< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Fietsvakantie met verbijf in hotels
 • Bezoek aan bekende hoogtepunten maar ook aan gebieden met nog weinig toerisme
 • Schitterende natuur en tropische stranden
 • Ontdek 2 eilanden met elk hun eigen cultuur
 • Bagage- en fietsvervoer is geregeld
 • Fietshuur inbegrepen
 • Panoramawandeling Senaru
 • 1 overnachting in een tent
 • Ontbijt en 7 x lunch inbegrepen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vertrek Amsterdam - Denpasar

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Denpasar – Ubud

  Je wordt opgehaald van het vliegveld en naar je hotel in Ubud gebracht. Ubud is een leuk kunstenaarsdorp en het culturele hart van Bali, gelegen tussen prachtige groene rijstvelden. Er zijn vele winkeltjes en galerieën en een aantal musea die mooie collecties Indonesische schilderkunst ten toon stellen. Vaak zijn er ook ceremonies, dansvoorstellingen en tempelfeesten in de buurt die je mag bijwonen. Naast Ubud ligt het Monkey Forest, een stukje mooi, tropisch bos waar brutale apen wonen. Aan de rand van dit bos staat een mysterieuze Pura Dalem Agung tempel (tempel van de doden). Of wat dacht je van een lekkere massage? Tenslotte kun je heerlijk eten in Ubud, er zijn een aantal zeer goede restaurants. Kortom: een plaats waar je je niet snel zal vervelen!

 • 3

  Ubud, vrije dag

  Vandaag is een vrije dag. Er zijn vele mogelijkheden. Via het hotel kun je bijvoorbeeld aan een leuke rijstveldwandeling deelnemen.

 • 4

  Rondrit Bratan, 25 of 35 km.

  In de ochtend word je door een busje opgehaald en rijd je omhoog naar Mengwi waar je de Taman Ayung tempel bezoekt. Je vervolgt je weg per bus door de bergen omhoog naar het startpunt van je fietstocht. Onderweg bezoek je de pittoreske tempel van Bratan en de lokale specerijen- en orchideeënmarkt. Voordat je op de fiets stapt zorg je eerst dat je maag gevuld is met een originele ‘nasi campur’, terwijl je omringd wordt door een enorm scala aan exotische planten en vruchten. Al fietsend daal je af over kleine plattelandswegen, langs adembenemende rijstvelden en plantages. Overal staan enthousiaste kinderen langs de kant van de weg en wordt je vriendelijk begroet met een “hello mister!” Je eindigt de tour weer bij je hotel.

 • 5

  Ubud – Toyabungkah, 15 of 41 km.

  De tocht van vandaag gaat richting de bergen in het noorden van Bali. Het eerste stuk fiets je weer langs prachtige rijstvelden. Je zult merken dat je hier nooit genoeg van krijgt! Al die verschillende kleuren groen! Ook kom je langs verschillende kokosbomenplantages. Het landschap gaat langzaam over in bos met af en toe een sinaasappelplantage richting de caldera van de Batur vulkaan. Per bootje steek je het meer over naar de plaats waar je zult overnachten aan de voet van de 1717 meter hoge vulkaan, een van Bali’s heilige bergen. De caldera is 11 bij 13,5 km en is daarmee een van 's werelds grootste. Er zijn warmwaterbronnen waar je heerlijk kunt badderen en bij kunt komen van de fietstocht.

 • 6

  Toyabungkah – Amed, 25 of 50 km.

  De bus brengt je tot aan de buitenste rand van de caldera, die een omvang van wel 40 km heeft. Hier kun je een laatste blik op de vulkaan en het meer werpen, voordat je via een pad naar de noordkust van Bali fietst. Het is een prachtige route die niet per auto gedaan kan worden door koffie- en cacaoplantages. De route gaat voornamelijk bergafwaarts. Het tweede gedeelte is voornamelijk vlak en voert langs de noordkust. Amed is een van de vele vissersdorpjes die aan de rustige oostkust van Bali liggen. Elke dag zetten de vissers hun kleurrijke boten aan wal op het zwarte zandstrand. In het droge seizoen wordt een deel van het strand gebruikt om zout te winnen uit het zeewater

