< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Vertrek vanaf Schiphol, Amsterdam en aankomst in Johannesburg, laat in de avond. In Johannesburg word je opgewacht en naar een hotel nabij het vliegveld gebracht

  Voor meer gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Johannesburg - Loskopdam, bustransfer

  Vandaag volgt de transfer naar Pretoria. In deze historische stad kun je de eerste indrukken van Zuid-Afrika opdoen. Je bezichtigt onder meer het imposante Voortrekkersmonument; het centrum met zijn fraaie regeringsgebouwen zoals het Uniegebouw waar Nelson Mandela tot eerste zwarte president van Zuid-Afrika werd ingehuldigd, maar je krijgt ook een indruk van de Boerenrepubliek van destijds, in het Kruger Museum. Na de rondleiding rijden we naar Loskopdam, zo’n 230 kilometer richting het oosten. Het meer wordt omringt door de prachtige Waterberg bergketen en een natuurgebied waar witte neushoorns, luipaarden, krokodillen en ijlpaarden leven. We overnachten in een resort gelegen aan het Loskopmeer.

 • 3

  Loskopdam - Dullstroom, 50 of 72 km

  Tijdens de eerste fietsdag, fietsen we over een glooiend landschap richting Dullstroom. Dat Nederlanders met name in deze streek hun voetsporen hebben achtergelaten, blijkt uit het ontstaan van dit dorpje. Dullstroom is namelijk gesticht door de Nederlander Woltarus Dull. In dit dorp, dat op 2075 m boven de zeespiegel gelegen is, overnachten we in een gezellig Country Hotel.


 • 4

  Dullstroom - Lydenburg, 45 of 68 km

  Het gebied waar je vandaag fietst, staat bekent als de ‘Highlands Meander’. Een gewilde streek vanwege de velen rivieren, meren en stromen waar er naar hartenlust op forel gevist kan worden. Op deze route heb je fraaie uitzichten over het bergachtige landschap waar de voormalige goudvelden waren. Via de glooiende heuvels kom je in het stadje Lydenburg. Je overnacht aan de rand van dit stadje.

 • 5

  Lydenburg - Sabie, 60 km

  De start vandaag begint pittig. Vanaf Lydenburg gaan we namelijk richting Sabie over de historische Long Tom pas. Je moet zo’n 700 meter stijgen naar het hoogste punt op 2150m, maar je krijgt dan wel een mooi uitzicht over de fluweelachtige heuvels van de Long Tom Pas. Een heerlijke afdaling volgt naar het dorpje Sabie. Overnachting aan de Sabierivier, waar nijlpaarden nog steeds in het wild voorkomen.

 • 6

  Sabie, rustdag of wandeling

  Het vriendelijke stadje werd gesticht in 1871, nadat iemand tijdens een jachtpartij een kogel afvuurden waardoor er een stuk van rots afvloog en een rijke goudader werd blootgelegd. Net buiten het dorp zijn een aantal watervallen te vinden, waaronder de Bridal Veil en de Long Creek Falls. Er bestaat de mogelijkheid om in de omgeving tal van wandelingen te maken. In het dorp zelf zijn een aantal leuke winkeltjes zoals de Wild Fig Tree en de Woodsman. Op de hoek van de Main Street en Main Road is een galerij met verschillende winkeltjes. Een dag ter eigen invulling

 • 7

  Sabie - Graskop, 55 km

  Tijdens deze dag is het ene uitzicht over het landschap nog mooier dan het andere. Onderweg kun je bij de verschillende watervallen gaan kijken en onder meer ‘God’s Window’ bezoeken. Een uitzichtpunt waar je letterlijk de wereld aan je voeten hebt. Je overnacht in een resort met een geweldig uitzicht over het diepe dal van de 'Lowveld'.

 • 8

  Graskop - Blyderivier Canyon, 45 of 65 km

  Op deze route heb je fraaie uitzichten over het bergachtige landschap waar de voormalige goudvelden waren. Het eerste gedeelte fiets je via een korte pas een diep dal in naar het authentieke goudzoekers dorpje Pelgrims Rust. Hier is nog de goudkoorts te proeven die op deze plek meer dan honderd jaar geleden woedde. Daarna fiets je over een pad tussen de bergen door en langs de Blyderivier. Je fietst naar de wonderlijke kolkgaten bij Bourke’s Luck en de uitzichtpunten bij de Drie Rondawels. Dit is een van de spectaculairste natuurwonderen van Zuid-Afrika: Blyderivier Canyon natuurreservaat. Je overnacht in dit natuurgebied.

 • 9

  Blyderivier Canyon - Hippo Pools, 50 of 92 km

  We verlaten vandaag de hooglanden van de Drakensbergen en fietsen via de spectaculaire Abel Erasmuspas naar de ‘Lowveld’. De naam is een verwijzing naar de geografische ligging van de streek met maximale hoogtes van circa 600 meter boven de zeespiegel en het klimaat is er subtropisch en warm. Na de pas komen wij in de Vallei van de Olifanten. In de vorige eeuw zwierven hier vele van deze machtige dieren rond. Nu zijn er de citrusboomgaarden en mijnen waar onder meer edelmetalen en -stenen worden gedolven. De olifanten komen nog voor in de natuurgebieden die hier liggen en waar je ook langs fietst. Hier en daar zul je op de route de reusachtige Baobab bomen zien. Aan het eind van de dag overnacht je aan de Olifantsrivier met als speciale avondgasten nijlpaarden en krokodillen.

