< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Colombo

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens.

 • 2

  aankomst Colombo - naar Negombo

  image

  Welkom in Sri Lanka! Beter bekend als de Parel van de Indische Oceaan. Vanaf de luchthaven in Colombo rijden we naar ons hotel in de buurt van Negombo. Als de vluchttijden het toelaten, kun je ’s middags Negombo verkennen. Tijdens de koloniale periode hebben de Nederlanders een 120 km lang netwerk aangelegd van verschillende kanalen. Nog steeds dienen de kanalen als route om de verse visvangst en andere goederen te verplaatsen.

 • 3

  via Chilaw naar Dambulla, 52 km

  image

  Na het ontbijt krijg je uitleg over de fietsen en de verkeersregels in Sri Lanka. Daarna maak je de eerste fietsrit door de straten van Negombo. Maak kennis met de bekende vismarkt en de vriendelijke bewoners. Ook onderweg naar Chilaw staan overal viskraampjes en fietsen we door verschillende vissersdorpjes waar vissers en verkopers druk in de weer zijn. Rond het middaguur komen we aan in Chilaw, waar een lunch voor ons wordt verzorgd. Vanuit Chilaw rijden we met een bus naar Dambulla. In de middag kun je in Dambulla de grottempels, die op de UNESCO-Werelderfgoed lijst staan, bekijken.

  image

  In Dambulla, maar ook in de rest van Sri Lanka zul je je verbazen over de hoeveelheid tuktuks. Ook (te) kleine vrachtwagens en tractors die volgepakt zijn met allerlei producten zie je voorbij komen. Op de meest creatieve wijze is er zoveel mogelijk vastgebonden aan de voertuigen, je zult je verbazen over de afstanden die de Sri Lankanen hiermee rijden voordat ze op hun bestemming aankomen.


  Tijdens de fietstocht stijg je 195 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  Dambulla / bezoek Sigiriya, 55 km

  image

  Vandaag fietsen we naar Sigiriya waar we de tuinen, spiegelmuur en overblijfselen van het paleis, dat hier honderden jaren geleden heeft gepronkt, verkennen. Ook is het mogelijk is om een bezoek te brengen aan de 'leeuwenrots'. De enorme rots wordt zo genoemd, omdat er zich aan de voet van de rots twee enorme klauwen bevinden die de ingang vormen naar de top. Deze top torent ver boven het omringende landschap uit en je hebt vanuit hier dan ook een fenomenaal uitzicht over de omgeving. 

  image

  Na ons bezoek springen we weer op de fiets en fietsen we over onverharde wegen en langs rijstvelden terug naar Dambulla, waar we de rest van de middag ter vrije besteding hebben. Het is mogelijk om een jeepsafari te doen in het Minneriya Nationaal Park. Van augustus tot en met oktober ontmoeten olifanten elkaar hier bij het grote meer. Dit fenomeen staat bekend als 'the gathering' en je kunt in deze tijd vaak grote groepen olifanten spotten. Je rijdt over open vlaktes, door bossen en struiken op zoek naar olifanten, aapjes en andere wilde dieren.
  Met een beetje geluk spot je zelfs een krokodil! 


  Tijdens de fietstocht stijg je 260 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 5

  naar Polonnaruwa / bezoek Medirigiriya ruïnes, 75 km

  image

  Vandaag staat de langste rit van de route op het programma! We worden met de bus afgezet in Hatares Kotuwa, waar we de fiets pakken naar Polonnaruwa. Fietsend over verharde en overharde wegen komen we in de buurt van het Kaudulla Nationaal Park, dat beroemd is vanwege de vele olifanten. We stoppen bij de ruïnes van Medirigiriya dat een eigen vatadage heeft. Dit is een oude Singalese constructie gebouwd rondom een stoepa en vergezeld door immense pilaren. Medirigiriya diende vroeger als klooster maar is tegenwoordig vooral een mysterieuze ruïne die zeker een
  bezoekje waard is. In Polonnaruwa heb je de avond ter vrije besteding.


  Tijdens de fietstocht stijg je 880 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 6

  naar Matale, 60 km

  image

  We bezoeken de oude koningsstad Polonnaruwa die gebouwd werd in de 5e eeuw. Na Anuradhapura is deze stad het oudste koninkrijk van Sri Lanka. In Polonnaruwa staan nog steeds veel ruïnes, oude zuilen, tempels en Boeddha beelden overeind die het verhaal vertellen van de eerste koninklijke heersers. We bezoeken een aantal ruïnes en het archeologisch museum. Wist je dat de bezienswaardigheden van Polonnaruwa gebruikt zijn als decor voor de videoclip van Duran Duran 'Save a Prayer'?

  image

  Vanuit de oude stad fietsen we via onverharde wegen naar Elhara. We stoppen voor een picknicklunch aan de oever van de Kaluganga-rivier op een afgelegen plek midden in het Angamedilla Nationaal Park. We fietsen door een prachtige groene omgeving en hebben onderweg de mogelijkheid om een kruidentuin te bezoeken. De lokale bevolking gelooft namelijk vaak meer in de werking van kruiden en specerijen dan het gebruiken van allerlei cosmetische producten. Richting het kleine stadje Elhara wordt de weg iets steiler. We overnachten in Matale.