 • 7

  Amed, vrije dag (optioneel snorkelen)

  Vandaag kun je lekker luieren bij het hotel of de omgeving verkennen, boven of onder water. Het achterland van Amed is dunbevolkt en relatief droog. Echter, de zee biedt een prachtig koraal en vissen en het is zelfs mogelijk om rechtstreeks te snorkelen vanaf het strand. Voor duikers zijn er ook genoeg mogelijkheden, vraag het hotel gerust om de mogelijkheden. Niet ver van de kust, rond Tirtagangga, zijn weelderige rijstvelden en groene heuvelachtige hellingen. Dit is een uitstekend gebied om te wandelen, wat je de volgende dag zult ervaren.

 • 8

  Amed – Tirtagangga - Padang Bai 15 of 25 km.

  Je komt over een prachtige pas met de mooiste rijstterrassen van Bali. Vanaf de top van de pas ga je weer verder op de fiets om te genieten van de groene rijstvelden. Vanuit Tirtagangga begin je met een indrukwekkende wandeling door de rijstvelden. Je leert het leven van een rijstboer van dichtbij kennen en zult verbaasd zijn over hoe arbeidsintensief het proces is voordat je de rijst in de winkel kunt kopen. De gids leidt je langs smalle paadjes en vertelt van alles over kruiden en exotische vruchten. Je brengt ook een bezoek aan het koninklijke waterpaleis. Na de lunch ga je verder op de fiets bergafwaarts richting Padang Bai. Als het je niet lukt de “apenpas” te beklimmen, kunt je natuurlijk mee in het busje. Het laatste stuk gaat langs bananenplantages. Padang Bai is een klein havenplaatsje in het oosten van Bali. Hier vertrekken o.a. de ferries naar Lombok. Vanaf Padang Bai gaan gids, auto en fietsen weer terug naar Ubud.

 • 9

  Padang Bai – Lembar – Kuta

  Je gaat met de vroege ferry naar Lombok. De tocht duurt vier tot vijf uur. Aangekomen in Lembar staan daar de volgende gids en chauffeur te wachten. Per auto ga je naar Gerung waar je vervolgens per fiets doorgaat naar Kuta Beach, waar je zult overnachten. Kuta is een van de populairste toeristische attracties op Lombok, het staat bekend als surfplaats met geweldige witte stranden.

 • 10

  Kuta, vrije dag

 • 11

  Kuta – Labuan Haji, 30 of 40 km.

  Bereid je voor op een lange fietstocht. Vandaag fiets je langs de zuidoostkust van Lombok, die begint met een lichtelijk rotsachtige zandweg en eindigt in een stenen weg. Je passeert veel ongerepte plekken. Gedurende de tocht ervaar je de levensstijl van de lokale kustbewoners. Je leert over het zoutwinningsproces. En als je geluk hebt kun je ook zien hoe de lokale houten boten worden gemaakt. De lunch nuttig je in Jeruwaru, daarna vervolgt je je weg naar het hotel in Labuan Haji, in het oosten van Lombok.

 • 12

  Labuan Haji - Tetebatu, 20 of 30 km.

  Per busje ga je weer naar het startpunt van de fietstocht. Je begint in het dorpje Pancor. Het eerste stuk is vals plat en gaat over goed asfalt langs rijstvelden. Onderweg heb je mooie uitzichten op Lombok’s hoogste vulkaan de Rinjani. Langs de weg maakt de lokale bevolking o.a. bakstenen en dakpannen. Je rust uit bij Aik Bubak; een watertuin. Dan wordt het even een stukje klimmen, maar daarna word je beloond met een lange afdaling over kleine wegen. Je zult merken dat hier nooit toeristen komen en de mensen zijn verbaasd dat er mensen zijn die fietsen voor de lol. Onderweg kom je ook langs verschillende kleine marktjes waar o.a. lekker fruit te koop is. Je picknickt ergens onderweg in de rijstvelden. Het laatste stuk naar Tetebatu is klimmen, maar kan ook per busje afgelegd worden. Tetebatu is een dorpje op de flanken van de Rinjani.

 • 13

  Sasak tour Tetebatu, 25 of 35 km.

