< Terug naar resultaten

Fietsvakantie Zuid-Afrika

Fietsen door het Krugerpark en Swaziland

Waarom deze reis?

 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Zuid-Afrika
 • Fiets door de indrukwekkende Blyderiver Canyon
 • Bagagevervoer en volgwagen zijn geregeld
 • Safari door het wereldberoemde Kruger Nationaal Park
 • Bezoek aan Pelgrims Rest en Barberton, waar de goudkoorts flink heeft toegeslagen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Zuid-Afrika

Route 18 daagse fietsvakantie Zuid-Afrika

Tijdens deze fietsvakantie maak je kennis met Zuid-Afrika. Het is een begeleide groepsreis. Dit houdt echter niet in dat je elke route als gezamenlijke groep dient te fietsen. Met name wanneer er hoogteverschillen in de etappe zitten is het zelfs aan te raden om je eigen tempo te fietsen. Je hebt een routebeschrijving waarmee je in principe zelf de weg kunt vinden en je dag kunt indelen. De reisbegeleider rijdt dezelfde route en kan zo onderweg assistentie verlenen. Hij of zij is vaak aan het begin van de middag op de camping met de bagage. Indien nodig of afgesproken rijdt hij/zij de route terug om achterblijvers assistentie te verlenen. Tijdens de rustdagen kan iedereen zijn eigen weg gaan. Je kunt zelf of met (een deel van) de groep activiteiten ondernemen. De reisbegeleider kan je toeristische informatie geven over de invulling van de dag. Het streven is om op fietsdagen gezamenlijk te ontbijten. Aan het eind van het ontbijt wordt de route van de komende fietsdag besproken, zodat je weet wat je kunt verwachten en welke bezienswaardigheden er onderweg of op de plaats van aankomst zijn. De reisbegeleiding verzorgt de inkopen voor het eten en leidt de bereiding van de groepsmaaltijden, waarbij hij/zij assistentie van de deelnemers krijgt.

 1. Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Johannesburg
 2. Dag 2 - Johannesburg - Loskopdam, bustransfer
 3. Dag 3 - Loskopdam - Dullstroom, 50 of 72 km
 4. Dag 4 - Dullstroom - Lydenburg, 45 of 68 km
 5. Dag 5 - Lydenburg - Sabie, 60 km
 6. Dag 6 - Sabie, rustdag of wandeling
 7. Dag 7 - Sabie - Graskop, 55 km
 8. Dag 8 - Graskop - Blyderivier Canyon, 45 of 65 km
 9. Dag 9 - Blyderivier Canyon - Hippo Pools, 50 of 92 km
 10. Dag 10 - Hippo Pools - Swadini, 45 km
 11. Dag 11 - Swadini, rustdag of wandeling
 12. Dag 12 - Swadini - Kruger Park, 50 of 75 km
 13. Dag 13 - Kruger Park - Malelane, bustransfer
 14. Dag 14 - Malelane - Piggs Peak, 50 of 90 km
 15. Dag 15 - Piggs Peak - Barberton, 70 km
 16. Dag 16 - Barberton - Badplaas
 17. Dag 17 - Badplaas - Johannesburg, bustransfer + vertrek naar Nederland
 18. Dag 18 - Aankomst in Nederland
Bekijk reisroute

Deze reis is samengesteld door Cycletours Produkties B.V.

Fietsvakantie in Zuid-Afrika

Deze populaire fietstocht komt langs de hoogtepunten van het oosten van Zuid-Afrika en een deel van het koninkrijk Swaziland. Een tocht langs imposante bergen, prachtig uitgestrekte landschappen en velen culturen. We rijden langs de Panorama Route naar een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van het land, de Blyde Rivier Canyon en gaan op safari in het wereld beroemde Krugerpark opzoek naar de grote diversiteit aan dieren en natuurlijk "the big five". Maak kennis met verschillende interessante culturen waaronder de kleurrijke Ndebele, de Tsonga, Shangaan en de vriendelijke Swazi’s. Naast natuurschoon en wild staat het gebied ook bekend voor zijn metalen en mineralen, waaronder goud, steenkool en ijzererts maar enkelen zijn die economisch van belang zijn. Het meest bekende dorpje is Pelgrims Rest, waar de goudkoorts vanaf 1880 flink heeft toegeslagen en een welvarend dorpje tot leven heeft weten te brengen. Een tweede dorpje dat aan de goud zijn ontstaan te danken heeft is Barberton, waar de eerste goudbeurs van Zuid Afrika was. Swaziland biedt beslist een eigen ervaring met zijn vriendelijke, gastvrije mensen. Deze fietsvakantie gaat langs traditionele dorpjes en over de majestueuze bergen van het koninkrijk Swaziland naar Piggs Peak en Bulembu. Het onvervalste Afrikaanse karakter van dit land maakt de route tot een bijzondere ervaring. Deze veelzijdige reis combineert de vele facetten van Afrika, een echt ultieme Afrika ervaring!

Fietsvakantie Zuid-Afrika

Niet boekbaar

Naar boven