  Tijdens de fietstocht stijg je 380 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 7

  naar Kandy, 55 km

  image

  Na het ontbijt stappen we op de fiets richting Kandy. We fietsen bergopwaarts over rustige wegen en door kleine dorpjes. De omgeving kenmerkt zich door veel groen. Langs de wegen zijn verschillende rijsvelden en ook veel theeplantages te zien, waar voornamelijk vrouwen theebladeren plukken. In Wattegama maken we een korte stop voor een hapje en drankje alvorens we de drukkere wegen richting Kandy bereiken.

  image

  In het groene hart van Sri Lanka ligt Kandy. Deze zeer levendige stad wordt omringd door prachtige uitgestrekte theeplantages, botanische tuinen en tempels. In de stad zelf is er genoeg te beleven. Zo zijn hier naast een uitgebreide markt met duizend-en-één winkeltjes ook verschillende fabrieken gevestigd waar handgemaakte houten maskers en meubels, kleurrijke doeken en sieraden gemaakt worden. Het belangrijkste monument in Kandy is de Tempel van de Tand van Boeddha. Op vaste tijden vinden hier tempelceremonies plaats die je kunt bijwonen.


  Tijdens de fietstocht stijg je 650 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 8

  Kandy / vrije dag

  image

  Een vrije dag om Kandy verder te ontdekken. Maak een stadswandeling over de lokale fruit- en groentemarkt en proef de vers geplukte vruchten en groentes. Of breng een bezoek aan de Botanische Tuinen. De sierlijke planten, bomen en kleurrijke bloemen brengen een oase van rust midden in het levendige centrum van Kandy. Naast de ongeveer 300 soorten orchideeën zijn er ook vogels te spotten, waaronder de Ceylonese baardvogel, Smaragdparkiet en de Bruinkapjungletimalia.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Hatton, 45 km

  image

  We zeggen vaarwel tegen het bruisende Kandy en nemen de trein naar Hatton. Dit is de bekendste treinroute van Sri Lanka, die loopt van Kandy tot aan Ella, maar wij stappen uit in Hatton. Onderweg zie je theeplantages tegen heuvels, watervallen, meertjes en bergen zover het oog reikt. Bij het treinstation van Hatton stappen we uit en starten we aan de fietstocht. We dalen af naar Watawala en zetten wat kracht bij heuvelopwaarts naar Norton Bridge. Hier staat het monument van het ongeluk met de Martinair-vlucht 138. 

  image

  Vanaf het fietspad zie je bij helder weer de Adamspeak, een heilige berg die als pelgrimstocht vaak beklommen wordt, goed liggen. Onderweg kom je kleine kraampjes met vers fruit, kruiden en noten tegen. Hatton ligt op een bergrug met uitzicht op het weelderige landschap en de vele theeplantages. Dat dit dorpje onder Engelse bewindvoering heeft gestaan is nog altijd merkbaar. De huisjes, omgeving en sfeer doen erg denken aan het Engeland uit de 19e eeuw.


  Tijdens de fietstocht stijg je 420 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 10

  naar Belihuloya, 52 km

  image

  Op het programma van vandaag staat een uitdagende route richting Belihuloya, een dorp in het Ratnapura district. De weg is heuvelachtig en de bochten en dalingen maken het een zeer diverse, maar zware fietstocht. De eerste 25 km klimmen we heel wat stukken, maar we maken zeker voldoende stops. Belihuloya is een pittoresk klein dorpje op een prachtige locatie midden op een heuvel. Dit is dé overgangsplek van het natte bergachtige hart en het lager gelegen droge zuiden van Sri Lanka. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want door
  deze bijzondere ligging is dit een zeer groene plek met veel biodiversiteit.


  Tijdens de fietstocht stijg je 1226 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 11

  naar Udawalawe, 72 km

  image

  We verlaten het mooie groene berglandschap en reizen door naar Udawalawe. Onderweg maken we een stop bij de Doovilli Ella watervallen, waar je een mooi kiekje kunt schieten van dit natuurschoon. Na ongeveer 3 uur fietsen, komen we aan in Udawalawe. Hier heb je de mogelijkheid om een safari te maken of je kunt bijkomen van het fietsen.

  image

  Na het fietsen is het ook mogelijk om het Elephant Transit home te bezoeken dat gerund wordt door Born Free Trust. Het Elephant Transit Home ontfermt zich over gewonde en verweesde olifanten. Zodra ze voldoende hersteld zijn en voor zichzelf kunnen zorgen, worden de olifanten teruggezet in het wild. In de middag kun je een jeepsafari naar het park maken. Udawalawe staat onder andere bekend om de vele olifanten die er leven. Daarnaast komen er reuzeneekhoorns, lippenberen en nog veel andere dieren voor. Ook kun je lekker relaxen bij de accommodatie.


