< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Phetsokxai Hotel - Pak Beng

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Het Phetsokxai hotel in Pak Beng is op 5 minuten loopafstand gelegen van de Pakbeng pier. Dit basic hotel bevindt zich langs de Mekong rivier en beschikt over gratis WiFi. De met houten panelen beklede kamers zijn voorzien van een ventilator en een eigen badkamer.

 •  

  Nachttrein - Nongkai - bangkok

  Tijdens de treinreis reis je per 2e klasse sleepers (met airconditioning). De expres- en sneltreinen beschikken over 2e klasse zitplaatsen die `s avonds omgebouwd worden tot platte bedden (twee aan iedere zijde boven elkaar). De bedden kunnen met een gordijntje afgesloten worden zodat je ook nog enige privacy hebt. Je bagage kun je kwijt naast de stoelen op bagage rekken. Eten en drinken wordt aan boord van de trein geserveerd maar is nogal simpel en relatief prijzig. Je kunt ook sandwiches en drank kopen op het perron of op het terrein tegenover het station van Nongkhai. In de trein houdt iedereen zijn eigen bagage bij zich terwijl de fietsen, in fietsdozen, in de bagagewagon meereizen.


 •  

  Aroon Residence - Vientiane

  Je verblijft in een vriendelijk middenklasse hotel in het centrum van de stad in de buurt van de Talat Salao. De ruime en schone kamers zijn uitgerust met douche en toilet.

 •  

  Napakuang Resort - Thalat

  Je verblijft in een rustiek aan de rivier gelegen resort met nette kamers met douche en wc.

 •  

  Grandview Guesthouse - Vang Vieng

  Dit nieuwe guesthouse aan de rivier ligt in het centrum. De schone kamers hebben eigen douche en toilet.

 •  

  Sumchit Guesthouse - Khasi

  Het nieuw ingerichte guesthouse is uitgerust met standaard kamers met eigen douche/toilet.

 •  

  Bountham guesthouse - Khiou Ka Cham

  Een eenvoudig, maar schoon Guesthouse. Het sanitair is gemeenschappelijk.

 •  

  Sayo Naga Guesthouse - Luang Prabang

  Je verblijft in een comfortabel en sfeervol guesthouse nabij de Mekong rivier.

 •  

  Teak Garden Hotel - Chiang Khong

  Dit prachtige in bungalow stijl gebouwde boutique hotel is gelegen aan de Mekong rivier.

 •  

  Sabai Hotel - Chiang Saen

  • image image
   wifi

  Je verblijft in een nieuw hotel aan de Mekong.

 •  

  Ben Guesthouse - Chiangrai

  Een fraai teakhouten guesthouse, rustig gelegen in de binnenstad in buurt van de nachtmarkt.

 •  

  Maekok River Village Resort - Tha Ton

  Een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen is dit mooie hotel aan de Maekok gelegen rivier. De ruime kamers zijn omringd door tropische tuinen en beschikken over airconditioning en een badkamer. Het resort biedt een buitenzwembad met een bubbelbad, massagefaciliteiten en een restaurant. Het restaurant gebruikt uitsluitend lokale biologische producten. Tijdens de maaltijden kun je genieten van een mooi uitzicht op de rivier en de vallei. 

 •  

  Chiangdao Hill Resort - Chiang Doa

  Je verblijft in een rustiek in de natuur gelegen bungalow resort ten noorden van Chiangdao. De houten bungalows hebben eenvoudige kamers. Het resort heeft een restaurant.


 •  

  Royal Ping Garden Resort - Mae Tang

  • image image
   wifi

  Dit fraai gelegen resort bestaat uit half vrijstaande houten paviljoens in een bosrijke omgeving. De kamers zijn uitgerust met eigen douche en wc. Het resort beschikt over een zwembad en restaurant.

 •  

  Pornping Hotel - Chiang Mai

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad
  Deze accommodatie ligt op 10 minuten lopen van de beroemde Nachtbazaar in het centrum van Chiang Mai. Een zwembad, restaurants en een bar zijn aanwezig. De ruime kamers zijn voorzien van een marmeren eigen badkamer en airconditioning. De grote ramen laten veel natuurlijk licht binnen.

Accommodatie algemeen

De hotels die bij deze reis gebruikt worden zijn in Thailand en Laos over het algemeen redelijk tot goed met hier en daar een uitzondering. In Thailand kun je rekenen op goede middenklasse (resort)hotels of guesthouses, behalve in het Chiangdao. De houten bungalows in het bos ogen sfeervol maar zijn heel eenvoudig van opzet. In Laos is de accommodatie op deze route nu ook van redelijke tot goede kwaliteit behalve in Kiou Kha Cham, waar van eenvoudige lodges met gemeenschappelijke douche en toiletten gebruik gemaakt wordt. Er is geen ander alternatief ter plaatse. Bedden kunnen wel eens harder zijn dan je thuis gewend bent.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Thailand: tijdens de treinreis reis je 2e klasse sleepers (airconditioned). Onder accommodatie vind je hier meer informatie over.

Laos: er wordt in Laos ook anderhalve dag per boot gereisd. Er wordt gebruik gemaakt van een eigen overdekte charterboot waar voor iedereen plus alle bagage en fietsen voldoende ruimte is. Tegenwoordig beschikken de meeste boten over comfortabele stoelen. Lunch aan boord wordt als picknickmaaltijd meegenomen. Koffie en thee wordt vrij verstrekt. Drank (frisdrank, bier) is ook aan boord aanwezig (tegen betaling). De boot beschikt over een eigen toilet en een klein zonnedek.

Fietsvakantie Thailand & Laos

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
 • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen