< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Beijing

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Aankomst Beijing, vrije dag

  image

  Na paspoort/visum controle en ontvangst van bagage en fietsen (in dozen verpakt) word je per bus naar de stad gebracht. De komende dagen verblijf je in een goed middenklasse hotel in de binnenstad, waar je in overleg met de reisbegeleider een aantal fietsexcursies door de stad maakt. Na aankomst heb je voor de resterende tijd die middag nog gelegenheid de Hemeltempel te bezoeken. De Hemeltempel wordt door velen beschouwd als de mooiste pagode van China, zo niet van de wereld. De Tempel deed vroeger dienst als de persoonlijke offerplaats van de keizer, waar hij tweemaal per jaar zijn rites uitvoerde.


  BEIJING: de hoofdstad van China behoeft nauwelijks introductie. Hier woonden vanaf de Mingdynastie de keizers in de ‘Verboden Stad’ omringd door een enorme hofhouding van eunuchen en hofconcubines. De Verboden Stad is het grootste pagode paleis ter wereld waar je gemakkelijk een halve dag kunt ronddwalen. In het paleis, dat nu dienst doet als museum, is een aantal kostbaarheden van de keizerlijke families tentoongesteld. Beijing biedt nog meer fraaie bezienswaardigheden, zoals de Hemeltempel, het Zomerpaleis en natuurlijk de beroemde Chinese Muur. Dit grootste bouwwerk ter wereld laat zien waar de oude Chinezen toe in staat waren. Daarnaast is Beijing een trendy stad geworden waar de modernisering van China bijzondere allure heeft gekregen, compleet met luxe winkelcentra en trendy fastfood restaurants. Was ooit het Beijing hotel (13 verdiepingen) het enige hoge gebouw in de stad, nu wordt de bezoeker geïmponeerd door een bijna Amerikaans aandoende skyline. Ook dat is de realiteit in het moderne China. Dat doet niets af aan het feit dat de geroosterde Beijingeend nog net zo lekker smaakt als in oude tijden.

 • 3

  Beijing, rondrit

  Op deze eerste fietsdag heb je de gelegenheid om een indruk te krijgen van het centrum van Beijing en om de belangrijkste historische attracties te bezoeken. Vanuit het hotel maak je in overleg met de reisbegeleider een fietstour door het centrum. Je kunt bijvoorbeeld eerst naar het Tian An Men plein rijden. Hier parkeer je je fiets en wandel je over het plein voor het nemen van foto’s. Daarna kun je per fiets naar de hoofdingang van de Verboden Stad (via de oostelijke toegangsroute). Je kunt hier door het paleis wandelen. Op het terrein is ook een permanente expositie te zien van juwelen en klokken die de moeite waard is. Na enkele uren bereik je vanzelf de noordelijke poort van dit imposante paleis, waarna je het beste per taxi terug kunt naar de plaats waar je de fiets achterliet. 


  Ook een mogelijkheid is een bezoek aan het noordelijk deel van de stad. Hier vind je rond de oude Drumtoren nog een deel van Beijing’s oude volkswijken, ‘hutongs’ genaamd. Op de Drumtoren zelf wordt elk half uur een drumshow gegeven die je een indruk geeft hoe vroeger de tijd werd aangekondigd. Er bevindt zich ook een replica van een echte Chinese waterklok zoals die vroeger gebruikt werden. Daarna kun je op de fiets een zwerftocht maken door de volkswijken om iets te proeven van het gewone volksleven. Je eindigt de tocht bij de Lamatempel, een zeer mooie tempel waar je kennis maakt met het Tibetaans boeddhisme.