  Tijdens de fietstocht stijg je 310 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 12

  naar Tissamaharama, 70 km

  image

  We fietsen langs kleine dorpjes die gelegen zijn aan grote meren. Tijdens het fietsen zie je verschillende dorpstuinen, waar de bewoners bezig zijn met hun dagelijkse activiteiten. Ook hier maken we onderweg voldoende stops, zodat iedereen het tempo goed bij kan houden. Rond de lunch arriveren we in Tissamaharama, vlakbij het Yala Nationaal Park, en daarmee een perfecte uitvalsbasis is om dit park te bezoeken. Het is vandaag of morgen mogelijk om een mooie jeepsafari te maken, op zoek naar olifanten, water buffalo's, krokodillen, herten en vogels. Met wat geluk kun je zelfs een luipaard spotten! Of rust lekker uit en verken de omgeving van Tissamaharama.


  Tijdens de fietstocht stijg je 310 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 13

  Tissamaharama / bezoek Kataragama, 45 km

  image

  Na het ontbijt fietsen we van Tissamaharama naar Kataragama, onderweg komen we grote watertanks tegen die het land op een vindingrijke manier voorzien van voldoende water om te groeien. Kataragama is een heilige stad voor zowel boeddhisten, hindoes en moslims en bevat een kleurrijk en religieus centrum. Wandel door de straten en ontdek waarom deze stad zo belangrijk is voor Sri Lankanen.

  image

  Hier wordt elk jaar rond juli het Kataragama festival gevierd. Duizenden hindoes komen hier naartoe om tijdens de eerste avond te zien hoe wit geklede priesters de Kataragama god eren door het opvoeren van een dans. Vervolgens barst het feest voor twee weken los. In de laatste nacht dompelen alle gelovigen zich onder in de rivier en lopen vervolgens met blote voeten over gloeiendhete kolen!


  Tijdens de fietstocht stijg je 260 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 14

  naar Unawatuna, 45 km

  image

  Via het mooie Bundala Nationaal Park, waar je bij het meer verschillende soorten vogels ziet rondvliegen, fietsen we richting Hambantota dat tevens onze lunchplek is. Daar stappen we in de bus naar Unawatuna, waar de rest van de middag ter vrije besteding is. Galle is een echte aanrader! Het is een gezellig, oud-Hollands stadje met smalle straatjes, Hollandse huizen en de Nederlands hervormde kerk uit de koloniale tijd. Een korte trap brengt je bovenop de muren van het fort met uitzicht over de zee en in de toegangspoort herken je het wapenschild van de VOC. Vroeger was deze werelderfgoed stad de belangrijkste haven voor Chinese, Perzische, Arabische en Indiase handelaren.

  image

  Je hebt de mogelijkheid om het lokale vissersleven te ontdekken in Mirrissa. Een lokale visser leert ons over het vak en hoe het leven hier is veranderd na de tsunami. Mocht je hiervoor kiezen dan is een heerlijke lunch met de familie van de visser inclusief. Waarschijnlijk staat er een heerlijke krab curry op het menu!


  Tijdens de fietstocht stijg je 286 meter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 15

  Unawatuna / vrije dag

  image

  We eindige de reis met een heerlijke dag aan het strand van Unawatuna. Een geweldige plek om onderuit te zakken in een strandstoel met een koud drankje. Ga op zoek naar mooie souvenirs en bestel nog zo’n lekkere curry op het terras. Het strand is ook een geweldige plek om de zonsondergang te bekijken. In het nabij gelegen Weligama wordt nog steeds veel gevist en hier zie je dan ook veel kleurrijke vissersbootjes varen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Unawatuna / vrije ochtend; naar Colombo

  image

  Dit is alweer de laatste dag van je reis in Sri Lanka. Wat is het snel gegaan! Geniet in de ochtend van de laatste zonnestralen in het zuidelijke en zonnige deel van Sri Lanka. Waar kan dat beter dan in dit rustige kustdropje. In de middag vertrekken we naar Colombo, waar je laat in de avond naar de luchthaven vertrekt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  vlucht Colombo - Amsterdam

  Heel vroeg in de ochtend vertrekken we van Colombo naar Amsterdam, waar je dezelfde dag ook arriveert op Schiphol. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Veelzijdige fietsvakantie in groepsverband door het hart van Sri Lanka
 • Bezoek aan de Koningsstad Polonnaruwa (incl. entree archeologisch museum)
 • Inclusief volgauto en mecanicien gedurende de hele reis
 • Bezoek de vissersmarkt en de lokale vissers in Negombo
 • Op de fiets langs watervallen, theeplantages en prachtige uitzichtpunten
 • Inclusief spectaculaire treinreis van Kandy naar Hatton
 • Jeepsafari's mogelijk in Udawalawe, Yala en Minneriya Nationaal Park
 • Maak kennis met de lokale bevolking al fietsend door de dorpjes
 • Ontspannen strand afsluiting aan de Indische Oceaan
 • Alle ontbijten inclusief en lunch tijdens alle fietsdagen inclusief

Fietsvakantie Sri Lanka (hotel)

Parel van de Indische Oceaan

image
17 dagen vanaf € 2.398
Naar boven