< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

  •  

    Nachttrein - Beijing - Guilin

    Bij de treinreizen wordt in principe in de best beschikbare klasse gereisd. Dat is in China de zogenaamde `soft- sleeper` (4 persoonscoupé). In uitzonderingsgevallen kan het in het hoogseizoen voorkomen dat er een tekort aan softsleepers is op de trein en dat er alleen nog `hardsleepers` (open couchettes) beschikbaar zijn. In dat geval zal het prijsverschil tussen de zachte en harde klasse cash aan u geretourneerd worden door de reisbegeleider. In de trein houdt iedereen zijn eigen bagage in de coupé terwijl de fietsen in de bagagewagon meereizen.

Accommodatie algemeen

De hotels zijn in de regel van 3 sterren kwaliteit in de grote steden
(Beijing, Guilin en Yangshuo), en 2 sterren kwaliteit of het best
beschikbare guesthouses in kleinere plaatsen. In alle gevallen zijn de
kamers voorzien van eigen bad/douche en toilet.


Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

De hotels zijn in de regel van 3 sterren kwaliteit in de grote steden (Beijing, Guilin en Yangshuo), en 2 sterren kwaliteit of het best beschikbare guesthouses in kleinere plaatsen. In alle gevallen zijn de kamers voorzien van eigen bad/douche en toilet.

 Vervoer ter plaatse

 Er is in deze reis zoveel mogelijk getracht aaneengesloten trajecten aan te bieden die in etappes gereden worden. Vanwege de uitgestrektheid van het land en om variatie in de reis aan te brengen maak je een aantal transfers per bus en trein.
Bij de treinreizen wordt in principe in de best beschikbare klasse gereisd. Dat is in China de zogenaamde `soft- sleeper` (4 persoonscoupé).

In uitzonderingsgevallen kan het in het hoogseizoen voorkomen dat er een tekort aan softsleepers is op de trein en dat er alleen nog `hardsleepers` (open couchettes) beschikbaar zijn. In de trein houdt iedereen zijn eigen bagage in de coupé terwijl de fietsen, in de fietsdozen, in de bagagewagon meereizen. Dezelfde fietsdozen worden gebruikt voor het transport per vliegtuig. Voor zover er transfers geregeld zijn, wordt gebruik gemaakt van apart vervoer voor personen en bagage + fietsen.

Fietsvakantie China

Niet boekbaar

Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is ver te zoeken dus kun je vast wel iets gebruiken om je dag zonniger te maken. Wil je kans maken op een Bever cadeaukaart om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis?

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.