 • 4

  Transfer Beijing - Ming Tombes. Fietsen naar Sihai via Huanghuacheng Chinese muur, 49 km.

  image

  ’s Ochtends worden de fietsen gereed gemaakt voor transport. Je wordt naar een locatie in de buurt van de Ming Tombes gebracht, de zogenaamde Heilige Weg (Shendao). Hier neem je even de tijd om deze bijzondere 1200 m lange toegangsweg tot de tombes te zien, die geflankeerd wordt door beelden van dieren en mensen. Daarna start de eerste etappe, die geheel door de groene heuvels van de Jundu bergen voert. Al vrij snel na de start moet een kleine pas genomen worden met hier en daar steile hellingen. Na de klim volgt een lange daling en al vrij snel daarna passeer je een brugje waar we linksaf gaan. Vanaf hier is het nog 7 km naar de Muur bij Huanghuacheng, een van de mooiste (en ook nog rustigste!) stukken van de Chinese Muur. Wij lunchen hier en nemen de tijd voor een kort bezoek aan dit prachtige stukje historie. Daarna wacht ons nog 24 km rijden naar het plaatsje Sihai door een mooi groen berglandschap, inclusief een lange klim omhoog. De overnachting is in een lokaal hotel in Sihai (700 m).

 • 5

  Sihai - Jingdu di yi pu, 72 km.

  Vandaag wacht je een spectaculaire, maar ook een zware dag. Meteen vanaf Sihai begint de weg geleidelijk te klimmen waarna het verderop steiler wordt. Je fietst door een mooi berglandschap en onderweg is er relatief weinig verkeer op de weg. Na het bereiken van een pas op maar liefst 1100 m volgt er een lange afdaling. Heerlijk om weer even bij te komen. Aan het eind van de afdaling maakt de weg een bocht naar het zuiden waarna er 3 tunnels gepasseerd moeten worden (rij met licht!) en zoeken we hier een restaurant voor de lunch of we picknicken. 


  Na 38 km is er een afslag naar links die je in oostelijke richting omhoog voert door een opnieuw prachtig berglandschap. De weg klimt en daalt voortdurend. Diep beneden zie je een canyonachtige kloof waar de Witte Rivier (Bai He) doorheen stroomt. Pas op voor de vele tunnels onderweg die onverlicht zijn! Na 72 km bereik je een een parkeerterrein bij de Jingdu Di Yi Pu waterval, waar we overnachten in een van de hotels.

 • 6

  Jingdu Di Yi Pu - Jinshanling/Simatai Chinese muur (*), ca 80 km.

  Vandaag start je vroeg om nog tijd over te houden voor een bezoek aan de Chinese muur bij Simatai. Eerst rij je door tot aan de brug bij het waterreservoir, vanwaar de weg verder in oostelijke richting loopt. Op diverse punten heb je uitzichten op het meer dat diepblauw kleurt bij helder weer. Na ongeveer 30 km wordt de route vlakker en passeer je meer dorpen. Het laat je zien hoe het Chinese platteland er uit ziet. Gewassen die hier veel geteeld worden zijn tarwe, maïs en peren. 


  Je luncht halverwege in een klein restaurant in het plaatsje Gaolingzhen. Daarna weer op het zadel tot je in de verte de Muur opnieuw zien verschijnen, ditmaal de secties bij Jinshanling en Simatai, enkele van de mooiste stukken van de Muur die bewaard gebleven zijn. Na de afslag naar Simatai voert de weg opnieuw omhoog tot je oog in oog staat met de spectaculaire constructie van de muur bij Simatai. Hier loopt de muur recht over een messcherpe bergkam. Het is bijna onbegrijpelijk hoe men dit heeft kunnen bouwen. Aan de voet van Simatai (*) overnacht je in het plaatselijke hotel. Je kunt met een kabelbaan tot halverwege de Muur bij toren acht komen, en dit is zeer de moeite waard. Bij mooi weer wacht je hier een prachtig uitzicht en wellicht een fraaie zonsondergang!

  (*) Verblijf in Jinshanling of Simatai afhankelijk van beschikbaarheid accommodatie.

 • 7

  Simata - Huangyaguan, 73/100 km.

