk punt van Afrika, Kaap Agulhas, gevolgd door een maaltijd in het meest zuidelijke restaurant van het continent Afrika!


 • 8

  Bredasdorp - De Hoop, 55 km

  Alvorens je met de fietstocht van vandaag begint kun je eerst naar het pittoreske Scheepswrakmuseum om de wrakstukken en geschiedenis te zien van ongelukkige zeelieden en schepen die vergaan zijn aan de ruwe zuid kust van Zuid Afrika. Vanaf Bredasdorp stap je op de fiets en rijd je op een grondpad langs boerderijen met graanvelden, schapen en struisvogels. Geleidelijk verandert het landschap: het gaat over in de natuurlijke vegetatie van het zogenaamde Fynbos: de typische Kaapse flora van Protea’s en heide. Eenmaal binnen de poorten van het natuurgebied tref je een bijzondere natuur aan met kleurrijke planten en uitbundige vogels, zoals de suikervogel en flamingo’s. Dit is ook het gebied van de bijna uitgestorven bergzebra en bontebok. Aan de grillige kust kun je wederom walvissen ontdekken. We overnachten in huisjes in natuurgebied De Hoop.


 • 9

  De Hoop, rustdag of excursie natuurreservaat De Hoop

  Wandeling/excursie door dit indrukwekkend natuurgebied. We brengen de dag voornamelijk door aan het strand en getijden poelen, vooral met laagwater is dit een ongekend paradijs! Eind van de middag kun je nog een wandeling tussen de zebra’s en bontebokken maken. Overnachting wederom in huisjes in dit park.


 • 10

  De Hoop - Swellendam, 60 km

  Deze toch voert je over de heuvels van “de Ruggens” langs graanvelden en de Breede Rivier waar je op een hand aangedreven veerpont de oversteek maakt. Langs het pad zie je misschien de eerste ooievaars en kraanvogels en hoog boven in de lucht cirkelt de Kaapse Vale gier op zoek naar kadavers. Overnachting in een lodge.


 • 11

  Swellendam - Ladismith 50 of 110 km

  Via de prachtige Tradouwspas steken we de Langeberg bergreeks over en bereiken we de beroemde Route 62 en de Kleine Karoo, een semi-woestijngebied. De Kleine Karoo kent een ruige en gevarieerde vegetatie en wordt gekenmerkt door uitgestrekte velden met zogenaamde 'koppies' (afgeplatte heuvels).
  Hoewel de Kleine Karoo een semi-woestijngebied is, zul je vandaag versteld staan over hoe groen deze woestijn kan zijn. We overnachten in een guesthouse in Ladismith, gelegen aan de voet van de Towerkop, met zijn karakteristieke gespleten bergtop. • 12

  Ladismith - Oudtshoorn 50 of 106 km

  De weg is rustig, de uitzichten prachtig en de Huisrivierpas is adembenemend mooi. Maar tegelijkertijd wordt het landschap ook meer half woestijn. Vanuit het gastenhuis stapt u op de fiets richting Calitzdorp en Oudtshoorn. Onderweg komt u een paar missionarisdorpjes tegen, waaronder Zoar en Amaliënstein. Dorpjes waar voornamelijk de lokale bewoners verblijven. In al hun eenvoud leven ze daar nog zoals honderd jaar terug. Op de Huisrivierpas kunt u zien hoe het gebied geologisch is gevormd. Onvoorstelbaar dat dit droge landschap met heuvels en bergen vroeger moeras is geweest. Via een vruchtbare vallei vervolgt de route langs struisvogelboerderijen naar Oudtshoorn. De voornaamste bron van inkomsten voor dit gebied. Rond 1900 was Oudtshoorn het struisvogelcentrum van de wereld. Het geld stroomde binnen, want iedereen in de wereld wilde de prachtige struisvogelveren hebben. In Oudtshoorn, zult u dan ook veel van de struisvogel zien. We overnachten in huisjes gelegen aan de rand van Oudtshoorn.


 • 13

  Oudtshoorn, rustdag

  We gaan in de ochtend voor een excursie naar de spectaculaire Cango Grotten, waar prachtige formaties van stalagmieten en stalactieten te zien zijn. De struisvogel is een bijzonder boeiend dier. Hij mag dommig uit zijn ogen kijken, maar het is een van de meest fascinerende vogels in de woestijn. Hoe boeiend ze zijn, zul jeu op de excursie naar een struisvogelboerderij kunnen zien en als je durft mag je er ook op rijden, want in Oudtshoorn worden heuse wedstrijden op struisvogels gehouden. Na de middag kunt ook door Oudtshoorn slenteren, een terrasje pikken, lekker een beetje winkelen of het interessante museum bezoeken. Overnachting wederom in huisjes gelegen aan de rand van Oudtshoorn • 14

  Oudtshoorn - George, 50 of 70 km

  Nog een halve dag fiets je door de verlaten en eindeloze semi-woestijn, waar bomen schaars zijn en de dorre vegetatie de woestheid van het land weerspiegelt. Deze fietsroute vandaag gaat richting de kust naar George en het landschap verandert zienderogen. Na een prachtige afdaling via de historische Montagupas kom je in een groen dal met hopplantages, Protea’s en fluweelgroene heuvels. In dit gezellige stadje overnachten we in een hotel in het centrum van George. • 15

  George - Knysna, 50 of 80 km

  Dit is de laatste fietsetappe van de reis. De route gaat over de oude weg van George naar Knysna en heet de Seven Passes. De naam zegt het al, veel klimmen en dalen, maar prachtig. Groene heuvels, inheemse bossen, blauwe meren en de zee aan de horizon. Uiteindelijk kom je Knysna binnen. Het is een idyllisch dorpje dat aan een lagune ligt. Door een nauwe opening in de rotsen staat Knysna in verbinding met de zee. Het havenplaatsje heeft een gezellig centrum met vele kroegjes, restaurantjes en winkeltjes. Op de rustdag in Knysna heb je voldoende tijd om door het plaatsje te kuieren. We overnachten in een hotel of guesthouse in Knysna aan de rand van de lagune.


 • 16

  Knysna, rustdag

  In Knysna zijn een legio activiteiten te ondernemen: boottochten, duiken, leuke winkelstraatjes bekijken en de Waterfront bekijken. Het havenplaatsje heeft een gezellig centrum met vele kroegjes, restaurantjes en winkeltjes. Een dag ter eigen invulling


 • 17

  Knysna - Addo Elephant Park, bustransfer

  Een reis naar Zuid-Afrika is niet compleet zonder een ontmoeting met olifanten, leeuwen en neushoorns. Een bezoek aan Addo Elephant Park is dan ook een van de hoogtepunten tijdens deze reis. We stappen ’s ochtends in de bus voor een transfer naar dit park. We volgen de zogenaamde toeristische route en onderweg zullen we een aantal malen uitstappen om interessante plekken te bekijken. In het Addo Elephant Park leven onder andere ruim vijfhonderd olifanten, tientallen zwarte neushoorns, buffels en sinds sept. 2003 ook leeuwen. U overnacht in een luxe, authentieke Afrikaanse modder hut vlak buiten het park.

 • 18

  Addo Elephant Park - Port Elizabeth, bustransfer en terugvlucht naar Schiphol

  Na de middag volgt er een transfer naar het vliegveld van Port Elizabeth voor de terugvlucht naar Johannesburg en Amsterdam.


 • 19

  Aankomst op Schiphol

  Je komt vandaag weer aan in Nederland.

Fietsvakantie Zuid-Afrika

Niet boekbaar

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!