< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De reisbegeleiding is door Cycletours geselecteerd en getraind in het begeleiden van fietsvakanties. De reisbegeleiding zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. De reisbegeleiding verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven of camping.

Deze fietsreis China wordt georganiseerd door onze Nederlandse agent in China, in samenwerking met lokale agenten ter plaatse. Deskundige reisbegeleiding wordt door de Nederlandse vertegenwoordiger verzorgd. De reisbegeleider en lokale gidsen zorgen voor een goed verloop van de reis zoals beschreven, en zijn je steun en vraagbaak voor vragen en problemen onderweg.

 Beste reistijd

In China reizen we door meerdere klimaatzones, die per seizoen sterk verschillend zijn. Over het algemeen geldt dat tussen juni en september de meeste regen valt. In het noorden stijgen de temperaturen in deze periode tot boven de 30 °C. In de lente en herfst zijn de temperaturen lager, zo tussen de 20 en 30 °C. ‘s Avonds koelt het wel flink af. In november kan het al flink koud worden in het noorden. In de hooglanden is het het hele jaar door een stuk koeler. Bij mooi weer kan het overdag erg aangenaam zijn, met temperaturen van 15 tot 20 °C, echter koelt het in de avonden weer flink af. Het zuiden is het hele jaar door zacht met in het voor- en najaar maximum temperaturen tussen 20 en 28 °C. In de zomer kan het, mede door de regen, vochtig warm zijn met temperaturen tot zeker 32 °C.
Beste reistijd: Hoewel het moeilijk is een ideale reisperiode aan te wijzen, kan gezegd worden dat het in de lente en de herfst het aangenaamst is. Echter, ook in de zomer is China prima te bereizen.

Temperatuurtabel Yunnan fietsroute:
Voor- en najaar (apr-mei//okt-nov)

Plaats          Hoogte         Temperatuur
Shangrila    3200 m         4-14C
Dali             2000 m         12-22C
Lijiang         2350 m         10-20C

Temperatuurtabel Yunnan fietsroute:
Zomer (jun-sept)

Plaats        Hoogte          Temperatuur
Shangrila   3200 m         12-20C
Dali            2000 m         18-25C
Lijiang        2350 m         16-23C

 Zwaarte

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie, over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Niet te steile en niet te lange hellingen over niet erg moeilijk terrein. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km.

  • image

   Tochten met een meer sportief tintje.De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km.

  • image

   Tochten met een meer sportief tintje. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

 

De route algemeen
Deze reis biedt een prachtige combinatie tussen cultuur, landschap en sportief fietsen. Tijdens deze reis wordt de hele route van begin tot eindpunt gefietst. De lengte van de etappes varieert van c.a. 60 km tot max. 120 km per dag. De gemiddelde hoogten van deze fietsreis varieren tussen de 2000 en 3000 meter. De reis start in Shangrila op 3200 meter waar u tenminste 3 nachten verblijft. Goed om wat hoogteaanpassing op te bouwen waar u de rest van de reis van profiteert. Het profiel van de etappes is zeer gevarieerd met elke dag wel klimmen en dalen maar voor iedereen goed te doen mits u over een de geoefende en ervaren vakantiefietser goed te doen, mits u over een goede fietsconditie beschikt.

Het wegdek en zwaarte van de reis
Praktisch de hele fietsroute is nu geasfalteerd. De kwaliteit van het wegdek is in principe goed maar is slijtage onderhevig op plaatsen waar gebouwd wordt aan nieuwe wegen of wegreparaties plaats vinden. In de tekst vindt u verwijzingen naar bepaalde slechte wegdelen die in slechte staat verkeren. Zo nodig ontvangt u nog laatste updates over de wegsituatie van de reisleider.

Kaarten en route beschrijving
Anders dan gebruikelijk is bij fietsreizen in Europa, waar de fietser van betrouwbare kaarten en routebeschrijvingen gebruik kan maken, zult u in China op summierdere informatie moeten koersen. De beste en meest gedetailleerde kaarten van China met Engelse vertaling zijn op een schaal 1:1.500.000. Meer gedetailleerde kaarten zijn uitsluitend in het Chinees. Voor zover er aanwijsborden op de kruispunten staan, zijn plaatsnamen meestal in Chinese karakters aangegeven, soms ook in fonetisch schrift.

Wij geven alle deelnemers een etappe beschrijving per dag met hoogte en kilometerafstanden, waarmee u zelfstandig de route kunt rijden. Wel is het verstandig contact te onderhouden met de begeleiding i.v.m. bevoorrading en controle dat men geen essentiele afslagen mist. Neemt u voor het lezen van de route beschrijvingen onderweg een voorstuurtas mee!

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

 Er is in deze reis zoveel mogelijk getracht aaneengesloten trajecten aan te bieden die in etappes gereden worden. Vanwege de uitgestrektheid van het land en om variatie in de reis aan te brengen maak je een aantal transfers per bus en trein.
Bij de treinreizen wordt in principe in de best beschikbare klasse gereisd. Dat is in China de zogenaamde `soft- sleeper` (4 persoonscoupé).

In uitzonderingsgevallen kan het in het hoogseizoen voorkomen dat er een tekort aan softsleepers is op de trein en dat er alleen nog `hardsleepers` (open couchettes) beschikbaar zijn. In de trein houdt iedereen zijn eigen bagage in de coupé terwijl de fietsen, in de fietsdozen, in de bagagewagon meereizen. Dezelfde fietsdozen worden gebruikt voor het transport per vliegtuig. Voor zover er transfers geregeld zijn, wordt gebruik gemaakt van apart vervoer voor personen en bagage + fietsen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Fietsvakantie Zuid-China

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!