  Deze route voert je opnieuw door een bergachtig landschap via binnenwegen naar een zuidelijker gelegen sectie van de Muur, Huangyaguan. In dit traject zijn een paar klims (max. 200 m hoogteverschil) opgenomen. De totale lengte van de route is langer dan gebruikelijk voor een tocht van zwaarte 3 (nl. 99 km). Je mag hem helemaal rijden, maar je mag ook opstappen in Taishitun op 26 km van Simatai. De lange afstandsrijders moeten wel minstens een half uur eerder vertrekken. 


  Halverwege (Liudaohe) maak je een lunchstop in een klein restaurant. Het middagdeel van de etappe loopt geleidelijk verder op naar 700 m, waarna een spectaculaire afdaling volgt langs haarspeldbochten naar de vallei waar Huangyaguan ligt. Onderweg passeer je nog dorpen waar de lokale bevolking je verbaast zal aankijken aangezien hier buitenlandse toeristen zeldzaam zijn, laat staan fietsende! Aan het eind van de middag bereik je Huangyaguan. Hier wacht een authentiek stukje China: de oude kazerne van het hier gelegerde garnizoen uit de Mingdynastie (14e-17e eeuw). De gebouwen, opgetrokken in Mingstijl, zijn in 1997 gerestaureerd en geschikt gemaakt voor verblijf van gasten. En dat met enkele fraaie fortificaties van de Chinese Muur als achtergrond. Sfeervoller kan het niet.

 • 8

  Huangyaguan-Zunhua, 66 km.

  Na het ontbijt breng je eerst nog een bezoek aan de Chinese Muur. Je wordt met de bus naar Taipingzhai gebracht; waarna je lopend (in ongeveer 1,5 uur) over de muur uiteindelijk terugkeert bij het “forthotel”. Van bovenaf kun je zien hoe dit bouwwerk ingenieus verbonden is met de rotsformaties er omheen. Let ook op de bijzondere constructies: ronde torens en verdedigingsmuren die recht tegen de kliffen oplopen. Na terugkomst kleed je je om voor de fietsetappe. De route loopt aanvankelijk langzaam op waarna er een korte afdaling volgt naar een laagvlakte. Rond lunchtijd bereik je uiteindelijk het gebied van de oostelijke Qingtombes. Deze graftombes zijn die van de keizers van de laatste dynastie, de Qing- of Manchudynastie. Je bezoekt even de entree van het grootste grafcomplex, dat van keizer Qianlong (18e eeuw). 


  Voor je doorrijdt maken we nog even een omweg naar de Sheng Dao (heilige weg), de oorspronkelijke toegangsweg naar het gebied waarover vroeger de begrafenis processie kwam. De route is geflankeerd door dieren- en mensenfiguren, die een mythische betekenis hadden. Het volgende deel van de etappe naar Zunhua is een vlakke route die gemakkelijk te rijden is. Je passeert nog verschillende dorpen waar je het leven op het platteland ervaart. Je overnacht in een redelijk middenklasse hotel in Zunhua.

 • 9

  Zuhua, rondrit 68 km.

  Deze fraaie rondrit gaat door een typisch Chinees landschap, waarbij je veel dorpen passeert. Vandaag zul je voor een deel onverharde weg tegenkomen en zul je beklimmingen en afdalingen moeten maken. Het is belangrijk goed op te letten in de bochten waar in de weg kuilen en stenen kunnen liggen. Banden met stevig profiel zijn hier aan te raden. Na de start vanuit Zunhua rij je in noordelijke richting tot je opnieuw een deel van de Chinese Muur voor je ziet. Hier buigt de weg af naar rechts en fiets je het berglandschap in. Er volgt een pittige beklimming via het dorpje Qianshanzhai (waar we even stoppen voor koffie), waarna er een steile helling volgt. Hoog boven je zie je torens van de Muur staan. 