  Vandaag maak je een fietstocht rondom Tetebatu. Het eerste stuk gaat over asfalt. Al snel ga je verder over een zandpad langs ananas- en zoete aardappelplantages. Je stopt bij een stukje heilig bos waar zwarte en grijze apen wonen. Er is ook een waterbron. Er volgt een stuk waar geklommen moet worden. In Pringgasela stop je voor een heerlijke Sasak lunch. In dit weefdorp wordt door bijna iedere vrouw geweven en je maakt een wandeling door het dorp om dit van dichtbij te zien. Daarna stap je weer op de fiets en ga je vervolgens via kleine wegen naar Masbagik, een dorpje waar nog op traditionele wijze potten worden gebakken. Heb je dan nog energie over, dan kun je verder fietsen naar Loyok, een dorpje waar men spullen van bamboe maakt. Vervolgens ga je terug naar Tetebatu.

 • 14

  Tetebatu – Senaru

  Vandaag gaan we het eiland oversteken naar de noordkust. Het eerste lange stuk gaat per busje. Dan begint een lange klim naar de hoogste pas van Lombok. We komen aan in een grote vallei en zullen hier weer een stuk gaan fietsen. Het ruikt er heerlijk naar knoflook en rode uitjes die hier verbouwd worden. In Sembalun wordt er ook weer geweven, hele andere patronen dan je gisteren hebt gezien. Na de lunch fietsen we de vallei uit en gaan bergafwaarts richting de kust. Het laatste stuk gaat weer met het busje. We klimmen omhoog naar het dorpje Senaru, samen met Sembalun een van de startpunten voor de beklimming van de Rinjani vulkaan.

 • 15

  Senaru, Panorama wandeling

  In de ochtend maak je een unieke wandeling op de flanken van de Rinjani. Onder leiding van een vrouwelijke gids loop je langs rijstvelden en door hele traditionele dorpjes. Het is alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Je krijgt de nodige uitleg over het dagelijks leven. De wandeling eindigt bij een waterval. Daarna ga je terug naar de camping. Rest van de dag vrij om te relaxen.

 • 16

  Senaru - Senggigi, 55 of 60 km.

  Vandaag spring je op uw fiets om terug te gaan naar de kust. Onderweg bezoek je het oude en traditionele dorp Desa Bleq, waar je een echte Sasak gemeenschap kan leren kennen. De Sasak leven voornamelijk op Lombok en telt ongeveer 2.6 miljoen mensen (85% van Lombok’s populatie). Na dit speciale bezoek vervolg je je weg naar je accommodatie in Senggigi. Fietsend langs de kust krijg je  geweldige uitzichten over de ‘Bali Street’ en de Gili eilanden.

 • 17

  Fietstocht over het platteland, 20 of 30 km.

  Per busje ga je naar het startpunt van een leuke fietstocht over het platteland van west Lombok. Onderweg zie je mensen druk aan het werk op het land. Je komt langs een marktje waar je even zult stoppen om te kijken wat ze hier allemaal verkopen. Ook is het mogelijk om een kort bezoekje aan een kindertehuis te brengen. Schoolkinderen lopen uit om je te begroeten. Ook bezoek je het dorpje Karang Bayan waar twee hele oude moskeetjes staan. 


  Het merendeel van de mensen leeft van de landbouw. Hier worden manden gevlochten. Het laatste stuk van de tocht gaat door fruitplantages. Op de terugweg naar Senggigi kan nog een bezoek aan Puri Lingsar worden gebracht. Deze in 1714 gebouwde tempel wordt als de meest heilige van het eiland beschouwd. Vanuit heel Lombok komen mensen naar deze tempel om offers te brengen. De rest van de middag heb je vrij om te relaxen.

 • 18

  Senggigi, vrije dag

  Vandaag is vrij te besteden. Je kunt lekker uitrusten en alle ervaringen verwerken die je hebt opgedaan de afgelopen dagen. Wij raden aan om de zonsondergang vanaf het strand te bekijken.

 • 19

  Vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 20

  aankomst Amsterdam

  Vandaag land je weer op Schiphol, na een avontuurlijke fietsreis op Bali en Lombok.

Fietsvakantie Indonesië

Niet boekbaar

Naar boven