 • 10

  Hippo Pools - Swadini, 45 km

  We fietsen wederom over glooiende savannes en langs vele wildreservaten richting het dorpje Hoedspruit. Ook zie je weer enkele Baobab bomen en kom je kraampjes tegen met Afrikaanse producten en kunst. De tocht brengt je naar de voet van de Drakensbergen wederom in het Blyderivier natuurreservaat. Hier overnacht je.

 • 11

  Swadini, rustdag of wandeling

  Het resort wordt omringd door het Blyderivier Canyon natuurgebied en bestaat uit grillige gevormde bergen waartussen de watervallen al miljoenen jaren lang het gesteente uitslijpen. In dit gebied kun je prachtige wandelingen maken of een rondvaart maken over het meer naar één van de weinig actieve Tufa watervallen. In het meer kun je  ook krokodillen en nijlpaarden spotten.


 • 12

  Swadini - Kruger Park, 50 of 75 km

  Vandaag is een rustige route door een bosrijk gebied naar het beroemde Kruger Nationaal Park. Wie weet kun je onderweg al het één en ander aan groot wild spotten. Ongetwijfeld zul je ook langs verschillende Tshonga en Shangaankralen komen, de lokale stammen in deze omgeving. De route eindigt bij het Orpen toegangshek van het Kruger Nationaal Park. In de minibus rijden we door dit fantastische park op zoek naar de vele wilde dieren. We overnachten in het park. ’s Avonds kun je eventueel een nachtrit maken om onder meer de leeuwen te zien die juist gedurende de nacht actief zijn.

 • 13

  Kruger Park - Malelane, bustransfer

  We rijden wederom met de minibus door het park dat bijna net zo groot is als Nederland, op zoek naar de "big five". ’s Avonds overnachten we in het rustkamp Malelane in het park.


 • 14

  Malelane - Piggs Peak, 50 of 90 km

  Paspoorten klaar! Vanaf Malelane gaan we naar het koninkrijk Swaziland waar niet veel fietsers komen. Reden hiervoor is het heuvelige landschap en omdat het land relatief onderontwikkeld is met weinig toeristische faciliteiten. Voor menig fietser is dit echte Afrikaanse koninkrijk een uitdaging. Bij Jeppe’s Reef gaan we de grens over en verder naar Piggs Peak. Onderweg kom je langs de vele kleine nederzettingen van de Swazi’s. Afhankelijk van de situatie slapen we in een huisjes of luxe safari tenten.


 • 15

  Piggs Peak - Barberton, 70 km

  Dit is een van de zwaarste routes tijdens de reis, maar ook een van de meest spectaculaire. Vanaf Piggs Peak fiets je via een pad over de heuvels en langs de bergen naar het mijnstadje Bulembu. Hier ga je wederom de grens over. Dan volgt een steile lange klim naar de Saddlebackpas. Je hebt echter een fenomenaal uitzicht over de bergen en de vallei. Eenmaal over de top daal je heerlijk af naar Barbeton. Een leuk goudstadje in de Kaapse Vallei. De overnachting is hier in huisjes.

 • 16

  Barberton - Badplaas

  Het landschap verandert langzaam als je de bergen van Barbeton en Swaziland achter je laat. Het eerste deel van de route fiets je langs de Queen’s River, met fraaie uitzichten over de kloven en watervallen. Na de Nelshoogte Pass wordt het landschap weer meer glooiend en tref je uitgestrekte bossen en boerderijen aan. We overnachten in Badplaas aan de Seekoeispruit op een camping met een warmwaterbron. In de oudheid was deze bron al bekend om zijn helende krachten.

 • 17

  Badplaas - Johannesburg, bustransfer + vertrek naar Nederland

  In de ochtend kun je nog even genieten van een duik in de warmwaterbron alvorens we met de bus richting Johannesburg rijden. Onderweg kun je eventueel nog de laatste curiosa inkopen ter herinnering aan een mooie en ultieme Afrika ervaring. Eind van de middag arriveren we op het vliegveld van Johannesburg. Hier vlieg je terug naar Nederland.

 • 18

  Aankomst in Nederland

  Je komt vandaag weer aan in Nederland.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 15 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Zuid-Afrika
 • Fiets door de indrukwekkende Blyderiver Canyon
 • Bagagevervoer en volgwagen zijn geregeld
 • Safari door het wereldberoemde Kruger Nationaal Park
 • Bezoek aan Pelgrims Rest en Barberton, waar de goudkoorts flink heeft toegeslagen
 • Je reisbegeleider zorgt iedere dag voor boodschappen, ontbijt en diner
 • Gebruik tent en kookspullen zijn inbegrepen
 • Fietsen door het prachtige koninkrijk Swaziland
 • Maak kennis met de verschillende interessante culturen van de Zuid-Afrikanen

Fietsvakantie Zuid-Afrika

Niet boekbaar

Naar boven