  Na de pas (op 450 m) rij je bergafwaarts een schilderachtige vallei in, waarin diverse fraaie dorpen liggen. Neem gerust de tijd en stap even af want hier ben je een bijzonderheid. Hier komen geen toeristen, laat staan fietsende toeristen! Kijk niet gek op als je uitgenodigd wordt op de thee. De bevolking is erg vriendelijk. In het dorp Hongshangou maak je een lunchstop. Let hier op het antieke operatheater uit de Mingdynastie (600 jaar oud) aan je rechterhand! Het laatste deel van deze dagetappe voert je opnieuw omhoog naar de Hongshankou pas, maar nu geleidelijker. Daarna volgt een lange bochtige afdaling (weer onverhard en stenig, gevaar voor valpartijen!) en een laatste rechte stuk dat geleidelijk afdaalt tot de hoofdweg. Tenslotte is het nog 13 km naar Zunhua. Na terugkomst in het hotel worden de fietsen gereed gemaakt voor vervoer naar Beijing. Overnachting in Zunhua.

 • 10

  Transfer Zunhua-Beijing. Nachttrein naar Guilin

  In ongeveer 3 à 4 uur rijden we terug naar Beijing. Indien er vroeg gestart wordt, heb je die dag nog tijd voor een bezoek aan het Zomerpaleis, het buiten-verblijf van de laatste keizers. Hoewel slechts 100 jaar oud, is het toch een geliefd oord voor dagtoerisme van Beijing. Je luncht in de buurt van het Zomerpaleis. Je vertrekt in de namiddag (ca 17.00 uur) uit Beijing. In de trein reis je per softsleeper (4-persoonscoupé). De fietsen worden apart vervoerd per bagagewagon.

 • 11

  Guilin, vrije dag

  De aankomst in Guilin is `s middags. Na kennismaking met de lokale gids ga je naar een centraal in de stad gelegen hotel voor de eerste overnachting. Voor de rest van de dag heb je vrij.

 • 12

  Vervoer naar Longji, Ping`an. Wandeling door de terrasvelden

  Het startpunt voor het tweede deel van de fietsreis begint in een van mooiste terraslandschappen van China, zo niet de wereld. Daarvoor worden we eerst naar Longji (de Draken Ruggegraat) bij Longsheng gebracht, een weids gebied waar men al eeuwen rijst verbouwd op terrassen. Vooral de aanblik van de terrasvelden als ze nog onder water staan oogt als een kunstwerk.

 • 13

  Longji - Shi`ertan, 61 km.

  We maken eerst een spectaculaire afdaling naar de bode va de vallei, waarna we onze weg vervolgen door fraai berglandschap naar het plaatsje Shi`ertan.

 • 14

  Shi`ertan - Guilin - Daxu, 79 km.

  Na het ontbijt staat de fietstocht naar Daxu op het programma. Daxu ligt aan de Li Rivier, midden in het prachtige karstlandschap en ligt (nog) geheel buiten de toeristenstroom. De fietstocht neemt ongeveer een dag in beslag. Je begint de route op de fiets vanuit Shi`ertan richting Guilin tot aan een brug nabij Zhujiang. Hier lunchen we eerst waarna we over de brug onze rit vervolgen aan de andere zijde van de Li rivier. 


  Een paar kilometer verder bereik je het plaatsje Daxu dat een lange historie heeft als handelsplaats aan de rivier. Een van de hoofdstraten uit die tijd is gerestaureerd en is aangenaam om door heen te lopen. Na een uur vervolg je je route langs de rivier, die geleidelijk aan dieper het prachtige karstlandschap in voert. Het laatste stuk voor Caping voert de weg omhoog met een paar korte klimmen. Uiteindelijk bereik je een punt waar de weg splitst. Hier volg je de weg rechts naar beneden naar Caoping. De resterende tijd heb je tijd om te genieten van het landschap, of een duik te nemen in het zwembad van het guesthouse waar we logeren.

 • 15

  Daxu - Caoping - Xingping, 48 km.

  Vandaag het vervolg van de tocht naar het zuiden. Eerst zul je weer even naar een hoger niveau moeten klimmen tot je terug bent bij de splitsing. Dan gaat de route rechtsaf en volgt een steile klim over een onverharde weg (1 km) tot de weg weer vlakker wordt. Kort na een wijde bocht volgen er prachtige uitzichten over de Li Rivier en het omringende landschap. Tijd voor fotostops. Het laatste deel van de etappe is een vlakke rit langs rijstvelden en kleine dorpjes. De stopplaats voor die dag, Xingping, bereik je kort na de middag. Tijd voor een lunch bij de rivier. 


  Daarna heb je nog gelegenheid een excursie per boot te maken over de Li rivier, waarbij je eventueel ook aalscholvervissen kunt zien. Bij terugkomst in Xingping kun je (als je zin hebt) nog naar een uitkijkpunt klimmen (230m) voor de zonsondergang en een magnifiek uitzicht over de Li Rivier. Overnachting in een lokaal guesthouse.

 • 16

  Xingping - Yangshuo, 45 km.

  Vandaag staat er letterlijk een fiets-zwerftocht op het programma, deels over kleine wegen en soms dwars door de rijstvelden, via de plaatsen Fuli, Liugong naar Gaotian. Een vaste route is er niet. De omgeving is bezaaid met lokale paden en smalle wegen die van dorp tot dorp lopen. Afhankelijk van tijd, weer, en fietstempo wordt de route voor die dag gekozen. Je rijdt zonder volgbus! Eenmaal in Gaotian zul je overnachten in een “homestyle” guesthouse, vaak gerund door een familie die daar woont. De accommodatie is eenvoudig maar schoon en iedereen heeft zelfs een eigen douche ter beschikking. Een goede gelegenheid om het boerenleven van dichtbij te zien en echte “homecooking” te proeven. Een unieke kennismaking met China.

 • 17

  Yangshuo, Yulong river valley

  Deze morgen heb je tijd om te relaxen of de omgeving te verkennen op de fiets. De beklimming van de Maanheuvel levert een prachtig uitzicht over de omgeving. Daarna zul je de resterende tijd tot de lunch nog even de handen uit de mouwen steken voor vrijwillige hulp op het land.  Grijp je kans om eens te zien hoe je sojabonen oogst, sinaasappelbomen plukt, of (nog veel zwaarder) rijst plant. Na de lunch is het weer fietsen en wel je laatste kilometers van de reis. Dus genieten staat voorop!

 • 18

  Transfer naar Guilin. HSL trein/metro naar Guangzhou luchthaven (ca 3.5 uur)

  Transfer naar Guilin treinstation. Met de hoge snelheidstrein die tegenwoordig Guilin met Guangzhou verbindt, rijden we in ruim 2 uur naar Guangzhou. Transfer naar de luchthaven van Guangzhou met de metro. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 19

  Aankomst in Amsterdam

  Vandaag land je weer op Schiphol, na een avontuurlijke fietsreis door China.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Fiets over de heilige weg naar de Ming tombes
 • Fietsreis door China in groepsverband
 • Fietsen langs de Chinese Muur
 • Ontdek Beijing op de fiets
 • Ontdek het Chinese platteland met zijn rijstvelden en bamoebossen
 • Ontspannen verblijf in Yangshuo
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • Boottocht over de prachtige Li-rivier

Fietsvakantie China

Niet boekbaar

Naar boven
 

Fiets- en Wandelevent 13 april
De Hoep, Castricum


Speciaal voor alle fiets- en wandelliefhebbers; een dag die volledig in het teken staat van onze fiets- en wandelreizen.

 • Woon een van de presentaties bij over onze reizen
 • Stel al je fietsvragen aan de aanwezige experts
 • Maak kennis met de wereld van GPS 
 • Maak een mooie wandeling of fietstocht in de omgeving